Új hozzászólás Aktív témák
-
MODERÁTOR
Ezt nem értem.
Teljesen más jellegű tartalmak vannak a TikTokon, mint a YouTube-on. 🤔Vagy ez nem számít, csak az összidő, amit itt/ott tölt a júzer?
Xiaomi 13T
-
contaxg
veterán
Egyre több az agyhalott.
A jó zenehallgatáshoz nem feltétlen kell minőség. Az egy intellektuális kaland, amit mindenki a saját szintjén élhet meg. A hifi egy eszköz ami ezt az élményt fokozza, de nem feltétlen szükséges hozzá.
-
totron
addikt
válasz Viktor0610 #1 üzenetére
Az üzletileg leginkább értelmezhető réteget nézi, azok pedig a kölkök. A nagy számokkal dobálózás közben valaki még tényleg elhiszi, hogy ez egy értő szint. Pénz az ösztönökből jön.
-
Armagedown
őstag
Már csak 60as IQt meghaladó tartalomgyártókra volna szükségük, akik valami egyedit is képesek csinálni, nem csak ostobán utánozni a többi idióta táncikálását
“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
-
nemlehet
őstag
Ezt sose értettem. Önálló jövedelemmel nem rendelkező réteg miért lenne a legértékesebb? Nem azt mondom, hogy nem így van csak érdekelne a miértje.
Nyilván őket a legkönnyebb megfogni, meg ők hajlamosak leginkább felugrani a trendekre, de nem a 18-45-ig azon belül is a kb 25-40 az ahol a nagy lóvé van?
Azért még nyugaton se feltétlen van a gyereknek szabad hozzáférése anyuci apuci kártyájához.Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
clon
aktív tag
Azért a jövedelemmel "még" nem rendelkező réteg a legértékesebb, mert őket még nem nyomja a munkahelymegtartás, a kölcsön visszafizetés, stb. terhe. Nekik a pénz "csak" a szórakozás eszköze a létfenntartás biztosított.
Nyugaton jobb a gyerek szülői "juttatása" így pont az a helyrajzi terület van most is feltüntetve mint "területfoglaló" ahol az átlagjövedelem nem annyira rossz - ráadásul mindkét terület nyelve azonos, így nincsen nyelvi korlát. -
Gargouille
őstag
"Ezt sose értettem. Önálló jövedelemmel nem rendelkező réteg miért lenne a legértékesebb?"
Azért mert megfelelő ráhatásuk / zsarolási potenciáljuk van az önálló jövedelemmel rendelkező rétegre (a szüleikre), ellenben még hiányzik belőlük a kellő megfontoltság, a költéseiket a divat, trendiség, impulzus határozza meg, így kellően befolyásolhatók.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
Dilikutya
félisten
válasz Gargouille #8 üzenetére
A megfelelő ráhatást, zsarolási potenciált nem értem. Ha én azt mondom, faszság a Tiktok, és nem adunk pénzt (a mire is amúgy, egész nap faszságokat beszélő "influenszerekre"), akkor nem adunk. Ha nyári munkán erre keres, leszarom, de akkor se Xbox, se drága, normális kerékpár. Elektromos roller és nemváltoztató műtét meg akkor se, ha öngyilkos lesz.
Kezdem azt érezni, kezd kicsúszni az irányítás az emberek kezéből a saját életük felett.Kereskedelmileg szerintem se lehet a legértékesebb az, akinek nincs önálló jövedelme, azért a családi pénzügyi háttér nem ugyanaz, mintha jól keresel, de még nem kell gyerekre költened (bár azon akkor is sokat lehet kaszálni, ha a gyerek nem Tiktok videókra költ).
Igazából az a baj a Tiktok influenszerekkel és társaikkal, hogy nem adnak semmit a pénzért, de mutatnak egy hamis képet, hogy munka nélkül is meg lehet élni, mert eközben a közvetített tartalom nulla értéket képvisel.
Bezzeg a Winkler Róbert nem él meg a szar sör kóstolós videókból, pedig az szórakoztató is.[ Szerkesztve ]
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
tomazin
veterán
Szerintem ez nem egy rossz dolog, ugyanis az ilyen teruletfoglalosdikbol a userek jonnek ki jobban. Yt nyomja orrba szajba a reklamot, vegyel yt premiumot? Majd nem fogja ha lepnek le a felhasznalok. (Sosem hasznaltam tiktokot, nem tudom ott mi megy)
Ezt az agyhalottozast meg nem igazan ertem, kedves kockak akiknek nincs eletuk mert a gep elott nottek fel, semmi nem lesz beloluk. Ugye?
[ Szerkesztve ]
-
aprokaroka87
nagyúr
-
Necroman_Mk2
őstag
Nem használok TikTokot, igaz, nem is a fenti országokban élek. De minket is belevettek, akkor nálam YouTube mellé lehet a pipa, még telón is.
#1 Viktor0610 Feltételezhetően igen, a tartalom fogyasztása ma már inkább mobilon történik. Bár vegyük figyelembe, hogy a TikTok az állóformátum miatt csak telefonon élvezhető, és mivel a felmérés csak az androidos készülékeket vizsgálta, így egyéb platfromok (PC, TV) kimaradtak.
#3 totron Nem követem ennyire az appot, de szerintem a TikTok már kinőtte magát a tiniappból, és rengeteg fiatal felnőtt is használja. Ami az egyszerű kezelhetőség miatt nem csoda. Nézz egy kicsit szét a Velveten, rendre bedobnak TikTok sztorikat.
"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"
-
.mf
veterán
>"(Sosem hasznaltam tiktokot, nem tudom ott mi megy)"
>"Ezt az agyhalottozast meg nem igazan ertem"
Azért nem érted, mert nem tudod, mi megy ott. Pár másodperces kis videók, ahol zenére tátognak, táncikálnak, rázzák a seggük. Bugyuta, színvonaltalan, nincs hozzáadott értéke."Ezt az agyhalottozast meg nem igazan ertem, kedves kockak akiknek nincs eletuk mert a gep elott nottek fel, semmi nem lesz beloluk. Ugye?"
Nem, hogy kapufa, hanem totál mellé. A kockákat anno ekézték, de mindenki tudta, hogy a számítógép a jövő, így értékes skilleket szedtek magukra, aminek hatására most jól keresnek az IT szektorban - bár az tény, hogy sokaknak sokat kellett még (vagy továbbra is kell még) tanulni szociális skillek terén. Ezek viszont milyen skilleket fejlesztenek? Tátogás? Seggrázás? Ezekkel mire mennek, mi lesz belőlük?
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
nemlehet
őstag
A Tiktok is tele van reklámmal, de ugye a legtöbb nagy csatornán szponzorált hírdetések. Sajnos amúgy rosszabb mint YT-n mert ott nem kell kiírni/egyértelmüsíteni szóval sokszor bújtatott a reklám.
Szerintem is teljesen más a Tiktok tartalma mint a YT, az előbbi inkább a Vine meg a netes GIF-ek szintjén van. YT meg eleve nem nagyon kereshetsz videót ha 10 percnél rövidebb dolgot töltesz fel (ez alól vannak kivételek, főleg a nagy csatornáknál).
Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
Necroman_Mk2
őstag
"YT meg eleve nem nagyon kereshetsz videót ha 10 percnél rövidebb dolgot töltesz fel"
Ezt nem értem. Nem dobna ki egy keresés során során rövid videókat?! Mert nekem ellentétes tapasztalataim vannak erről.
#15 clon Stripper és groupie? A mostani #metoo világban?
[ Szerkesztve ]
-
tomazin
veterán
Az által ismert kockáknak a nagyon nagyon része azért kezdett el foglalkozni a géppel, mert játszott rajta (persze volt olyan is, aki a basicet tolta már akkor is, de az a kisebbség). Commodoron, amigán , x86on. Ugyanúgy totál haszontalan baromságnak gondolta a boomer generáció, mint ahogy most a millenial gondolja azt a következöröl. (nem, nem tudom milyen használható skill lesz a seggrázásból, ahogy a boomernek sem volt elképzelése, hogy milyen használható skill lesz a virtuális ugráló pöttyökből)
[ Szerkesztve ]
-
Gargouille
őstag
"A megfelelő ráhatást, zsarolási potenciált nem értem. Ha én azt mondom, faszság a Tiktok, és nem adunk pénzt (a mire is amúgy, egész nap faszságokat beszélő "influenszerekre"), akkor nem adunk."
A társadalomban úgy általában jelentős kisebbségben vannak az olyan intelligensebb szülők mint például te, aki nem csak a lába elé néz hanem picit távolabbra is. A többség viszont nagyon könnyen befolyásolható, zsarolható és ezt a gyerekeik is pontosan tudják, teszik is.
"Kereskedelmileg szerintem se lehet a legértékesebb az, akinek nincs önálló jövedelme, azért a családi pénzügyi háttér nem ugyanaz, mintha jól keresel, de még nem kell gyerekre költened (bár azon akkor is sokat lehet kaszálni, ha a gyerek nem Tiktok videókra költ)."
Ezt a marketingesek már nagyon pontosan felmérték. Akinek nincs önálló keresete az él valakiből, eltartják. Sokkal könnyebb meggyőzni azt, aki még nem gondolkodik felelősen, és majd ő elvégzi a meggyőzését annak, aki meg a zsét adja. Ha úgy tetszik a legnehezebb melót kiszervezték. Ez már az egész kicsi gyerekeknél is így van, mutass nekik pár baromi jó játékot és kiszekálják a lelkét anyának/apának, a vége - akármennyi hisztizés is az ára -, hogy a többség megkapja.
"Igazából az a baj a Tiktok influenszerekkel és társaikkal, hogy nem adnak semmit a pénzért, de mutatnak egy hamis képet, hogy munka nélkül is meg lehet élni, mert eközben a közvetített tartalom nulla értéket képvisel."
Az egész média kizárólag ezt a képet mutatja rég óta, a kereskedelmi tévék, az újságok, mindenhonnan ez dől. Felnőtt egy generáció, akik nem fizikusok, meg orvosok, hanem celebek akarnak lenni. No persze ez a késztetés régebben is megvolt az emberekben, ki ne akart volna híres énekes vagy filmsztár lenni gyerekkorában? De akkor még tudtuk, hogy ezekből kevés van, nem lehet mindenkiből az, csak aki nagyon nagyon tehetséges, ahhoz "le kell valamit tenni az asztalra".
Most viszont a teljesítmény nélküli emberekből hirtelen celebbé válók sztárolása tölti ki a média felületek nagy részét (sok esetben a politikusokat is beleértve ebbe a körbe), nincs ezen mit csodálkozni. Az igazat megvallva amikor látod, hogy valaki felrakja, hogy belefingik a kamerába és ezért rengeteg pénzt kap, akkor kinek lenne kedve mégis kemény munkát végezni napi sok órában? Múltkor mondta valaki, hogy "manapság mindenki csak szórakoztatni akar", nagyon igaz. Valahol érthető, hogy ez a trend, még ha nem is feltétlenül helyes és előrébb sem viszi a világot.
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
ddekany
veterán
A cikk címe megint hazudik, Androidon hódította el. (Ha az egyáltalán igaz, de talán.) Nem nagy csoda, kifejezzen mobilra lett kitalálva.
[ Szerkesztve ]
-
nemlehet
őstag
válasz Necroman_Mk2 #16 üzenetére
Mármint pénzt nem kereshetsz. Ha csak nem vagy valami milliós giga csatorna 10 percesnél rövidebb videót nem monetizálhatsz.
Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3
-
MODERÁTOR
-
ddekany
veterán
válasz Viktor0610 #22 üzenetére
Nem azért félrevezető a cím, mert az iOS nincs benne a felmérésben, hanem mert lényegében csak a mobil van benne.
-
Ciccuka
veterán
-
zoo8800
veterán
Nem csoda, amennyi csöcsrázós kontent van fenn
rip and tear, until it is done
-
Dilikutya
félisten
válasz Necroman_Mk2 #12 üzenetére
A Velveten elférnek a Tiktok videók, az az oldal se a minőség szinonimája.
Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
nemlehet
őstag
Én ezt rengeteg embertől hallottam, pár százezer követős youtuberek rendszeresen szokták ezt a 10 perces minimum hosszt emlegetni. De ha nem igaz akkor nem igaz, nekem nincs csatornám.
[ Szerkesztve ]
-
gt87
csendes tag
8 perc alatt nem lehet videó közbeni hirdetéseket rakni. Előtte, utána lehet, illetve lebegő bannert is enged. De monetizálható ettől még minden videó, ha több, mint 1000 subod van, és megvan a 4 ezer óra nézési idő.
Nincs Ferrarim, nem tudok nyilatkozni arról hogy kényelmes-e az ülés. Az meg nem releváns, hogy valakitől hallottam, hogy kicsit kemény...
-
kilua
senior tag
Mondjuk amerre mennek a dolgok pár évtized múlva lehet hogy be kell vezetni az alapjövedelmet mert olyan termelő ágazatok amik tömegeket foglalkoztatnak mind robotizáltak lesznek és akkor a többség fog munka nélkül élni.
Ez lehet egy disztópikus jövő.
-
Necroman_Mk2
őstag
válasz Dilikutya #27 üzenetére
Nem is ezért hoztam fel, hanem arra, hogy a TikTok már nem csak tinikkel van tele.
#24 Ciccuka Jót mosolyogtam ezen még úgy is, hogy YT Premium előfizető vagyok
A coub meg lényegében a GIF evolúciója, csak már hanggal.[ Szerkesztve ]
-
gabor7th
addikt
Youtube kidobott rengeteg érdekes embert + megemelte a kötelező reklámidőt... nemcsoda.
A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu
-
btprg
senior tag
Akit a titok elhódít bárhonnan az annyit se ér hogy beszéljünk róla.
"Tepid! Tepid is no good for a star, but it'll do for stardust." (nmlorg/naim)
-
Plug Life
senior tag
A TikToknak sikerült a bravúr, hogy mellette még az Instagram is agysebész konferenciának tűnik 😂
-
gabor7th
addikt
válasz Dilikutya #34 üzenetére
Két éve kezdte, és kapásból annó több millió csatornát törölt és saját bevallása szerint is pénzügyileg a legjövedelmezőbb csatornákat, amik ott tartották a nézőket a Youtube-on. Akkor kapásból a Google elvesztette a piaci értékéből 70 milliárd dollárt és a Youtube újra veszteséges lett. Ezért kell sokkal több reklám, hogy ezt kompenzálják.
Ahogy egyre jobban úgy viselkedik a Youtube mintha az anyukád és apukád lenne úgy mennek át a kínai Tik-tokra a fiatalok ahol nincs ilyen.
A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu
-
kilua
senior tag
Mondjuk én még nem vettem észre a YouTubeon hogy sok lenne a reklám ... na igen [link]
-
nemlehet
őstag
válasz Drótszamár #40 üzenetére
Routerre kell rakni szűrést és akkor ott sincs reklám.
-
moleculez
veterán
Igen, és ez jó, mert versenyre készteti a YT-t, ami új featureoket is jelenthet, nem kenyepmesednek el. Amúgy én nagy YT-os vagyok, jól el van találva a Shorts, ami alá simán behozzák a TikTok creatorok az amúgy tiktokra készített tartalmaikat. Néha elporgetem azt is ha nincs kapacitásom magasabb színvonalú műhöz.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
Apollyon
Korrektor
Van az a mondás, hogy egy fecske nem csinál nyarat, egy bolond viszont...
Másrészt ha csinálsz egy platformot, amin az emberek hülyét csinálnak magukból, majd később bátorítod is őket erre, akkor te is ugyanúgy cinkos vagy ebben.#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.
-
Peter1918HUN
tag
Még a végén lesz szegény yt-nek vetélytársa úristen..... Hát nagyrészt fiatalok használják és főlleg azért mert rövid videók, jó nyilván yt-n is van sok rövid videó, de tiktokon kimondottan csak az van ezért szeretik. Én amennyit használtam hát érdekes... Vannak egész jó tartalmak pl: tájak, de az ilyen erőltetett mindenki mutogatja magát az nem kéne viszont olyan van mindenhol.
-
Dilikutya
félisten
válasz Plug Life #37 üzenetére
Instagramon egyébként van sok értelmes tartalom. National Geographic, ISS stb., érdemes ránézni. Vagy pl. mivel érdekel a mozi, meg a praktikus effektek, követve van Stan Winston iskolájának oldala, sok régi film trükkjeibe nyújt betekintést, meg sok egyéb effektet is mutat, ő volt a Terminator, Aliens stb. egyik megvalósítója.
Egyébként elég jó algoritmus dolgozik az oldalon, követni kezdtem pár ilyen értelmeset, és azóta az ajánlókban sincs annyi szemét.
Bár előbb feldobott két cápás természetfotó közé egy Rubint Rékát is.Nem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó LG (49UH610V) UHD TV 4K. Led hibás (Kék árnyalatúl a kép)
- Steelseries Arctis Nova Pro Wireless
- Gamer PC v4 , R5 5500 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Gamer PC v3 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- ITX félgép - Aorus B550i Pro AX - Ryzen 7 5700x - 32GB G.Skill 3600 - Samsung 500GB 980 Pro - ELADÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest