- TCL LCD és LED TV-k
- Apple asztali gépek
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- OLED TV topic
- Házimozi haladó szinten
- Computex 2025: új VGA-k és CPU-k az AMD előadásán
- AMD FX
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Computex 2025: mindenkinek elérhető AI szuperszámítógépeket vizionál az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
kameraman77
tag
Persze IMEI-vel és társaival el lehet játszani, de bizony ma már nem csak "sima" telefon lopásról beszélünk. Mert az 4-5-6 collos telefonokban a legkevesebb a telefon funkció. Ha valaki ellopja, akkor lesz.rja a telefon funkciót, egyszerűen nem tesz bele sim-et és van neki egy S3 tabletje. Mert az okostelefonok nagy hátránya, hogy MINDEN funkciójuk működik sim nélkül is (kivéve a telefon). Így a tolvaj ha önmagának szerez, akkor nem fog bajlódni adott esetben a simmel, mert simán használja tabletnek a telefont. Hiszen ma már a HDMI miatt egy ilyen tella full mulimédiás egység, a fényképező részük is egyre jobb, ott a GPS..
Tehát maga a telefon valóban letiltható - a telefon funkció - de sajnos ma már ez a legkevesebb egy telefonban, önálló eszközként sim nélkül is működik, így a védelmi szintje ezeknek a telefonoknak lényegében nulla, ha elvitték életük végéig használhatják ezernyi dologra a telefonáláson kívül a többszázezres eszközöket.
-
nincsisbéla
aktív tag
Hmm, hasznos cikk, köszi!
-
ComPityu
csendes tag
Nem értem ezt az egész , el lopták,hát le tiltatom dogot ! Ha el lopták, de legtöbbször simán csak el hagytad. Csak rém ciki a szüleidnek, feleségednek,meg a főnöködnek, stb bevallani,h balfék voltál.
A kényes ,esetleg bizalmas tartalmat, meg mindenképp illik ,körültekintően kezelni. Pucér fotók a csajodról,stb.
De mindez nem is annyira lényeges.Egy lyukas kanyit nem adnék, hogy letiltsanak egy telefont, csak azért ,mert elveszett. Nem nyerek vele semmit , csak a lelkemnek jobb,h Bazz azért is le tiltattam, most nem tudod használni.
"DEHOGYNEM"
A legtöbbször ,csak még több pénzembe kerül a dolog. Mert nézzük csak a tényeket !1- Az előfizetésben foglalt hitel részleteit mindenképp rá veri a szolgáltató az ügyfélre !
2- A készülék letiltása biztos h pénzbe kerül ! Ha másért nem azért, mert a procedúra időigényes, utazni kell miatta a szolgáltató irodájába. Lehet ,h aznap nem tudsz dolgozni, egy nap minusz ! Plusz a feljelentést meg kell tenni a zsaruknál, szintén idő ,esetleg utazás, az is pénzbe kerül.
3 Meg fogsz venni egy másik telefont, mert nem tudsz dolgozni, létezni a 200 000--forintos okos telefonod nélkül.
4- Dührohamot kapsz a bürokrata ,idióta hozzá állása miatt. Mert te csak addig vagy jó amíg tejelsz. Ha nem fizetsz valamiért le vagy szarva. Nekik az nem biznisz ! Szívrohamot ,vagy agyvérzést kapsz ,és kórházba kerülsz pár hétre, és még telefonod sincs,hogy közben a facebookon vagy itt lógjAzért ,mert egy elveszett,el lopott telefont le tiltasz ,nem kapsz cserébe semmit ! Nem fog előkerülni,és nem fogja a tolvaj vissza adni ! Ennek köszönhetően egy készülék sem fog vissza kerülni a jogos tulajdonosához.
Tény ,hogy ha a hatóság ,szolgáltató akarja, pár méteres pontossággal megállapítható a bekapcsolt készülék helye. Akkor is ha nincs benne GPS. Mivel rádiójeleket sugároz,alkalmazható a háromszögeléses módszer. És a szolgáltató ,ezzel az opcióval rendelkezik az ügyfelek részére is. Némelyik készülék menüjében van is ilyen pont "Mobilkövető" Magyarul a szolgáltató az IMEI szám birtokában pillanatok alatt meg tudja mondani ,az adott mobil pillanatnyi tartózkodási helyét.Mind addig ,amíg az be van kapcsolva.
Függetlenül attól,hogy van e benne SIM kártya ,vagy nincs. Sőt a lehetőségek távolról sem merültek ki az előbbiekkel.Elveszik ,el lopnak az ember gyerekétől sok mindent ,még sem lehet letiltani,működőképessé tenni ! Arról a körülményről nem beszélve,hogy az ilyen készülék újra élesztése ,a hozzá értőnek gyerekjáték. Néhányan pedzegették a húrt,és sejtik a lényeget. Nevezetesen ,hogy az IMEI cseréje pár ezer forintos tétel,és igen sok helyen meg tudják csinálni a műveletet,max 5-10 perc helyben meg lehet várni. Senki nem kérdez semmit. Pénzt zsebre teszi a csávó ,és ezzel ő elzárta az ügyet.
Szvsz ,, Ha elhagyom a telefonom, biztos szomorú ,és dühös leszek. De csak magamra,hogy mért nem figyeltem oda. Legfőképp pedig azért , hogy előző nap miért nem csináltam egy backupot !
Hogy a telefonszámaim, jegyzeteim ,stb mind meg legyenek.
És a gyártókra leszek eszméletlen dühös, mert véletlen sem lehet a mentett adatokat, szinkronizálni ,két különböző gyártmányú,sőt néha még azonos gyártó újabb modelljei sem kompatibilisek egymással. "Örvendetesen üdítő a jelenség,hogy az Androidos készülékek ezt a problémát ,szinte teljesen ki küszöbölték." -
-
GyulaiZ
csendes tag
válasz
Dark Archon #115 üzenetére
Miért kellene a jelszót vagy hashét "felejtős" memóriában tárolni?
-
-
GyulaiZ
csendes tag
válasz
Pistiboy88 #113 üzenetére
Pontosan csak ennyire volna szükség.
Bootoláskor jelszó nélkül semmit se lehessen csinálni, se recovery se download mód.
3 rossz próba esetén meg formázza szénné a telefont.
Amikor ellopják a telefont úgyis az az első, hogy kikapcsolja. -
Pistiboy88
aktív tag
Haveromnak is ellopták a telefonját tavaly szeptember körül. Tett feljelentést, a rendőrség a szolgáltatóknak írt kérelmet, majd kiadták, hogy merre használták a telefont. Leszűkítették a kört, s így februárban visszakapta. Épp dolgoztunk, mikor a nyomozó hívta. Okos telefonok közül talán az Android az, ami a legkevésbé biztonságos, de kellő figyelemmel biztonságosabbá tudod tenni. Pl nekem a fontos dolgok nincsenek raja a telefonon, hanem a home szerveremen, s ftp-n keresztül érem el, de az ftp kliens is védve van külön jelszóval. Telefonálni is csak a feloldó minta után tudok, sms is szintén. Amit csak lehet levédtem, ha ellopják, akkor semmilyen adatomhoz nem férnek hozzá. Szerintem ez alap egy olyan embernél, aki fontos adatokkal dolgoznak.
Mellesleg mikor nokiám (S60) volt, az sd kártya le volt jelszavazva, s akárhova raktad be, nem bírta olvasni. Na az biztonságos volt. Android kevésbé. De reméljük valamikor biztonságosabb lesz, bár a nyílt forráskód miatt tuti lesz kiskapu. De már az nagyon jó lenne, ha olyat csinálnának meg, hogy download módba ne lehessen belépni egy jelszó nélkül, vagy recovery-be sem, etc.
Ilyen dolgokkal nagyban lehetne növelni a biztonságot. A jelszót meg pl felírod a teló dobozba, vagy a garancia papírra vagy valahova. Nehogy az legyen, hogy elfelejted. Gondolom, hogy nem lenne nehéz ezt beleprogramozni, csak lehet senkinek nem jutott még eszébe? Hm, levédetem, aztán ha bevezetik, akkor perelhetek, mint az Apple.
Amúgy meg, ha olyan program van a telón, hogy beméri a teló pontos helyét GPS segítségével, elmész a rendőrségre, hogy ellopták a telefonod és itt meg itt van, akkor még te is megütheted a bokád, személyiségi jogok megsértése miatt, hogy más után kutakodsz. Nem egyszerű eset ez.Az, hogy ha ellopnák a telefonom letiltatnám-e, az lenne a válasz, hogy nem. Egyik ismerősöm vett egy telefont, egy GSM boltban (iPhone4). 2 hétre rá kiderült, hogy lopott volt, s letiltották, s nem tudott semmit sem csinálni. A boltba a telefont valótlan adatokkal adták el, ami persze a bolt hibája. De az ismerős is megtanulta, hogy többet nem szabad így telefont venni. 80 ezer forintja bánta, s tehetetlen volt...
Aki meg azt mondja, hogy ha két azonos IMEI van a hálózaton akkor letiltja mind a 2 telefont, ez nem így van. Az igazság az, hogy egy adótornyon (ha egy szolgáltató van egy tornyon) nem lehet azonon IMEI számú telefon. Ha mégis van, akkor amelyik később jelentkezne fel, nem tud, s azt az üzenetet kapod, hogy nincs szolgáltatás. S nem is bírsz addig feljelentkezni, míg a másik IMEI szám, ami azonos a tiéddel rajta lóg. Ez saját tapasztalat is, mert még régen a Spicam IMEI-je egy rossz rom csere után kinullázódott. Itthon nem volt gond, de Pesten igen. S, igen sok kínai telónak azonos az IMEI száma, de mivel kevés van belőle az országban, így még nagy gondot nem okoz.
Bocs, a hosszúra nyúlt írásomért!
-
Kryczek
aktív tag
szerintem az anti theft programok nem rosszak, én s60-as nokiára telepítettem fel. azért nem hiszem, hogy ha valaki megtalálja az elhagyott telefont, vagy ellopja, majd azonnal fog egy adatkábelt és neki áll imei-t átírni meg széthackelni. Szerintem hasznos dolog, van rá esély hogy segítség legyen.
vagy valami benzinkúton vett 3 ezer forintos szart kell használni, ha az ember buliba, vagy olyan helyre megy, ahol felügyelet nélkül hagyja (pl öltöző)
valahol olvastam, hogy Amerikában nem csak a mobilokba, de a laptopokba is tesznek GPS-chipet ami alapján megtalálható. lehet rosszul értettem
-
raper
senior tag
válasz
csucsbicep #94 üzenetére
Ezt hibásan tették.
-
banhammer
veterán
A lopott, kártyafüggetlen tableteket is le lehet tiltani?
-
Vukmir
aktív tag
Ja amúgy meg lopd vissza
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple Watch Ultra 2 49mm Újszerű/2025.11.18.Apple Gar./Akku 100%/p4269
- Lenovo 8-9. Gen. i3-i5-i7 CPU / 8-16 GB DDR4 / 256-512 GB SSD / Win 11 + 1 év Garancia + Számla!
- Microsoft Xbox Series X 1TB + Diablo IV (BONTATLAN)
- Bravo 15 C7VF 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7735HS RTX 4060 32GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- HP Alkatrészek eladók!
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 5 Pro, Samsung Galaxy Watch 6 Classic
- DELL Universal Dock D6000 docking station (452-BCYH) (DisplayLink)
- Bomba ár! Dell Latitude 7480 - i7-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest