Új hozzászólás Aktív témák
-
Gordiann
őstag
Egyébként az ilyen mérések hogy mennek? Mi van ha valaki 4 böngészőt használ egyszerre? Vagy mondjuk 2-t? Én pl. sokszor váltogatok ez melyikhez számít használatnak?
-
cousin333
addikt
Gondolom olyn lehet, mint a Google Analytics. Rengeteg honlapba beépítenek valami szkriptet, ami figyeli a látogató adatait. Ezeket a végén összesítik, és ebből áll a statisztika.
Ha több böngészőt is használsz, akkor mindegyiket támogatod egy kicsit. Ezek alapján tulajdonképpen nem is a felhasználók böngészőhasználati arányát, hanem a böngészők felhasználási arányát méri.
Ezek persze csak tippek, szerintem a honlapjukon jobban le vannak írva a mérési módszerek.
"We spared no expense"
-
nagyúr
Egyszer már volt egy ilyen hír itt, nem? Nagyon jönnek fel, ezek szerint.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
banhammer
veterán
Jelenleg a legújabb Opera alfa verziót (Opera 10.50 Build 3186 Pre-Alpha) használom és a sebesség alapján elég meggyőző.
\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/
-
ntomka
nagyúr
Én úgy látom, hogy a Google egy kicsit felkavarta az állóvizet, és a többi böngésző is kezd magához térni, még ha lassan is (lsd.: opera).
ツ Headphones on - World off
-
eszgé100
őstag
az ilyen mérések egyébként mire jók? az összes böngésző ingyenes, úgy pénzügyileg "mindegy", vagy ennek csak valami reklámértéke van?
"-Meddig tart a játék? -Amíg mindenkinek ki nem verik a fogát..."
-
DavidBalazs
csendes tag
Már csak arra leszek kíváncsi, hogy betartják-e azt a híres - Don't be Evil - szlogenjüket.
-
dajkopali
addikt
néhány éve még azt mondták, most már biztos nagyobb az összeg, hogy 1% böngészőpiaci részesedés 1 milliárd dolláros bevételt jelent az adott cégnek.
persze ez biztosan marketingtúlzás, de az biztos, hogy a gyártónak minden egyes százalékpont jelentősen növeli a bevételeit[ Szerkesztve ]
"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
WonderCSabo
félisten
válasz DavidBalazs #10 üzenetére
Hát szerintem ők se angyalok. Rettentően finoman fogalmazva. Egy példa.
[ Szerkesztve ]
-
cousin333
addikt
Sok mindenből lehet. Opera példája:
- keresőmegállapodás a Google-al (vagy minden Operából indított Google keresés hoz pénzt, vagy valami fix összeg, nem tudom)
- ugyanez csak az Opera Mini (Mobile) esetén
- egyedi külsejű és beállítású Opera Mini
- előretelepített Opera Mobile (a Mobile jelenleg is fizetős cucc)
- Gyorshívóban alapértelmezésben vannak bizonyos oldalak (pl. Amazon, biztos nem ingyért kerültek oda...)
- az alapértelmezett könyvjelzők között is vannak külső cégek
Ezen felül vannak még praktikák, de azok javarészt a mobil üzletágat érintik, tehát viszonylag Opera specifikusak.
[ Szerkesztve ]
"We spared no expense"
-
Speeedfire
félisten
miért nem lepődöm meg ezen ?
Fotóim https://fb.com/toth.szabolcs.art || IG: http://instagram.com/_tothszabolcs_ || Weblapom http://szabolcs-toth.com
-
julius666
addikt
Viszonylag stabil (szóval használható), bír jó sok tabot is, de nem egyszer fagyott nálam, s nem csak ideiglenesen, ki is kellett lőni.
Viszont az alfa eléggé bejövős, nekem az új dizájn baromira tetszik, még ha chrome-koppintás is (jótól lopni nem bűn ).
Illetve valóban gyorsabbnak tűnik mint az elődje, de azért a chrome-t még mindig nem éri utól (bár ez lehet h nem a motor hibája, hanem a chrome DNS-prefetch funkciója ilyen jó). -
sagesz93
addikt
Én is váltottam chrome-ra, sokkal jobb mint a mozilla. Szerintem.
-
exx
tag
Na most már én is kipróbálom.
-
Bluegene
addikt
nem csoda h feljön a chrome, hisz ami jó és ingyenes az magától elterjed
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
-
oO7
őstag
válasz WonderCSabo #24 üzenetére
A magyarázat:
"hisz ami jó és ingyenes az magától elterjed"
helyett
"hisz ami mögött nagy pénz van az elterjed " -
törölt tag
válasz WonderCSabo #24 üzenetére
Mert sokáig nem volt ingyenes, és az emberek jó része még mindig így ismeri. Plusz én még nem találkoztam olyan verzióval, ami ne okozott volna itt-ott hibás megjelenítést egyes lapokon.
-
Bluegene
addikt
válasz #65675776 #26 üzenetére
tudtam hogy a nagy opera rajongók beszólnak, már múltkor is összeakasztottuk a bajszunkat
hát egen, egy olyan böngésző ami egyes oldalakat hibásan jelenít meg az nálam szóba se jöhet, nem érdekel h ritkán használt oldal akkor se
Siemens S65-re való adatkábelt keresek! egyszeri Szoftverfrissítésre! Írj megbeszéljük ha van elfekvőbe/kölcsön neked!
-
nagyúr
válasz #65675776 #26 üzenetére
Igen, ezzel a hibás megjelenítéssel én is találkoztam + szoktam nézegetni a szégyenfalat is, ott is van jó pár oldal ami nem 100%-ig fekszik Operanak. De annyi böngésző van ma már, hogy gondolom nem mindenkinek éri meg a kevésbé népszerűekre is optimalizálni az oldalt.
Kopi31415: Tessék
[ Szerkesztve ]
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
nagyúr
válasz #16820480 #31 üzenetére
Erre van az az acid teszt, nem? De nem értek én hozzá, sajnos nem tudok honlapot szerkeszteni. Az acid teszten IE teljesít a legrosszabbul, mégis IE alatt jó minden oldal. Gondolom mert az a legnépszerűbb. De tényleg ezt kellene, követni a szabványokat.
[ Szerkesztve ]
-
Bluegene
addikt
nem feltétlenül, lehet akkor túl egysíkúak lennének a honlapok
nem?
viszont még annál is egyszerűbb uninstallálni az Operát és fölrakni a Google Chrome-t ami mindig mindent jól megjelenít
[ Szerkesztve ]
-
Bluegene
addikt
hát nemistudom 1 év alatt vagy másfél év alatt 1X találkoztam vmi webshoppal ahol nem javasolta a chrome-t, de az operát se(ráb***tak, mert nem náluk vásároltam), tán ennyi vót
az explorerben ill a mozillában is előfordulhat ilyesmi(azok inkább lefagynak meg lassabbak, ami sokkal idegesítóbb mint másfél évente rábukkanni egy oldalra ami nem szereti ), nekem fent van tartaléknak az explorer 8, copy paste ennyi, eddig egyszer kellett talán nem is emlékszem , persze az expl. 8-at sose használnám rendes böngészésre: lassú és nem esik kézre
a safari gyors de talán túl csicsás, viszont a tabkezelése lassabb sztem meg a elindulási ideje
az Operát megmondom őszintén nem próbáltam, de nem is érdekel
én azért vok chrome rajongó mert 80-90%-ban én is csak böngészek és úgy lett gyorsabb gépem, h egy fillért se adtam ki(FF-ről váltottam) , akkor nekem úgy tűnt h másfélszer kétszer olyan gyorsan böngészek de komolyan ez nem túlzás, annyira glattul ment és kézre esett/esik
[ Szerkesztve ]
-
moonman
titán
nem, az acid teszt egy különböző webszabványokból és w3c ajánlásokból álló tesztcsomag, így amelyik böngésző sikeresen veszi, az nagy valószínűséggel a legtöbb oldalt is hiba nélkül jeleníti meg.
namost ennek nem sok köze van a való világhoz, mert ott egyrészt az oldalak többsége IE-re van optimalizálva, szabványok ide, ajánlások oda, másrészt nagyon nagyon kevés oldal van, ami valóban w3c valid és rendben van a kódja.
az Internet Explorer egyébként 100%-ban veszi az acid tesztet. az acid3 még nincs kész.
-
törölt tag
sajnos a chrome közel sem jeleníŧ meg mindent tökéletesen. nekem van egy oldal, amit napi szinten látogatok, és az nem megy alatta. ezen kívül péládul a facebook képfeltöltési appletje sem működik alatta (igaz más alatt sem nagyon).
Narxis: moonman már válaszolt lényegében. szabvány az mondjuk a html5 lehetne, csak jelenleg az a baj, hogy még egy rakás cég azon vitázik, hoyg mi is kerüljön bele, mert mindenki a saját technológiáját erőlteti. szabványt nagyon nehéz demokratikus módszerekkel felállítani, főleg akkor, ha a szavazók érdekeltek üzletileg az egyes elemek be-/be nem kerülésében. diktatórikusan pedig csak akkor mehetne ésszerűen, ha egy teljesen független szervezet csinálná, amire a mai világban nagyjából semmi esély.
-
julius666
addikt
válasz #16820480 #38 üzenetére
szabvány az mondjuk a html5 lehetne
Az lesz, ha elkészül, de jelen pillanatban is van szabvány, HTML 4.01, illetve XHTML 1.0 -nak hívják (a kettő különböző, de hasonlóak, és mindkettőt viszi minden böngésző). Ezeket a böngészők követik is, a problémák a CSS-sel illetve a javascripttel szoktak lennei, de hálistennek egyre kevesebb, ma már ritkaság az igazán rossz megjelenítés.
Ez régebben volt probléma, de most már mindenki az egységes szabványok mellett áll, a microsoft is.ha egy teljesen független szervezet csinálná, amire a mai világban nagyjából semmi esély
Nem tudom mi bajod van azzal, hogy az iparág szereplőinek van beleszólásuk az elkészülő szabványba. Egyébként szerintem a W3C munkájával nincs sok probléma.
Szóval bocs, de hülyeségeket írtál.
-
julius666
addikt
Én pl. neptunban nem tudok üzeneteket megjeleníteni meg tárgyra jelentkezni chrome alatt, de a neptun a webszerkesztés szégyene, úgyhogy az nem számít
a safari gyors de talán túl csicsás, viszont a tabkezelése lassabb sztem meg a elindulási ideje
A Safari szar, nem értem mire ez a nagy részesedés (ja, de - mac-esek )
az Operát megmondom őszintén nem próbáltam, de nem is érdekel
Bánhatod, szerintem a chrome után a legjobb böngésző. De azért chromeról nem érdemes áttérni
-
törölt tag
válasz julius666 #42 üzenetére
a html 4.01 egy 10 éves tervezet, azért azóta sok bit lefolyt már a gerinhálózaton. rengeteg megoldás van weblapokon, amire nincs szabvány, ezért a fejlesztők is megoldják úgy, ahogy tudják. példuál az említett képfeltöltés, amit vagy scripttel, vagy applettel odlanak meg legtöbb helyen. csak az a baj, hogy nem teljesen jól működnek. de hasonlóan a beágyazott videók is.
a w3c tök jó lenne, ha nem lenne az egyes cégeknek beleszólásuk a működésébe, más szavakkal független lenne. mert így az van, hogy akinek nagyobb tőkéje van, az valahogy el tudja intézni, hogy a többieknek ne legyen olyan jó.
ez sajnos így van, hogy ha valaki más talál ki egy jó megoldást, akkor nem megtapsolják, hogy ez ügyes volt, tanuljunk tőle, találjunk ki mégjobbat, hanem megpróbálnak keresztbe tenni, mert üzleti érdekek dominálnak. -
kymco
veterán
Azért ez nem olyan egyszerű...
A chrome sem jelenít meg helyesen minden weblapot, és sikerének nem kis mértékben az a titka, hogy a világ egyik legnagyobb internetes cége fejleszti is reklámozza... Nincs olyan nap, hogy valami ne ajánlaná fel a chrome telepítését...
Én kezdek szkeptikus lenni... és kezdem kihagyni az életemből a nagy testvér "ingyenes" termékeit...
Anno a trójai faló is ingyenes görög ajándék volt Trójának...[ Szerkesztve ]
www.refujvaros.hu
-
Bluegene
addikt
Anno a trójai faló is ingyenes görög ajándék volt Trójának... jajh ez olyan naiv h ha chrome-t használsz akkor "követnek"
ha le akar vki nyomozni akár a google FF-en keresztül is megteszi, sőt nem is kell a keresőjküket használnod, elég a BING , meghekkeli bárki a gépedet, ha akarja
egyébként is ha explorert és Binget használsz ott is tuti raktároznak vmit, de pl honnan tudják h te vagy a kisfiad ül épp a gép előtt, sehogy
1. kit érdekel h én vagy te mit nézel a sok százmillió talán milliárd usernél, és ha tudják akkor mi van, semmi, nem fognak beperelni, sőt egy google alkalmazott se fog arra rejszolni h tudja te 09.09.09-én mit néztél épp, pl kerti slagot vettél, vagy fűnyírót
2. ha titkosügynök vagy használj internet cafét(mindig máshova menj) talán az megvéd , nyílvános telefonfülkét és álbajuszt
nekem sokkal ellenszenvesebb az MS, hisz az a kisemberek pénzéből (is)próbál pénzt kiszedni, míg a google csak a nagyvállalatokat szívja le, én még egy petákot se fizettem a google earth, kereső, google maps, gmail, chrome, youtube és még ki tudja hány ingyenes és innovatív termékéért, sőt! pl álláskeresésnél/iskolaválasztásnál még pénzt is szereztem a kereső segítségével bizony!
Anno a trójai faló is ingyenes görög ajándék volt Trójának... ha ezt úgy érted viszont h a windows-ba beépülnek, az viszont üdvözlendő hisz a Microsoft monopóliumát próbálja szétszedni, ami csak nekünk jó, hisz ha az ms-nek lesz érdemi konkurenciája akkor talán nem 100K lesz egy win7 ultimate , rohadt Ms!
[ Szerkesztve ]
-
Bluegene
addikt
de nem érted így is úgy is le tudnak nyomzni
a Firefoxban ugyanúgy vagy az Operába, pláne az explorerbe
sőt volt egy teszt h mely böngészőt a legnehezebb meghekkelni, meghívtak több neves hackert és a chrome-t tartott a legtovább míg feltörték
de azt h te mit nézegetsz sztem a t-online-nál is vígan le tudják követni ha akarják, a googlenál is, ha az ő keresőjüket használod, meg a Bingnél is
szerinted mennyivel nehezebb a google-nak ha te nem chrome-t használsz hanem pl explorert, elárulom; semennyivel
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- World of Warcraft (WoW) Díszdobozok
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- AMD Game Bundle: Warhammer 40,000: Space Marine 2 és Unknown 9: Awakening - LEGOLCSÓBB!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest