Új hozzászólás Aktív témák
-
Morden24
nagyúr
A hatezer egy dolog, de ez:
Egy Nielsen-felmérés szerint az átlagos amerikai tinédzser közel kétezer sms-t küld el havonta, és mintegy 203 telefonhívást végez.
Bár nem világos számomra, hogy a 203 hívás az kezdeményezést vagy összesítettet takar-e (bár abból, hogy az sms küldött, gondolom a hívásnál is a kezdeményezett), de azért ez brutális.
Ritkán mondom ezt, de elakadt a szavam.
Írják, hogy a hatezer sms-es csaj textben vitatkozik a pasijával. Na de vazzeg, mikor jöttek össze?
De az is érdekelne, hogy az átlag sms milyen terjedelmű. 2-3 szó, esetleg 2-3 betű?A cikkben több kutató a helyesírási ismeretek hanyatlására, a csökkenő szókincsre és a fogalmazási képességek gyengülésére hívja fel a figyelmet.
Ez meg tény, viszont a chates csöcsséggel uscve együtt jött be, mindkettő tehet róla. Addig nincsen gond egyébként, ameddig a hogy-ot valaki "h"-nek rövidíti, mert nem fér bele a mondandó 160 karakterbe, vagy sietni kell, de én ezt írott formában is szoktam látni. Itt, a fórumon is.
Ott, ahol idő vagy pénz miatt nem indokolt ezeknek a rövidítéseknek a használata, nemes egyszerűséggel stilisztikai igénytelenségnek minősül, és rohadtul nem fiatalságot tükröz.
BiP: a fiatalok biztos úgyis Blackberryvel meg Sidekick-el ontják az sms-t, két kézzel qwerty-n pedig kicsit könnyebb pötyögni
Feltételezem, az usák fiatalok is a divattelókra buknak, nem az üzleti modellekre. Tehát max iPhone, nem qwerty-s BB.
[ Szerkesztve ]
Sectumsempra - For Enemies
-
Morden24
nagyúr
Mindent félretéve, el nem fogom hinni, hogy az amcsi 13-17 évesek többsége qwerty telókkal járkál. Merthogy ezekről szól a cikk.
A videó meg azért nem reprezentatív, mert ezzel az erővel megnézhetnéd az én adatlapomat, és rám alapozva mondhatnád, hogy a magyar huszonéveseknek HTC Diamond-juk van.
Ha valami valid statisztikát tudnál erről mutatni, akkor elhinném, de egyébként no offense - lehetetlennek tartom, hogy azért írna a 13-17 éves amcsi Joe és Jane Somebody átlag 2000 sms-t, mert qwerty-jük van.
szerk.: A beszúrt grafikon hol írja, hogy ezek qwerty-s kütyük?
[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
Tudok angolul, így értelmezni tudtam a grafikonodat.
Azt is elhiszem, hogy akár a legtöbb qwerty-s telefon fogy a Jenkiföldén, azt meg látom, hogy a 18-24 évesek viszik a prímet egy több, mint 2 évvel ezelőtti felmérésen üzenetküldő szolgáltatások kategóriában.
De ad1: a cikk 13-17 évesekről szól, ami kiesik ennek a grafikonnak a hatásköréből; ad2: továbbra is kételkedem benne, hogy egy átlagos kistini funkció és nem dizájn alapján választja ki a telefonját.
De meddő a vita, ha nincsen valami statisztika a(z akár 100 dolláros) qwerty-kütyük eloszlásáról korkategóriára lebontva, akkor egyikünk sem lesz okosabb meg ügyesebbAmit eredetileg is mondani akartam: kibaszott sok sms-t írnak ezek a hülye usák kölykök. Bár továbbra is kétlem, hogy a qwerty miatt lenne ez, ha akár attól van, akkor is kurva sok
Új hozzászólás Aktív témák
- Windows 11
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- VMware
- Fortnite - Battle Royale & Save the World (PC, XO, PS4, Switch, Mobil)
- Digitális Állampolgárság Program
- Milyen cserélhető objektíves gépet?
- Elite: Dangerous
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- További aktív témák...
- 1000W-os Hátsó Motoros Újszerű Mountain Bike gázkarral
- Eladó LG (49UH610V) UHD TV 4K. Led hibás (Kék árnyalatúl a kép)
- Steelseries Arctis Nova Pro Wireless
- Gamer PC v4 , R5 5500 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Gamer PC v3 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest