Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt501
nagyúr
Jelezted Merlinnek a problémát, azt is jelezd neki, hogy milyen szoba hőmérsékletnél jött elő a gond, mert ha nyár lesz akkor kidöglik a router így.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
válasz Avicularia #945 üzenetére
Értem és vannak elképzeléseim miért is kell hogy az embert úgy lássák, hogy ő még otthon van a gép előtt
Elméletileg Merlin alatt a másik elvárás is teljesíthető lehet, de én erre mérget nem vennék.[ Szerkesztve ]
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
válasz Avicularia #943 üzenetére
Én nem igazán használom, mikor megjelent leteszteltem, illetve tettem vele néhány próbát, mélységében nem tudtam és nem is akartam tesztelni.
Én OpenVPN-t használok, az kissé más kategória, igaz az sem arra van kitalálva, hogy elrejtse hogy hol is vannak a végpontok, ez is inkább a tartalom elrejtésére jó.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
válasz Avicularia #941 üzenetére
Mondjuk ez a szolgáltatás nem a "huncutkodás" elrejtésére van kitalálva.
Ahhoz másféle VPN szerver kellene, illetve egyéb szolgáltatás csak példaként proxiszerver, vagy TOR, de szerintem sok lehetőség létezik, de ezt ne itt részletezzük szerintem[ Szerkesztve ]
-
Avicularia
veterán
válasz zsolt501 #932 üzenetére
Key Feature :
1.One-Tap Operation
2.Ensure a secured and encrypted connection
3.Surf the Internet Anonymously
4.Change your IP Address and LocationTök jó, de a hármas pont nem igaz, mert olyan mint ha otthonról neteznél és ha valamit huncutkodni akarsz, bármi legyen is az olyan mintha otthonról csinálnád, ami minden csak nem anonim.
A négyes pontot pedig nem találom hol lehetne állítani, lehet rossz helyen kerestem. -
zsolt501
nagyúr
Az a hőmérséklet kissé megugrott, 100fok környékén bírja a CPU de ez a megugrás kissé tényleg elgondolkodtató, nem tudom mennyi a helyiség hőmérséklete ahol a router van.
Azért az is lehet rosszul van kiolvasva a hőmérséklet, nézz utána Merlin oldalán más jelezte e ezt a hőmérséklet emelkedést.[ Szerkesztve ]
-
flyer12
tag
Én tegnap este felraktam, ma nem volt panasz az itthoniaktól sem a wifire sem a lanra. Talán annyit veszek észre hogy egyre kevesebb a ram most 74% bekacsolt QOS-el. A CPU hőfok viszont magasabb mint eddig (eddig 82-85) , most : Current Temperatures: 50 °C - 57 °C - 91 °C . Egészséges ez a 91°C?
flyer
-
HUNited
őstag
Valaki próbálta a Merlin dec 28-as verzióját?
-
zsolt501
nagyúr
Ma jött ki az Instant Guard alkalmazásnak frissítése, és stabilabb lett, nem okoz már neki gondot belső hálózatra csatlakozni sem, az előző verzió nem minden esetben jött elsőre össze.
-
zsolt501
nagyúr
válasz -Maujuri- #929 üzenetére
Szerintem mobilnetnél nem sok értelme van használni, viszont olyan helyeken ahol ingyen wifi van, illetve bizonytalan a biztonság akkor igen.
Illetve van még pár alkalom ahol ez jól jöhet, de ezt inkább ne feszegessük.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
válasz -Maujuri- #927 üzenetére
Igen ez egy VPN szolgáltatás, és igen megy mobilnettel is.
Kell hozzá az Asus Router nevű alkalmazás friss verziója és DDNS szolgáltatás is, illetve ha jól emlékszem Let's Encrypt is kell hozzá, de ebben már nem vagyok biztos, a leírásban ez nem szerepel, de valahol azt olvastam, hogy kell hozzá.
Érdekes tegnap elsőre összejött a kapcsolat mobilnettel ma nem, viszont felléptem wifin, majd bontottam a kapcsolatot wifivel, és újra rápróbáltam mobilnettel és akkor már ment, először időtúllépési hibát írt mikor nem kapcsolódott, szerintem ezt még javítani fogják majd.
Ami még fura, hogy van ami egyből elindul és van ami csak második nekifutásra.[ Szerkesztve ]
-
aktív tag
Sziasztok. Valaki tud nekem pár sort írni az Instant Guardról. Bekapcsoltam teszt jelleggel, mobil aplikáció fent, működik rendesen. Ez elvileg VPN- hez hasonló? Nemcsak wifin tudom bekapcsolni, hanem mobilneten is. Akkor hogy működik?
-
zsolt501
nagyúr
December 21.-én megjelent az Instant Guard stabil változata erre a routerre is, még a támogatott routerek száma igen alacsony.
Az Instant Guard alkalmazás a következő ASUS routert támogatja:
-RT-AC86U
-RT-AX92U
-RT-AX88U
-RT-AX68U
Ma én is aktiváltam a routeren és telepítettem az alkalmazást egy MI9T készülékre, eddig túl sokat nem tudok az alkalmazásról írni, csak annyit hogy stabilan megy vele akár filmek lejátszása is, mást még nem tudtam tesztelni.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
Volt pár beállítás a routeren amit elvégeztem illetve újraindítás, azóta megszűnt ez a kiugróan maga adatforgalom, visszaált a megszokott adatátviteli mennyiség.
-
zsolt501
nagyúr
Még a belső hálózat forgalma sem hozza ki ezt az adatmennyiséget, az előző szoftver verzióval is max 400GB-volt a napi forgalom.
A NAS-ban hozzávetőleg 6-7TB adat van, vagyis pár naponta át kellene az egész anyag jelentős részét mozgatnom, és mint látszik volt olyan nap amikor elméletileg 4TB volt a forgalom, ennyit biztos nem mozgattam.
A napi 200GB feltöltés könnyen hihető, de a TB-os erősen karcos, még a NAS is kifeküdne ettől, és a hálózat terhelésén is észrevehető lenne, pedig semmi ilyet nem érzékeltem mert bizony nem megyek sehová az utóbbi időben.
Erősen gyanakszom arra, hogy a router hibásan mért azon a pár napon.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
Nálam majd januárban 19.-án jár le a hitelesítés addig nem tudok ez ügyben nyilatkozni.
Viszont ma észrevettem egy furcsaságot, ennyi adatforgalmat képtelenség a gépeimmel összehozni.
Szerintem a router hibásan mér.
-
HUNited
őstag
Úgy látom akkor a LetsEncrypt kb senkinek sem megy.
És akkor ezek szerint felejtős valahogy életre kelteni pl. Entware alól? -
zsolt501
nagyúr
És nem is jön be a normál webes felület már?
HUNited nem csodálom, nekem a gyári 386-os verzióval is vannak problémáim, igaz nem végzetes, de van még mit csiszolni rajta, mikor feltettem legelőször no akkor még sok bajom volt vele, azóta újra raktam és javult a helyzet a kezdeti hibákhoz képest.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
Ez mintha most csökkentett módban futna, ilyet ennél a routernél még nem láttam, még a 68U esetén sem ilyen volt a csökkentett mód.
[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
Az a stabil verzió, azóta jött ki béta is 386.1 beta 2 vállalkozó kedvűeknek.
XZoli Úgy emlékszem, de lehet már tévedek, de mintha bekérte volna az email címet az első használatkor mikor a DDNS nevet regisztrálod.
Itt is panaszkodnak a Let's Encrypt hibára.''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
Nem tudom letilt e, de ezt még kipróbálnám.
Adminisztráció > Biztonság ott vond vissza amit csak lehet, majd csinálj egy gyári visszaállítást (NVRAM törléssel) a routeren, majd ha ez megvolt, akkor regisztráld be egy másik email címmel, lényeges, hogy az email cím is másik legyen.[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
Azt próbáltad már, hogy Állomás nevet megváltoztatod, pl eddig volt XYZ most legyen XYZ-1, nekem egyszer el kellett ezt játszanom.
Ja és nézz utána, hogy változott e valami a Let's Encrypt hitelesítésénél, mert volt már hogy a cég módosított a hitelesítési rendszeren.[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
Melyik szoftver van a routeren, mert egy régebbi szoftvernél volt hogy annak is jött ki frissítése, szóval hogy frissítsen kellett a router frissítés is.
-
HUNited
őstag
Sziasztok!
Lejárt a certifikáció 12.-én, és nem hajlandó ez a hulladék meghosszabbítani. Lehet ezt valahogy manuálisan orvosolni? Pl. terminálon / SSH-n keresztül? -
cyber86
őstag
Én nem merem felrakni az új gyárit. Megvárom míg jön még 1 frissítés.
-
glehel
senior tag
Új hozzászólás Aktív témák
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest