Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
-
IT café
Amit érdemes tudni a Raspberry Pi-kről:
A legelső változat 2012-ben jelent meg. Pici, olcsó és nagyon alacsony fogyasztású, hobby-célú kártyagép. Felépítése ARM alapú, nem PC-architektúra, hanem kb. egy régi mobilhoz hasonló. Nagyon sok mindenre használható! A Linux-nak és a magas eladási mennyiségnek köszönhetően jelentős fejlesztőtáborral rendelkezik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
Most, hogy szóba került az openelec, picit nyomogattam már az 5.0.5-öt. Úgy látom ha nem egérrel használjuk, akkor teljesen felesleges kikapcsolni a gui fps limitet, mert billentyűvel / távval lépegetve nem érzékelhető.
Kipróbáltam szoftveres módban mpeg2 és vc1 tömörítésű 1080p tesztvideókat és leesett az állam. A cpu terhelést nézve közben úgy tűnt, hogy csak azért akadozik rajta, mert jól dobja szét több szálra. Az nem ment maxon minden mag, de saccra 10ftp felett volt így is.
A licenszet is szoktuk emlegetni, most vettem az előbb a 2B pihez.
A https://www.raspberrypi.com/ oldalon lévő hivatalos licensz boltbanfizetés után azonnal letölthető már a kulcs, így néhány perc alatt beszerezhető.
3 éve még volt 1-2 nap átfutási ideje, lehet akkor még nem volt automatizálva.
~1500 forintot megér, hogy ezt is tudjaszerk: benéztem, alapból még csak egy dummy pdf-et tesz be és majd később emailezik az igazit
Viszont évek múlva is letölthető, ha elvesztenénk a példányt.
szerk2: inkább megyek aludni, mert nem vagyok formában, a régi licensznél is csak dummy pdf van, szóval jól el kell tenni azt az emailt amiben kiküldik az igazit[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- PlayStation 5
- 20 milliárd kameraszenzornál jár a Sony
- Politika
- Lexus, Toyota topik
- World of Tanks - MMO
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Asus blog: az UEFI boot beállítása
- Gaming notebook topik
- További aktív témák...
- RYZEN 9 5900X (12 mag/24 szál) +Új ASROCK B550 PHANTOM GAMING 4 +Új 32GB hűtőbordás DDR4! GAR/SZÁMLA
- Acer Veriton N4630G
- Ryzen 7 5800X / RX 6700 XT / A520M / 16GB vagy 32GB RAM 3600MHz / 256GB + 1TB M.2 SSD / 750W GOLD
- Ryzen 5 5600, Asus Tuf B550M, RX 5700XT, 16Gb DDR4 3600MHz CL16, 1Tb M.2 Gen4 SSD, FSP 600W 80+Bronz
- Minőségi GARANCIÁS Gamer PC! Ryzen 7 5700X/RX 6700XT/16GB RAM/1,25TB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest