Új hozzászólás Aktív témák
-
Panthera
őstag
válasz
joecontra #33 üzenetére
Igen, arra gondoltam. Úgy tudom, hogy a hiányakor jelveszteség fordulhat elő.
Utánaolvasva merült fel bennem, hogy inkább a tápellátás mellett lehet ez beépítve, mert az antenna nyákján nem láttam erre utaló jelet - de laikus vagyok, nem tudom, manapság milyen kifinomultabb gyári megoldások vannak.
[link][ Szerkesztve ]
-
Panthera
őstag
Nálunk 2 dekóder van. A második extrás csomag. Amikor kaptuk, akkor bemérték a jelet műszerrel és ingyen kaptunk antennát is hozzá (2 évre, amennyire rendeltük).
Az első dekóderhez pillangó antenna van, ami bár 80-85%-os jelet adott, gyakran nem volt jel az egyik muxon. (A 65-ös csatornán voltak gondok, az állami csatornák a 60-on jönnek, az antenna pedig 60-ig fog elvileg.)A műszerrel kiderült, a padlás túlsó végén van pont egy hely ahol jobb a vétel. Így áttelepítettem oda az antennát az új mellé, a csatlakozókat meg lecseréltem mindet F-re. A jel így eléri a 90%-ot és azóta semmi gond nem volt vele.
-
azbest
félisten
Nem az a baj hogy másikat találna meg a mindigtv helyett
Inkább az, hogy van aki eddig is nézte a szomszéd ország adását, másrészt ha mindkettő olyan erővel jön, hogy jól vehető, akkor zavarni fogják egymást. Az irányított antenna ezen lehet segít, de a visszaverődések azért akkor is beszűrődhetnek.
-
azbest
félisten
válasz
#65675776 #23 üzenetére
Lesznek még meglepetések, ha az analóg lekapcsolása után az adók átrendezésekor éppen teljesítmény csökkentéseket hajtanak végre, ahogy a mostani átrendezéskor is. Hát véletlen pont ugyanarra a frekvenciára rakják (nmhh
), mint amin már a szomszéd ország azon az oldalon ad. Persze ez nem egyedi, ha megnézzük a frekvenciakiosztást, akkor más helyen is úgy osztották ki, hogy pont a legközelebbi szomszédos adóval ütközzön
[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
válasz
#65675776 #23 üzenetére
Én Velencefürdőn a Széchenyi hegyi adót fogom, pedig a helyi "szakik" azt mondták, hogy nem az a tuti.
Jó kis antenna, és jobb a vétel (100/100), mint Bp-n ugyanazzal az antennával (jó, Bp-n is tökéletes az adás, lakóépületekkel vagyok körbevéve, és a második emeleten raktam ki az antennát az erkélyre, a házak magassága 6-7emelet átlagban).
-
törölt tag
Nem feltétlenül. Debrecenben a jóval távolabbi, és rosszabb adottságú szentesi adóról jobb jelet lehet fogni, mint a minden szempontból jobb elhelyezkedésű (közelebb és magasabban van) tokajiról. Szerencsére van Pallagon egy adó, arról lehet teljesen jó jelet fogni. De amíg a pallagi nem volt, addig szívás volt az egész.
-
Anubis_9
addikt
-
ledgeri
nagyúr
Jó tudni, hogy leállnak, bár van amit néznék, de lehet megmarad az rtl most...
(#16) tixem én is úgy tartanám jogosnak, hogy van 7 csatorna az ingyen foghatók, és ha fizetsz[] akkor vagy melléjük, vagy helyettük kérhetsz még x forint/csatorna konfigban, és így tényleg nem lenne felesleges...
másA dunák a leállások után maradnak?
[ Szerkesztve ]
-
Zirowe
nagyúr
Közszolgálati mindig is ingyenes lesz, az rtl/tv2 lehet nemsokára fizetős lesz (azt hiszem a switch off után szűnik meg az ingyenes kötelezettségük vagy mi), így is a lehető legkisebb sávszélt bérlik, aminek a minőségéhez képest visszasírod az analógot.
Válogatás meg sosem lesz, most is két fizetős csomag közül lehet válogatni.
-
tixem
addikt
nagyszülőknél is ez megy. Jó cucc nem vitás. De aszondja' a szlogenjük, hogy "miért nézzen felesleges csatornákat ... ... 7 válogatott csatorna ingyen", meg plusz pénzért még 10 vagy mennyi nem tudom már hogy van pontosan. Na most náluk így van, a 7 ingyenes meg még mellé ez a pár, amit csak 2 csatorna miatt vettek meg a többit nem is nézik. Ennek az egésznek úgy lenne értelme szerintem, hogy hetet én magamnak válogatok össze. Mert speciel én 5 csatornánál többet nem nézek, retek klub meg a többi vacak engem nem érdekel.
-
misx
senior tag
Persze, hogy népszerű. M1-en nagyon jól néz ki pl. az F1 HD-ban.
A DIGI ehhez képest lófing. Az SD-jükről meg ne is beszéljünk. -
Keem1
veterán
Szerintem teljesen jó a Mindig TV. Amikor
egymásfél éve kikapcsolták a kábeltévét (pazarlásnak tartottam, szinte soha nem tévéztem), egy ismerősöm lepett meg a dekóderrel + szobaantennával. Azóta is azt használom. Többet tévézek, mint amikor UPC-m volt, pedig csak a 7 ingyenes csatornám van[ Szerkesztve ]
-
Inkább Budapesten kellett volna kezdeni az analog tv lekapcsolásával. Egyébként valóban kiváló a minősége, nekem tetszik.
-
joecontra
addikt
Én még nem tudom, hogy nálunk milyenek a vételi lehetőségek/adottságok de lehet, hogy a közeljövőben én is rápróbálok a MindDigTV-re.
Üdv,
J -
pereces
tag
miért kell a jelet bemérni ?
Én kerítettem egy antennát (ismerős műszerésztől kaptam ingyen már vagy 10 éve, maszek gyártmány, hiányos és azt hittem semmire nem lesz már jó) felmentem a padlásra aztán elkezdtem forgatni, a nappaliban a segítőm nézte a tv-n a jelerősséget és ordítozott, hogy 30% - nem jó állítsd még... 80% egyre jobb... 98% faxa ok hagyd így gyere le igyunk egy sört.
-
Anubis_9
addikt
Én egyszer beszéltem egy MindigTV-s szerelővel, aki tudatta velem, hogy nehogy azt képzeljem, hogy csak úgy a kérésemre beméri nekem a jelet, ugyanis az erre alkalmas műszer méregdrága és ha már ott van, hogy bemérje a jelet, akkor már fel is szerel egy antennát, amit ő hoz, akár kérem, akár nem, mert ez így fer...
Szóval ezek után lemondtam a MindigTV-ről...
-
ledgeri
nagyúr
Terjed!
Egyébként itt a fórumon van olyan aki már mérette be a saját lakóhelyét (ház, lakás), hogy ott milyen a vétel?
Mert nekem az a problémám van, hogy az M1/2, Duna (World),MR 1/2/3 másképp jön mint az RTL,TV2, meg a Euronews (ha egyáltalán még van) és a második pakk jelentősen gyengébben.
Ez számomra azért lényeges, mert úgy tudom, hogy a fő különbsége a két pakkanak, hogy az egyik MUX A a másik meg B, viszont a B- jön rosszabbul... amin meg ugye jönne az extra is....(Szoba antenna,tuneres TV-vel, ahhoz kéne infónak, hogy milyenre cseréljem az antennát...)
-
wolfman
veterán
Múltkor még az volt a hír, hogy még mindig sokan nem tudják, hogyan kell átállni a digitális TVnézésre, most meg a legnagyobb ütemben népszerűsödik?
Új hozzászólás Aktív témák
it A televíziós platform rendkívül erős növekedést ért el tavaly. Az Antenna Hungária várakozásai szerint jövőre meglesz a százezer előfizető.
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- World of Tanks - MMO
- Okos Otthon / Smart Home
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Kína nagyon pályázik az összes GeForce RTX 5090-re
- Gyúrósok ide!
- Politika
- Lexus, Toyota topik
- NBA és kosárlabda topic
- OpenWRT topic
- További aktív témák...
- Fujitsu Lifebook U728 12" i5-8250 (4/8), 16/256 fémházas fullhd win11pro laptop eladó olcsón
- Meta Quest 3s 128GB VR Headset ajándék fejpánttal + 2 év CSEREGARI
- Egy szálon csúcs: új Intel i3 4,4 GHz 1215U, 6 mag / 8 szál, 16 GB / 1 TB
- ASUS ROG G513M - RTX 3060 - Ryzen 7 4800h - 32GB RAM - 6 hónap gari
- GAMER PC Eladó ! I5-12400F 1TB SSD 16GB DDR4 RTX4060 8GB!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest