Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Windows 11
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Bitcoin topic
- Microsoft Excel topic
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- ASUS routerek
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
-
IT café
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
V.Stryker
nagyúr
Mennyire kockázatos kinyitni a 22-es ssh portot a routeren?
Ha esetleg lenne időm és motivációm 24 órás szolgálat alatt kicsit b@sztatni távolról...-
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Ezen leírás alapján (7.5) telepíteném a rádió alkalmazást egy frisset telepített pi-re. Telepítés után elindul a configuráció, de a végén az alábbi hibákat kapom Mi lehet az oka?
-
-
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Gondolkodom, hogy építek egy raspberry pi alapú internet rádiót. Erre a célra akár egy 2-es verzió is alkalmas lehet?-
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Az új 5-ös verzió M.2 SSD-vel mennyire alkalmas böngészős, zenehallgatós gépnek ?
Még 4-es verzióm volt, de azért az elég korlátozott képességű volt. Nem volt valami smooth az élmény.-
-
V.Stryker
nagyúr
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Sima raspbianban találkoztatok már azzal a hibával, hogy nem lehet egy böngészőben megnyitott gmailben csatolmányt hozzáadni?
Pl asztalon van pár pdf vagy mappákban pdf fájl. Megnyitod, olvasod, minden ok. De ha a chromiumban, a gyári böngészőben megnyitok egy gmailt és ott csatolnám ezt a pdf-et, akkor azt a hibát kapom,hogy nem tudja csatolni, mert a csatolmány mérete 0 bájt.
Tudtok erre megoldást?
-
-
V.Stryker
nagyúr
Ennek így nem látom sok értelmét. Mintha az autóm indulna be magától és azt kérnétek, vegyem le a kerekeket. Nem téged kritizállak, csak a használhatóságot nem kéne csorbítani. Állandó jelleggel a billentyűzetet és egeret kéne reggel este ki be dugdosni?
Lehet hülyén hangzik... sorry...rosszul alszom mostanság.-
-
V.Stryker
nagyúr
Telepíteném a hivatalos chrome.deb -et ,de valami csomagot hiányol a telepítéshez. Nem tudjátok mi lehet az, mert további infot nem ad.
Illetve valamiért amikor lemegy alvóba és a monitort is kilövi, az éjszaka közepén felébred, ami annyira nem jó, hogy ez a gép történetesen a hálószobában van. Hogy szűrhetem ki, hogy miért ébred fel. Egy böngésző futott egyedül.
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz Tav-Csoves #39028 üzenetére
Megprobalnad a Raspberry imagerrel feltenni a kartyara a rendszert? A rufus szerintem nem csinal boot partíciót.
-
-
V.Stryker
nagyúr
Amikor megvettem a Pi 4-et, akkor sd kártyára rádobtam a raspbiant és még ide is beírtam,hogy milyen gyors és smooth a működése. De valami történt vagy nem tudom, azóta már ssd-vel használom, de egy szűz rendszer sem smooth, hanem van benne egy kis döccenés vagy nem tudom megmagyarázni.
Hogy lehetne lecsekkolni, hogy valós-e a megérzésem vagy csak beszimulálom?
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz UberMutant #39022 üzenetére
Jó tudni. Köszönöm a választ.
Ha a saját Raspbian 64 bitet próbálnám ki, akkor még az sem tudja, először sd kártyára kell tennem és átmásolnom?-
-
V.Stryker
nagyúr
Van valami egyszerű módja az ubuntu futtatásának ssd-ről? NÉzegettem a leírásokat, de egy idő után , mind kínai.
-
-
V.Stryker
nagyúr
Ismertek raspbian alá valami kis hardverigényű felhő klienst? Arra gondoltam,hogy ha össze vissza újratelepítem kisérletezésképpen, akkor a python és egyéb fájlok, amik meg vannak irogatva, biztonságba legyenek egy hirtelen felindulásos újratelepítés esetén.
Azért kérdem a kis hardverigényűt,. mert emlékeim szerint marhára tudta tekerni a dropbox a gépet.-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz cog777 #38989 üzenetére
Kicsit érdekes. Csináltam scan-t, egyik scan-re az 5Ghz-es hálózatot látja, a másikban a simát, egyszerre a kettőt nem listázza.
Hiába van erős jele a 2.4-es hálózatnak, egyszerűen nem hajlandó hozzá csatlakozni, nem csinál semmit.
Az újraconfigurálásra írt, egy OK-t, utána csatlakozott az 5Ghz-es hálózathoz, de most míg ezt írom, lecsatlakozott megint. Offline.
Ha csatlakozik végre, kap ip-t és működik... ideig óráig.
A conf fileban ott mindkét hálózat, a jelszóval együtt. Próbáltam már törölni az 5g-st, restart, hogy utána hátha a 2.4-re ráveszi magát, de nem.-
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Wifi kapcsolat problémában tudnátok segíteni?
Behoztam a munkába a Pi-t, az 5Ghz-es hálózat jele minimális, ezért ha rácsatlakozik, akkor egy időre jó, aztán eldobja. De ha van kapcsolat, akkor tök gyors.
Van sima 2.4-es hálózat is, aminek max jele lenne, de egyszerűen nem akar hozzá csatlakozni.-
-
V.Stryker
nagyúr
Valaki használja napi szinten a 64bit-es raspbiant? Mennyire használható?
-
-
V.Stryker
nagyúr
Kifutottam az időből, szóval...
Érdekes, hogy találtam ki be kapcsoló gombra alíg egy-két hónapos leírást, scriptel, de ehhez képest a bootloaderes leirasban meg azt olvasom,hogy a gpio3-t gndvel összekötve bekapcsol. És tényleg...
-
-
V.Stryker
nagyúr
Találtam egy érdekes beta-t a raspberry oldalán, de hiába csináltam frissítést, a mappákba nem került bele. Hol kéne keresni?
2020-07-31 Standardize USB port power control accross board revisions - BETATurn off USB port power for 1-second regardless of boot-mode. This appears to resolve an issue on R1.3 and older board revisions where some USB devices would fail upon reboot. On R1.4 USB port power is turned off automatically by the PMIC so this is just held in reset for longer. For earlier board revisions the USB port power is explicitly turned off via XHCI. This can be overriden via USB_MSD_PWR_OFF_TIME in the EEPROM config.Update to the latest Broadcom memsys FW - no significant functional change.
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz azbest #38885 üzenetére
Köszönöm. Ez meg is oldotta.
Amúgy az aposztróf ott volt a leírásban is.
MÁS: - sd kártyáról használom a rendszert, de sok minden, pl böngészésnél a youtube eléggé lagol. Van valami mód esetleg valami gyorsítótár vagy valami létrehozására? ha jól rémlik itt még swap partíció sincs.-
-
V.Stryker
nagyúr
-
V.Stryker
nagyúr
Egy kis segítséget szeretnék kérni tőletek. A zebra házhoz kapott pi venti elég hangos, ezért ezen leírás alapján megcsináltam a vezérlést. Ha a python filet futtatom, akkor elindul a venti, de restart után magától nem akar.
Ezen képen elvileg mindent megnyitottam, ami hozzá kapcsolódik. Valaki ránézne esetleg?
[kép]-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz azbest #38869 üzenetére
Olvastam csak nem értem.
Most kiolvastam és BOOT_ORDER=0xf41 és az általad linkelt leírásban az van,hogy jobbról balra olvasva kell nézni, tehát az 1-es az sd kártya és a fenti cím szerint folyamatosan próbálja az sd kártyát, majd usb.
Na, most kicseréltem egy másik sd kártyára, amint szintén alap rendszer van. Ennél meg nem dobja fel.
Nem értem. A bootloadert az sd kártya tartalmazza? az nem valami alap chipbe van írva?-
-
V.Stryker
nagyúr
Megjött minden, találtam is itthon egy Gembird USB 3-sata házat, beletettem az ssd-t, de rohadt lassú. Mikor átmásolnám az sd kártya tartalmat a célprogival, maga a "Preparing partitions" is súlyos hosszú percek. Ez annak a jele, hogy nem túl kompatibilis ez az olcsó ház a pi-vel?
Bootolni sem nagyon akar róla... hibát ír ki, majd futnak a sorok... a külső házon lévő led villog,hogy dolgozik, de nem történik semmi.-
-
V.Stryker
nagyúr
Kicsit az nem tiszta,hogy ezen videó alapján szükség van a bootloader frissítésére is, amelyet te nem említesz. Akkor most hogy van?
-
-
V.Stryker
nagyúr
Láma kérdés, de a hivatalos oldalról letölthető imager applikációval sd kártya helyett a rádugott ssd-t is kiválaszthatom szerintetek?
Illetve van-e előre lehetőség megpartícionálni az ssd-t és milyenre kellene? Van-e itt is lehetőség külön partícióra tenni a /home -ot?Bocs ha hülyéket kérdezek, de vagy ezer éve linuxoztam.
KÖzben megrendeltem a Pi-t. Végül egy 4gb-os modell mellett döntöttem.[ Szerkesztve ]
-
-
V.Stryker
nagyúr
Az rpibolt-os csókával van valakinek tapasztalata? A lapokat olyan áron adja, mint más. Viszont a tartozékokat olyan gerinctelenül drágán, hogy nincs gyomrom nála megrendelni. Pl. a táp 3k máshol, nála 5k. De ez van a kábelekkel is, stb.
Viszont csak nála van itthon ez a Fan-Shim venti a pi-hez, ami veszettül tetszik. Esetleg itthon láttátok máshol is?-
-
V.Stryker
nagyúr
Valaki ajánlana itthon elérhető, kipróbáltan biztos rPivel működő Sata - usb3 átalakítót ssd bootos felcsatoláshoz?
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz cog777 #38777 üzenetére
Ssd már félre van téve erre a célra. Viszont ahogy néhány nyilatkozatot olvastam, mintha komolyan rámennének a 64 bites rendszerre a jövőben és ott már a 8gb memória talán kiadja.
Apropó! Miért USB3 csatira kötött SSD-vel tolják többnyire? Mennyivel lassabb egy USB3-as pendrive? vagy ott az ár/érték/tárhely hármas nem adja ki anyagiakban?
-
-
V.Stryker
nagyúr
Az enyémben A13 van... Veri az Intel i5-öt. Szerinted?
A kérdés az, hogy van -e értelme ráküzdenem magam a 8gb-os verzióra? Van a hálószobában egy 1920x1200-as monitor, amit néha a notikra dugunk rá pluszba. Erre kötném, egyrészt böngészni, néhány torrent elindítása a synologyra. Másrész pythonnal ismerkedni, gpio programozással ismerkedni. Hosszabbtávon megtartanám.
Amennyit ismerem a linuxot, kicsit feleslegesnek tartanám a 8gb-ot, mert ahová már kéne, ott a proci úgyis ki fog fulladni. De mivel azért laikusnak gondolom magam, érdekelne, hogy ha 3 évre venném, akkor van-e olyan indok, amivel esetleg rábeszélnétek,hogy inkább azt.[ Szerkesztve ]
-
-
V.Stryker
nagyúr
A Pi 4 8Gb-os modellnek mikor van értelme?
Csak böngészni kiválthat egy gépet?-
-
V.Stryker
nagyúr
Lehet,hogy hülye kérdés, de van bolt BP-en ahová bemegyek és veszek egy Pi-t? régen a MálnaPC-hez jártam be, de a vírus miatt ott már csak bizonyos időben, előre kifizetett rendeléseket adnak át.
-
-
V.Stryker
nagyúr
Valakinek nincs egy rpi 3as eladoban? Nem kellene más csak a lap.
-
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Van valami olyan jól támogatott alternatívája a raspberrynek, aminek van sata portja, hogy ssd-ről futhasson a rendszer?
-
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Pi2-n használnék netflix addont és azt csinálja, hogy gyors vagy erősebb mozgásoknál akad, a hang a képtől, felirattól elcsúszik. Nem pixelesedik, csak akad, ugrik minden mindenfele. Ez azt jelenti, hogy gyenge a hardver? Van pi 3-am, tegyem fel inkább arra és overclockoljam is kicsit?
-
-
V.Stryker
nagyúr
Így már van haladás. Nem tudom miért maradt ki. Talán valahol azt olvastam,hogy pont az a lényeg,hogy ott kikapcsoljam.
Na így már van haladás és a 9-es lépésnél van galiba, de legalább a többit sikerült venni. Amúgy ennél a leírásnál nem látom,hogy hol és hogyan fogom tudni betanítani azt a 6 darab gombot a távirányítóról, amit szeretnék.
-
-
V.Stryker
nagyúr
namilegyen: Azt nem én választom meg. Ha belép, ez van. Lehet azért mert mac alatt vagyok.
Ezt mutatja a modules rész, de azt a két sort én írtam be, egyébként nem volt ott semmi.
Az installra ezt a hibát kapom, a benne lévő fix broken lefut, de utána is ugyanez van.
Mondjuk utána legalább van ez:
De még mindig nincs
lircd.
..[ Szerkesztve ]
-
-
V.Stryker
nagyúr
Természetesen azt is próbáltam, mert úgy nem ír ki semmit. És érdekes módon valami nagyon nem kerek,mert ha tovább megyek a leírásban, akkor minden paranccsal gondja van.
-
-
V.Stryker
nagyúr
Szia,
Nem piszkáltam semmit. Hétvégén tettem fel, teljesen szűz rendszer. Még egy addon-t sem tettem fel.
OSMC-t futtatok egyébként. Ezen leírás alapján csinálnám, de pl. a mode2 parancsot sem ismeri ssh-ba beírva.
-
-
V.Stryker
nagyúr
Tudnátok segíteni,hogy mi baja? IR vevőt tettem a pi-re, a tv távirányítóját állítanám be rá, de már az elején megakadtam ezzel.
-
-
V.Stryker
nagyúr
Köszi, ez egész járható útnak tűnik. De had kérdezzem meg, hogy azt is lehet,hogy csak a 4 nyil gombot és az ok-t tanítom be neki? Mert ugye amikor a tv-t irányítjuk, akkor az is fogja venni a jelet, holott neki pont akkor nem kéne, de mit lehet tenni.
Huh, akkor valahol itthon kell néznem ilyen izét, hogy hol tudnék venni.
-
-
V.Stryker
nagyúr
Az alsó két opció a HDMI Linknél szürke, nem állítható, TV hangszórót ír ott és annyi.
Kipróbáltam minden opciót, össze-vissza, rendezetten, átvittem a Pi-t egy másik tv-re, ott gond nélkül megy a távirányítóval az irányítás. Végül egy harmadik HDMI kábelt is bevetettem. De hasztalan.... forrásváltást is... semmi.
Annyi bíztató van egyedül, hogy ha kikapcsolt tv-nél indítom a Pi-t,akkor a tv is bekapcsol, tehát ez a része megy. Az irányítás persze nem. Próbáltam a pi-nél a hdmi cec beállításoknál a hdmi portot 0-ról 1-re írni, de úgyse megy és vissza is áll alap 0-ra.
Közben írtam Orionéknak is, hátha adnak valami firmware frissítést.
A PC Setup a VGA bemenetre vonatkozik amúgy.
[ Szerkesztve ]
-
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Segítséget szeretnék kérni tőletek hdmi cec problémával kapcsolatban. Az egyik gyerekszobába lett véve egy Orion LCD tv. A beállításaiban van HDMI Link bekapcsolási lehetőség, a leírásban ennnél a pontnál HDMI CEC -re is van utalás, be is kapcsoltam, mert alapból nincs bekapcsolva.
Viszont a Pi -t nem hajlandó a távirányítóval kezelni, mint az összes többi tv-n.Amit eddig próbáltam: OSMC helyett Openelec, HDMI kábel csere, másik szobában működő, sőt másik verziós pi rákötése a tv-re. Sajnos egyik megoldás sem vált be, a hdmi cec-es irányítás nem hajlandó működni.
Tudok tanácsot adni, hogy mivel próbálkozzam?
Tudom, az Orion tv a szűk keresztmetszet, de most erre volt pénz. Amúgy ezt leszámítva, képminőségre, szofveresen, távirányítóilag nekem meglepően jónak tűnik a régi orionokhoz képest. Amúgy egy Orion T24D/PIF/LED típusról van szó.
-
-
V.Stryker
nagyúr
Ohh, lefrissült a raspbmc Kodi 17 -re, új kinézet, régi nincs vissza...filmek néha akadnak. Kérem vissza a régit.
-
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Van androidos telóra valami olyan alkalmazás, mint chrome alá a Play to kodi? A lényeg,hogy ha kapok pl. emailen egy youtube linket, akkor azt tudjam átdobni a pi által futtatott kodira.
Elvileg a yaste arra van, de nem akar működni.
-
-
V.Stryker
nagyúr
Volt már,hogy nem ment a TMDB-ről a médiatár frissítés?
Feltettem a 6.95.3 openelec-et és ha hozzáadtam a filmeket,majd frissíteném a médiatárat, azt mondja nem tud csatlakozni a kiszolgálóhoz. Valamit elb.sztam?-
-
V.Stryker
nagyúr
Valakinek egy camera v2?
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz Mana86 #23065 üzenetére
Meglévő ház vagy újonnan épülő? Ha meglévő ház, akkor milyen módon lesz vezeték infrastruktúra a vezérléshez?
Pl. riasztónál mi lenne okos? Szinte az összes riasztót be lehet programozni, hogy időre ki be kapcsoljon, de mi az elvárás? Hogy tudja,hogy otthon vagy-e és bekapcsoljon-e vagy se? Vagy ha otthon vagy akkor héj védelmet állítson be, ha nem vagy otthon teljes védelmet? Honnan fog téged megkülönböztetni a betörőtől? Ehhez tudod-e,hogy miként működik egy mozgásérzékelő? Ha tudod, akkor azt is tudod, hogy a fenti dolgot sem fogja tudni.
Pl. a kamerás rendszernél mi legyen okos? Mind okos ha jól van beállítva. Ha van mozgás vesz, ha nincs mozgás nem vesz. Éjjel felkapcsolja az infrát, eltolja a szűrőt, átvált fekete- fehérre. Okos magában. Ezen kívül ha akarod, akkor megnézed az élőképet és felvételeket. Mit kéne ezen okosítani?
Klíma... Ha neked van rá keret bármit lehet. Pl. a riasztó pgm kimenetét meg lehet relézni, hogy akkor helyezze áram alá a klímát ha mondjuk ki van kapcsolva a riasztó. Ezt lehet kombinálni egy hőmérséklet érzékelős kapcsolóval, hogy "és" módban ha 26 fok felett van a hőmérséklet, akkor menjen...sorba kötéssel pl.
Mi lenne a Pi szerepe?
Szóval amíg nem tudod megfogalmazni, hogy mi az ami okosságot elvársz magadtól és a Pi-től, addig nem tudom, hogy segítsünk.
-
-
V.Stryker
nagyúr
Most hogy rakom újra a pi-t veszem észre,hogy valami nem jó a cpu overclock-al.
rPi 2-ről beszélünk, Openelec 5.0.8-al, ami nálam bevált. Megszerkesztem a config txt-t, hogy a túlhajtás 900 és a hozzá tartozó dolgok legyen + a licenszek. Mentés, kikapcs bekapcs. Ha visszaellenőrzöm, akkor a licenszekre Enabled-et ír ki, viszont a cpu órajele még mindig csak 600Mhz... van valami amit ennél másképp kell csinálni vagy terhelés alapján emeli meg? Természetesen a # jeleket töröltem előlük.-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz cinemazealot #23045 üzenetére
Már az egyik meg is van. A config.txt szerkesztés után ssh tiltottam is. Meg persze a routerből is töröltem a port forwardingot.
Belátom, felelőtlen voltam.
csipuka: Van, de még nincs beüzemelve.
[ Szerkesztve ]
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz cinemazealot #23043 üzenetére
Köszi. Ez jó ötlet. Az ssh jelszó alap volt és ki is volt engedve. Megtettem a szükséges intézkedéseket.
[ Szerkesztve ]
-
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Hallottatok már olyanról, hogy openelec -ben valami kártevő lenne?
A szolgáltató értesített,hogy a mi ip-nkról külföldi szervereket támadtak. De abban az időpontban csak az rpi ment és a synology nas.
-
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Openelec alatt fut a Kodi. Olyan kérdésem lenne ,hogy van valami lehetőség, kiegészítő, hogy a telefonról küldött youtube videót lejátszak a tv-n?
-
-
V.Stryker
nagyúr
Tudom, hogy láma kérdés, de ha python 3-ban csinálok egy olyan parancssort, hogy fullscreen-ben lássam a kamera képét, akkor ezt a parancsot F5-el indítom. De mivel állítom le? Előbb restartolni kellett, mert sehogy nem jöttem rá, hogy miként állítsam le.
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz Adama69 #22214 üzenetére
Hogy raktad fel a rendszert?- jah látom.Mi lenne ha SD Formatter-el megformáznád a karit...vagy ha ma már partícionálva van,akkor valamivel eredetibe állítanád. Majd a letöltött img.gz-t visszacsomagolnád .img kiterjesztésig, azt meg Win32DiskImagerrel írnád a karira?
[ Szerkesztve ]
-
-
V.Stryker
nagyúr
Mondjuk azt nem értem, hogy a film tartalom keresésekor habár mindenhez megtalált mindent, miért írt át minden címet angolra és töltött le angol borítókat. Ez valahogy ki lehet küszöbölni?
-
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,Kéne egy kis tanács, mert én már feladom.
Van egy rpi2, OSMC-t szeretnék rajta futtatni, fut is, de NFS megosztást egyszerűen nem tudok hozzácsatolni. (Openelec alatt tökéletesen fut ugyanezen az eszközön.) Már újra lett telepítve, régebb is próbáltam és semmi.Tehát be van konfigolva, fix ip, stb. És ahol van, hogy videó fájlok...Videó hozzáadása...Tallóz.... itt ugye kiválasztom az NFS-t.
Megtalálja a NAS IP címét... OK.... /volume1/Filmek és még hasonló két mappa. Rámegyek... és nyomnék egy OK-t, de nem történik semmi!Openelec alatt itt ugye belemegy a mappában, ekkor megyek át jobbra az OK-ra és adja hozzá. De osmc alatt nem hajlandó belemenni, hogy hozzá tudjam adni.Ötlet?Meglett... a NAS-on kellett minden felhasználót adminként rendelni, meg keresztcsatolást engedélyezni.... oké, de openelec alatt miért nem?
[ Szerkesztve ]
-
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Tudnátok segíteni, hogy Kodinál, amikor egy új könyvtárat hozzáadok, akkor hogy kell optimálisan azt a részt beállítani, ahol a film információt állítjuk, hogy mindenhez találjon borítót? Sose tudom megjegyezni.
A mappák és filmek neve egyöntetűen az alábbi formában van: Film címe (megjelenés éve) (Pl. Rambo (1982) ) - Gondolom ez így jó ugye?
[ Szerkesztve ]
-
-
V.Stryker
nagyúr
Ha már OSMC-vel való küszködés, hátha nekem is tudtok mondani valamit... szóval alapvetően openelec-et használok, de gondoltam teszek egy próbát az OSMC-vel is.
A gond az, hogy van egy NFS megosztásom és csak egy mappa erejéig tudok belemenni, hogy hozzáadjam a mappát. A megosztás tuti jó, mert IP cím szűrés van és mac alapján ugyanazt kapja OSMC alatt is.
Pl. van a /megosztás/Filmek_1/....itt a filmek... és egy egyszerűen nem tudok belemenni a Filmek_1 mappába hozzáadáskor, mert nem csinál semmit.
Ötlet?
-
-
V.Stryker
nagyúr
Ha jól emlékszem, akkor régen volt ilyen Pi Store, ahol alkalmazások voltak kulturált formában aránylag letölthetőek, képekkel. Ez már nincs meg?
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz Headless #21130 üzenetére
Igazából csak azért szerettem volna a Chrome-ot, mert a notimon rá vagyok kényszerítve a synology kiegészítők miatt és jól jött volna a könyvjelző és jelszó szinkronizálás. Pl. munkahelyen ha van kis időm és találok valami érdekes dolgot, akkor azt egyszerű csak könyvjelzőbe tenni és ha kütyüznék a pi-vel, akkor rögtön ott az infó.
-
-
V.Stryker
nagyúr
Valakinek van ötlete, hogy miként lehet feltenni a chrome-ot raspbian-ra? Valahogy egyik leírás szerint se sikerül. A 64bites telepítőkészlet meg hibával elszáll. Ötlet?
-
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Suzuki topik
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- Lexus, Toyota topik
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Külpolitika
- Bemutatta első aktív zajszűrős fejhallgatóját a 1More
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- Eladó 2020 Apple Mac Mini M1, 16GB RAM, 256GB SSD
- RYZEN 9 5900X (12 mag/24 szál) +Új ASROCK B550 PHANTOM GAMING 4 +Új 32GB hűtőbordás DDR4! GAR/SZÁMLA
- Ryzen 7 5800X / RX 6700 XT / A520M / 16GB vagy 32GB RAM 3600MHz / 256GB + 1TB M.2 SSD / 750W GOLD
- Panorámás Gamer PC! i7-8700/GTX 1070 Ti 8GB/16GB RAM/512GB+128GB SSD
- Gamer Pc eladó! FULL GARIS!! 32GB RAM/Ryzen 5 5600/ 1TB SSD/ 5700XT/ RGB-s ház
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest