- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
-
IT café
"A Proxmox Virtual Environment (röviden: Proxmox VE, PVE vagy proxmox) egy szerver virtualizációra optimalizált nyilt forráskódú Debian alapú Linux disztribúció. Lehetővé teszi a virtuális gépek és konténerek egyszerű telepítését és kezelését web konzol és command line felülettel. A programcsomag két LXC és OpenVZ konténerek, valamint a KVM alapú virtualizáció kezelését támogatja" (Wikipédia)
Hivatalos oldal: https://proxmox.com/en/
Hivatalos fórum: https://forum.proxmox.com/Véreshurka hozzászólásából
Új hozzászólás Aktív témák
-
Véreshurka
senior tag
Hogyan sikerült felraknod az Xpenology-t? Én egyszer próbálkoztam, de 13-as hibával elakadt, ami ha jól olvastam az Xpenology topikban azt jelenti, hogy rossz az USB ID-ja, avgy valami ilyesmi, nem sokat foglalkoztam ezután vele. Ha jól emlékszem ez alapján ( [link] ) próbálkoztam a telepítéssel. Számít, hogy milyen gépnek töltjük le a PAT fájlját? Esetleg van jobb ötleted vagy leírásod egy xpeno telepítésére?
El Psy Kongroo
-
Véreshurka
senior tag
Bár vak vezet világtalant, de szívesen gondolkodom veled
Ha bridge-el csatlakozol a VM-el a LAN hálózatra, akkor ha jók az értesüléseim akkor már alapvetően a LAN-on belül vagy, az ottani DHCP oszt neked címet, tehát mintha csak bedugtál volna egy kábelt a switch-edből / routeredből a virtuális gépedbe persze kivéve akkor ha VLAN-oztál is. Ebből én arra következtetek, hogy a pfsense-t kell beállítani, hogy forwardolja a portot. Ha ezt szerinted jól állítottad be, akkor még arra tudok gondolni, hogy esetleg senki nem kéri tőled kifejezetten a torrent-et mert mások jobb sebességgel tudják szolgáltatni azt annak aki le szeretné tölteni, így nincs feltöltési forgalmad, ezért enm látod nyitottnak a portot ellenörző oldalakon. Esetleg megpróbálhatod, hogy letöltesz egy Linux ISO-t torrenttel, majd ha elkezd tölteni vissza (persze ha elkezdi) akkor ellenőrzöd újra, hogy mit írnak a port ellenőrző oldalak, vagy ha jól emlékszem akkor azt hiszem az otthoni hálózatos topikban volt egy javaslata MasterMark-nak, hogy telnettel hogyan tudod ellenőrizni, hogy jó-e a portforwardod. Ha elvileg jó a port forward a pfsense-ben akkor még arra tudnék gondolni, hogy amikor létrehoztad a VM-et a hálózat résznél nem vetted ki a pipát a firewall elől, így a VM-ed a proxmox firewall-ját használja aami lehet tiltja a portot.
Linux torrentre esetleg tudom ajánlani a ParrotOS Security ISO-ját. Nálam a minipc-n a Home verziójuk fut, és mivel teljesen elégedett vagyok vele, úgy gondoltam besegítek nekik a terjesztésben és letöltöttem mindegyik ISO-jukat torrentel, hogy tudjam seed-elni és az az ISO az amit a legjobban töltöttem fel eddig. Nagy méret, ha soknak találod akkor még rápróbálhatsz a Home ISO-jukra is, ha úgy döntenél torrenttel próbálod ellenőrizni a port-ot.
Hétvégén ha lesz időm meg is próbálok majd egy VM-ben torrentezni, aztán meglátjuk mi sül ki belőle.
[ Szerkesztve ]
El Psy Kongroo
-
Patice
nagyúr
baaaazzz...
(L)user error - naná
Megoldás:
A VM-ben létrehozott Docker konténer létrehozásakor kell megadni a megfelelő portot és azt amit forwardolni kell. Ha ez egyéni port, akkor ezen az egy ponton el kell térni a gyári beállítástól.
Külső port checker már nyitva látja a portot.Eladó: Intel NUC J5005, Xbox 360, Daewoo Matiz, Lenovo dokkoló
-
asdexed
tag
SSH-n belépsz vagy GUI-ban nyitsz egy shell-t, csinálsz egy mount point-ot (pl. mkdir /media/backup_ssd) és oda felcsatolod. lsblk segít megtalálni melyik az SSD.
Ha sikeres, akkor /etc/fstab-ba be kell írni, hogy reboot után is megmaradjon.
Utána hozzá tudod adni GUI-ban Directory-ként.Ha ZFS volt, akkor szerintem elég importálni a pool-t, azt lehet GUI-n is.
"Én ismerek minden szabályt, de a szabályok garantáltan nem ismernek engem."
-
derko340
csendes tag
"A VM-ben létrehozott Docker konténer létrehozásakor kell megadni a megfelelő portot és azt amit forwardolni kell. Ha ez egyéni port, akkor ezen az egy ponton el kell térni a gyári beállítástól." Szia! Bocsánat de én pont ezzel küszködöm, segítenél esetleg ezt hogyan is kellene megcsinálni? Ebben nagyon kezdő vagyok .
-
amargo
addikt
Szuper, akkor ezt is tudom, bár láttam ott az nvidia-smi nél kiírva, de inkább kérdezek
Plexnél végül elolvastam ezt teljesen: [link] és megtaláltam ezt a PlexPass előfizetést.. akkor ezt nem próbálom ki most hirtelen.Jellyfin-ben ez ffmpeg-el simán elérhető: [link]
Most annyit javult, hogy kevesebb mint 1,5CPU kell neki már csak. A GPU utilization 90% környékére ment.Dedikált GPU-m se volt az elmúlt 15 évben, de az olvasottak alapján ennél jobban le kellene vinni a CPU utilization-t. Nem?
Mondjuk még tesztelem, mert egy
Format : AVC
Format/Info : Advanced Video Codec
Format profile : High@L4
Format settings : CABAC / 4 Ref Frames
Bit rate : 8 662 kb/s
Nominal bit rate : 10 000 kb/sIlyet 10%-on elvisz
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
Köszönöm, utána néztem és nagyon jól lehet korlátozni mindenkit. Nem gondoltam volna, hogy ennyi mindent tud.
Legegyszerűbb az volt, hogy a gyerekeknek a mesék másik könyvtárban vannak és csak azt láthatják.Előfizettem rá és tesztelem
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
amargo
addikt
Jelenleg is úgy van, hogy a gyerekeknek külön container van mindenre, radarr, sonarr, jellyfin, még az ebook-ok is
A Plex -ben is próbáltam életkor alapján is pluszban, de basszus rengeteg mesét kiszürt, nem is értettem. Aztán kiderült, hogy ez régiónként más és más“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
r4zer0919
tag
Hát egyenlőre az a 2 gépes megoldás lesz, mert nem találtunk orvosságot a problémára sajnos....
Eddig is sajnos csak így tudod működni, de akkor a raspberry helyett veszek egy komolyabb gépet a kliensnek, pl. egy brand mici pc-t, HP vagy Dellt, majd még megálmodom.
Ezt a Raspberry-t meg teszem vissz a nyomtatómba amiből kipattintottam ideiglenesen.
Azért ha van tényleg egy pro szaki aki keni vágja ezt a témát, az kérem szóljon, hogy mi lenne a menete az eredetileg felvázolt problémának/kérdésnek mert ez továbbra is nyitott, megoldatlan maradt.
Minden tippet, ötletet köszönök de az eredeti probléma, a kívánt megoldás ugyanúgy fent áll, nem jutottunk előrébb a kérdéssel. -
Longeye
tag
Az a baj a dedikált hálókártyával, hogy ha valamikor másik gépre akarod költöztetni a rendszert, vagy tönkremegy a hálókártya, és cserélni kell, akkor nehézkesebb vele dolgozni, mintha egy bridge-re tennéd rá.
Vagy pl. ha később úgy döntesz, hogy beraksz a gépbe egy négyportos hálókártyát és azt bondingolod, aztán odaadod a pfsense-nek, akkor a bridge esetén csak átírod a kártya nevét a bridge-ben a bond nevére és kész. Egyébként meg a pfsense-et kel konfigolnod.
Nálam minden hálózati kapcsolat hozza a névleges átviteli sebességet, pedig egy db dedikált kártya sincs. Még a cluster hálózathoz is bridge-et használok.[ Szerkesztve ]
/* Egy lelkes kontár */
-
amargo
addikt
Azért arra vigyázz, hogy ha csak az alaplapit adod oda a többinek, akkor az bedugulhat. Nálam voltak ilyen hibák ezért kellett külön dedikált hálókártya is, az bírja a terhelést.
-
ViZion
félisten
Zenarmor ebben elég jó, ha a felesleges grafikonokat kikapcsolod, akkor a színes szegmensekre kattintva lehet részletes adatokat kapni.
Kicsit az is a baj, h annyi van, ha vmit megtalálsz, bezárod, 'oszt nem lesz meg újra...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
-
-
ViZion
félisten
-
stigma
addikt
#844Patice
Köszi, lehet az lesz, valami újabb ARM-es Modell vagy régebbi DS220, ami Intel Chippes.#845tasiadam: Hát ez az amit most nem tudok megmondani. Gyerkődök születése miatt 1 hónap alatt tudtam a 2 NAS-t felszámolni és az újat beüzemelni , ami kb 2 nap lenne normál esetben
Most a Fő NAS kb 50%-ig szerintem le van terhelve (J4125-ös lap van benne), mostani J5040 ugye gyorsabb, de kb 4 hete a régi gépházban áll, és nincs rajta rendszer.
J5040 Backup gép lenne, kérdés az, hogy Proxmox esetében 1 db Xpenology és mondjuk 1 VM-et még ha kell elbírna? Lehet Adguard és 1-2 dolgot másik konténerbe átszerveznék ide.
Proxmox-ot azért erőltetném, mert Xpenology esetén van pendrive-os változat is, ami működik, de ha a frissítést elcseszem nincs rendszerem alatta, Proxmox-nál meg ez a probléma nem lenne.
Bocs, hogy csapongok és furákat kérdezek, de még nem volt soha Proxmox-om, illetve ha ez lenne a megoldás, kb 1-2 hét lenne mire a konfigurálást megvalósítom, annyira sok időm van
....iPhone 13 / iPad 9th Gen. Wifi 64GB...
-
Bornie127
senior tag
1 Gbit 125Mbájt.
10Gbit az 1250Mbájt.
Az ssd-k a pci gen4 x4, azaz a pci tud 8 Gbájt/s-ot elméleti maxot. Az ssd spec alapján szekvenciális olvasás 7000Mbájt, irás 5100MB. 1000MB-ot meg sem kellene neki éreznie.
Ezért is próbáltam direkt nagy fájllal.Ettől függetlenül nem is ez lenne a lényeg, hanem, hogy miért droppol ekkorát, hogy elkezdi 1000Mbájttal pár másodpercig, utána meg 90 és 800 között ugrál.
-
ViZion
félisten
megnézném másik gépben, másik slotban is.
Bios beállításokban van vmi? Nem ütközik a beépített wifivel?
Próbálj kikapcsolni mindent, csak boot SSD és úgy hátha...
Illetve a mobo topikjában is kérdezz rá.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
addikt
“Van a gépben még egy 500-as Samu SATA SSD, gondoltam rá, hogy a Proxmox mehetne erre és akkor az összes PCI eszköz átadható lenne.
Csináltatok már ilyesmit?”Mármint SSD-re OS-t telepíteni?
Nem, én még sose mertem[ Szerkesztve ]
Swift 1.3 GLX, Garmin Fēnix 6s, EOS R, Dell T110 II, iPad Pro, iPhone 15 Pro, Unifi
-
ViZion
félisten
Ilyesmikre rákerestél? Végén van vmi patch link. Nem friss, de hátha...
esetleg egy update-upgrade-dist-upgrade a PVE-re?
Vagy driver az Inteltől? [link]
Esetleg keresel olyan konfigot, amit ezzel adtak ki és a gyártónál hátha van vmi FW hozzá.Szeretem a kis Dell gépem, de a nem szabvány csatik... ehh. Kellene még táp egy ventinek, de lehet feladom, nincs sata Y kábelem, molex nincs benne, a ventinek meg Dell-féle fos csatija van. Lesz külső tápos... nem, nem.
Jön a tápból egy fekete-piros vezetékpár, ami elvileg 5 V, de a Dellnél is?Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
ViZion
félisten
Keresgéltem, neten azt írták, h lassú a VM, az nem derült ki, h mi volt a VM konkrétan... Meg a PCIe Passthrough nem menne, de azt nem használom.
Elvileg tesztelhető (szintén netes infó), az options-ban kell a KVM HW virtualisation-t kikapcsolni. De mára ennyi, majd kiderítem...Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
-
ViZion
félisten
ahogy Tasiadam is írta.
A PVE a rendszer alapja, legyen minél stabilabb, a lehető legkevesebb módosítással. Ha egy VM összeomlik, akkor van mentés, a többi VM üzemel. Ha a host borul... akkor az upsziii
A biztonsági különbségeket nem is említve.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy
Új hozzászólás Aktív témák
- iPhone topik
- Sorozatok
- Ryzen 7 9800X3D processzor: játékosokra hangolva
- Premier előzetesen a Chicken Police – Into the HIVE!
- Autós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Call of Duty: Black Ops 6
- Motoros topic
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Bontatlan - BATTLEFIELD 1 Collectors Edition - Játékszoftver nélkül
- Vírusirtó, Antivirus, VPN kulcsok
- NOD32 / Internet Security / ESET termékek hivatalos forgalmazója
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest