Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Béééla
őstag
Eszköztől függetlenül megtörténnek de nem mindegy hogy a gonosz feltört kenyérpirító megkormozza a reggelidet vagy az út szélés fekszel három darabban és a fejedet tartalmazó résszel még próbálsz elgondolkozni azon hogy megérte-e, legyen az sima bug vagy kihasznált biztonsági rés. (mesélték autóiparos kollégák hogy a szervó a tesztpadon egyszer csak gondolt egyet és rántott 90°-ot a kormányon)
Bélabá
-
Béééla
őstag
Meg szokták oldani, erre van a CAN gateway (főleg amikor kritikus cuccot kötnek össze kevésbé kritikussal, pl. közvetlen motorvezérlő cucc mint gyújtás buszát ami 100-125 kbps tipikusan és mást, 250-500-megás buszt, de nem minden üzenet megy mindenhova hanem ID alapján szűrnek) és a vicc hogy ennek ellenére ismerős CD-s fejegysége simán leállítja a motort.
Kéne egy olyan törvény hogy az ilyen szintű bugok kijavítására bejelentés után kapnak 10 percet aztán további 10 percenként 100e euró kötbér - a telkóknál látszik hogy kapnak valami jelképes enyjebenyjét amit a következő 10 percben kitermelnek, na ezen kéne változtatni.Bélabá
-
Béééla
őstag
azért a hackelés alatt sem mindegy, hogy mit értünk... az autóm felnyitását vagy éppen a fékrendszer felülírását.
Ha a hazai fizetéseket és a biztosítók fizetési hajlandóságát nézzük akkor az is baj lehet hogy egy OBD-be dugható "Motor indulj!" CAN üzenettel indítható a kocsi egy utolsó piti autótolvaj által is (ismerve hogy mennyire szarnak bele a buszokba, csak beledobálják "jóazúgy" mentalitással és a biztonságra meg nagy ívben...) nem csak a "három betűs szervezetek fának kormányozhatnak kikapcsolt légzsákkal" lehet probléma.
(hasból kitalált példák mielőtt alufóliasatyit kiált valaki )A fizikai hozzáférés egy dolog (a trabant motorháztetője is nyitható volt ha megfelelő helyen nyúltál be, nem tudom melyik autón érhetők el a buszok ilyen könnyen) én inkább a rádiós dolgoktól fosok mert olyan rendszrek vannak kapcsolatban amiknek tényleg semmi közük egymáshoz (infotainment rendszer jó hogy halkít nagy sebességnél de na, másként nem lehet megoldani mint a sebességjel megadásával, és ez csak egy példa, hallottam már ezerszer cifrábbat is)
[ Szerkesztve ]
Bélabá
-
Béééla
őstag
Ami igazán megdöbbentő, hogy az autóval rendelkezők jelentős része (63 százaléka – ez a lakosságra vonatkoztatva valamivel több, mint 1,5 millió fő) úgy gondolja, hogy az ő autóját nem érheti hackertámadás.
Elnézve az autók átlag korát nem is meglepő...Ld. @ blackrulz és a BMW-s app.
Az a baj, hogy az autógyárak magasról sz@rnak a biztonságra sw szinten.
Jó dolog a connected car meg minden, de amíg pár éve még szervizbe kellett volna vinni a telómat hogy garivesztés nélkül androidot frissíthessek rajta ("házi firmware frissítés garanciavesztéssel jár" címszó, alaplapon BIOS/EFI frissítés is ebbe a kategóriába eshet...) addig nem akarom látni a kígyózó sorokat egy foltozókedd után a Porsche M5-nél mert ugyan Pesten van az üzlet de Kecskemétnél állna az utolsó.Én tényleg tartok ezektől és nem a vidéki mendemondák hanem az ipari mendemondák miatt.
Amíg a legelterjedtebb CAN stack bugos (Vector) és amíg nem megoldott a gyors frissítés otthonról is, legacy autókba is (de nem a telefonoknál bevett módon hogy az új főverzió után darabosan mozog a kilóóra és többet fogyaszt kevesebb lovat produkálva) addig én kérem a lehetőséget hogy ezeket a kurva okos rádiós rendszereket hagyják ki.@vandor01
kulonben vehet mindenki ladat
Én a mai napig szerelmes vagyok bele, csak hát 2017-ben 13 literes városi fogyasztás (új lada), hát kösz nem.[ Szerkesztve ]
Bélabá
Új hozzászólás Aktív témák
- NOTHING Ear B171 TWS fehér Új!
- Eladó Asus Tuf FA507NV - RTX 4060 - AMD Ryzen 5 7535HS - 32GB
- Új Bontatlan Apple Studio Display 27 5K Retina Thunderbolt Azonnal Átvehető Deák Térnél.
- Openswim pro fejhallgatót keresek
- Modolt, prémium vezeték nélküli billentyűzet, választható switch - Keychron Q2 MAX ISO
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest