Hirdetés
- A Holdra vinnék az adatközpontokat
- A felhőből segítik az automatizált tőzsdézést az új AI-modellek
- EU: a Facebook, a YouTube és az X is többet tesznek a gyűlölet ellen
- Donald Trump a tech szektort is felkavarja, Musk vihetné a TikTokot
- A fizetett hirdetésekre nem terjeszti ki a Meta a közösségi jegyzeteket
Új hozzászólás Aktív témák
-
adalbert1
veterán
válasz nevermind #19 üzenetére
Nekem jobban tetszik az a rendszer, mint az itthoni, de az azért durva, hogy egy Koppenhágát teljes mértékben lefedő havibérlet ára közel 40 000 forint...
Nem tanulmányoztam ugyan az ottani nominál vagy reál béreket, de van egy tippem, hogy azok is sokkal magasabbak, szóval érthető a közel 4-szeres ár...
-
MODERÁTOR
Más országokban még ha ilyen lyukasztós rendszer is van, legalább működik. Nálunk még erre sem hajlandó, ennek köszönhetem a mai 12k büntetést... Megvettem két jegyet, egyet lyukasztottam a kék metróra, aztán deákon átszálltam piros metróra, ott is szerettem volna lyukasztani, de a 6 készülékből egyik sem működött... Tovább mentem (mivel a vonat nem vár...), hát kár volt.
Magyarázkodhat az ember ezeknek... De azt hiszem teszek valamit ellene, mert ezt nem nyelem le. Azzal jön nekem a nő, hogy "36 darab jegykezelő szerkezet van a Deák téren". Mondtam neki, hogy ha egyszer sietek és kiadok a szar jegyükért 270Ft-ot, akkor elvárom, hogy működjön a nyomorult rendszerük, szóval nem fogom mind a 36-ot végigpróbálni.És kedvesen most behúzták 540Ft-omat, meg még újabb 12000-et akarnak legombolni... Majd akinek hat anyja van, arról...
Harrrr!!!!
-
nevermind
csendes tag
Egy külföldi rendszert ismerek, a koppenhágait. Ott zónákra lehet jegyet venni, illetve ún. clip card-ot lyukasztani (ami egyfajta gyűjtőjegynek felel meg). Az ár annak függvényében változik, hogy hány zónányi távolságba utazunk. Az érvényességi időn belül az adott zónákban korlátlan átszállásra van jogosultságunk, így előfordulhat az is, hogy egy jeggyel megtehetjük az utat oda-vissza ha elég gyorsak vagyunk.
A buszokon a vezetők ellenőrzik, hogy jogosan vesszük-e igénybe a szolgáltatást, a városi vasutakon illetve metrókon pedig razzia-szerűen jelennek meg az ellenőrök.
További információk: [link]
Nekem jobban tetszik az a rendszer, mint az itthoni, de az azért durva, hogy egy Koppenhágát teljes mértékben lefedő havibérlet ára közel 40 000 forint...[ Szerkesztve ]
-
ngabor2
nagyúr
válasz localhost #16 üzenetére
nem lesz nála, és mivel nem tudod bizonyítani, hogy vettél jegyet, ezért megbüntet. ha beviszed a jegyet az irodájukba, szigorúan munkaidőben, akkor "csak" bemutatási díj (általában 2x-es jegyár körül van, meg némi megaláztatás). hol élsz te, hogy feltételezd az ellenőrről, hogy segít neked elkerülni a büntetést? hisz ha nem büntet, nincs rá szükség, veszélyezteted az állását
-
HXY
addikt
Valaki ismeri a külföldi rendszert? Pontosan hogy működik? És hogy meg az ellenőrzés?
-
localhost
Közösségépítő
Én mutassam meg a telefonomat? Bocsánat ellenőr úr kérem, de éppen lemerült, pedig én fizettem biz'isten! Ha van egy kölcsönakku magánál szívesen meg is mutatom! Ééééééééééééééééééés lesz nála!
¤ Most már biztos: teljesen normális vagyok! ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... ... Mondták itt ezek a hangok is a fejemben. :)) ¤ My IP is: 127.0.0.1
-
Tomate
veterán
A primitív ellenőrök fogják tudni ellenőrizni ezt a rendszert? Kétlem...
-
ngabor2
nagyúr
újabb példa a "máshol jól működik, de mi csavarunk egyet rajta, hogy itthon ne működjön" esetére. az összeesküvés-elméletét meg mindenki gyártsa le magának.
miért kell egy alapból, technikai okokból olcsóbb dolgot sokkal drágábban, ráadásul adott technikai körülmények között alig használható módon kiadni?
-
Dave™
nagyúr
Vajon mennyien tudják az utasok közül, hogy mi az a wap? És az SMS? Na ugye. Amúgy 500 Ft nagyon sok, egyrészt nyugatra helyenként feleennyi, és a bérek sem úgy alakulnak, ahogy itthon. Gondoljunk csak bele: egy oda-vissza út minimum 1000 Ft. 8 utazásból (oda és vissza) van egy teljes árú bérlet, amit legrosszabb esetben is 21 napon keresztül, tehát minimum 21 utazásra tud az ember használni.Feltéve ha nem autóval jár egyébként.
-
róland
veterán
Mi lenne, ha valami WAP-os, mobil vásárlásos dologban is gondolkodnának? Talán még sikerülne is valami használhatót kihozni belőle?! (Esetleg valami WAP-on megvásárolható vonaljegy.)
http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!
-
g@bo
nagyúr
-
Wolverine
félisten
válasz burgatshow #1 üzenetére
Márpedig ez így drága, és a budapesti késések/járatkimaradások mellett simán lehet bukta is... Ha a vonaljegy is a jelenlegi ára mellett 90 percig érvényes lenne, és ez az sms-jegy is ~1 euróba kerülne, akkor valóban megérné.
"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)
-
Erasmus
őstag
válasz burgatshow #1 üzenetére
ahhoz képest sok, hogy európa boldogabb felén egy ilyen órás jegyért egy ajrót kérnek. nyilván nálunk ennyivel jobb a szolgáltatás
ezt a doksit érdemes elolvasni. ebből kiderül, hogy 20 perces buszútra 10 percig érvényes jeggyel már nem szállhatsz fel ("A jegynek az ellenőrzés pillanatában még érvényesnek kell lennie").
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
És amikor a (kőbányai úton közlekedő villamoson előszeretettel portyázó) kamuellenőrnek kell megmutatni a telefonodon az SMS értesítőt a jegyvásárlásról, akkor az szépen agyonver és viszi is a telefont.
Az ötlet jó lenne, csak nem így...
Az 500Ft-os jegy is jó lenne, de így hogy mutogatni kell, így nem előnyös.Harrrr!!!!
-
juliabrilke
veterán
525Ft-ért hétvégén utazhatok korlátlan átszállással 90 percig. Ez még jól is hangzik.
De mi van akkor ha akkor több átszállás után szállok fel a buszra, amikor még van 10 percem és az út 20-25 perces? Ilyenkor mi van? Az ellenőrt nem biztos, hogy meghatja..
-
burgatshow
veterán
Ha azt veszem alapul, hogy egy vonaljegy 270 Ft és csak egy járműre jó, akkor a 499+küldés díja annyira nem is sok 60-90 percre.
És annyiszor szállok át ezalatt az idő alatt, amennyiszer akarok. Ez nekem kivételesen tetszik...
Új hozzászólás Aktív témák
- EAFC 25
- Nosztalgikus húrokat megpendítő házzal rukkolt elő a SilverStone
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- Autós topik
- ASUS RT-N66U és RT-AC66U
- Megjöttek a Redmi Note 14-es telefonok Magyarországra, ennyibe kerülnek
- Windows 11
- Analóg fényképezés
- Google Pixel topik
- Győr és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- Acer Nitro ED320QR Full HD Ívelt 180HZ monitor
- P15s Gen2i 27% 15.6" FHD IPS i7-1165G7 T500 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam
- Latitude 7410 27% 14" FHD IPS i7-10610U 16GB 256GB NVMe ujjlolv gar
- 3 HÓNAPOT MENT! Gigabyte GeForce RTX 4070 SUPER GAMING OC 12GB
- Thinkpad T14 Gen1 27% 14" FHD IPS Ryzen 5 PRO 4650U 16GB 256GB NVMe gar
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest