Hirdetés
- Windows 11
- DIGI kábel TV
- Milyen program, ami...?
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nem az olcsó elektromos autót hozza el az olcsó lítium, hanem a nagyobb profitot
- JavaScript topic
- Videó stream letöltése
- Sony Vegas
- Mikrotik routerek
- Vajon lenyomta már népszerűségben a Bing a Google keresőjét?
Új hozzászólás Aktív témák
-
A nagyobb baj az, hogy az összes régi Dell gép is sebezhető, sőt, a többi márka sincs jobb helyzetben.
<-ƘƘ->
-
DithenS
senior tag
Nana,a repterek windows 3.1-e rohadt nehezen sebezhető ;D
-
Rigormortiis
addikt
Érdekes, én nem találtam ilyen nevű szolgáltatást az én gépemen. Lehet, hogy azért, mert már az első bekapcsolás után legyalultam róla minden dell-es bizbaszt.
Galaxy S21FE 8/256, Buds 2 Pro, Watch 5, Tab S8+, Playstation 5
-
törölt tag
Az Ubuntuval és a Red Hat-tel előtelepített gépek vajon beletartoznak az összesbe?
-
Douwd
tag
Ezt nem tudom mire vélni. Egy bizonyos generáció volt érintett a BIOS ügyben, amit a probléma ellenére is nehéz volt kompromittálni. Ahogy kivettem a kommünikéből egy saját program volt a ludas (Dell Foundation Services), amit a Windows rendszerekre volt előretelepítve a könnyebb support miatt. Minden cég használ ilyen programokat.
Amikor 2014-ben vettem a notebookomat, akkor ütötte fel a fejét a "BIOS vírus" rémület, utána is olvastam, a DELL ebből a szempontból nagyon jól védi a BIOSát, persze lehetnek 0day sebezhetőségek, de ezeket neten keresztül lehetetlen kivitelezni, személyesen kell megpukkantani a gépet. A többi a probléma már csak az oprendszerrel lehet.
lev258: Akármilyen notebookom volt, legyen az HP/DELL stb., az előtelepített windows mindig tele volt minden vacakkal.
[ Szerkesztve ]
-
-
Krystal_s
addikt
Útmutató: 5 MB *.docx formátumban?
Általánosabb formátumban nem tudták volna megosztani?
Alapból ezt nem lehet megnyitni, és nem mindenki használ Word féle programokat.
Át lehet konvertálni, na de akkor is...[ Szerkesztve ]
-
Krystal_s
addikt
"a docx-et már minden megnyitja, a Libreofficetól kezdve"
Tudom, de ezek külön programok. Windows alapból nem nyitja meg. Nekem (és még sokaknak) nincs szükségem ilyen külső szövegszerkesztő programokra, ezért Libreoffice sincs. Szövegszerkesztésre eddig elég volt beépített WordPad.
Átkonvertáltam sima .doc-ra és a WordPad megnyitotta, de csak krix-krax volt. Pdf-ben már jó lett.
Szerintem is a PDF lett volna az ideális. Azt még egy sima böngésző is képes megnyitni... -
Douwd
tag
válasz
Krystal_s #15 üzenetére
Hát szerintem ezzel a problémáddal egyedül vagy, az emberek többségének van telepítve valamilyen szövegszerkesztő, megmerném kockáztatni, hogy legalább 3/4-nek van valamilyen programja. Ha csak a Macet nézzük, ott van a Pages előretelepítve. Sőt, a Windows 10 Wordpad is megnyitja. De az már fél győzelem, ha tudod mire van szükséged. Szerintem egy libreoffice mindig jól jön és csak pár száz mega.
-
Krystal_s
addikt
Hát ez van.
Nem tudom egy átlag embernek mihez van szüksége komolyabb szövegszerkesztőre, miközben teljesen alap dolgokhoz nem értenek egy rendszerrel kapcsolatban.
10-en x év alatt nekem nem volt szükségem rá, pedig weboldalt, feliratokat (videókhoz) is szoktam szerkeszteni. Sima html kódoknak elég a Win7 WordPad, a komolyabb dolgokhoz meg egy egyszerűbb webszerkesztő. Talán egyszer küldtek a családnak ilyen formátumban egy szerződést, de általában pdf, vagy sima doc a megszokott.
"egy libreoffice mindig jól jön"
Tudnál mondani egy példát? Semmi rosszindulat, csak érdekelne, hátha tanulok belőle. Tényleg nem jut eszembe most semmi.[ Szerkesztve ]
-
Douwd
tag
válasz
Krystal_s #17 üzenetére
Aki tanul gimnáziumban/egyetemen, az eleve nem tud meglenni szövegszerkesztő nélkül. Már általánosban is láttam olyat, hogy kinyomtatva kellett beadni !olvasónaplót!. De tegyük fel, már felnőttek vagyunk, dolgozunk. Nekem a munkám miatt folyamatosan képeznem kell magamat és gépen szoktam írni jegyzetet. Wordpad sajnos nagyon kevés, minimális beállításokat tartalmaz. Egy bonyolultabb (hivatalos) levelet nem lehet vele tökéletesen megírni. Akkor ott van még az is, hogy szeretek filmeket/sorozatokat nézni és egy excel táblában vezetem, hol tartok és mit néztem meg. Akkor havi kiadásokat is táblázatban vezetem. Gyakran készítek munkával kapcsolatban pdf-et, azt is writerrel csinálom. Most ennyi jutott eszembe.
-
Krystal_s
addikt
Értem. Köszönöm a választ.
Akinek a munkája megköveteli az természetesen érthető, ezért azt nem is említettem, mert nekik alap.
Az iskolát valóban kihagytam. Már nem járok... pedig tanultam Word, Excel kezelést is. Akkor, csak az iskola miatt nekem is fent voltak az ehhez szükséges programok, de saját használatra nekem tényleg nem volt ilyenre szükségem.
Azért most így utólag kicsit meggyőztél.További szép estét!
-
Apollyon
Korrektor
Cím alapján azt gondoltam már a hw-ben van a biztonsági probléma, de csak a szokásos előtelepített szeméttel van a gond... Milyen meglepő.
#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Krystal_s
addikt
válasz
#40553216 #20 üzenetére
Ennyire nem néztem utána, mert gondoltam a cikkíró emberke úgyis az általánosan elérhető fájlt osztja itt meg.
Viszont a weboldal címét megadni még értelmesebb lett volna. Na mindegy, aki nagyon akarja úgyis megoldja, csak nekünk van 2 Dell gép is itthon és a cikket látva én is gyorsan megakartam nézni, hogy miről van szó. Tablet volt nálam és egyszerűbb lett volna megnézni egy pdf, vagy weboldalt címet.
Új hozzászólás Aktív témák
it A vállalat megkezdte a frissítés előkészítését, illetve tanácsokat adnak a hibás szoftver eltávolításához.
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake" (LGA1700)
- Vicces képek
- SONY LCD és LED TV-k
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ukrajnai háború
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Elektromos autók - motorok
- Hibrid zajszűrést kínál meglehetősen furcsa formában a Huawei FreeBuds 5
- Windows 11
- További aktív témák...
- Független Apple Iphone 11 Pro Silver 64GB
- Garanciális, SZÁMLÁS, Független Apple Iphone 11 Pro Max Midnight Green 64GB. K0141
- Garanciális, SZÁMLÁS, Független Apple Iphone 13 Mini Fekete 128GB. K0112
- Garanciális, SZÁMLÁS, Független Apple Iphone 12 Mini Fehér 256GB. K0113
- Garanciális, SZÁMLÁS, Független Apple Iphone X Silver 64GB. K0115
Állásajánlatok
Cég: Kormányzati Informatikai Fejlesztési Ügynökség
Város: Budapest
Cég: Fluffy Stone Media GmbH
Város: Budapest