- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Hiába a nagy ígéretek, sok az aggasztó kérdés az Intel jövője körül
- Vámfélelmek közepette próbálhatták ki a Nintendo-rajongók a Switch 2-t
- Bitcoint követelnek a svájci jegybankba
- VoIP telefonálás
- Felhő alapú adattárolás (Dropbox, stb.)
- TP-LINK routerek
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Sweet.tv - internetes TV
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Mikrotik routerek
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rayyy
senior tag
Nekem az tűnik fel (már sokadszorra az utóbbi 1-2 évben), hogy nem esik szó a munkavállalóktól várt teljesítményről, ha a progresszióról beszélünk. A fiatalok csak azt hallják, hogy az IT kúl és hogy a menő IT cégek milyen feltételeket biztosítanak... ha tényleg menők. Azt szerintem kevesebbszer hallják, hogy ezért nekik kellene megtenni az első lépést. Az egyensúly felborult: a munkáltató szétidegeli magát, hogy a legújabb MI-vel felszerelt kávéfőző, játékterem, bár, diszkó, drogok, qrvák meglegyenek a kis IT bogaraknak, akik szerint övék a világ... csak aztán kiderül 2-3 hónap alatt, hogy unintelligens, infantilis hülyegyerekekről van szó, akik aszerint választanak céget, hogy hol van több ingyen pizza egy hónapban. A helyes iránymutatás szerintem úgy szól, hogy mutass valamit, mutass még többet és akkor lehetnek elvárásaid (egy egészséges tartományban). Ha azok nem teljesülnek, akkor válts.
Folyamatosan arról esik szó (meg látom is IT iparban dolgozóként), hogy egyre bonyolultabb projektek vannak, egyre inkább számít a szellemi tőke... ugyanakkor elaprózzuk magunkat, szétszórjuk az erőforrást, elhanyagoljuk az emberi oldalt – ami a csapatokat illeti. Márpedig az egyre bonyolultabb dolgokhoz, egyre hatékonyabb csapatok szükségesek. Teljesen egyértelmű, hogy digitális adatok alapján (szakmai rátermettség, érdeklődési kör) nem lehet normális csapatokat létrehozni, hosszabb távon mindenkinek rossz, ha a "kémia" hiányzik.
Furcsa ezt "magamtól hallani", de 22 évesen, frissen végzett egyetemistaként az ember manapság még gyereknek számít. És ezeknek a buta kis dacos gyerekeknek a mai trendek szerint ciki elmagyarázni, hogy nem úgy megy az, hogy egyből senior developer vagy a Google-nél. Mondom ezt úgy, hogy még én sem vagyok 40.
Új hozzászólás Aktív témák
it Tíz éven belül teljesen megváltozik a munka világa – erről beszélgettünk a Fujitsu e témában felelős vezetőjével.
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Bronzos ATX 3.1 tápok a be quiet! névjegyével
- Melyik tápegységet vegyem?
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Androidos fejegységek
- One mobilszolgáltatások
- Google Pixel topik
- Parfüm topik
- Renault, Dacia topik
- Hamarosan debütál az MSI elegáns, Project Zero szériás alaplapja
- További aktív témák...
- Precision 5480 14" FHD+ IPS i7-13800H RTX 2000 Ada 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- Kedvező ár! Dell Precision M4600 laptop (15,6FHD/I7-G2QM/8GB/320HDD/FirePro/AkkuX)
- Karcmentes, független, Xiaomi Redmi Note 10 Pro 128GB /8GB RAM/ Onyx Grey
- Kedvező ár! Dell E5440 laptop (14/i5-G4/8GB/128SSD/Good)
- Meta Oculus Quest 2/3/3S Szemüveg és Kiegészítő Shop
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest