Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • k-adi

  veterán

  Hm.. érdekes olvasni a kommenteket, nagyon szépen kirajzolódik itt is amit én is megfigyeltem:

  - mérnökök/fejlesztők, stb. (vagy írhatnám azt is, hogy akik tényleg próbálnának dolgozni is :D) örülnek a HO-nak (kevesebb meeting, több fókusz)
  - a sokat ingázók szintén örülnek a HO-nak, havi szinten rengeteg órát megspórolnak ezáltal
  - viszont a másik hátráltató, pletykázós, kummantós, kis_menedzserek értelemszerűen hülyét kapnak a HO-ban, ők rohannak vissza az irodába amint tudnak... csak ugye ha nincs bent más (vagy legalábbis a fél cég) akkor nincs kit basztatni, nincs kit hátráltatni, nincs kivel személyes meetingelni a semmiről és ebből aztán jön tőlük a feszkó, a szabotálás, stb. (--> én utálok otthon lenni, ezért gyere be te is. akkor is ha napi 2órát baszol el a dugóban.)

  Megfigyelhető, hogy ahol eddig is volt kultúrája a HO-nak, ott a covid nem kényszer, hanem csupán egy "kibővített HO" időszak, míg ahol most ismerkednek a HO-val, ott nyilván a többsége el is vérzett. (nincs támogatás, de megfigyelés-kémkedés annál inkább, stb.)

  Most a covid miatt az egész világon megízlelték az emberek a HO-t (persze csak akik olyan munkakörben dolgoznak hogy megtehetik), és nyilván eddig is voltak introvertált emberek, mérnökök csak amíg kötelező volt bejárni addig nekik kuss volt, merthát a bejárás a normális megszokott..
  most meg hoppácska, lehet így is? és persze hogy ezek az emberek ráugornak a hosszabbtávú HO-ra amint tudnak. ÉS ebből jön az anyázás, pedig a legtöbbje nem is kummantani akar otthon, csak jobban fókuszál ha kevesebb az inger.. de persze ez nem esik le a vezetőségnek, HR-nek.

  A másik kérdés most az, hogy a covid mekkora HO forradalmat hozott vagy sem, és azok a cégek akiknek "új" a HO kultúrája (vagy legalábbis eddig ahogy tudták tiltották azt) mennyire tudják azt implementálni hosszútávon.

  Ez a HO is tipikusan példája annak, mennyire nem értjük egymást, mennyire nem ismeri a cég a saját dolgozóit, mennyire inkompetens a HR és még sorolhatnám.
  Nyilván az lenne a megoldás, hogy a kummantós prolikat bezavarni egy csökkentett méretű bérelt irodába, míg a szegény dolgozni akaró, fókuszálós embereknek meg meghagyni a HO-t kényelmük szerint.
  Csak ugye hiába lehet tudni melyik dolgozó szorgos hangya és melyik a főnök fia, ha nincs egységes HO szabályzat mindenkire akkor menni fog a hiszti.
  Tehát az egyetlen megoldás, hogy a kummantós prolikat minél jobban ki kell szűrni, a HO-t meg igény szerint engedni... de persze ez hatalmas feladat megugorni.

  Na azért én kíváncsi leszek mi lesz itt 2021-ben, főleg ha lesz 2. hullám vagy esetleg 3. is még.

Hozzászólok Aktív témák