- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Csoportos keresetek tömegeit zúdítják a tech cégekre a britek, az Apple az első
- Kiderült, hogy miért nem viszik az NVIDIA új AI-chipjeit
- 300 százalékkal emelné meg az árait az Arm
- Vírusirtó topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- 300 százalékkal emelné meg az árait az Arm
- Kiderült, hogy miért nem viszik az NVIDIA új AI-chipjeit
- Tagadja az Apple, hogy eladta volna a Siri által begyűjtött adatokat
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Proxmox VE
- Volumio (minden verzió: RPi(ARM), x86/x64, bármi)
- Windows 11
Új hozzászólás Aktív témák
-
bambano
titán
-
WonderCSabo
félisten
Sztem mindig fel kéne tüntetni a min. és a max. sávszélt is mindenhol. Bármelyik elhagyása megtévesztés.
-
bambano
titán
Na ez még a vérlázító pofátlanság, megírják, hogy garantált annyi, amennyi, DE FÜGG a távolságtól.
Ezzel a távolságüggő kitétellel jól tökönszúrták az nhh fogyasztóvédelmi szándékát, magyarul az invitel ezután sem garantál SEMMIT.
hogy is mondtam az elején: meaningless...
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Erasmus
őstag
na, milyen hasznos, hogy az index főoldalán is megjelent a hírünk: az invitel azóta beszúrta a garantált értékeket a táblázataiba ([link]). sajátos viszont, hogy a garantált érték a névleges maximumnak cirka 99 százaléka. vagy félreértettek valamit, vagy valami olyat tudnak, amit senki más...
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
Már elég régen az upc tulajdona a monortel. Már 9 éve ugyanazt a csellót árulja a monortel monorteles adsl carrieren, mint az upc kábeltv-n. Az upcos kábeltv-s voip telefont meg a monortel szolgáltatta.
Egyben vannak teljesen.
-
Gerisz
addikt
a UPC "eldugja" pedig a többinek kellene!
-
-
shtml
őstag
Nem feltétlenül haszontalan. Ahol több szolgáltatás között lehet választani, ott ez is szempont lehet.
Ennek ellenére igazad van, az új rendeletnek (vagy törvénynek?) nagyobb a füstje, mint a lángja.
A szakember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki mindenre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)
-
bambano
titán
Egyébként pedig annál inkább haszontalan, mivel nem arról szól a történet, hogy valamennyit garantálni kell, hanem arról, hogy isp mond egy számot, amit garantál. Mondok én is egy számot: nulla. Ezt garantálom. Törvényes.
-
shtml
őstag
Az átlagfelhasználót ez annyiban igenis érdekli, hogy ha a DLAM-tól messzebb lakik, a szolgáltató ne sózhassa rá a 8Mbites netet, amikor eleve tudja (mármint a szolgáltató, nem az előfizető), hogy 2-nél több akkor sem lesz, ha megfeszülnek.
Persze ehhez további törvénymódosítás lenne szükséges, mert amíg pl. az UPC a maximum felét garantálja (nekem most 2M/1M van, ebből 1M/512k a garantált), addig az ADSL-szolgáltatók ennél arányaiban jóval kevesebbet.
A szakember olyan barbár, akinek tudatlansága nem terjed ki mindenre. (Stanislaw Lem: Az Úr hangja)
-
bambano
titán
Én nem ismerek olyan szolgáltatót (mobilosokat most nem tekintem), akik kényük kedvük szerint korlátozgatnák a felhasználókat. Olyat ismerek, akik beállítottak valamit és ha nincs elég kapacitás, akkor lassul mindenkinek.
Meg olyat is ismerek, aki a kis sebességű home internetet másik eszközparkkal szolgáltatja, mint az üzletit, ezért simán előfordulhat, hogy a 2 megabitből csak 32k-t kapsz meg, a 15 megabitből meg 16-ot.
-
azbest
félisten
Akkor jusson eszedbe az, amikor a szolgáltató kénye kedve szerint a garantált minimumra korlátozza a felhasználót és arra hivatkozik, hogy teljesíti a szerződésben vállaltakat. Határeset, de az a misztikus dolog is ide vág, amikor a kisebb csomag távolról sem hozza a névleges értéket, de nagyobb csomagra váltva még túl is szárnyalja azt (persze a nagyobb csomag névlegesének töredékét hozza akkor is)
A névleges sebesség esetén sem mindegy, hogy 8nak vagy 6.5nek reklámozzák azt a kapcsolatot, ami még elméletben sem nagyon éri el a technológia miatt a 8Mbitet.
Ha egyértelműen feltüntetik mindenhol a minimumokat, akkor tudja a felhasználó, hogy kekeckedés esetén mi az a minimum sebesség ami alá nem lassíthatják a netjét.
És ha két hasonló csomag közül az egyiknek magasabb a minimuma, akkor azt fogja választani, mert nem mindegy, hogy 128kbit vagy 1Mbit a minimum.[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
Nem értek egyet, az átlag felhasználót nem az érdekli, mennyi a last mile sebessége, őt kizárólag az érdekli, hogy mennyi idő alatt töltődik be a kedvenc oldala meg a postaládája. Átlag user legszívesebben a pokolba küldené ezt az egész technológiai katyvaszt, mert őt nem érdekli. A betöltődés sebességébe valamilyen szinten beleszámíthatna a minimális garantált sávszélesség, de csak nagyon kis részben. A dolgo másik része, hogy remélhetőleg soha nem a minimumot kapod, mert akkor pocsék lesz a feeling.
-
azbest
félisten
Ezzel nincs is gond, hisz manapság azért sok esetben pont a felhasználó felöli szakasz az, aminek mesés sávszélességet ígérnek, de valójában csak nagyon minimálisat garantálnak.
Ettől persze a kiszolgáló sebessége lehet lassabb.
Persze értem mit mondassz, hogy most majd a garantált sávszélre licitálnak és majd ha a gerinc nem bírja, akkor mossák kezüket, mert az nem az ő rendszerük korlátja. -
leviske
veterán
Egy kérdésem volna. Az a szerencsétlen Monortel miért nem haklandó 100%-osan beolvadni a UPC-be? Miért jó az, hogy UPC is, meg nem is?
-
bambano
titán
A garantált minimum a hálózat egy csekély szakaszára érvényes, nem pedig a tartalom forrása és a fogyasztó gépe között.
Ez pont olyan, hogy hiába jön be 4 sávon az m1-m7, ha a városon belüli elvezető utak két sávnyi autópálya szintű forgalmat képesek elvezetni.
Ki a rossebet érdekli, hogy az adsl nt-je és a dslam között garantált x megabit van, ha a dslam után, a bix felé, a többi hálózati darabon meg torlódás van.
-
shtml
őstag
Miért is jelentés nélküli szám?
Arra gondolsz, hogy a garantált értéket is csak az idő x%-ára garantálják? Az UPC pl. az idő 80%-ára - és bármikor mondhatják, hogy a kifogásolt túl kis érték az a fennmaradó 20% volt.
-
bambano
titán
Mint már korábban is említettem, az isp-k által megadott garantált minimum egy jelentés nélküli szám. Semmire sem jó. Kár, hogy az egyébként általam nagyra becsült Daniék ennyire nyomják ezt a marhaságot.
-
DarkByte
addikt
Attól tartok fél/egy évig nem lesz itt semmi változás. Akiknek leesett mi a csapda, ők vannak kisebbségben. Az emberek ugyanúgy nyomulnak befelé szerintem a boltokba mint előtte. Persze hogy utánna nem lesznek elégedettek az más kérdés, de közel sem fogják szerintem annyian jogi útra terelni a dolgot mint amennyi hasznot kovácsol ez a szolgáltatóknak.
Én most a dec. 22 -es 450Mhz -es pályázat eredményhirdetését várom. Jó kérdés persze hogy a nyertes cég mikor is kezdheti el a hálózat kiépítését; mondjuk semmiképpen nem várok egy gyors folyamatot.
-
shtml
őstag
Vagyis ha jól értem, minden maerad a régiben, mert a szerződési feltételek között eddig is fel volt tüntetve a garantált sebesség.
Azért qrvára kíváncsi vagyok, mit lépnek a mobilszolgáltatók, főképpen a lassítások tükrében. Eddig még semmit nem léptek...
Új hozzászólás Aktív témák
- Konica Minolta Bizhub C227 fénymásoló
- Yamaha NS-555 hangfalpár + opcionális HiFi - házimozi cuccok
- Lenovo ThinkCentre M93p SFF PC, Quad Core i5-4570 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre M83 SFF PC, Quad Core i5-4590 CPU, 8 GB DDR3 RAM
- Lenovo ThinkCentre E73 SFF PC, Quad Core i5-4460 CPU, 8 GB DDR3 RAM