- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Milyen routert?
- VoIP telefonálás
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Batch programozás
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- VPN topic
- AliExpress tapasztalatok
- Tomato firmware
Új hozzászólás Aktív témák
-
MacCaine
őstag
Hogy is van? 1 milliós nézettség után fizet a Google 3000 dollárt?
-
h-yle
addikt
A youtube rohadt jó dolog, mindenkinek aki médiával foglalkozik. Jó annak aki tartalmat készít annak is aki hirdet és a nézőnek is.
De az jól látható, hogy ami megy rajta az a 1.) zene 2.) játék 3.) vicces videó. Persze vannak sorozatok, és filmek is, de a fenti 3 kategória a jellemző.
Namost ha az amerikai piacot nézzük, akkor kétlem, hogy maholnap lesz olyan youtube csatorna ami ki tudja termelni az átlagos kb. $3-5M/epizód költséget egy TV szintű sorozathoz. Ellenben a TV ki tudja.
És ha olyan terméked van amiből sokat akarsz sok embernek eladni, akkor a klasszikus csatornák (TV, print, rádió) még mindig a legjobb választások lehetnek, feltéve ha nem olyan a profil (zene/film, software, szórakoztató elektrónika, egyéb online szolgáltatás) ami megköveteli a modern kommunikációs és hirdetési csatornákat.
Egy BK-t még mindig 1.5 millióan néznek, TV spotot pedig nem (csak) nézettség hanem inkább GRP alapján vásárol az ember fia, azt pedig, hogy hol mennek le a spotok kiválaszthatja a megrendelő, és akkor a nonspot (nem a klasszikus reklámidőben, reklámblokkban megjelenített) hirdetésekről még nem is beszéltünk.
Persze fel lehet állni a TV elől, meg el lehet kapcsolni (ha jól tudom ezt jelezni kell mérés esetén), de youtubeon viszont ott az adblock ami hibátlanul teszi a dolgát, szóval ott vagyunk ahol a part szakad.
Kisebb költségvetésű produkcióknak, és olyan hirdetőknek akik egy specifikus csoportot szeretnének elérni jó választás, de nagy budget mellé még mindig a klasszikus TC a jó választás.
Talent is over rated, get back to practice. - Jeremy Piven
-
Dany007
veterán
Ez így igaz, de.. De youtube-on sokkal kifinomultabb módszer van a látogatottság / nézettség mérésére, mint TV esetében.
Ugye TV esetében van egy párezerfős reprezentatív minta aztán csókolom. Azt felszorozzák országos átlagra és kész is.
Na de youtube-on 1-1 csatorna vagy konkrét videó nézettségét elég széles skálán lehet mérni, elemezni, ábrázolni. Hiszen itt a nézettség is elég pontosan mérhető, ahogy a nézők adatai is mérhetőek.A lényeg amit mondani akarok, hogy szerintem a TV és az abban zajló reklámok szerepe mára már kissé túlértékelté vált. Csak ezt nem biztos, hogy kitudják mutatni hiteles és pontos adatokkal. Mert ugye kifogja megmondani neked, hogy a híradó előtti / utáni / közbeni reklám idején hányan ülnek a képernyő előtt? És nem mondjuk épp a wc tolják ki magukból az ebédet, vagy bagóznak az erkélyen. Mert én mondjuk ezt szoktam (bagózni az erkélyen).
Mert ilyen esetben az a reklám - legyen akármilyen főműsoridőben is - semmit nem ér, gyakorlatilag pénzkidobás. -
Ruuwa
tag
Két dolog merül fel bennem. Egyrészt kíváncsi vagyok mit vonnak le ebből a TV csatornák. Mert ez így sokkal nagyobb piacnak tűnik, mint a hagyományos felállás.
Másrészt meg ha ezek után a különböző zenei szerzői jogi szervezetek és kiadók sírni merészelnek, hogy "kevés CD fogy", és hogy "megkárosítanak minket"; az már tényleg nonszensz lesz. A saját konzervativizmusuknak köszönhetik, ha ezt a hihetetlen forgalmat nem tudják profittá változtatni.
Valami tréfás, humoros, mégis mélyenszántó gondolatokat magában hordozó, rövid, velős mondat, mely egyéniségem rendkívüli sokszínűségéről tesz tanúbizonyságot.
-
h-yle
addikt
És én még azt hittem RWJ meg a smosh népszerű...
Talent is over rated, get back to practice. - Jeremy Piven
Új hozzászólás Aktív témák
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Spórolós topik
- Végre bemutatkozott a Google Pixel 4a
- Bambu Lab 3D nyomtatók
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BMW topik
- "Egyszerű" Ügyfélkapu+ regisztráció
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Napelem
- További aktív témák...
- Samsung TAB A7 LITE 32GB/3GB (SM-T225) 8,7" kártyafüggetlen tablet
- Xbox 360 Játékok
- Akció! Dell Latitude E5530 laptop (15,6/i5-G3/16GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD) -1 év garancia, 27 % számla
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- PS5 Slim Digital - 21 hó garancia
- 2 db Dell 21,5" LED, Full HD, 5ms, VGA, DVI + HDMI, Kecskemét
- PS4 Slim 3 kontroller és 3 játék
- JBL BAR 1000 7.1.4 csatornás Dolby Atmos Soundbar - Új, garanciális akár beszámítással
- harman/kardon Citation 500 fekete & szürke - Új, bontatlan, garanciális, akár beszámítással