- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
anulu
félisten
egységes piac az EU-ban? made my day ameddíg minden téren a vezetésben ekkorák a meglátás és érdek beli különbségek, majd pont azon fognak munkálkodni, hogy az r=1 EU lakosnak jó legyen. hiszem, ha láttam...
"Jelenleg a cloud nem más mint a sales által elhazudott és eladott utópia, egy ígéret, csalánba csomagolt mézesmadzag, amit az üzemeltetés f@$zával vernek" | Feel the power! Intel Core i7 | iPhone 14Pro 256GB | iPad Pro 2017 64GB
-
GhanBuri Ghan
őstag
Hm. Értsem ezt úgy, hogy ha mondjuk Ausztriában van Netflix és teljeskörű Google bolt vagy Amazon, akkor jogilag semmi akadálya nem lesz annak, hogy ugyanezt Magyarországon is kínálják?
-
dajkopali
addikt
válasz GhanBuri Ghan #2 üzenetére
ez csak egy a sok megoldásra váró probléma közül, de: igen, ez is cél
"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
-
atike
nagyúr
.....mikor....? Soha... Vagy ha lesz, akkor csak mi maradunk ki majd belőle... Szokás szerint...
-
bambano
titán
európában sem egységes piac, sem egységes digitális piac sincs. és nem is lesz. teljesen másképp működnek az országok, amin nem lehet változtatni. következésképp egységes szabályozást sincs értelme hozni.
remélem az eu-s döntéshozók kigyógyulnak ebből az agylázból és elfelejtik.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
bambano
titán
válasz Blindmouse #7 üzenetére
törvényen, szabályozáson tudsz változtatni. alapvető piaci különbségeken nem. tehát hozhat bárki bármilyen törvényt, az nem fog változni, hogy a magyar piac alapvetően fogyasztó jellegű, pl. az usákok meg termelőek. ebből kifolyólag pontosan ellentétes érdekeik vannak például a filmkalózkodás terén. mert például a torrent nagy kárt okoz a filmiparnak. mind a három magyar filmnek.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
veterán
A roaming díjak eltörlésének megvétózása is ugye kib@szottul ebbe az irányba hat...én már semmit nem tudok elhinni az EU-nak.
iPhone 16 Pro Max -- iPad Pro -- tv 4K -- Watch — Mac — AirPods Pro 2nd gen
-
Ghoosty
őstag
Ez önmagában nem teszi lehetetlenné az egységes piacot, csak megfelelő kompromisszum kell. Magyarország szigorít a kalózkodási szabályokon, cserébe mondjuk támogatják a magyar mezőgazdaságot/feldolgozó ipart. Így mindenki jó jár.
Egységes piac egy drasztikusabb módszerrel is kialakítható, mint pl Európai Egyesült Államok létrehozásával. Azonban erre nem látok esélyt, mert nagyon erős az országokban a nacionalizmus. Még a több száz éve együtt élő népek is folyamatosan szét akarnak válni, akkor nem fognak lemondani a szuverenitásukról. Ráadásul az utóbbi években elég erős EU utálat alakult ki több országban.
-
Ghoosty
őstag
válasz #06658560 #12 üzenetére
(Csak a digitális piac-ra vonatkozóan.)
A büntetési harmonizáció szerintem a kisebb probléma.
Az adózás sem tűnik túl nagy falatnak. 2 dolog kell hozzá:
1. olyan minimum adó rendszer, hogy nem jöhessen létre adóparadicsom az unión belül
2. székhely szerinti adózást mindenki fogadja el, így megmarad az adóztatás függetlenségePersze ezekkel is meg kell küzdeni, de nem látom megoldhatatlan problémának.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
"székhely szerinti adózást mindenki fogadja el, így megmarad az adóztatás függetlensége"
Amíg nem egységesek az adókulcsok, adózási módok, addig van adóparadicsom is, s így addig a székhelyek is úgy fognak vándorolni, ahogy az versenyelőnyt jelent. Ergo a nélkül nem lesz egységes piac.
-
Ghoosty
őstag
válasz #06658560 #14 üzenetére
Természetesen, mindig lesz egy legkedvezőbb adózású hely, de szerintem meg lehet oldani, hogy ne lehessen olyan mértékben jobb az adózás, hogy csak ez legyen a döntés alapja. Erről szólna az első pont. pl. 16 helyett 14 százalékos adó nem biztos, hogy előnyös, ha mellette drágább az infrastruktúrát fenntartani, vagy munkaerő sokkal drágább, mert ha mindenki ott akar céget üzemeltetni, akkor az felveri az adott munkához szükséges emberek bérét és már nem elég az adóelőny.
Kicsit pontatlanul fogalmaztam, mikor "székhelyet" írtam. Itt arra gondoltam, ahol az elsődleges tevékenység folyik, ha program fejlesztés, akkor a fejlesztés helyszíne, ha szerver hosting, akkor a szerver fizikai helye. Ezt azért nem könnyű évente változtatni. Ezzel csökkentve a visszaéléseket.
"Amíg nem egységesek az adókulcsok, adózási módok,...nem lesz egységes piac."
Én nem értelmezem ilyen szélsőségesen az egységes piacot. Ha megnézed a helyi adók miatt már egy országon belül is különbözik az adóterhelés, így már országon belül sem egységes a piac?
Elsődlegesen a másik oldalról közelítettem meg. Egységes piacot én úgy értelmeztem, hogy minden egyes uniós polgár ugyanolyan feltételekkel vehet igénybe/szerezhet meg digitális javakat/szolgáltatásokat.
A 2-es pillér megvalósítása már tényleg nehezebb. -
törölt tag
"icsit pontatlanul fogalmaztam, mikor "székhelyet" írtam. Itt arra gondoltam, ahol az elsődleges tevékenység folyik, ha program fejlesztés, akkor a fejlesztés helyszíne, ha szerver hosting, akkor a szerver fizikai helye. Ezt azért nem könnyű évente változtatni. Ezzel csökkentve a visszaéléseket."
Ennek konkrétan semmi köze a piachoz. Valamint ha elolvasod mit ír a hír, akkor pláne megérted miről beszélek.
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Sorozatok
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Premier előzetesen a Chicken Police – Into the HIVE!
- Autós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Call of Duty: Black Ops 6
- Motoros topic
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest