- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Vezetékes FEJhallgatók
- LG LCD és LED TV-k
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Szünetmentes tápegységek (UPS)
- Egér probléma
Új hozzászólás Aktív témák
-
Morden24
nagyúr
Tudok angolul, így értelmezni tudtam a grafikonodat.
Azt is elhiszem, hogy akár a legtöbb qwerty-s telefon fogy a Jenkiföldén, azt meg látom, hogy a 18-24 évesek viszik a prímet egy több, mint 2 évvel ezelőtti felmérésen üzenetküldő szolgáltatások kategóriában.
De ad1: a cikk 13-17 évesekről szól, ami kiesik ennek a grafikonnak a hatásköréből; ad2: továbbra is kételkedem benne, hogy egy átlagos kistini funkció és nem dizájn alapján választja ki a telefonját.
De meddő a vita, ha nincsen valami statisztika a(z akár 100 dolláros) qwerty-kütyük eloszlásáról korkategóriára lebontva, akkor egyikünk sem lesz okosabb meg ügyesebbAmit eredetileg is mondani akartam: kibaszott sok sms-t írnak ezek a hülye usák kölykök. Bár továbbra is kétlem, hogy a qwerty miatt lenne ez, ha akár attól van, akkor is kurva sok
-
Morden24
nagyúr
Mindent félretéve, el nem fogom hinni, hogy az amcsi 13-17 évesek többsége qwerty telókkal járkál. Merthogy ezekről szól a cikk.
A videó meg azért nem reprezentatív, mert ezzel az erővel megnézhetnéd az én adatlapomat, és rám alapozva mondhatnád, hogy a magyar huszonéveseknek HTC Diamond-juk van.
Ha valami valid statisztikát tudnál erről mutatni, akkor elhinném, de egyébként no offense - lehetetlennek tartom, hogy azért írna a 13-17 éves amcsi Joe és Jane Somebody átlag 2000 sms-t, mert qwerty-jük van.
szerk.: A beszúrt grafikon hol írja, hogy ezek qwerty-s kütyük?
-
Morden24
nagyúr
A hatezer egy dolog, de ez:
Egy Nielsen-felmérés szerint az átlagos amerikai tinédzser közel kétezer sms-t küld el havonta, és mintegy 203 telefonhívást végez.
Bár nem világos számomra, hogy a 203 hívás az kezdeményezést vagy összesítettet takar-e (bár abból, hogy az sms küldött, gondolom a hívásnál is a kezdeményezett), de azért ez brutális.
Ritkán mondom ezt, de elakadt a szavam.
Írják, hogy a hatezer sms-es csaj textben vitatkozik a pasijával. Na de vazzeg, mikor jöttek össze?
De az is érdekelne, hogy az átlag sms milyen terjedelmű. 2-3 szó, esetleg 2-3 betű?A cikkben több kutató a helyesírási ismeretek hanyatlására, a csökkenő szókincsre és a fogalmazási képességek gyengülésére hívja fel a figyelmet.
Ez meg tény, viszont a chates csöcsséggel uscve együtt jött be, mindkettő tehet róla. Addig nincsen gond egyébként, ameddig a hogy-ot valaki "h"-nek rövidíti, mert nem fér bele a mondandó 160 karakterbe, vagy sietni kell, de én ezt írott formában is szoktam látni. Itt, a fórumon is.
Ott, ahol idő vagy pénz miatt nem indokolt ezeknek a rövidítéseknek a használata, nemes egyszerűséggel stilisztikai igénytelenségnek minősül, és rohadtul nem fiatalságot tükröz.
BiP: a fiatalok biztos úgyis Blackberryvel meg Sidekick-el ontják az sms-t, két kézzel qwerty-n pedig kicsit könnyebb pötyögni
Feltételezem, az usák fiatalok is a divattelókra buknak, nem az üzleti modellekre. Tehát max iPhone, nem qwerty-s BB.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Autós topik
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kettő együtt: Radeon RX 9070 és 9070 XT tesztje
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Politika
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Vezetékes FEJhallgatók
- LG LCD és LED TV-k
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- AZONNALI SZÁLLÍTÁS Eredeti Microsoft Office 2019 Professional Plus
- AKCIÓ! Intel Core i7 4790K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A50/Samsung Galaxy A51/Samsung Galaxy A52/Samsung Galaxy A53
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest