Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Windows 11
- Amazon Prime Video
- Nem sietett az EU-s hatóság, 6 éve történt hiba miatt büntette meg a Metát
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Asustor NAS
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
BOOSTER
aktív tag
Sajnos ez a helyzet. A legnagyobb kiadók érdekeit képviselő maffiahálózatok (jogvédők) elérik ezt is. Valószínű, hogy ezeknek nem csak az a feladatuk, hogy meggátolják a másolást, hanem a konkurenciát illetve az újabb terjesztési módokat is el akarják lehetetleníteni.
Én valahogy úgy látom, itt nem csupán a másolás a legnagyobb gond, és nem magát a zeneipart féltik, hanem az ő zeneiparukat. Kicsúszni látszik a kezük közül a piac ellenőrzése és a zene feletti abszolút monopol helyzetük.
A szolgáltatók nagy része pedig nem akar balhét ezért törlik a tartalmat szó nélkül...
UI.: Másolás alatt a letöltést is értem...Mindenki hülye aki nem normális?
-
Mystikal
csendes tag
hát ez tényleg vicc
-
Integra
titán
hát ez kb az a vicc kategória, mint a zöldkártya
levegővételi adó mikor lesz és azt minek fogják megnevezni?
humánszéndioxidkibocsájtásihozzájárulásnak és korra vetítve fizeted majd az általuk kiszámolt éves elhasznált átlagot?[ Szerkesztve ]
...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Depression
veterán
Szép kis történet. Remélem olvashatjuk a fejleményeket is.
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
dabadab
titán
Az artatlansag velelme buntetojogi kategoria, itt meg polgari jogi viszonylatrol van szo.
Mindezeken tul, ha az ISP nem a sajat okossaga alapjan cselekedet, hanem vki mas nezett be valamit es kuldott ki egy C'n'D-t v DMCA Takedown Notice-t, akkor az ISP-nek tul sok valasztasi lehetosege nem maradt.Amugy a dolog nem uj vagy egyedi, eddig is elofordult, hogy a nagy cegek automatizalt internetfigyelo rendszere hulyeseget csinalt, legyen szo copyright vagy trademark ugyekrol.
DRM is theft
-
Vladi
nagyúr
"az milyen, hogyha egy zenekar a saját számait játsza egy koncerten, azután be kell fizetnie a szerzői jogdíjat."
Az kabaré. Én már csak röhögök az egészen.
Van egy jó haverom, játszik egy elég jó kis bandában. Ők azt csinálták, hogy a régi albumaikat felrakták ingyen az oldalukra. Mert a cd eladásokból annyi a bevétel, hogy még sörre se nagyon elég. Akkor inkább ingyen hallgassák őket, ismerjék a zenéjüket, de menjenek el koncertre az emberek, mert abból meg van bevétel.
Úgyhogy az egész jogvédés, meg kiadózás már csak a saját zsebükről szól. Szó nincs már itt a művészről, vagy előadóról. Max 1-2 nagy zenekarról. De a kicsi garázs zenekarok ugyanúgy "éheznek" mint a hallgatóságuk.
il sole non sorge più ad Est!
-
Kobe
veterán
-
bambano
titán
Amennyire én tudom, a mai magyar jog szerint nem kerülheted el a szerzői jogvédő hivatalt. De lehet, nem jól tudom.
#14: az milyen, hogyha egy zenekar a saját számait játsza egy koncerten, azután be kell fizetnie a szerzői jogdíjat.
[ Szerkesztve ]
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Integra
titán
-
Vladi
nagyúr
"hallgatókra bízva azt, mennyit érnek számukra a művek."
Ha punkbanda, akkor meghívom az egész zenekart a koncert után egy sörre. Én ennyit adok a számokért.De most komolyan: ez mire jó? Ha kiadják a zenéiket szabadon elérhetőként akkor adják. Mi köze ehhez bárkinek?
A végén még zárolják a blogom, mert cc alatt írkálok. Vagy rosszul értek valamit?
(#12) dabadab:
Akkor jól értem. Csinálok backupot az írásimról. Vagy csak simán bemagolom őket. Azt max letiltják az agyamat. Kééérem! Vágja ki az agyamat!
De most akkor aki megnézte a tartalmat, annak is ennyi esze volt?
[ Szerkesztve ]
il sole non sorge più ad Est!
-
dabadab
titán
"ki mer akadályozni abban hogy én a neten adjam el a saját zeném?"
Itt gondolom nem ilyen tudotas volt a dolog, lehet, hogy valami tok automata script megtalalta az mp3-akat, ami alapjan aztan intezkedett is, mert a script megirojanak annyi agya volt, hogy ha valaki kirak vhova egy mp3-at, akkor az tutira jogsertes.
DRM is theft
-
dabadab
titán
válasz Laprasi991 #3 üzenetére
A RAID nem backup megoldas. Az ellen ved, hogy ha egy HDD hirtelen eldobja magat, de semmi mas ellen (torlas, tobb HDD halala (villamcsapas, felborul a gep, akarmi), tuz, lopas, kontaktos SATA-kabel, stb).
DRM is theft
-
Integra
titán
de várjunk már...
ki mer akadályozni abban hogy én a neten adjam el a saját zeném?
milyen jogon mer lekapcsolntatni engem egy zenei kiadó, ki ő, hogy vagy az ő kiadóján kersztül adhatom el a zeném? ezeket lekell lőni, rohadt maffia, ha ez valóban így van......egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Integra
titán
javítsatok ki ha rosszul látom a dolgot..
csinálok zenét, a saját zeném. ezt a saját kis vállalkozásomba viszem be, ami szintén a saját tulajdonom. a saját kis vállalkozásom által tulajdonolt zenét a saját szerveremre töltöm fel és rakom fel a netre, hogy azért a júzerek nekem fizessenek és senki másnak.
erre valakik lekapcsolják a szerverem?!...egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
Kobe
veterán
lol ?
ez erősen hét poénja kategória
-
Cathfaern
nagyúr
válasz Laprasi991 #3 üzenetére
Ennél sokkal rosszabb a helyzet, ha jól értem a hírt. Az illető kiadó, s egyben 2 zenekar tagja is. Értelemszerűen a zenéit a saját kiadója alatt adja ki. Ő pakolta fel a honlapjukra a saját zenéjüket, de a webhost szolgáltató letiltotta, mert hogy jogvédett zene...
-
Laprasi991
aktív tag
-
törölt tag
akkor msot valaki kicsit bovebben irna a szerzoi jogi mizeriarol jelen esetben? Az nagyon szukszavura siekredett.
-
ujoimro
tag
A számítógép felhasználó három alapelve:
- menteni
- menteni
- menteni
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.