-
IT café
"A Proxmox Virtual Environment (röviden: Proxmox VE, PVE vagy proxmox) egy szerver virtualizációra optimalizált nyilt forráskódú Debian alapú Linux disztribúció. Lehetővé teszi a virtuális gépek és konténerek egyszerű telepítését és kezelését web konzol és command line felülettel. A programcsomag két LXC és OpenVZ konténerek, valamint a KVM alapú virtualizáció kezelését támogatja" (Wikipédia)
Hivatalos oldal: https://proxmox.com/en/
Hivatalos fórum: https://forum.proxmox.com/Véreshurka hozzászólásából
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ha jól értem, akkor legalább 4 portot javasolsz. 2 db OPNSense WAN és LAN,1 NAS és egy az egyéb dolgoknak. Mint írtam mATX a lap, ezen jó esetben van kér 16x és 1-2 1x Pci-e.
Ebből egy 16x elvisz a RAID kártya (mint írtam megtartanám a SAS lemezeim), ha belerakom a 2 portos kártyát, az elviszi a másikat. Van egy az alaplapon (márha jó az átlagos Realtek). A proxmox nem tartalmaz belső virtuális swichet? Vagy ezt nem ajánlott használni? -
-
ViZion
félisten
Keresgéltem, neten azt írták, h lassú a VM, az nem derült ki, h mi volt a VM konkrétan... Meg a PCIe Passthrough nem menne, de azt nem használom.
Elvileg tesztelhető (szintén netes infó), az options-ban kell a KVM HW virtualisation-t kikapcsolni. De mára ennyi, majd kiderítem... -
ViZion
félisten
Ilyesmikre rákerestél? Végén van vmi patch link. Nem friss, de hátha...
esetleg egy update-upgrade-dist-upgrade a PVE-re?
Vagy driver az Inteltől? [link]
Esetleg keresel olyan konfigot, amit ezzel adtak ki és a gyártónál hátha van vmi FW hozzá.Szeretem a kis Dell gépem, de a nem szabvány csatik... ehh. Kellene még táp egy ventinek, de lehet feladom, nincs sata Y kábelem, molex nincs benne, a ventinek meg Dell-féle fos csatija van. Lesz külső tápos...
nem, nem.
Jön a tápból egy fekete-piros vezetékpár, ami elvileg 5 V, de a Dellnél is? -
Bornie127
aktív tag
1 Gbit 125Mbájt.
10Gbit az 1250Mbájt.
Az ssd-k a pci gen4 x4, azaz a pci tud 8 Gbájt/s-ot elméleti maxot. Az ssd spec alapján szekvenciális olvasás 7000Mbájt, irás 5100MB. 1000MB-ot meg sem kellene neki éreznie.
Ezért is próbáltam direkt nagy fájllal.Ettől függetlenül nem is ez lenne a lényeg, hanem, hogy miért droppol ekkorát, hogy elkezdi 1000Mbájttal pár másodpercig, utána meg 90 és 800 között ugrál.
-
stigma
addikt
#844Patice
Köszi, lehet az lesz, valami újabb ARM-es Modell vagy régebbi DS220, ami Intel Chippes.#845tasiadam: Hát ez az amit most nem tudok megmondani. Gyerkődök születése miatt 1 hónap alatt tudtam a 2 NAS-t felszámolni és az újat beüzemelni , ami kb 2 nap lenne normál esetben
Most a Fő NAS kb 50%-ig szerintem le van terhelve (J4125-ös lap van benne), mostani J5040 ugye gyorsabb, de kb 4 hete a régi gépházban áll, és nincs rajta rendszer.
J5040 Backup gép lenne, kérdés az, hogy Proxmox esetében 1 db Xpenology és mondjuk 1 VM-et még ha kell elbírna? Lehet Adguard és 1-2 dolgot másik konténerbe átszerveznék ide.
Proxmox-ot azért erőltetném, mert Xpenology esetén van pendrive-os változat is, ami működik, de ha a frissítést elcseszem nincs rendszerem alatta, Proxmox-nál meg ez a probléma nem lenne.
Bocs, hogy csapongok és furákat kérdezek, de még nem volt soha Proxmox-om, illetve ha ez lenne a megoldás, kb 1-2 hét lenne mire a konfigurálást megvalósítom, annyira sok időm van
-
Longeye
tag
Az a baj a dedikált hálókártyával, hogy ha valamikor másik gépre akarod költöztetni a rendszert, vagy tönkremegy a hálókártya, és cserélni kell, akkor nehézkesebb vele dolgozni, mintha egy bridge-re tennéd rá.
Vagy pl. ha később úgy döntesz, hogy beraksz a gépbe egy négyportos hálókártyát és azt bondingolod, aztán odaadod a pfsense-nek, akkor a bridge esetén csak átírod a kártya nevét a bridge-ben a bond nevére és kész. Egyébként meg a pfsense-et kel konfigolnod.
Nálam minden hálózati kapcsolat hozza a névleges átviteli sebességet, pedig egy db dedikált kártya sincs. Még a cluster hálózathoz is bridge-et használok. -
r4zer0919
tag
Hát egyenlőre az a 2 gépes megoldás lesz, mert nem találtunk orvosságot a problémára sajnos....
Eddig is sajnos csak így tudod működni, de akkor a raspberry helyett veszek egy komolyabb gépet a kliensnek, pl. egy brand mici pc-t, HP vagy Dellt, majd még megálmodom.
Ezt a Raspberry-t meg teszem vissz a nyomtatómba amiből kipattintottam ideiglenesen.
Azért ha van tényleg egy pro szaki aki keni vágja ezt a témát, az kérem szóljon, hogy mi lenne a menete az eredetileg felvázolt problémának/kérdésnek mert ez továbbra is nyitott, megoldatlan maradt.
Minden tippet, ötletet köszönök de az eredeti probléma, a kívánt megoldás ugyanúgy fent áll, nem jutottunk előrébb a kérdéssel. -
-
amargo
addikt
-
amargo
addikt
Szuper, akkor ezt is tudom, bár láttam ott az nvidia-smi nél kiírva, de inkább kérdezek
Plexnél végül elolvastam ezt teljesen: [link] és megtaláltam ezt a PlexPass előfizetést.. akkor ezt nem próbálom ki most hirtelen.Jellyfin-ben ez ffmpeg-el simán elérhető: [link]
Most annyit javult, hogy kevesebb mint 1,5CPU kell neki már csak. A GPU utilization 90% környékére ment.Dedikált GPU-m se volt az elmúlt 15 évben, de az olvasottak alapján ennél jobban le kellene vinni a CPU utilization-t. Nem?
Mondjuk még tesztelem, mert egy
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : High@L4
Format settings : CABAC / 4 Ref Frames
Bit rate : 8 662 kb/s
Nominal bit rate : 10 000 kb/sIlyet 10%-on elvisz
-
derko340
csendes tag
"A VM-ben létrehozott Docker konténer létrehozásakor kell megadni a megfelelő portot és azt amit forwardolni kell. Ha ez egyéni port, akkor ezen az egy ponton el kell térni a gyári beállítástól." Szia! Bocsánat de én pont ezzel küszködöm, segítenél esetleg ezt hogyan is kellene megcsinálni? Ebben nagyon kezdő vagyok
.
-
asdexed
tag
SSH-n belépsz vagy GUI-ban nyitsz egy shell-t, csinálsz egy mount point-ot (pl. mkdir /media/backup_ssd) és oda felcsatolod. lsblk segít megtalálni melyik az SSD.
Ha sikeres, akkor /etc/fstab-ba be kell írni, hogy reboot után is megmaradjon.
Utána hozzá tudod adni GUI-ban Directory-ként.Ha ZFS volt, akkor szerintem elég importálni a pool-t, azt lehet GUI-n is.
-
Patice
nagyúr
baaaazzz...
(L)user error - naná
Megoldás:
A VM-ben létrehozott Docker konténer létrehozásakor kell megadni a megfelelő portot és azt amit forwardolni kell. Ha ez egyéni port, akkor ezen az egy ponton el kell térni a gyári beállítástól.
Külső port checker már nyitva látja a portot. -
Véreshurka
senior tag
Bár vak vezet világtalant, de szívesen gondolkodom veled
Ha bridge-el csatlakozol a VM-el a LAN hálózatra, akkor ha jók az értesüléseim akkor már alapvetően a LAN-on belül vagy, az ottani DHCP oszt neked címet, tehát mintha csak bedugtál volna egy kábelt a switch-edből / routeredből a virtuális gépedbe persze kivéve akkor ha VLAN-oztál is. Ebből én arra következtetek, hogy a pfsense-t kell beállítani, hogy forwardolja a portot. Ha ezt szerinted jól állítottad be, akkor még arra tudok gondolni, hogy esetleg senki nem kéri tőled kifejezetten a torrent-et mert mások jobb sebességgel tudják szolgáltatni azt annak aki le szeretné tölteni, így nincs feltöltési forgalmad, ezért enm látod nyitottnak a portot ellenörző oldalakon. Esetleg megpróbálhatod, hogy letöltesz egy Linux ISO-t torrenttel, majd ha elkezd tölteni vissza (persze ha elkezdi) akkor ellenőrzöd újra, hogy mit írnak a port ellenőrző oldalak, vagy ha jól emlékszem akkor azt hiszem az otthoni hálózatos topikban volt egy javaslata MasterMark-nak, hogy telnettel hogyan tudod ellenőrizni, hogy jó-e a portforwardod. Ha elvileg jó a port forward a pfsense-ben akkor még arra tudnék gondolni, hogy amikor létrehoztad a VM-et a hálózat résznél nem vetted ki a pipát a firewall elől, így a VM-ed a proxmox firewall-ját használja aami lehet tiltja a portot.
Linux torrentre esetleg tudom ajánlani a ParrotOS Security ISO-ját. Nálam a minipc-n a Home verziójuk fut, és mivel teljesen elégedett vagyok vele, úgy gondoltam besegítek nekik a terjesztésben és letöltöttem mindegyik ISO-jukat torrentel, hogy tudjam seed-elni és az az ISO az amit a legjobban töltöttem fel eddig. Nagy méret, ha soknak találod akkor még rápróbálhatsz a Home ISO-jukra is, ha úgy döntenél torrenttel próbálod ellenőrizni a port-ot.
Hétvégén ha lesz időm meg is próbálok majd egy VM-ben torrentezni, aztán meglátjuk mi sül ki belőle.
-
Véreshurka
senior tag
Hogyan sikerült felraknod az Xpenology-t? Én egyszer próbálkoztam, de 13-as hibával elakadt, ami ha jól olvastam az Xpenology topikban azt jelenti, hogy rossz az USB ID-ja, avgy valami ilyesmi, nem sokat foglalkoztam ezután vele. Ha jól emlékszem ez alapján ( [link] ) próbálkoztam a telepítéssel. Számít, hogy milyen gépnek töltjük le a PAT fájlját? Esetleg van jobb ötleted vagy leírásod egy xpeno telepítésére?
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Csúcskategória! Számítógép Munkára vagy játékra! R9 7950X3D / RX 9070XT / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Álmodj nagyot: RTX4060-tulajdonosként! 0% THM-re is!
- Apple iPhone 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest