Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Necroman_Mk2

  senior tag

  Bár az én területem nem a szoftverfejlesztés, de a számítógépes munka miatt márciustól mi is home officeban dolgoztunk. Erre amúgy előtte is volt lehetőség havi pár napra, ezért nem volt teljesen új a dolog se nekem, se a cégnek.
  Az volt a vicc, hogy a szűk csapatból kb. én voltam az egyetlen, aki hiányolta az irodába járást (introvertált vagyok, de szeretem a munkát és a szabadidőt fizikailag is elkülöníteni), mindenki más nem csak örült a home office-nak, hanem még egyenesen végleges állapotnak is kívánták. A vezetőség nem osztja ezt, ezért most váltott hétben vagyunk mi is, de a jövőben nem lepődnék meg, ha sok konkurens cég elcsábítana egy csomó embert a permanens HO ígéretével.
  Ellenben hallottam olyan szoftverfejlesztő nagyvállalatról is (elsősorban halladornak: külföldi példa, nem magyar!), ahol még a járvány kitőrése előtt megtiltották a hétfői és pénteki otthonról dolgozást. Az ok sejthető: amikor a kitűzött határidőre a program nem úgy állt készen, ahogy az eredetileg cél volt, a belső vizsgálat kimutatta, hogy sokan hosszú hétvégeként kezelték az "otthoni munkát".

  "A karanténidőszak alatt azt is megkérdeztük a munkatársaktól, hogy mi hiányzik nekik leginkább az irodai életből, és meglepetésünkre nem a babzsákokat vagy kényelmes munkaállomásokat említették, hanem a közösségi terek kávégépeit."
  Hát igen, üröm az örömben: otthon nincs ingyen kávé (vagy tea), mindent a fizetésből kell állni :U

  (#9) bambano Na igen, gyerek mellett ez külön érdekes dolog. Főleg, ha nincs óvoda vagy iskola (vagy mert szünet, vagy mert a járványhelyzet miatt be vannak zárva), illetve az ember párjának nem otthonról végezhető munkája van.
  És akkor a munka térről nem is beszéltem: egy családi házban könnyebb kialakítani egy dolgozó helyiséget, mint egy két szobás panelban.

  (#14) haxiboy Ez napi munkaórában is arányos csökkenést jelentett volna, vagy nem?

  (#22) hallador Pedig szerintem most igaza van.

  (#31) Narxis Minálunk már bejelentették a járvány ideji tapasztalatokra hivatkozva, hogy a jövőben csökkentik a céges utazások számát. A pandémia után is.

  [ Szerkesztve ]

  "Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"

Hozzászólok Aktív témák