Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Windows 11
- Milyen routert?
- Mikrotik routerek
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- ASUS routerek
- Windows 10
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- OpenMediaVault
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
-
IT café
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gombinyó
őstag
-
Yoshida
aktív tag
a 320-as usb 2.0-ás winyóról se bootol be, felgyújtom az egészet
-
Yoshida
aktív tag
Hi,
mindenhol azt írják, hogy egy 2.5-ös winyót el kel bírjon a pi, 2 meg a 3 is. a 4 usb portra 1.2A jut összesen állítólag.
usb 3.0 winyókra is írják hogy mennek vele.
Ehhez képest van egy 3.0-ás Seagate goflex 500gb 2.5-ös winyóm, etcherrel felraktam rá a legújabb augusztusi raspbian imaget, de se kép, se hang. Nincs powered usb hubom, de egy winyót el kéne bírnia...
Ha valami rossz a winyó particiókkal (win-be látom a fat32 boot particiót, meg egy ismeretlent, gondolom valami ext4 lehet, 5giga körül, és a maradék 470gb meg unpartitioned), akkor is látnom kellene a szivárvány képet bootkor? Mert az se jön be. De SD kártyánál is van hogy csak 4-5 power ki-be dug után jön a szivárvány.... Lehet hogy szar a pi3-am?
Most ürítek le egy usb2-es 320-as külső 2.5-ös winyót, ennek is elég egy usb kábel, de még 1 óra mire lemásolom az adatokat... és sok reményt nem fűzök hozzá...
szerk: ja igen, ha bedugom a pi tápját (gyári 2.5A), akkor a pi3-amon a piros led világít, illetve egy usb-n rádugott mysensors serial gateway is világít, tehát valami tápot kap...
szerk2: visszadugtam a micro-sd-t, egyből bebootolt, látszik a seagate winyó is...
Akkor valami az usb boottal nem stimmel, pedig végigcsináltam a leírást ami kell, hogy bootoljon usb-ről sd kártya nélkül is...[ Szerkesztve ]
-
Ben4444
csendes tag
válasz wassermann #27594 üzenetére
Köszönöm, már feltelepítettem a többi mellé és jól teszi a dolgát, 1 paranccsal elindul és filmezhetek. Multi bootot nem akartam, mert már van egy jól beállított/belakott rendszerem és lassítja a rebootot.
"Nothing is true, everything is permitted."
-
wassermann
Topikgazda
válasz Ben4444 #27585 üzenetére
Csinálhatsz dual boot-os kártyát is, NOOBS-sal. Az egyik rendszer egy KODIS OSMC (vagy LE), a másik meg Rapsbian. Megjegyzi az utoljára használtat, azaz ha a LAMP-es linux ment utoljára az megy a legközelebbi boot után is, ha csak a néhány másodpercre megjelenő menüben át nem váltod a Kodis-ra.
-
Egy-két
tag
Amúgy Te mire használod a dsp-t ? csak mert eddig nekem eddig sose jött szembe és jó pap holtig tanul
-
Egy-két
tag
Szerintem az lesz a gondod, hogy a beállítások, tehát a főmenübeli beállításokban nem vetted a sztenderdről haladóra, vagy profira a beállítási lehetőségek megjelenítését. Azt vedd profibbra, és egyből megfog jelenni neked is az eltolás beállítása opció.
Vagyis legalább is remélemszerkesztve:
na most olvastam el a kommented végét ... szóval, valószínűleg akkor sztenderd beállítás megjelenítésben is meg fog jelenni az eltolás[ Szerkesztve ]
-
Egy-két
tag
Lejárt az időlimit. Nos az omxplayeres média lejátszó dolgot úgy gondoltam, hogy bármikor a fájl kezelőben ha meg akarsz nyitni egy filmet, akkor dupla klikkel elindítja teljes képernyőn az omxplayert.
Ehhez leírást itt találsz:[link][ Szerkesztve ]
-
Egy-két
tag
válasz Ben4444 #27585 üzenetére
Ha csak filmet akarsz nézni, akkor nem feltétlenül szükséges számodra a kodi, mert lehet csak szimplán omxplayerrel az lxde asztal környezetből elindítani a filmet. Ekkor is működik a hardveres dekódolás.
Vagy lehet hogy feltelepíted a kodit, és azt állítod be, hogy lxde asztal kezelő töltsön be alapból, amikor meg filmet akarsz nézni, akkor két klikkel megnyitod a kodi-t és azon belül nézed.
-
toth_janika
őstag
Sziasztok!
Van a Logout-on egy nagyon remek kis cikk Uzsito fórumtárs tollából, amiben egy linux alapú home servert rakott össze, privát felhő és EncFS segítségével. Nekem is jól jönne egy titkosítás és úgy gondoltam az EncFS jó lenne nekem. Mit gondoltok bírná az RPi?Flickr - http://www.flickr.com/photos/toth_janos/
-
Ben4444
csendes tag
Sziasztok! Van egy raspbian rendszerem, amin fut egy, lamp, samba, ftp, transmission és szeretnék mellé feltelepíteni egy kodit. Elfut mellettük, ha csak akkor indítom el, mikor szükség van rá? Nem okoz galibát? Néha szeretnék filmet nézni de a VLC megakad ha teljesképernyőre váltok. Esetleg tudtok ajánlani egy harveresen dekódoló szoftvert a vlc helyett ha a kodi nem jó?
-
Egy-két
tag
Miközben játszód le a filmet, nyomj rá a beállításokra, azon belül hang és felirat beállítások, és ezen fül alatt található a hang eltolás menü pont.
Ami szerintem csudálatos a kodiban, hogy engedi könnyen beállítani fülre a hang eltolást. Tehát ott marad egy kis csúszka lejátszás alatt hogy könnyen, a film nézése közben beállíthasd a pontos eltolást -
Tressy
senior tag
-
Tyca
senior tag
Sziasztok!
nem tudom, hogy ez pi-s vagy kodi-s kérdés, hátha tudtok tippet adni.
Szóval adott egy pi3, lcd tv-re rákötve hdmi porton keresztül. Valamint van egy házimozi erősítőm, aminek csak optikai digitális hangbemenete van, a tv-nek viszont csak coax digi hangkimenete. Vettem hozzá egy aktív coax-optikai átalakítót, viszont így már jól látható-hallható hangcsúszás lép fel. Neten keresgélve olyan megoldást írnak, hogy film közben a kodi audió menüjében lehet audio delay-t állítani, na nálam nincs ilyen menüpont. -
Csicsóka
őstag
válasz pvt.peter #27571 üzenetére
Ezzel jól megszívtam ebay rendelés volt. Pont így néz ki a kolléga cucca, amiről a következő hsz.-ban ír, de az nem hamisítvány. Itt is ment ez a téma, olvashatsz róla bőven, mérések, tapasztalatok.
-
tsilver
aktív tag
Pi3-am ma reggelre nem látta a hálózat, másik kábel sem segített. persze a gari 3 hónapja lejárt. van vmi módszer hogy teszteljem a háló csatit meg az egészet hogy mi lehet a baj?
RuneAudiot meg volumiot használtam rajta ilyen imagek vannak SD kártyán
AudioPC, FireStick 4K Max, Home Assistant, Vu uno/4K SE, Kobra 3D
-
pvt.peter
őstag
válasz drogery #27564 üzenetére
Köszi a választ.
Van 100Mbit/s sávszélességed hálózatra, amin töltesz le, marad 380Mbit/s amivel írhatsz HDD -re.
De mivel 100Mbit/s -mal jön le az adat, ezért max. ennyit is tudsz írni ugyanennyi másodperc alatt, nem?Tehát itt gyakorlatilag ua. az eredmény mintha 100Mbit/s -os LAN dugón keresztül kapcsolódnál netre, nem?
[ Szerkesztve ]
Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
pvt.peter
őstag
Ezt már próbálta vki?
Getting Gigabit Networking on a Raspberry Pi 2, 3 and B+Elméleti sebessége az USB 2.0 szabványnak max. 480Mbit/s, tehát 60MByte/s.
A cikk szerint ha én a Pi -t ezen keresztül kötöm hálózatra és mondjuk rá van kötve még egy HDD valamelyik USB portjára, akkor a 60MByte/s sebesség fog megoszlani a portok között pl. egy hálózati másolás során.
Ez azért lenne jó, mert akkor a 100Mb/s LAN csatolófelületet kilehetne hagyni a mókából, ugye?
Így elméletileg nagyobb sebességet lehetne elérni mint a 100Mbit/s.Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
vadkörte
addikt
Kifutottam a szerkesztési időből.
Egy kolléga vett egy 4GB-os Rock64-et. Érdekes kis jószág, agitál a srác rendesen, hogy cseréljem le a Pi-t ilyenre. Kétségkívül érdekes project lenne, de látom mit szív vele. Én 100-ad annyit nem szívtam a Pi-vel. Mellesleg egy 4GB-os Rock64 + DAC + táp + 32GB eMMC modul, ~25E Ft.
Ennek feléből megépítem a médiacenteremet, igaz jóval szerényebb a központi egység teljesítménye, de még zsé is maradna... Elgondolkodtam. Amire nekem kell - max. fHD felbontású film (LE > KODI) és zenehallghatás (Volumio) - arra a Pi2 is bőven elég.Első körben szeretném bővíteni a Pi-t egy On/Off kapcsolóval. Pimoroni-t találkoztam EZZEL. Ha jól értem elég, ga "ráhúzom" a Pi GPIO sorára, szükség esetén forrasztással rögzítem és mehet fölé a DAC???
Üdv. V. Körte
-
vadkörte
addikt
válasz azbest #27555 üzenetére
"Azért nem alapértelmezett még, mert néha előfordulhatnak még fennakadások vele."
Tegnap este direkt ezért ránéztem SSH-n a Volumio-ra - (nem is tudtam, hogy abban is lehet SSH-t használni, ha már ott voltam telepítettem gyorsan egy MC-t is - és ott alapértelmezetten engedélyezett.
Üdv. V. Körte
-
-
pvt.peter
őstag
Lehet hogy hülye kérdés de van jelentősége annak, hogy mekkora felbontásra állítom be a Pi -t?
Ez alatt azt értem, hogy ha nem vagyok belépve távoli asztallal (pl. VNC) akkor "üresjáratban" is tolja kifele magából a képet, ezáltal jobban terheli pl. az 1440 x 900, mint a 640 x 480?Ez egy .50-es rombolópuska, elég szép visszarúgással.
-
azbest
félisten
válasz bwin.party #27548 üzenetére
az általános kártyapécé topicban épp mutattak egy új fajta odroidot: [link]
Azért még annak is sok lehet, ha mind egyszerre akítv.(odroid-hc1: gigabit lan, sata.. igaz valójában usb3-asra vannak kötve, de elvileg elbírja. Az xu4 specializált változata az.)
De ez inkább a linkelt topichoz tartozik, mert semmi köze a pihez[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz sztanozs #27515 üzenetére
a raspbian alatti repóból jövő VLC úgy emlékszem módosított. A dekódoláshoz használja a gpu-t.
A bibi az, hogy a gui nem hardveresen gyorsított, szóval a videó kirajzolása viszont pontról pontra történik. Kis méretben még akár folyamatos is lehet, de teljes képernyőn mondjuk egy fullhd videót nézve 2 millió képpontot kell egyenként kitenni... hát ahhoz kevés az izom és pécén sem úgy szokták, mert ott is akadna.Libreelec alatt azért nem akad, mert opengl es segítségével textúrába kerül a képkocka és csak a textúrát feszíti ki a képernyőre. Szóval a gpu megjelenítés része ezt szépen megoldja, nem kell egyenként szoftveresen pöttyözni.
Ugyanez igaz a html5 videókra is a böngészőben (a sajátjukban). Hiába tud hardveresen dekódolni, teljes képernyőre véve képpontonként kell kirakni. Ha egyszer az életben végre opengl (es) alapú grafikus felületre vált a linux általánosságban a mostani x11-es megoldásról, akkor végre az arm eszközök is simán képesek mutatni a grafikus felületeket. Android alatt azért nem para, mert ott a gyártó ad bináris drivert ezekhez, ott a felület rajtolást a gpu tudja kezelni.
(#27514) Ben4444, szóval ezért.
Egyébként az x11 felülethez + videolejátszáshoz a 128MB videoram is szűkös lehet. Ha 1GB ramos, akkor 256 lehet még segít valamit.
Az 1366-os monitorodon még lehet folyamatos a böngészős teljes képernyős videó, de fullhd mellett valsz az is akadna.[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
válasz Egy-két #27531 üzenetére
az audio_pwm_mode=2 -ben nem hinni kell
Kőkemény matek és fizika.A régi, alapértelmezett megoldás "PWM-based 11-bit audio @48kHz", ami ráadásul nyitott audio port mellett, csend esetén visszaváltott automatikusan kisebb mintavételezésre, ami miatt a kvantálási zaj hallható lett.
Ehelyett implementáltak egy ilyet: "7-bit 2nd-order Sigma-Delta modulated at 781.25kHz. The effective noise floor with this scheme approximates that of CD-quality audio DACs."
Az audio cd és super audio cd esetén is hasonlót használnak. Csak ott 1 bites, de több MHz-es megoldással. A régi topicjában írnak még technikai részleteket [link]
A gpu számol,Azért nem alapértelmezett még, mert néha előfordulhatnak még fennakadások vele. Mondjuk, ha a az órajeleket valaki elállítgatja, mert tuningol, akkor főleg kijöhetnek hibák, mivel a memória órajelével összemérhető adatmozgatást igényel. Ja meg a video deinterlacer, 8 csatornás hd audio downmix 2 csatornára és a kamara használata is a gpu-t veszi igénybe, szóval együtt minden már sok lehet neki
(#27533) weiss
nem a kernel, hanem a firmware rész kezeli ezt a boot partición lévő blobokbanchromecasthoz múltor vettem egy egész olcsó hdmi extractort [link]
[ Szerkesztve ]
-
Noxy
veterán
válasz vadkörte #27551 üzenetére
Meg bérelt vonal a BIX-hez.
Komolyan már csak pislogok hogy milyen elvárasokat támasztanak 1-k egy RasberryPi-hez, ami egy 100mbps hálózati csatolóval rendelkezik.
1500 torrent. Ez még viccnek is durva.[ Szerkesztve ]
''Habár egyszer annyit észrevett, hogy valami megfertőzte magát a Nod-ot is'' Privát üzenetre nem válaszolok. (Kivétel a HardverApró)
-
rento
őstag
válasz bwin.party #27546 üzenetére
Én egy passzív nast építettem, xpenologyval, annak sincs hangja. Egy vinyóval 15w-ot eszik, fogyasztás merővel néztem, szerintem nem vészes. 1500 torrenthez nudli a pi.
-
vadkörte
addikt
-
veterán
válasz bwin.party #27548 üzenetére
hááát, azért az már elég sok szerintem egy pi-nek.
-
veterán
válasz bwin.party #27546 üzenetére
ha nem akarsz 100Megabiten több 100 torrentet seedelni, akkor nincs vele gáz.
Nekem 1 mega upload-ra lekorlátozva, 200 torrent, kb 1T adat szépen elfut.[ Szerkesztve ]
-
rento
őstag
válasz bwin.party #27544 üzenetére
Aktív usb hub a megoldás.
Viszont egy rpi3at torrent szerverre használni nem jó ötlet, mert harmat gyenge a hardver hozzá, nem is értem, hogy miért jó ez[ Szerkesztve ]
-
bwin.party
aktív tag
Sziasztok!
3 hete van egy Rpi 3-am. Nagyon tetszik a kis cucc, de bizonytalan vagyok. Torrent szerverként akarom használni az alábbi módon. Rendelnék egy Sharkoon Swift Case PRO házikót, amibe egy 8 TB-os WD Pro-t tennék. Ha jól sejtem ez 2 USB port. Vagy egy a Rpibe menne a másik külső tápról, de egy a billentyűnek és az egérnek már foglalt. A net pedig egy mobilnet lenne (korlátlan), de egy Dlink dwm222-t néztem ki, ami ugye szintén usb-n csatlakozik. Ti hogyan oldanátok meg? 0-24 órában menne a cucc. Előre is köszi!
-
dan1
tag
Én meg már azt hittem csak a weboldalt hozza be, köszi.
-
GAgyiXyXy
aktív tag
válasz vadkörte #27535 üzenetére
na itt mindenféle megoldás van...csak kapcsolótól.....pwb-ig, minden. Árban sem rosszak. Az IR tetszik nekem a legjobban.
"Syd Wichowsky szegedi szabadságharcos, aki a Szovjetúnióba emigrált"
-
.wantííd
tag
Sziasztok! Milyen "viszonylag" olcsó gsm modult tudtok ajánlani Zero-hoz?
-
vadkörte
addikt
Más. Nagyon más, mint a RuneAudio (a RuneAudio androido-os app-jához manuálisan hozzá lehet adni a Volumio IP-jét és gyönyörűen kezeli, nem kell megvenni a Volumio app-ját) hangban is másabb. DAC nélkül is, teltebb van hangja, a RuneAudio nálam maximálisra húzott hangerővel szólt úgy, mint a Volumio ~25%-on. A hangcuccot megszokásból tekertem fel. Nem kellett volna.
Tud valaki ennél költséghatékonyab verziójú power swich-t Pi-hez? Szállítással együtt ~7.500 Ft. (a barkács verziók nem játszanak, a GPIO pin-ekre szükségem lesz DAC miatt mivel nem tudom melyik tüskéket használja a DAC, valamint mennyire tolerálják ha DAC-on keresztül akarom vezérelni ménküt. Emellett kérdés, hogy a scripteket, hogy adom be a BerryBoot-os Volumio/LibreElec párosnak
Üdv. V. Körte
-
-
Gabesz87
veterán
Tegnap szuperül - és nem is túl bonyolult módon - sikerült beállítanom a médiatárat filmekre, sorozatokra is. Amelyik filmet nem olvasta be, ott a film mellett egy .nfo file-ba betettem a MovieDatabase-es linket. Elnevezés a magyar cím (évszám). Sorozatoknál a mappákat hagytam angolul, az elnevezések is "angol cím - SxxExx" formában vannak.
Kíváncsian várom, hogy a Zidoo lejátszómon is ZDMC-n ugyanígy beállíthassam. A filmeket mondjuk már múltkor sikerült, csak a sorozatokat nem. -
válasz Egy-két #27529 üzenetére
Szia, kösz a választ. Tegnap sikerült kipróbálnom a TuneBlade-et Win10-en, és tökéletesen működött RuneAudióval. Most még valamikor azt kell megoldanom, hogy működjön a javított audio kimenet, ha nem fog menni, teszek egy próbát a dietpi-jal is.
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
Egy-két
tag
Szia
Remélem sikerült a dolgot beállítani
Ha nem, akkor talán tudok jótanáccsal szolgálni:
Amit írtál TuneBlade Linux alapú AirPlay rendszerre elvileg korlátlanul, mindenféle 10 perces korlátozás nélkül tud hangot továbbítani, így szerintem ez egy tökéletes Windows oldali program számodra.
Más dolog hogy ha a Raspberry-n nem sikerült beállítani még egy működő AirPlay cuccot, akkor a DietPi nevezetű debian rendszer lesz a Te társad a dologban. Automatikusan feltelepíti és beállítja az AirPlayt neked, és nem mellesleg (Rpi 1 van neked ha jól rémlik) nagyon jól bánik az erőforrásokkal. Könnyű súlyú vagy hogy fordítsam
Itt egy link, tégy próbát vele:
http://dietpi.com/
Valamint ez a rendszer név beállításához és egyéb finom hangoláshoz, ha szükséges
[link]Ha valami kérdésed lenne, akkor szólj nyugodtan, nekem egy Pi 0 van, ha nagyon kell tudok próbát tenni a saját eszközön is
[ Szerkesztve ]
-
válasz doberman #27527 üzenetére
Közben megoldottam, bár eléggé kacifántosan... Előtte OSMC-t használtam, és abban kikapcsoltam a wifit,mert utp csatlakozott a routerhez. Ez valahogy úgy maradt az új rendszernél is. Visszaraktam az osmct, bekapcsoltam a wifit, majd vissza a Jessie. Így már jó.
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
-
Sziasztok. Raspberry pi 3 gépen próbálnék wifit csiholni Jessie rendszer alatt, de mindig a No wireless interface found hibaüzenetet kapom. Mi lehet a gond? Noobs csomagból raktam fel a rendszert és már telepítés alatt sem látott wifit.
Are you Baby Shark? No, i'm a motherf*cking hardstyle fish!
-
-
-
-
Van valami ötletetek annak a megvalósítására, hogy PC-ről youtube videók hangát átküldjem RPi-re, és az meg lejátssza és kitolja jacken? Próbáltam Runeaudiot és Tubecastot Win 10-en, de istennek sem működött a DLNA (airplay-t fel sem ismerte), meg az amúgy is fizetős.
I did nothing, the pavement was his enemy!
-
Ben4444
csendes tag
Sziasztok! Az miért van, hogy youtube-on simán megy a 720p teljes képernyőn, de ha vlc-vel akarok lejátszani egy 720p-s filmet, akkor teljes képernyőn megakad a kép és csak hang van? Alap raspbian, gpu-nak 128 mb -t adtam és 1366 os felbontáson. Ha bekapcsolom az opengl-t akkor meg be crash-el és kidob a login képernyőhöz és a youtube meg nem jön be. Samba és Web server fut csak a háttérben.
[ Szerkesztve ]
-
synar
őstag
válasz vadkörte #27502 üzenetére
Volumio-ra is van KODI plugin, azt próbáltátok már?
-
Beni2360
félisten
válasz vadkörte #27509 üzenetére
Hát teljesen elhűltem, hogy 15 hónap alatt mit fejlődött ez a vonal is.
Lejátssza a 3D ISO fájlokat, csak eggyel nem birkózott meg az az AVATAR 3 D ISO volt. Még az olyan O-U felezettet is simán automatikusan átváltotta amelyiket profin csinálták meg és nem kellett manuálisan a TV-nél kapcsolni. (PL: Véres Valentin). Még a 3D-full-MVC.mkv is simán megbirkózott.
4K-tól meghalt csak újra indításnál kaptam vissza.
Meg gondolom az eladását.
Az hol lehet kiválasztani, hogy melyiket figyelje?
Még kíváncsi leszek, hogy az aktív 3 D is fogja-e tudni?[ Szerkesztve ]
Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
Beni2360
félisten
-
Beni2360
félisten
Szisztok!
Több mint egy év után vissza térve kérdezném, hogy az RPI2+B gépemre melyik a legfrissebb LE ? Kérhetek elérési linket?
Most Le (official) 7.03-re frissítette magát egy évig üzemen kívül volt.
És tudom-e ezt frissíteni vagy új telepítés ajánlott.
Előre is köszönöm a válaszokat.Béni2360 - Redmi Note 8 Pro - Acer Aspire 5 A515-51G -- LG OLED55C8PLA - YAMAHA RX-V685 - Mission mx4 5.0 - Taga TSW-90 v.3 - QNAP TS-133 - Mini MX-G - MECOOL BB2 PRO- X96 MAX PLUS -ZIDOO Z1000 Pro
-
vadkörte
addikt
Szerettem volna fajleszteni a picurkám. Alapvetően médiakliensnek használom NAS-ról és külső eszközről film lejátszása (nem lényeg az fHD-nál nagyobb felbontás, a TV is "csak" fHD) valamint ugyanígy zenelejátszásra. A Kodi-t zenelejátszónak befogni, kicsit ágyúval verébre dolgonak tartom, így nézegettem a specializált rendszereket. (RuneAudio, Volumio, stb...)
A kétkártyás megoldás ment is, de a hátam közepére sem kívántam már az állandó csereberét. Az egykártyás - multiboot - megoldások a fórumok szerint vagy nem, vagy nagyon nehezen jöttek volna össze. (pl. eltérő filerendszerek, stb...)Ekkor bukkantam a Noobs-hoz hasonló BerryBoot nevő cuccra. Gyerekek. Alig fél óra alatt működőképessé sikerült varázsolni a "rendszer"t. Így most van egy frissíthető 17.3-as Kodi-m (LibreElec) és egy Volumio 2 a kártyán. Hátránya annyi volt, hogy a Kodi nem fogadta el az előző szintén 17.3-as Kodi backup-ját, így lakhatom be újra.
Amúgy minden beállítást és ha van update-et eltárol és elvégez, de én a 8GB-os kártyán csak két összesen kb. 400MB-nyi *.img állományt látok, meg egy rakat üres helyet. A lényeg, hogy működik. Úgy ahogy azt szerettem volna.
Már csak össze kell(ne) szedegetni a media center többi alkatrészét és ráfordulhatnék az építésre. Addigis örülök annak ami van.[ Szerkesztve ]
Üdv. V. Körte
-
synar
őstag
válasz drbubo0017 #27500 üzenetére
Azt javaslom, hogy látogass el az S905-s912 topikba és olvasd el a téma összefoglalóban ajánlott típusokat. Médialejátszásra azok a boxok ajánlottak, melyekre telepíthető LibreElec, ebből is az X905-X905s ahol már kiforrott, az s912-n még vannak problémák.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest