Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
ArchElf
addikt
válasz Rickazoid #17 üzenetére
Az érintésérzékenység csak plusz egy réteg, nem is téma igazából (már egy ideje tudnak hajlítható érintésérzékeny felületet csinálni)...
AE
Csinálok egy adag popcornt, és leülök fórumozni --- Ízlések és pofonok - kinek miből jutott --- Az igazi beköpőlégy [http://is.gd/cJvlC2]
-
Geli
senior tag
hát ez alig hajlította meg...másfél éve volt már olyan, hogy a kis kínai összegyűrte a kezében és közbe ment rajta a video
-
Gyufaaa
veterán
Ez jó. Tetszik. Majd szórják biztos spirálfüzetként fűzve is a sulikban. Nem kell majd annyi tankönyvet venni. Meg lesz lassan hanyadik osztájba jársz, aszerint jelenik meg a megfelelő tanulmány is. Haladunk.
-
Rickazoid
addikt
És ezek vajon érintőkijelzők is lesznek egyben? Erről semmi infó nem derült ki. A videó demo részében tapogatták ugyan, de az... nem a valódi volt ugye.
[ Szerkesztve ]
Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
Dany007
veterán
off, de valójában én a 3D kijelzők megjelenését szeretném megélni.
Na de nem azt, ami most eszébe jut erről a szóról mindenkinek.
Hanem az igazit.
Egy egyszer régen az Sg.hu-n volt egy cikk, amiben Japán tudósok csináltak egy prototípust.
Ami képes volt egy talapzatból valamilyen fényt v. plazmát kilőni. Be lehetett állítani, hogy hol "süljön" el az adott impulzus, és ott megjelent egy pont. Egy képpont.
És ilyen módszerrel különböző alakzatokat raktak össze, pl nyíl, meg 3szög meg ilyesmi, de 100%-ig 3 dimenzióban. Tehát nem csak úgy látszott, hanem tényleg térben volt a dolog.
Akkor azt írták, hogy ez színesben soha se lesz kivitelezhető...Stb...
Na mind1 a lényeg csak az, hogy én erre várok... Hátha egyszer sikerül valódi térbeli megjelenítőt készíteni. -
Dany007
veterán
-
dajkopali
addikt
ja, de ha végignézzük az ilyen fejlesztések történetét, mindig az történik, hogy a speciális igények kielégítése után - ahol szinte nem számít a pénz, mer' ha kő a hadseregnek, akkor kő, nincs mese - nyilvánvalóvá válik a civil felhasználhatóság, amelyik persze a magas technológiai színvonal miatt általában sokoldalúbb, mint a katonai, ezer példát lehetne rá hozni
[ Szerkesztve ]
"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
Dany007
veterán
válasz dajkopali #11 üzenetére
Ez majd úgy is ki fog forrni.
Szerintem nem az a lényeg, hogy origami figurákat lehessen hajtogatni belőle, hanem az, hogy papír vékony, bírja a terhelést, és flexibilis. Ami valójában hajlíthatót jelent, nem pedig hajtogathatót Hja, meg az hogy keveset eszik.
Csak jöjjön ki nagyméretben, színesben, és HD-ben. Én már látom a gazdasági jövőjét.
Valaki biztos le fog csapni rá, és jól megszedi magát. A kérdés az, hogy kinek jut eszébe előbb.
A katonai alkalmazás meg egy dolog. Kabát szárába (ujjába) épített kijelzőt el tudnám képzelni a 7köznapi használatban is. Mondjuk kiírna pár adatot, hőmérséklet idő, vagy a fene tudja.
Szerintem jobban megérné a fejlesztéseket nem csak katonai, hanem az átlagember céljaira is optimalizálni.
Elvégre katonai célra eladnak mondjuk 50-100-500 ezret, viszont ha rendesen hypolják, esetleg divatot tudnak csinálni belőle egy jó ötlettel + mégjobb marketinggel, akkor millió számra tudnának eladni belőle. Az meg összességében sokkal nagyobb pénz. -
dajkopali
addikt
válasz WonderCSabo #10 üzenetére
ezen én is meglepődtem, mármint az óvatosságon, de ha jóindulatú vagyok, akkor azért hajlítgatta így, hogy lássuk: a kép továbbra is jó a képernyőn
-
WonderCSabo
félisten
A demóban nagyon óvatosan hajlítgatta a fickó, szinte kizárt, hogy összecsavarni lehet... Ez nem egy régebbi videó?
-
bejmuller
aktív tag
az e-ink technologia lehetove teszi a szines megjelenitest is?
mert eddig csak szurkearnyalatut lattam itt a hirekbenAz ornitológusoknak nincs jutalom a munkájukban. A madarak leszarják az embereket. :D
-
Inv1sus
addikt
Hm, nekem ez a fejlesztés nagyon bejön. Kábé mennyi időbe telhet elterjeszteni? Mikor fogok ilyen képernyőjű laptopot venni?
*** WEBDESIGN, GRAFIKUS DESIGN, FRONT-END PROGRAMOZÁS ***
-
Dany007
veterán
Hajajj... Az én látomásomban 10 év múlva digitális óriásplakátok lesznek, ilyen papír LCD-ből a mostani hagyományos papír plakátok helyett...
Tudom, h már most is léteznek digitális billboardok, de azok otrombák, vastagok, nehezek sokat fogyasztanak és csúnya a képe.
Szerintem ez a technológia egy 10 év alatt kiforr annyira, hogy a hagyományos mostani óriásplakátokat leváltsa ilyen animált, mozgó, HD minőségű reklámfilmekre
Hja, és valaki nagyon sokat fog kaszálni ezen... -
dajkopali
addikt
ez nem derült ki, de úgy látszik, tekercsbe lehet hajtani, tehát pl. egy olyan eszközbe, mint egy szivar- vagy egy tolltartó, el lehet helyezni
de talán nem is ez a lényeg, hanem az a villanásnyi felvétel a demón - ne felejtsük el, a hadsereg igényeire válaszolt elsősorban a fejlesztés -, ha a katonák karjára, a ruhájukra el lehet helyezni egy ilyen ellenálló képernyőt, az komoly haszonnal járna számukra, és itt nem feltétlenül igény az él mentén történő összehajtás - ami egyébként lehet a következő fázis is...[ Szerkesztve ]
-
speedyx86
tag
Ha összehajtogatok egy A/4-es méretű ilyet, és zsebrevágom, akkor túléli? Mert az, hogy "lehet hajlítgatni", enélkül szerintem nem sokat ér.
Új hozzászólás Aktív témák
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Politika
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- OpenMediaVault
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Posta, csomagküldés
- Wise (ex-TransferWise)
- Horgász topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest