Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Lehet, hogy szóltak, csak az angoloknak meg jó volt, hogy rajtuk keresztül folyik ez a kereskedelem, mert legalább valami hasznuk volt (pl. szállítmányozás), vagy ott parkoltatott bankszámlák.
Nem is azt mondom amúgy, hogy sikeres kell legyen egy ilyen alulról induló kezdeményezés. De ha alul leszarják az emberek, akkor mégis milyen jogon mutogatnának feljebb, hogy ott aztán változtatni kellene? Sem morális, sem egyéb szempontból nem működik ez a másvalaki problémája elv szerintem.
Vámkötelezettség lehetne specifikusan kínára, de ha megnézed milyen hiszti meg fenyegetőzés volt részükről, amikor az USA módosított a korábbi szabályozáson, pedig az nem is kiemelten magas volt, csak megszüntették a korábbi vámmentességüket.
-
törölt tag
Volt erre kiskapu. Például az ilyen eglobal és társai elvileg ugye úgy működtek, hogy HK-ból hozták be az angolokon át (mert ott volt valami vámmentességi egyezmény), és mivel a UK az EU volt, így onnan errefelé már lehetett teríteni simán.
Illetve gondolom voltak egyéb lehetőségek is, mert azért elég sok EU raktáras kínai bolt működött/működik."Csak akkor még mindig ott lenne a bérgyártás. Ezért mondtam a fentit."
Ez igaz, de valahol el kell kezdeni, még ha nem is megy egyből minden egyszerre. Olyan ez, mint a zöldülés, hogy amikor valamit elkezdenek tenni, akkor jön a mutogatás, hogy de ott az a másik szektor, ami szintén szennyező. Oké, de attól, hogy az is szennyező, nem csak azt az egyet kell nézni.Soderes: Azért az sem úgy van már, hogy még mindig minden ott készülne. Ruhaneműket inkább délebbre, Banglades, Vietnam, stb gyárt, csomó elektronikát már Thaiföld, és így tovább.
-
törölt tag
Itthon ott a netes rendelés esetén 14 napos elállás, ha nem tetszik. Vagy ott a fogyasztóvédelem, ha mondjuk a gyerek játékában ólmozott festéket használtak, és így tovább.
Ezeket is meg kell fizetni, ha szeretnéd, hogy ne te vállald a felelősséget, hanem az, aki elad neked. Gondolom nem lenne kielégítő, ha a gyereknek ólommérgezése lesz, az alis bolt meg ad egy 2€ kupont kompenzációnak.Rengeteg dolgot lehetne itthon is gyártani, és szintúgy a gyártónak feltenni közvetlen webshopba. Alapvetően szerintem ezt hivatott ösztönözni ez a szabályozás, elsőnek azzal a lépéssel, hogy legalább vegye itthon az ember, ha teheti.
Múltkor vettem amúgy elosztót, ami a headset csatlakozóból csinál külön sztereó+mikrofon kábelt, itthoni boltban olcsóbb volt, mint kínából ingyen postával.Syl: Jó, ez jogos, bár azért feltételezem, hogy ha fel tudtak venni 200 embert, akkor tudtak nekik olyan ajánlatot mondani, hogy oda menjenek dolgozni. Nem hinném, hogy első fizetés után jönnek rá, hogy mennyit is keresnek az adott helyen.
Tiszteletes: Mondjuk a több ezer eurós csomagnál én kifizettem volna azt az 50 eurót, amiért a Fedex is elhozza idáig, de hát nem vagyunk egyformák.
-
törölt tag
Mostanában a belföldről rendelt csomagjaimat kb másnapra kihozta mindig a posta. Az elmúlt 1-2 hónapban kategóriákat javult a szolgáltatásuk minősége.
Syl: "amikor elég lett volna a meglévő dolgozóknak tisztességes bért adni. És akkor nem szenvednénk álladó emberhiánnyal."
Tehát ha kevés az ember, de jól megfizeted őket, akkor nem lesz kevés az ember? -
törölt tag
válasz
Tiszteletes #5 üzenetére
Ha ismered a regionális vezetőt, akkor esetleg megkérdezhetted volna eredetileg is tőle, hol a csomagod. Nekem is volt most egy ilyen, a rendszerbe rögzítéskor elgépelték a telefonszámot, ezért nem kaptam róla értesítést, hogy érte kellene menjek. Ha nem kérdezek utána, egyszerűen csak visszaküldik a feladónak.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó Samsung Galaxy A52 6/128GB Kártyafüggetlen + Dual SIM
- Lenvoo M90Q Gen 5 Micro - Mini PC - Core i5 14500T- 32GB DDR5 256GB NVMe SSD -gyári WIFI
- iPad Pro 11" (3rd) Wifi+Cellular Space Grey 128GB
- Eladó Kaon AR1840 WiFi 6 mesh
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F +RTX 5070 +32GB DDR5 +1-2-4TB NVMe SSD! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 13 M1 Touch Bar 2020 Használt, karcmentes 3 hónap garanciával
- Telefon felvásárlás!! Honor Magic6 Lite, Honor Magic6 Pro, Honor Magic7 Lite, Honor Magic7 Pro
- DDR3 BAZÁR! 8GB 16GB 1333MHz 1600MHz 2400MHz DDR3 memória garanciával hibátlan működéssel
- Samsung Galaxy A04 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- A Panasonic Toughbook CF-54 i5-5300u i5-6300u TN, IPS touch Budapest, MPL Foxpost
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest