Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
zsolt501
nagyúr
Ugye ennek hivatalosan mennie kellene alapra állítás nélkül is, jó vannak kivételes esetek, mikor a gyártó ajánlja a tiszta telepítést, de itt erről most szó sem volt, pláne hogy itt igazán csak hibajavítás jött.
Beállítást visszatölteni amúgy sem szoktam, mert mert azzal már jártam pórul régebben, ezért ha resetelni kell a routert sosem töltök vissza beállítást, mert ott a hiba is képes visszajönni ezt tapasztaltam.
Amúgy AC-s cuccaimmal semmi gond nem volt, csak ezzel az N-es wifit használóval.
[ Szerkesztve ]
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
Mivel ez egy gyári frissítés, és nem is kérte, hogy töröljem az előző beállításokat, így a router simán telepítette a frissítést, megjegyzem itt még nagyobb verzió ugrás sem volt, amiért törölni kellett volna a régebbi beállításokat, de menteni se szoktam azokat, mert abból viszont már volt problémám az előző routernél.
Van olyan eset. mikor a router jelzi is hogy telepítés előtt csinálj egy gyári visszaállítást, de most ennél ilyen nem volt.
''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''
-
zsolt501
nagyúr
válasz Intelligencs #245 üzenetére
Igen ez a gyári, és egy Samsung TV wifin csatlakozik a hálózatra amivel eddig nem is volt gond, de a mostani frissítés után nem akart csatlakozni a hálózatra, a hálózat megjelent a listában, de képtelen volt rá csatlakozni, félórányi szenvedés után sikerült összehozni érdekes, mert eddig az 5Ghz-n az 52-es csatornán csatlakozott, de most bármit is csináltam csak az alacsonyabb 44-es csatornán csatlakozott fel.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
-
zsolt501
nagyúr
-
zsolt501
nagyúr
Új szoftver jelent meg a routerre.
Verzió 3.0.0.4.384.45713
2019/04/18 57.76 MBytes
ASUS RT-AC86U Firmware version 3.0.0.4.384.45713
Security Fix
- Fixed CVE-2018-20334
- Fixed CVE-2018-20336
- Fixed null pointer issue. Thanks for CodeBreaker of STARLabs’ contribution.
- Fixed AiCloud buffer overflow vulnerability. Thanks for Resecurity International's contribution.
Bug Fix
- Fixed AiMesh LAN IP issue when router using IPv6 WAN.
- Fixed AIMesh connection issues.
- Fixed Network Map related issues.
- Fixed Download Master icon disappear issue.
- Fixed LAN LED not blinking problem.
- Fixed browser no response problem when enabled Traffic analyzer.
- Fixed wireless mac filter input issue.Megjegyzem nekem vannak vele problémáim, ahogy vettem észre az 5Ghz esetén volt olyan eszközöm ami nem akart csatlakozni.
-
woodworm
veterán
válasz Atlantisz48 #241 üzenetére
Sőt kábelen gigabit közeli sebességgel olvasott, egyértelműen a wifi a korlátozó tényező és nem az usb.
-
-
woodworm
veterán
válasz Atlantisz48 #235 üzenetére
Kevés tv látja az smb megosztásokat.
-
Atlantisz48
őstag
Igen az SMB lehet jobb, de attól is függhet, hogy a Tv milyen távol van a routertől.
És hány fal van a két eszköz között.
Mert ha van fal akkor az máris magyarázatot ad arra, hogy miért akadozik jobban az 5Ghz-s frekvencián.
Illetve azon a csatornán amin a 2,4Ghz-s wifi megy, hány egyéb eszköz van?
Úgy értem, hogy hányan sugároznak még ugyanazon a csatornán mint amin a saját routered. -
doe2
tag
Sziasztok!
Azt szeretném elérni ,ha egy 40 gb-os 4k filmet szeretnék nézni a routerre csatlakoztatott hdd-ről a TV-n ,akkor ne laggoljon a film.
Egy 25gb-os film gond nélkül megy róla.Dlna megosztást használok.
A külső winyó usb 3-mas és az usb3-mas helyre dugtam a routerre. Közvetlenül a tv-re csatlakoztatva gond nélkül megy a film.Próbáltam már 2.4ghz-nés 5ghz-n is. Az 5ghz-n még jobban laggol.
Valakinek esetleg van valami ötlet hogy lehetne megoldani?
Köszi!
-
zsolt501
nagyúr
válasz Atlantisz48 #230 üzenetére
Merlin alatt nem erősebb a wifi, ő a gyári ezen részét nem piszkálja már.
-
Atlantisz48
őstag
Üdv!
Feltettem a Merlin FW-t.
És volna egy olyan kérdésem, hogy ez mennyire emeli meg a Wifi teljesítményét a gyárihoz képest?
Úgy értem, hogy a jelerősséget mennyivel emeli meg? Valahol ezt lehet állítani?
(Visszább szeretném venni, mert felesleges hogy maxon pörögjön )
(Tomato-nál a "Transmit Power")Köszönöm
Üdv,
Zoli
[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
válasz Atlantisz48 #228 üzenetére
Ezt a részét én nem tudom pontosan igazolni, mert én a gyári szoftvert használom egy NAS-al.
Mindenesetre érdemes utána olvasni a Merlin fórumán a hibákkal kapcsolatban, illetve hogy mit és hogyan kell csinálni ennél a ruternél, mivel szoftverileg kissé másabb mint pl. az RT-AC68U.
-
Atlantisz48
őstag
válasz zsolt501 #225 üzenetére
Üdv,
Értem, köszönöm az infót, akkor a gyári beépített torrent kliens leváltására, a legjobb Merlin+Entware-ng+Transmission ? Ez a 3-as kombó működhet?
A kisebb problémák alatt mit értesz?
tom_tol: A gyári szoftveren minden rendben működik kivéve a download master, előfordulás, hogy nem elérhető, összeomlik, lefagy, és szerintem egy ilyen hardver (és ár) mellett ez nem oké.
[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
Kisebb problémák vannak, és ebből kifolyólag van ami a Merlint szoftverét is érinti, az biztos, hogy jelenleg Merlinen kívül más alternatív szoftver nem ajánlott.
-
tom_tol
addikt
válasz Atlantisz48 #224 üzenetére
Van valami gond a gyárival? Nálam remekül működik.
-
zsolt501
nagyúr
válasz Atlantisz48 #224 üzenetére
Ha alternatív szoftverben gondolkodsz akkor CSAK a Merlin az ajánlott, mint írtad erre Tomato nincs, DD-WRT még létezne, de nem ajánlott, mert hibás.
[ Szerkesztve ]
-
Atlantisz48
őstag
Sziasztok,
Én is tulajdonosa lettem ennek a bivaly erős routernek.
Érdeklődni szeretnék, hogy szerintetek mi a legjobb fw-rá?
Ahogy néztem Tomato/FreshTomato nincsen rá...
Mi a legjobb alternatíva?Köszönöm
-
woodworm
veterán
Véletlenül jártam erre, kibicként egy kicsit beleszólnék. Szerintem a hdd-re másolás és a torrent letöltés között már nincs ekkora különbség, ez más routerek esetén is így van. A torrent véletlenszerű írásnak számít, és maga a letöltése is számításigényesebb, mint egy sima másolás.
-
90Quiet
tag
Az a SAMBA másolási sebesség elég király. Milyen fájlrendszert használsz a külső merevlemezen? Nem lehet hogy a lassú torrent letöltési sebesség egy kevésbé jól megválasztott fájlrendszer miatt van?
A napokban vásároltam én is egy ilyen routert és mellé egy 4TB-os külső HDD-t. A tervem nekem is az, hogy egy elfogadható sebességű letöltő gépet állítsak össze, de a HDD fájlrendszer kiválasztásnál nem tudom mire lőjek. E hét végén lesz időm beüzemelni őket és kísérletezni, mi a leggyorsabb kombináció.
A lexikális tudás hiánya gondolkodásra sarkall...
-
akom
őstag
Transmission remote gui beállításoknál -> Hálózat (WAN) fül -> Port próba
Ha aktív a kapcsolat akkor azt az üzenetet fogod kapni hogy: Bejövő port próbája sikerült.[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
Ahogy nézem ez inkább tűnik szoftveres korlátnak, mintsem hardveresnek, az hogy mért e valaki nagyobb sebességet nem tudom, én nem használom a routert ilyen feladatokra, erre van NAS-om az azért lényegesen többet tud, így nem érte meg nekem ezzel bajlódni.
Régebben olvastam, hogy SSH-n belépve lehet a torrent programot finomhangolni, és úgy plusz sebességet kicsikarni belőle, mondjuk kérdés ez mennyire megy a router stabilitásának kárára.
-
ddmb
aktív tag
válasz zsolt501 #211 üzenetére
proci ilyen 30-40% körüli értékre ment fel a letöltés közben, miután befejezte visszaállt 2-3%-ra
de most másvalaki mért 15-16MByte/s sebességnél magasabbat? Nem a pillanatnyi legmagasabb sebesség számít, hanem a "torrentméret osztva letöltési-idő" egy nagyobb méretű torrentnál...
[ Szerkesztve ]
-
zsolt501
nagyúr
Azt még meg nézhetnéd torrentes letöltés közben, hogy mennyire terhelődik a router CPU-ja, mert abból elég sok következtetést lehet leszűrni, pl. a hardver a kevés, vagy szoftveres limit van.
-
ddmb
aktív tag
Mindent újrahúztam a routeron, és Transmission-nel egy olyan torrent-ot ami rengeteg embernek megvan (Bohemian Rhapsody) csak 15-16MByte/s átlagsebességgel húzott. Szerintem nem tud többet ennél a router. Az internetem ennek kábé a dupláját tette volna lehetővé. qBittorrent laptopról hozta is a jóval magasabb értéket.
Néhány további sebességteszt:
- FTP-n keresztül nagy file másolása routerről 5GHz wifin, közvetlenül router mellől: 65-70MByte/s
- SAMBA-n keresztül nagy file másolása routerről 5GHz wifin, közvetlenül router mellől: 75-80MByte/sÉrdekes módon, gyorsabb a SAMBA
- FTP-n keresztül nagy file másolása routerről kábelon: 100-105MByte/s
- SAMBA-n keresztül nagy file másolása routerről kábelon: 100-105MByte/sKábelon szinte ugyanazok az értékek. Jóformán ez a gigabites limit...
[ Szerkesztve ]
-
ddmb
aktív tag
Azt hiszem a 15MByte-os torrent download-ot még Download Masterral mértem. Azóta átálltam Transmission-re. De ott se mértem 15MByte-nál magasabb sebességet. Amikor Windows alatt próbáltam qbittorrenttel akkor simán 20MByte fölött is mértem, úgyhogy nem az internetkapcsolatom a ludas.
CPU loadot nem néztem, de majd megnézem....
-
zsolt501
nagyúr
Download Master a beépített (gyári) torrent kliens, de én nem ajánlom a használatát, mert elég gyenge a tudása, Merlin alatt megoldható más torrent program telepítése is.
-
akom
őstag
Sziasztok!
Szeretnék R7000-ről AC86U-ra váltani.
Jelenleg R7000-et Tomatoval használom, meg is vagyok vele elégedve, de a másolási (routerre kötött USB3.0 HDD SMB megosztás) sebessége lehetne jobb is. (30-40MB/s)Esetleg aki Merlin firmware-el használja a routert, az tudna egy Samba másolási sebességet mutatni? (természetesen kábelen)
Előre is köszönöm!
-
Avicularia
veterán
válasz zsolt501 #203 üzenetére
Mint írtam, nincs szándékomban terákat forgalmazni, az eddig volt fiberes neten.
Eddig elvileg úgy volt, hogy a korlátlannak hirdetett neten napi 20 giga után kaptál sms-t, amire válaszolni kellett egy sms-el és akkor kaptál újabb 5 gigát és így tovább. Ezzel próbálták elejét venni a szerverüzemeltetésnek és a fájlmegosztásnak. De kb. másfél hete vittem át a számomat 25.-i dátummal hozzájuk és akkor mondta az üfsz-os, hogy nemrég szűnt meg ez az sms-es dolog.
Másik cég aki agyba-főbe hirdeti az unlimited netjét ott 5 gigát kapsz naponta és 1 gigánként kell sms-re válaszolni. -
zsolt501
nagyúr
válasz Avicularia #202 üzenetére
Arra azért ne számíts, hogy nagy adatforgalomra nem figyel fel a szolgáltató és a magas adatforgalom nem tűnhet neki fel (terabyte), mert mobilnet esetén az ő érdeke is.
[ Szerkesztve ]
-
Avicularia
veterán
válasz zsolt501 #201 üzenetére
Több mint 10 éve élek svédben és ugyanúgy torrentezek mint otthon tettem. Terák mennek felfelé, magon eléggé elől szoktam lenni helyezésben. Svédek le se sz@rják, bár csak magyar oldalakról szoktam torrentezni, lehet ez is az oka. Németeknél kell nagyon vigyázni, ott gyorsan jön a pár száz eurós csekk.
Nyilván mobilneten nem akarom ezt csinálni, de ezért nem mondanék le az aktuális filmek illetve sorozatok letöltéséről. És igen, van netflix-em de egy csomó minden nincs fent vagy nem teljesen. Pld. Homeland 7.ik évadja csak mostanában került fel, miközben majdnem egy éve leadták a sorozatot. Walking dead ,meg Fear the walking dead egyáltalán nincs fent, szóval ha nézni akarom ezeket akkor marad a torrent.
Viszont a korlátlan mobilnet csak netezésre vonatkozik elvileg, ezért kérdeztem, hogy milyen vpn-t érdemes használni, hogy elrejtsem a szolgáltató elől a torrentet. -
zsolt501
nagyúr
válasz Avicularia #200 üzenetére
Azért csodákat ne várj, mert nagyon sok függ attól is hogy az a mobil cella amiben vagy mennyire terhelt, illetve milyen a jelerősség és a minősége is. Több nyugatra költözött ismerős panaszkodik, hogy kint nem túl rózsás a mobil internet lefedettség. A másik állítólag hogy torrentezéssel, fájlmegosztással nagyon vigyázni kell kint.
Új hozzászólás Aktív témák
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest