Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Milyen routert?
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- ASUS routerek
- Windows 10
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- OpenMediaVault
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
-
IT café
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
V.Stryker
nagyúr
Valaki a Chromiumot próbálta már? Hogy kell az sd kártyára kiírni?
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz Headless #21114 üzenetére
Fene tudja, de a farnell-es matricán rajta a kiszállítást megelőző dátum volt, tehát farnell-től már így jött. De fene tudja... mindegy is, mert működik gond nélkül.
Illetve emlékeim szerint tegnap elég hosszú volt az indulási procedúra, csak mással is kellett foglalkoznom, tehát első indulásnál ment fel a rendszer.Amúgy miben különbözik a raspbian a debiántól?
Ami feltűnt tegnap, hogy a debian alatti sudo apg-get update helyett a sudo apt update parancs volt a jó.
[ Szerkesztve ]
-
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Tegnap egy bekapcs erejéig foglalkoztam az új Pi 3-al, amit Noobs-al rendeltem. Ami érdekes, hogy a Noobsnál nem kellett volna megkérdeznie, hogy mit akarok telepíteni? Mert nálam automatikusan a Raspbian indult el.... Lehet valami bill-el kellett volna indítanom?
Ha már fent a raspbian van esélyem, hogy ugyanerre a kártyára mást is feltegyek és multiboot-os legyen? - erre még rá is keresek, csak a hsz megírása közben jutott eszembe a kérdés.
-
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Tegnapelőtt rendeltem az FDH-tól egy Pi 3-at, kamerát, meg néhány apróságot. Mivel cégre vettem, kértem átutis számlát és vártam az előreutalásos számlát. Meglepetésemre mondták, hogy nem kell... kapok 8 napos átutalást, aztán majd rendezem. Ez így elsőre nagyon korrekt. Több olyan céggel vagyunk kapcsolatban, akiknél évek óta vásárolunk és könyörögni kellett az átutalás lehetőségért.
No meg én most vidéken vagyok, ezért jeleztem nekik, hogy az asszonnyal egyeztessenek átvétel miatt, aki a kiszállítás időpontjában lehet pont gyerekorvosnál lesz vagy ismerősnél... kétszer is hívták,hogy lassan érkeznek és odavitték, ahol éppen volt.Szóval így első blikkre nagyon korrekteknek tűnnek.
[ Szerkesztve ]
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz pivi.l #20980 üzenetére
Itt az FDH-nál nem találom a rPi 3-ra a két hűtőbordát. De biztosan én vagyok a béna. Valaki segítene?
Vagyis ezt találtam, de árban elég komolytalan.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
V.Stryker
nagyúr
Amúgy a 3-as wifije mennyire jó? HD filmek átvitelét bírja?
A régi B -t próbáltam 150Mbps-es TP-Link wifi stickel, a routertől pár méterre volt, de gyakran akadt. A fellelt módosításokat mind próbáltam, de tökéletes sose lett. Jah de, mikor a router wifi jelerősségét a tomato firmware-el megháromszoroztam.-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz azbest #20985 üzenetére
A legjobb a Pi-ben hogy nagyon nagy a támogatottsága és rengeteg anyag elérhető hozzá, rengeteg kiegészítő. nekem már kettő van médialejátszóként, de most már egy harmadikon töröm magam, amivel kütyüznék, tanulgatnék programozni.
Amúgy van hozzá valami I/O modul hozzá? Valami több kimenetes modul, pl robotikához?
Na meg azt hiszem,hogy a 2-3-as GPIO lábkiosztása változott nem? Akkor most melyik verziót kéne venni, amelyikkel ezek kompatibilisek? még a régit?
[ Szerkesztve ]
-
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Mostanság hol érdemes venni legjobb áron rPi 3-at?
-
-
V.Stryker
nagyúr
Rpi 2-nél az openelec miért csak 738mb ramot lát?
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz envagyok #16882 üzenetére
Nem úgy van... a raspberry pi a tv hátuljánál van, sosincs kikapcsolva... a tv nem wifi-s...
Kábelt nem tudok ide áthúzni sajnos. Viszont furcsa, hogy egy 150Mbps-es stick nem elég itt pár méterre egy 720-as filmhez.Az még tök érdekes, hgoy a Tomato firmware csatorna analizálás és a telefonon a wifi analizer más csatornákat mutatnak foglaltnak...
-
-
V.Stryker
nagyúr
Jó reggelt,
Esetleg itt is megkérdezem, hogy openelec és wifi alatt másnál is volt-e néha filmben akadás és ezt hogy küszöbölte ki, Pi részről van-e valami beállítás lehetőség, puffer vagy mit tudom én... Bővebben a kérdés itt.
-
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Ma megjött az új pi 2-öm. Erre is feltettem az openelec 5.0.8-ami a régi verzión is fut, de valamiért nem megy a tv távirányító play, stop, rew, stb gombjai. A régi Pi-vel meg ugyanezen szoftververzióval simán megy. A többi gomb, a nyilak, ok, option azok mennek.
Régebb volt még ilyen problémám, akkor valami másik szoftververzióval megoldódott, de most ugyanaz a szoftververzió van és tanácstalan vagyok. Van ötletetek?
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz s_e_n_k_i #16776 üzenetére
Nemrég utána olvastam azt írták valahol,hogy az ISO-kban lévő rippel dvd tartalmakhoz kell az MPG-2... A VC-1 -nek meg blue-ray lemezekhez van köze... de még én is bizonytalan vagyok, hogy kell-e. MOndjuk az az ezres nem vág földhöz.
Vagyis mpg2 akkor kell ha Video_TS fájlokat is akarunk lejátszani.
[ Szerkesztve ]
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz lord.lakli #16673 üzenetére
Ha már ez a téma, mikor érdemes megvenni ezt a két kodeket, amit a PI-hez árulnak? Normál avi és mkv fájlok lejátszásakor érzem a hatásukat?
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz FireKeeper #16626 üzenetére
Lehet én nézem rossz helyen, de én nem találok olyan kifejezetten sokkal olcsóbbat ebay-en, mint itthon. Mármint szállítási díjjal együtt.
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz odipapa #16581 üzenetére
Szerintem játszik, csak válogatós. Pl. van aviból amit nem volt hajlandó lejátszani. Nekem Synology a kiszolgálója filmek terén, így aránylag használható a kezelése is, bár inkább rPi-t használok film lejátszásra Openelec -el.
Az rPi viszont nyűgös szerintem youtube-ra.Nekem van mindkettő, tapasztalatból mondom.
-
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
A Programozható elektronikák című könyv nincs meg valakinek?
-
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Openelec/xbmc-t használok a raspberry-n. Olyan kérdésem lenne, hogy van valami olyan lehetőség, mint amit a chromecast csinál? Tehát,hogy a notin nézek egy youtube videót és az átlököm a tv-re a raspberry-n keresztűl? Nem akarnék venni egy chromecast-et.
-
-
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Pi, licenszek megvéve, 900-ra felhúzva, openelec 4.0.6, gigabites kábeles hálózat és egy 1080p-s, 10gigás film akad. Van valami megoldás vagy ennyit tud a pi?
-
-
V.Stryker
nagyúr
-
V.Stryker
nagyúr
Srácok,
A Pi működhetne, mind DLNA lejátszó? Azon filózok, hogy otthon egy Synology nas-om van, ami hardveresen relatíve el van eresztve, így a kódolást simán átvehetné a Pi-től, főleg full HD filmeknél jól jönne. Van ennek az iránynak valami értelme vagy ne agyaljak rajta?
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz wassermann #8079 üzenetére
Tehát a billentyűzeten az i betüt vagy a távirányító i - info gombját? Na, mindegy. Ma kipróbálom ha hazaértem.
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz wassermann #8073 üzenetére
Hát persze, de maga a funkció kell, csak van hogy hibázik és azt kéne manuálisan felülbírálni.
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz golya87 #8066 üzenetére
Van olyan opció valahol, hogy ne a médiainformációt hanem a lokális elnevezést használja. - Én is találkoztam vele, de nem emkékszem, hogy hol.
Hát az van, hogy pl van egy dokumentumfilm mappa, azon belül dokumnetumfilmek, esetenként almappákban. Úgy van beállítva, hogy a mappa cím alapján keressen filminformációkat, mert a feleségem rendszeresen lesz.rja,hogy normálisan elnevezze a filmeket, illetve több cd-s verzióknál ez gondot szokott okozni.... na, most a dokumentumfilm törzsmappát az xbmc úgy gondolta,hogy jobb ha "Varga Ágota válogatott dokumentumfilmjei" -nek hívja. Hát ez kicsit b.ssza a csőrőm, mikor David Attenborough filmek és egyéb válogatott cuccok vannak, Varga Ágota meg sehol szóba se jön. De van ilyen meséknél is,hogy valami oltári ökörség van ott.
[ Szerkesztve ]
-
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
XBMC-nél hol kell beállítani, hogy ne nevezze át a mappát/fájlt filminformáció alapján? Mármint nem nevezi át, de azt látom, amit ő megtalált és nem tudom átírni, pedig egy ökörség.
Illetve egyetlen filmtől, hogy lehet a filminformációt törölni?-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz UsagiYojimbo #8049 üzenetére
Jah, nekem nincs ilyen, én HDMI CEC-en tolom. Illetve openelec.....
Na mindegy.
-
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok, mostanában az új Openelec-et használom, 4.0.3 , és az új négyes verzió óta mintha halkabbak lennének a filmek....sőt, biztos, mert eddig 12-es hangerőn néztük átlagosan, most meg 21-esen.
Mik lennének az optimális hangbeállítások, mert szerintem ott lesz valami.
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz wassermann #7966 üzenetére
Ha esetben ma a közelben lennél és megnéznéd, akkor megköszönném.
-
-
V.Stryker
nagyúr
SZiasztok,
XBMC -nél be lehet az állítni,hogy a filminformációt a film mappájának neve alapján kérje le?
-
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Volt már olyan,hogy kiakadt az openelec? Film nézés közben már másodjára játsza el, hogy egyszer csak megáll a film, mintha megállítanád és onnan nem lehet vele csinálni semmit. Mire hazaérek, pár óra után meg csak fekete képernyő. Viszont kifagyva nincs mert Putty-val elérem és újra is tudtam indítani.
Már volt újratelepítés és már eljátszotta a régebbi openelec-el is és most az új 4-es verzióval is. Van valami log fájl, ahol visszanézhetnénk, hogy mi a vihartól akadhatott ki?
[ Szerkesztve ]
-
-
V.Stryker
nagyúr
És kik lesznek azok, akik ezekre a csodálatosan erős hardverekre optimalizáláják a rendszereket?
Ez kb. ugyanaz, mint az android, hogy hú de sokat tud, hú de testre lehet szabni, csak épp b.sszák optimalizálni, egy 25k-s Windows Phone körberöhögi a 60k-s androidos készülékeket, csupán az optimalizálás miatt még ha fele olyan erős a hardvere is. Az almásról meg ne is beszéljünk... Na ez az rPi előnye, nem a hatszor annyi ram és a dinnyényi maggal rendelkező processzor.
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz Kavinton75 #7784 üzenetére
Azért a táppal figyelni... rpi 5V , riasztó 12...és annak a bemente ráadásul még AC is....
Én Hikvision kamerákat néznék a helyedbe, bár nem a legolcsóbb, viszont jó. Annak van a Cube sorozata.
Félre ne érts, sok mindenre jó a pi, meg az elképzeléssel sincs bajom. A gond az a hibaforrás... főleg szoftveresen, hogy szereti elhányni az sd kártyát, stb.
Egyébként van hozzá ilyen szoftver leírás egy rakat, csak át kell nyálazni őket.
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz Kavinton75 #7779 üzenetére
Nekem meg ez a szakmám. A rpi kamerával nem biztonsági rendszer, semmilyen szinten, hanem bohóckodás. Túl sok a hibalehetőség. De tény, hogy 15k-ból csodát semmivel nem lehet művelni. Bár ennyiért a legjobb megoldás egy IP kamera lett volna, amibe lehet sd kártyát tenni.
A TV sor meg paraszt vakítás sok esetben. Mutatok neked olyan 540 tv sorost, ami egy átlagos 700 tv sorost körberöhög képminőségben....
[ Szerkesztve ]
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz Kavinton75 #7776 üzenetére
Nem azért de egy négycsatornás rögzítő olyan árban van, mint egy rPi és ahhoz nem kell programozót keresned....
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz Cyber_Bird #7760 üzenetére
Érdekes,hogy a raspbmc-t te sem mondod ajánlottnak. Nálam is pl. csak az fost a össze magát állandóan.
Egyébként nálam úgy van,hogy van három sd kártya, rajta a három fajta rendszer. Ha valamelyik lefosná magát, csak bedugom a másikat és megy tovább.
-
-
V.Stryker
nagyúr
Jól hangzik meg minden, de a kérdés a támogatottság, fejlesztések rá, stb. A Raspberry-nek az a rohadt nagy előnye, hogy elterjedt és sokan írnak rá mindenfélét. Ezt nehéz pótolni és megcsinálni. Egy jól optimalizált szoftver nélkül a hatszor ilyen erős eszköz is kuka... szerintem.
-
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Ma kíváncsiságból feltettem az Xbian-t... hihetetlen módon gyors és jól ki van találva (pl az indulási varászlóban megadható a megvásárolt licensz, nem txt módosításokkal kell eszetlenkedni). Még béta, így apróbb dolgok akadnak, de olyan szinten gyors az openelec-hez képest is, hogy hihetetlen. És működni is úgy néz ki ,hogy fainul működik. Így első blikkre ez eddig a legjobb médialejátszó szoftver a pi-re.
[ Szerkesztve ]
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz itanczos #7531 üzenetére
Én full hd-ban használom média lejátszónak egy éve folyamatosan. Asszony itthon van a gyerekkel , így hatványozottan van használva. Naponta legalább 2-3 film/mese lejátszás tutira megvan. Előtte egy WD médialejátszóm volt, ami szintén hibátlan volt, mert harmadik generációs live streaming volt...tehát erős volt, okos, hibátlan. De nem érzek a raspberry-vel visszalépést. Sőt, a párom szerint ez az egyik eddigi legjobb ilyen kütyünk.
Nálam az egyik legnagyobb előnye a fogyasztás, hogy sose kell kikapcsolni és nincs is. A másik, hogy megy a tv távkapcsolójával, így nincs még egy távkapcsra külön szükség.-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz UsagiYojimbo #7420 üzenetére
Kártya...másikkal próbálkozz, ezt igazítsd meg, tedd újra a rendszert... Ha hdmi, lan rá volt dugva, akkor azokat húzd le, várj kicsit, majd újra. Ilyenek voltak nekem is, de később rájöttem, hogy a kártyát nem szerette.
-
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok ,
Tudom,hogy nem ez a hirdetés helye, de egyébként nem keresné itt a PH-n a kutya se.
Szóval van eladóban egy 16x2 LCD kijelzőm, i2C illesztővel, kék háttérvilágításos. Egyszer dugtam rá kipróbálás céljából, aztán soha többet. Ha valakinek kéne, akkor írjon rám.
Továbbá van még egy sose használt ultrahangos érzékelőm is:
[ Szerkesztve ]
-
-
V.Stryker
nagyúr
Köszönöm a fórumtársnak a kiigazítást. Én nem mentem bele ennyire.
De hogy megnyugtassalak. Én már egy éve használom a Pi-t médialejátszóként, úgy hogy naponta több órát nézünk filmet és igazából semmivel nem volt gond, soha. Na jó, egyetlen filmnél csak hang volt, de az valami ezer éves film ezer éves rippje, ami szimplán lehet elb@szott. De hangsúlyozom, hogy nagyon sok száz filmből egyetlen egyről van szó.... full hd-ban az Avatar 22 gigás mkv-ja se akadály, nem fossa össze magát beletekeréskor se.
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz csimpas #7352 üzenetére
Nekem van ilyen célra egy Logitech tapipados billentyűzetem, vésztartaléknak. Egyébként direkt nem akarok még több távkapcsot, megőrülök a sok cucctól. Ezért adtam vissza a digi boxát is,csak a távkapcs miatt. Ahogy megjelent a conax kártyájuk, rögtön kértem vissza....de pl külön 5.1 is ezért nincs....Egy távirányító mind felett.
Na, de nem tudom mi történt, aznap mikor feltettem az openelec-et kíváncsiságból, akkor aznap tutira nem mentek azok a gombok. És basszus, ma reflexből nyomom és működik. Hogy mi történ így önmagában azt nem tudom, mert újra se lett indítva a cucc, de hát működik és ez a lényeg.
Kroni1 : Szerintem nem kell venti, csak zajosabb lesz és nélküle is bőven elmegy. Nálam 900/333/450/2 -re van emelve és stabilan elvan, mint a befőtt, sose kapcsolom ki. Mondjuk én a két licenszet megvettem, full hd-nál azért gondolom számít.
[ Szerkesztve ]
-
-
V.Stryker
nagyúr
Azért olyan sok mindent nem kell beállítani. Én reggel tettem fel az openelec-et, és kis overclock-al, licensz megadással ssh-ban bohóckodással volt vagy 20 perc.
A médiatár...na az meg már más kérdés és engem is izgatna.Ja igen. Probléma. Az új openelec-el és az új raspbmc-vel is, a távkapcs közvetlen lejátszó gombjai nem működnek, gondolom a cec driver miatt. A régi...értsd tavaly októberi verziókkal mint tökéletesen megy. Hogy tudom kicserélni a cec drivert? Fontos lenne, mert azért megszokott kényelmi funkció.
[ Szerkesztve ]
-
-
V.Stryker
nagyúr
Másnál is előfordul,hogy egy pár százas mappát hozzáadva a videókhoz, majd azon a médiatár frissítést elindítva elszáll kernel panic-al? Memkaritól független a dolog...
-
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok
Régebbi raspbmc verziót honnan tudnék letölteni? A legújabb frissítéssel elszállt nekem a fél távkapcsoló működése. A rajta lévő play/stop/stb. gombok már nem müködnek, eszetlenkednem kell a nyilakkal meg az OK gombbal. Visszatenném a régebbit.
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz 800.henrik #6193 üzenetére
Pont itt van ezzel kapcsolatban egy kis írás. Rpi - ceruza akkukkal.
faham : Ilyen tápokat, mint amilyeneket linkeltek a srácok, a Mixvill-be láttam nemrég pár ezer forintért. Ledes fényforrásokhoz kapják őket.
[ Szerkesztve ]
-
-
-
V.Stryker
nagyúr
-
V.Stryker
nagyúr
válasz UsagiYojimbo #5912 üzenetére
Hat nincs benne a letöltöttben, de a leírásban ott van, hogy ha ujabb a készülék, akkor a 0-at írjuk át 1-re, de az az egész rész hiányzott. Ezért mikor nem ment, próba cseresznye módon beírtam.
-
-
V.Stryker
nagyúr
válasz UsagiYojimbo #5880 üzenetére
Kipróbáltam, mert már addig eljutottam,hogy ezek mind fent vannak.
Viszont itt ezt kapom és amint látod próbálom szerkeszteni....pi@raspbmc:/home/Adafruit-Raspberry-Pi-Python-Code/Adafruit_CharLCDPlate$ sudo python Adafruit_CharLCDPlate.py
Traceback (most recent call last):
File "Adafruit_CharLCDPlate.py", line 442, in <module>
lcd = Adafruit_CharLCDPlate(busnum = 0)
File "Adafruit_CharLCDPlate.py", line 93, in __init__
self.i2c.address, self.MCP23017_IOCON_BANK1, 1)
IOError: [Errno 5] Input/output error
pi@raspbmc:/home/Adafruit-Raspberry-Pi-Python-Code/Adafruit_CharLCDPlate$ sudo nano Adafruit_CharLCDPlate.py
pi@raspbmc:/home/Adafruit-Raspberry-Pi-Python-Code/Adafruit_CharLCDPlate$ sudo python Adafruit_CharLCDPlate.py
Traceback (most recent call last):
File "Adafruit_CharLCDPlate.py", line 442, in <module>
lcd = Adafruit_CharLCDPlate(busnum = 1)
File "Adafruit_CharLCDPlate.py", line 93, in __init__
self.i2c.address, self.MCP23017_IOCON_BANK1, 1)
IOError: [Errno 5] Input/output error-
-
V.Stryker
nagyúr
Sziasztok,
Ezen leírás szerint próbálom (még mindig megcsinálni az óra kijelzést, bár nekem i2c modullal van csatlakoztatva a kijelző.
A gond az,hogy a végén ezt a hibát kapom:pi@raspbmc:/home/Adafruit-Raspberry-Pi-Python-Code/Adafruit_CharLCD$ sudo ./Adaf ruit_CharLCD_IPclock_example.py
/home/Adafruit-Raspberry-Pi-Python-Code/Adafruit_CharLCD/Adafruit_CharLCD.py:68: RuntimeWarning: This channel is already in use, continuing anyway. Use GPIO.se twarnings(False) to disable warnings.
self.GPIO.setup(self.pin_e, GPIO.OUT)
/home/Adafruit-Raspberry-Pi-Python-Code/Adafruit_CharLCD/Adafruit_CharLCD.py:69: RuntimeWarning: This channel is already in use, continuing anyway. Use GPIO.se twarnings(False) to disable warnings.
self.GPIO.setup(self.pin_rs, GPIO.OUT)
/home/Adafruit-Raspberry-Pi-Python-Code/Adafruit_CharLCD/Adafruit_CharLCD.py:72: RuntimeWarning: This channel is already in use, continuing anyway. Use GPIO.se twarnings(False) to disable warnings.
self.GPIO.setup(pin, GPIO.OUT)Mi lehet a megoldás?
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkCentre M710Q Tiny PC (G4400T 2core 2.9Ghz, 8 GB DDR4, 256 GB Nvme, WIN10)
- ASUS ROG GR6 i5-5200U 16GB 2 512GB SSD GTX 960M - ultra pici, ultra csendes, bivalyerős gép - olcsón
- AM4 Gamer Build
- Ryzen 5 / GTX 1060 / B450 M / 8GB / 250GB M2
- GAMER félgép - GIGABYTE B760M H DDR4 + Intel I5 13400F + Corsair VENGEANCE LPX 2x16GB DDR4 3200MHz
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest