- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- AliExpress tapasztalatok
- Synology NAS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Musk mellé állhat az USA az OpenAI elleni perben
- Linux kezdőknek
- Hálózati / IP kamera
- Trump miatt fejezhette be sokszínűségi programjait a Meta és az Amazon
- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Windows 11
Új hozzászólás Aktív témák
-
Piftuka
veterán
"Nem erről van szó,gondolj az online letölthető tartalmakra. Nem kell lemez hozzá.
Külföldön sem megy BD lemez annyira"Jogos az észrevételed. Erre nem gondoltam. Pedig nekem is van egy rakás Steam-es játékom, plusz különféle "bundle" csomagok részeként szintén jogtiszta zenék és filmek.
Ettől függetlenül Magyarországon nem az a jellemző, hogy ezek váltják le a hagyományos adathordozókat. (Pontosabban, aki warez-ol, annak mindegy, mert nagy általánosságban régebben sem jogtiszta tartalmakat hallgatott, nézett. Aki pedig igen, az nem preferálja a digitálisan letölthető formátumokat, ugyanis teljesen más "érzetet" nyújt, mint a hagyományos, adathordozó "eszköz alapú" filmnézés, vagy zenehallgatás.)
pusszycat válasza:
"Had kérdezzek vissza, akkor mi a kutyafülének fizetem én az artisjus díjat akkár csak egy tablet megvételénél is?? Akkor az is lopásnak minősül..."Ne haragudj, de nem világos számomra, miért hoztad fel ezt a példát!?
"Aquila non captat muscas."
-
nap
addikt
Pedig de.
Technikailag felesleges pörgetni a korongot, ugyanaz az adatmennyiség egy mikroSD kártyán is tárolható, és jóval gazdaságosabban nyerhető vissza.
És sokkal nehezebb becsomagolni, hogy a boltok polcairól levegyék.Nekem is vannak cd-im, évek óta hozzájuk sem nyúltam.
browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
válasz airmax_2.0 #20 üzenetére
Ez mindenben megfelel az elvárásodnak. [link]
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.-- ∞ ]
-
airmax_2.0
tag
Nekem kb 350 dvd lemeznyi gyűjteményem van amiben 10-20 körüli a másolat a többit boltból legálisan vásárolt. A dvd házimozicucc bedöglött, így a fiam ps3-áról nézem a filmeket. (ami fölskálázza 1080 sorra, és nem is rosszul...) rengeteg klasszikus van köztük...
Persze gondolkodom rajta, hogy valamikor felmásolom a szerverre, de az jó időbe és sok munkába fog telni...
Addíg nem ártana egy olyan rendszer ami nem 3D, nem 7-es dolby csak 5.1, és nem 200k az ára..
Az LG nekem is jobban tetszik, de nekem inkább egy olyan sima BD, (ami felskálázza a dvd-ket, és van egy 5.1-es hangrendszer hozzá, és mondjuk nem drága (mondjuk 50-60k) -
Bocs Piftukanak ment.
"mindenki úgy lopja (warezolja/torrentezi, stb.) a jogtiszta tartalmakat, USB kulcson "hordozható", vagy HDD-ről lejátszható formátumban!"
Had kérdezzek vissza, akkor mi a kutyafülének fizetem én az artisjus díjat akkár csak egy tablet megvételénél is?? Akkor az is lopásnak minősül...
[ Szerkesztve ]
Xiaomi Poco F6 12 GB/512 GB Titanium :-p , Xiaomi smart band 9 Pro Black [GPS Signal in 2-3 sec.], Laptop Asus Oled Vivobook 16GB/1TB " Azért vagyunk, h legyünk " by pusszycat [175cm/102 kg.-- ∞ ]
-
oraihunter
aktív tag
-
djnice
veterán
Outletből LG 3D Smart Bluray lejátszó bruttó 10k körül számlával, 1 év garral na ennek van értelme. A cikkben szereplő lejátszónak semmi.
-
Piftuka
veterán
"Aki kéksugarat vesz, az sznob, és az nem ilyen gagyi lejátszót fog venni, hanem valamelyik neves gyártó lejátszóját."
Ezt a butaságot, már ne is haragudj...!
Én például nem tartom magamat sznobnak (nem is vagyok az), de tervezek venni egy Blu-Ray lejátszót, mert nincsen DVD lejátszóm, viszont rengeteg lemezem van. (Köztük 1-2 Blu-Ray lemez is.)
Azokat szeretném időnként a jövőben is megnézni. Számomra értékes ez a gyűjtemény.
(És képzeld, rengeteg CD lemezem, és még bakelit lemezem is van - megfelelő lejátszóval -, ami mind-mind hallgatható, és hasonlóképpen értékes számomra.)
-
Piftuka
veterán
"Ennek még van piaca,?....nem tudom, bár elképzelhető hogy 2014-ben valaki gyűjt lemezeket."
Na, azért ne abból tessék kiindulni, hogy "jó magyar szokás szerint" mindenki úgy lopja (warezolja/torrentezi, stb.) a jogtiszta tartalmakat, USB kulcson "hordozható", vagy HDD-ről lejátszható formátumban!
Az eredeti lemezeknek, ill. azok megtekintésének (vagy meghallgatásának, ha hanganyagról beszélünk) a fentiektől függetlenül is megvan a maga varázsa.
Más kérdés, hogy a cikk tárgyát képező lejátszó szerintem sem túl vonzó, de nem a konzervatív külseje (ami nekem például kifejezetten tetszik) miatt, hanem a képességei (vs. ára) miatt.
Megjegyzem, hogy ha japán gyártmány, akkor más a helyzet.
-
Kronos3000
senior tag
Ez meg mi?Minek?Kinek?Ha valaki ezért pénzt ad úgy kell neki.....
Wasabi...
-
veterán
Nem sok értelmét látom a korlátozott szolgáltatásoknak olyan nesze semmi fogd meg jó készülék.Hozzánk remélem nem jön.
duree54
-
nap
addikt
Valahogy nem tudom elképzelni, hogy ennek lenne piaca.
Aki kéksugarat vesz, az sznob, és az nem ilyen gagyi lejátszót fog venni, hanem valamelyik neves gyártó lejátszóját.browser.tabs.insertRelatedAfterCurrent;false | wing32.dll -> Windows\SysWOW64 | január, február, itt a nyár...
-
tecsu
addikt
válasz oraihunter #9 üzenetére
USA-ban is csak áfa nélkül 90. Jó hergelni a tömeget...
https://www.youtube.com/watch?v=F7uwRuF6pYw
-
oraihunter
aktív tag
Na igen 90 dollár, de mire ideér lesz az 30-32.000Ft is. Így meg veszel egy, 1 éves használt lejátszót valakitől 20k-ért ami jóval többet is tud.
oraihunter felhasználónak 391 pozitív és 0 negatív értékelése van a fórumon! Ha sürgős, akkor az adatlapon a telószám (06-30-293-42-53), de számkijelzés nélküli hívást már 21-éve nem fogadunk!
-
Van piaca.
Nem is kell gyűjteni. Elég ha a meglévő lemezeket akarod időnként lejátszani. (és a régi lejátszó már megadta magát)De ez némileg túlárazott terméknek tűnik vagy nem derült ki mitől értékes a lejátszó.
[ Szerkesztve ]
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
-
MZperX75
addikt
Ennek még van piaca,?....nem tudom, bár elképzelhető hogy 2014-ben valaki gyűjt lemezeket.
[ Szerkesztve ]
-
-
Joshi
titán
Addig amíg pl az LG BP325 25k-ba kerül és gyakorlatilag visz mindent mint a piros hetes addig ilyen és hasonló termékeknek nincs létjogosultsága. Ráadásul az a 90$ inkább 90€ lesz ha egyáltalán lehet majd kapni kis hazánkban.
[ Szerkesztve ]
-
hpeti2
aktív tag
Még a konzolok életben tartják a bluray-t, de a filmek terén nagy jövője nincs a 4K és a Stream mellett. szvsz
Hirdetéseim --> http://tinyurl.com/mx5cpn3
-
proci985
MODERÁTOR
" Hálózatba nem köthető"
ez problema lehet, BRnel folyamatosan fejlodik a vedelem, es siman lehet, hogy az eredeti lemezt emiatt nem lesz hajladno lejatszani. anno nekem ezt a muveletet egy Sony asztalival is sikerult eljatszani, vegul egy netrekotes+frissites megoldotta a dolgot. Hacsak nem lehet valami mas modon frissiteni.Don't dream it, be it. // Lagom amount.