Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • k-adi

  veterán

  Hm.. érdekes olvasni a kommenteket, nagyon szépen kirajzolódik itt is amit én is megfigyeltem:

  - mérnökök/fejlesztők, stb. (vagy írhatnám azt is, hogy akik tényleg próbálnának dolgozni is :D) örülnek a HO-nak (kevesebb meeting, több fókusz)
  - a sokat ingázók szintén örülnek a HO-nak, havi szinten rengeteg órát megspórolnak ezáltal
  - viszont a másik hátráltató, pletykázós, kummantós, kis_menedzserek értelemszerűen hülyét kapnak a HO-ban, ők rohannak vissza az irodába amint tudnak... csak ugye ha nincs bent más (vagy legalábbis a fél cég) akkor nincs kit basztatni, nincs kit hátráltatni, nincs kivel személyes meetingelni a semmiről és ebből aztán jön tőlük a feszkó, a szabotálás, stb. (--> én utálok otthon lenni, ezért gyere be te is. akkor is ha napi 2órát baszol el a dugóban.)

  Megfigyelhető, hogy ahol eddig is volt kultúrája a HO-nak, ott a covid nem kényszer, hanem csupán egy "kibővített HO" időszak, míg ahol most ismerkednek a HO-val, ott nyilván a többsége el is vérzett. (nincs támogatás, de megfigyelés-kémkedés annál inkább, stb.)

  Most a covid miatt az egész világon megízlelték az emberek a HO-t (persze csak akik olyan munkakörben dolgoznak hogy megtehetik), és nyilván eddig is voltak introvertált emberek, mérnökök csak amíg kötelező volt bejárni addig nekik kuss volt, merthát a bejárás a normális megszokott..
  most meg hoppácska, lehet így is? és persze hogy ezek az emberek ráugornak a hosszabbtávú HO-ra amint tudnak. ÉS ebből jön az anyázás, pedig a legtöbbje nem is kummantani akar otthon, csak jobban fókuszál ha kevesebb az inger.. de persze ez nem esik le a vezetőségnek, HR-nek.

  A másik kérdés most az, hogy a covid mekkora HO forradalmat hozott vagy sem, és azok a cégek akiknek "új" a HO kultúrája (vagy legalábbis eddig ahogy tudták tiltották azt) mennyire tudják azt implementálni hosszútávon.

  Ez a HO is tipikusan példája annak, mennyire nem értjük egymást, mennyire nem ismeri a cég a saját dolgozóit, mennyire inkompetens a HR és még sorolhatnám.
  Nyilván az lenne a megoldás, hogy a kummantós prolikat bezavarni egy csökkentett méretű bérelt irodába, míg a szegény dolgozni akaró, fókuszálós embereknek meg meghagyni a HO-t kényelmük szerint.
  Csak ugye hiába lehet tudni melyik dolgozó szorgos hangya és melyik a főnök fia, ha nincs egységes HO szabályzat mindenkire akkor menni fog a hiszti.
  Tehát az egyetlen megoldás, hogy a kummantós prolikat minél jobban ki kell szűrni, a HO-t meg igény szerint engedni... de persze ez hatalmas feladat megugorni.

  Na azért én kíváncsi leszek mi lesz itt 2021-ben, főleg ha lesz 2. hullám vagy esetleg 3. is még.

 • k-adi

  veterán

  Abban igazad van, hogy "a több fókusz nem mindig jön össze", most pl. a covid miatt a gyerek is otthon volt, foglalkozni kellett vele, stb... de ez nem lesz mindig így.
  Míg az irodában a cég határozza meg a körülményeidet, melyik idióta mellé kell leülnöd, stb. addig a HO-ban "jobb esetben" te irányítod a legtöbb dolgot, így talán jobban tudod magadra-szabni és kontrollálni az ingereket, ezáltal szerintem több esély van rá még így is, hogy nagyobb fókusz időd legyen, mint bent.

  Nyilván nem kell mindenkit HO-ba zavarni, van aki bent tud jobban teljesíteni. Itt azt kéne felismernie majd a HR-nek és a vezetésnek főleg persze, hogy a lehetőség elől nemhogy nem elzárkózni, hanem megadni és támogatni kell.
  Ha mindenki úgy tudna dolgozni ahogy akarna, ki így ki úgy, sokkal előrébb tartanánk. Csakhát a régi beidegződéseket nehéz levetkőzni, de hátha most ez a covid-HO kényszer kicsit előre lendíti ezt a begyöpösödött gondolkodást hogy "aki nincs bent" az "tuti nem dolgozik" (persze a sok kummantó, de az bent is baszik dolgozni, de sebaj)

 • k-adi

  veterán

  vagy amikor óránként eltűnik a fél csapat cigizni vagy kávézni (vagy cigizni ÉS kávézni :) )... egymást invitálják, és a végén az is eltűnik, aki amúgy nem is akart volna de addig noszogatják míg megy velük ő is...

  a tudat, hogy megint lógnak.. ma is...

  na, ilyet a HO-ban legalább nem látok..

  ..ja de amikor egész nap offline a usere és még arra se veszi a fáradtságot, hogy legalább belépve, away legyen.

Hozzászólok Aktív témák