Hirdetés
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Cheesy
őstag
válasz Jim Tonic #6899 üzenetére
Van SAP és CRM rendszerünk, de ajánlatadó modul mint olyan csak SAP-ban van, IGEN korlátozott tudással. Én speciel extra infokat is bele szoktam írni a cellákba, SAP-os ajánlat meg csak a SAP-ban rögzített (max 40 karakter hosszú), sokszor külső szemlélőnek nehezen értelmezhető termékneveket tartalmazza a leírásnál.
www.vakbelmutet.hu
-
nagyúr
Erre egy vállalatirányítási rendszer lenne a megfelelő. Programozást mindenképpen feleslegesnek tartom, akkor már inkább függvényezd össze Excelben.
Ha mindenképpen programozni akarsz, akkor a VB-t ajánlanám, azzal már az Excelben elkezdhetsz ismerkedni.Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
Cheesy
őstag
Az én szememben a C# a brutálisan komplex, nem kezdőknek való programozási nyelvet jelenti... De persze a gyakorlatban még nem használtam.
Tudtok javasolni olyan oldalakat, ahol a programkódot elemezve a végeredmény (illetve az összetevők) is látszanak?www.vakbelmutet.hu
-
Cheesy
őstag
Sziasztok!
Útmutatásért, tanácsért fordulnék hozzátok.Építész vagyok, ArchiCAD-et ki merem jelenteni, hogy készségszinten kezelem, 1 éve már nem kell a fősulit teljes munkaidő mellett csinálnom, így több időm jut mindenre Tavaly május óta projektes-építőanyag kereskedő lettem egy multinál. Ezt csak azért írtam, hogym ost nincs olyan dolog amit épp tanulnom kellene, ez így kicsit szokatlan még
Namost én az előző cégnél is a saját eszközparkomat használhattam, illetve nem szólt bele senki (inkább tőlem vártak útmutatást) mit mivel csináljak (szoftverek kiválasztása). Itt viszont be kellett "törnöm", azaz itt nem lehet ilyen-olyan programokkal próbálkozni, amivel a munkámat tudnám segíteni. Azért nem esek kétségbe, portable verziók erre tökéletesek.Tehát: megkönnyítendő a munkámat árajánlatadás téren, gondoltam lehetne ez egy első gyakorló projektem, amivel akár egy programozási nyelvet is megpróbálhatnék elsajátítani.
Mikor ide kerültem, egy szedett-vedett excel táblát használtak a kollégák, sokat elmond az általános felkészültségről, hogy egyszer sikerült néhány cellából kitörölni a képletet, azóta oda csak úgy írtak be adatokat, hogy számológéppel előszámoltak. (A megoldás 2mp-be került volna, egyszerűen "lehúzni/folytatni" a még működő cellát abban az oszlopban... )
Így most egy árajánlatadó progi megírsán gondolkodok. Milyen programnyelvet ajánlotok? Delphi? VB?Először csak reprodukálni akarom az excel táblát, a következő nagy léps az lenne, hogy külön adatbázisból dolgozzon, tehát ami anyagot a jellemzőkkel (anyagszükséglet-norma, kiszerelés, raklapnorma, stb.) egyszer felviszek bele, az a következő alkalommal már akár dropdown szerűen választható legyen.
[ Szerkesztve ]
www.vakbelmutet.hu
-
válasz gabitoo88 #6892 üzenetére
Próbáld meg visszaolvasni amit eddig írtál Minden egyes mezőt ReadLine-nal akarsz beolvasni? Nem ezt akarod valójában, hanem beolvasni egy sort, a Split segítségével szétvágni a pontosvesszők mentén, majd az így kapott String tömbből kivenni a neked kellő mezőket.
“All nothings are not equal.”
-
gabitoo88
tag
Sziasztok egy kis segítség kellene!Adott egy TXT fájl ami így néz ki:
sorszám;Produkció;Előadó;Időtartam;Fő;Terem
1;Bécsi keringő;8. évfolyam;2:11;12;11
2;Nagy ku-ku-kukac;1.b,c;2:30;40;6
3;Zenemanók;2.b,c;3:15;22;20
4;Rezesbanda;2.a;4:00;24;21
5;Vadnyugati vagányok;3.a,d;3:20;40;4
6;Virul a fityula;7.a;3:10;18;5
7;Utazó macskák;4.b,c;3:05;38;7
8;Latin parádé;2.d;3:30;17;26
9;Veres Lilla;6.b;2:00;1;3
10;Karikázó;6.a;3:10;8;21
11;Pom-pom tánc;4.a,d;2:30;21;9
12;Country tánc;3.b,c;3:00;40;2
13;Cool Dance team hip-hop;4,5,6,7,8. tanulók;3:45;10;38
14;Foci Vb;RG;2:00;10;3
15;Cha-cha-cha – Jive mix;Sziget Dance Tse.;4:00;8;38
16;Jai HO;5-es lányok;2:10;3;3
17;Fáraó álma;2.a;3:30;24;21
18;Cool Dance;4,5,6,7,8. évf.;3:55;10;38
19;Start csapat;DancEarth;1:00;10;38
20;Krokodili;DancEarth;1:00;4;38
21;Párducok;DancEarth;1:00;4;38
22;Magyar tánc;RG;2:10;10;3
23;Tanári tánc;Tantestület;4:40;20;25
24;Keringő;8. évf.olyam;4:10;12;11Na most ezt akarom valahogy beolvastatni hogy utána tudjak vele dolgozni!
http://pastebin.com/BTdBZXig
Idáig jutottam.Esetleg valaki megoldást rá?A pontos vesszőket el kellene tüntetni és helyette szóköz kellene hogy legyen!
[ Szerkesztve ]
Tel.: 3630három343638
-
bucsupeti
senior tag
válasz phanfantom #6881 üzenetére
Algoritmusok és adatstruktúrák tárgyból a SZE-n egy online elérhető könyvből tanultunk, amit le tudsz tölteni. A linkjét nem teszem be, mert külső linkről nem engedi letölteni.
1, Menj a http://jegyzet.sze.hu honlapra.
2, Jegyzetek tanszékenként
3, Jedlik Ányos Gépész-, Informatikai , Villamosmérnöki Intézet
4, Matematika és számítástudományi tanszék
5, Pusztai Pál: Algoritmusok és adatstruktúrákNekem tetszett a könyv és az előadások is (mások nem így gondolják )
Egyébként mindenképp le kell írni az algoritmust valamilyen módszerrel (struktogramm, jackson, folyamatábra, pszeudo nyelv). Nagyon fontos hogy az adatszerkezeten gondolkodj el először, majd az adaton működő algoritmuson.
Hasznos még a hétköznapi életből vett tevékenységeket "algoritmizálni". Persze ez elég elvont, de sokat lehet tanulni belöle. (Pl. Hogyan készítsünk tojásrántottát?)Had ajánljam az egyik blogomat, ahol foglalkozom az algoritmus készítéssel és annak hiányával, problémáival:
http://programozz.blogspot.hu/"Nem gond ha nem vágod a párologtatók bináris nyelvét..."
-
amargo
addikt
válasz phanfantom #6885 üzenetére
Igen találkoztam, ezekből voltak a feladatok.
No, akkor a linkelés még1x
Új algoritmusok
De innen is rengeteg jegyzetet tudsz beszerezni: feketeSzerk:
Karma: Köszi az emlékezést, tényleg ez volt a kód[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
Jim-Y
veterán
-
amargo
addikt
válasz phanfantom #6881 üzenetére
Én is ELTE-n estin tanultam, az algoritmusokkal kapcsolatban van egy biblia is [link]http://www.libri.hu/konyv/uj-algoritmusok.html[/link]
De innen is rengeteg jegyzetet tudsz beszerezni: [link]http://people.inf.elte.hu/fekete/[/link]
Esetleg megoldás lehet, ha csoport társaiddal is összeültök és úgy tanuljátok. Ha kell vegyél igénybe magántanárt, de én megpróbálnám előbb a csoport megbeszélést isszerk:
Na nem ez a kódja a linkelésnek? Semmilyen böngészőben nem megy jelenleg a PH! átirányítások..[ Szerkesztve ]
“The workdays are long and the weekend is short? Make a turn! Bike every day, bike to work too!”
-
phanfantom
senior tag
Mindegyikőtöknek nagyon köszönöm, hogy megosztottátok a tapasztalataitokat, tanácsaitokat.
Egy esti órarendszerű képzésre járok és ebből kifolyólag limitált az óraszám, így a tanár által elmagyarázott gyakorlások száma is. Viszont segédanyagnak egy elte-s példasort kaptunk, amiben visszavezetéses módszerrel, programozási tételeket alkalmazva megoldhatóak a feladatok. Na és itt sok helyen elakadok, hiába ismerem ugye a tételeket(BME-n lehet nem is így nevezik őket).
Ilyenkor ti magatok erőltettétek a dolgot vagy magántanárt is igénybe vetettek? (Ahogyan Jim Tonic is írta, hogy ez is egy lehetőség, nyitott is lennék rá, de nem sok infót találtam erről a neten) -
modder
aktív tag
válasz phanfantom #6873 üzenetére
Nálunk (BME) úgy volt, hogy voltak begyakorolható példák, ahol a konkrét algoritmussal kellett megoldani a feladatot. Itt az segít, ha magadnak papíron példa adattal levezeted az algoritmust: bejárások, keresések, beszúrások, akármi. Szerencsére kis méretű adatokkal szépen ki lehet próbálni a különböző algoritmusokat, és nagyon sokat segít a megértésben. Sőt, ha nem próbálod ki, csak egyszerűen elolvasod, és azt hiszed, hogy érted, az biztos fail.
Voltak a dinamikus programozásos példák, ez neccesebb. Például ott van a hátizsák probléma, vagy legrövidebb út keresés gráfban. Olyan feladatokat gyártottak, ahol az ott megtanult módszereket kellett alkalmazni kissé eltérő módon. Itt ha felismered az alap algoritmust, amiből ki kell indulni, az már félsiker. Erre a legjobb módszer megintcsak: papíron begyakorlod különböző példa adatokra. Ha van példatár, akkor az ott szereplő feladatokat visszavezeted egy tanult algoritmusra, és kitalálod, mit kell változtatni azon, hogy működjön a feladatbeli problémára. Például van a hátizsákprobléma, amit dinamikus programozással egy mátrixot töltesz fel sorról sorra, mindig az előző sor adatait figyelembe véve. Elég sok feladatot meg lehet oldani ugyanígy azzal a különbséggel, hogy más lesz a feltétel, ami alapján az új cellákat ki kell tölteni.
Erre értettem az előzőt: "Ha van példatár, akkor az ott szereplő feladatokat visszavezeted egy tanult algoritmusra," Sajnos itt gondolkodni kell: próbálni-elbukni-próbálni-elbukni, amíg ki nem találod a megfelelő algoritmust. Ahogy próbálkozol, és elbuksz, az eshetőségek szépen elraktározódnak az agytekervényeidben, így ZH-n már "tapasztaltabban" fogod kitalálni a megoldást.
[ Szerkesztve ]
-
amargo
addikt
válasz phanfantom #6877 üzenetére
En suktogrammokat csinaltam, azaz nyelv fuggetlenul irtam fel, ha fabejaras volt vagy ut kerrses, akkor korok es nyilak, vastag es vekony vonal. A nyelv lenyegtelen, barmibe le kell tudnod irni ezek utan. De mi pl c++, c#, java ba is implementaltunk.
[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz phanfantom #6877 üzenetére
Én azon a véleményen vagyok, hogy vagy nagyon jó a tanárral, vagy rengeteg gyakorlattal tudod megtanulni, de leginkább rengeteg agyalással gyakorlat közben. Szerintem Modder is erre célzott.
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
amargo
addikt
válasz phanfantom #6873 üzenetére
Nekem az volt az igazan hatekony, amikor lapon vegig vittem. Tobbszor vegig tudod igy vinni, akkor mar nagy baj nem erhet.
-
phanfantom
senior tag
Ok, szándékosan nem akartam hosszúra ereszteni a hozzászólásom. Számítottam ilyen válaszokra is, csak nem akartam ezt leírni, hogy ilyet ne... ha szabad kérni Én úgy vagyok vele, hogy ha valaki nem akar konstruktív lenni(amihez abszolút joga van, ezzel nincs is baj), akkor ne szólaljon meg.
Visszatérve, hogy ne sértődj meg, a "sokat kell gondolkodni" is lehet egy válasz, csak akkor van értelme, ha kifejted mire gondoltál? Ha nem akarod, akkor hagyjuk, ne offoljunk, hidd el, ha nem jön válasz, akkor nem fogom erőltetni itt a témát -
modder
aktív tag
-
phanfantom
senior tag
Üdv!
Arra lennék kíváncsi, hogy algoritmuselméletet hogyan tanultatok vagy hogyan lehet hatékonyan tanulni?
Elte-s feladatsorból kell készülnöm(az elte topic nem igazán pörög) és nem egyszerű az elméleti anyagot gyakorlati példákra átültetni. -
nagyúr
válasz sz.balazs.95 #6871 üzenetére
Fogalmam sincs melyik megoldás jó neked. [link]
-
nagyúr
válasz sz.balazs.95 #6869 üzenetére
Igen, de ha jól értelmeztem, alapértelmezésben a 32bites JVM-et használja a NetBeans és az Eclipse is.
-
nagyúr
válasz sz.balazs.95 #6867 üzenetére
A hibajelentést, amivel szétvágtad a topik képét.
A másik kettőt megtalálod a google-ben, de a kedvedért: [link] és [link]Most látom, hogy Ubuntut használsz. Arra még nem telepítettem, de fogsz rá találni megoldást, szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
sz.balazs.95
veterán
válasz Jim Tonic #6866 üzenetére
„Szedesd ki ezt innen...” Mit?
„aztán told be a pastebinre” Hova?
„Konfiguráld át a NetBeans-t, hogy a 64bites JVM-et használja.” Azt hol/hogy lehet?A többit kb. értem.
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
nagyúr
válasz sz.balazs.95 #6865 üzenetére
Szedesd ki ezt innen, pls., aztán told be a pastebinre. Köszi.
ELFCLASS32 (Possible cause: architecture word width mismatch)
Ez akkor szokott előjönni, ha 64 bites szóhosszt akarsz 32 bites JVM alatt használni. Konfiguráld át a NetBeans-t, hogy a 64bites JVM-et használja.[ Szerkesztve ]
-
sz.balazs.95
veterán
A 10. oldalnál a „A projekt létrejötte után..”-nal kezdődő bekezdésnél elakadtam...
Output:
ant -f /home/balazs95/NetBeansProjects/J2MECalc -Ddist.jad.url=http://localhost:8082/servlet/org.netbeans.modules.mobility.project.jam.JAMServlet//home/balazs95/NetBeansProjects/J2MECalc/dist//J2MECalc.jad run
pre-init:
pre-load-properties:
exists.config.active:
exists.netbeans.user:
exists.user.properties.file:
load-properties:
exists.platform.active:
exists.platform.configuration:
exists.platform.profile:
basic-init:
cldc-pre-init:
cldc-init:
cdc-init:
semc-pre-init:
semc-init:
savaje-pre-init:
savaje-init:
sjmc-pre-init:
sjmc-init:
ojec-pre-init:
ojec-init:
cdc-hi-pre-init:
cdc-hi-init:
nokiaS80-pre-init:
nokiaS80-init:
post-init:
init:
conditional-clean-init:
conditional-clean:
deps-jar:
pre-preprocess:
do-preprocess:
Pre-processing 0 file(s) into /home/balazs95/NetBeansProjects/J2MECalc/build/preprocessed directory.
post-preprocess:
preprocess:
pre-compile:
extract-libs:
do-compile:
post-compile:
compile:
pre-obfuscate:
proguard-init:
skip-obfuscation:
proguard:
post-obfuscate:
obfuscate:
lwuit-build:
pre-preverify:
do-preverify:
post-preverify:
preverify:
pre-jar:
set-password-init:
set-keystore-password:
set-alias-password:
set-password:
create-jad:
add-configuration:
add-profile:
do-extra-libs:
nokiaS80-prepare-j9:
nokiaS80-prepare-manifest:
nokiaS80-prepare-manifest-no-icon:
nokiaS80-create-manifest:
jad-jsr211-properties.check:
jad-jsr211-properties:
semc-build-j9:
do-jar:
do-jar-no-manifest:
update-jad:
Updating application descriptor: /home/balazs95/NetBeansProjects/J2MECalc/dist/J2MECalc.jad
Generated "/home/balazs95/NetBeansProjects/J2MECalc/dist/J2MECalc.jar" is 934 bytes.
sign-jar:
savaje-prepare-icon:
savaje-build-jnlp:
post-jar:
jar:
pre-run:
netmon.check:
open-netmon:
cldc-run:
Copying 1 file to /home/balazs95/NetBeansProjects/J2MECalc/dist/nbrun5081933253332984433
Copying 1 file to /home/balazs95/NetBeansProjects/J2MECalc/dist/nbrun5081933253332984433
Jad URL for OTA execution: http://localhost:8082/servlet/org.netbeans.modules.mobility.project.jam.JAMServlet//home/balazs95/NetBeansProjects/J2MECalc/dist//J2MECalc.jad
Starting emulator in execution mode
java.lang.UnsatisfiedLinkError: /home/balazs95/file/WTK2.5.2/bin/sublime.so: /home/balazs95/file/WTK2.5.2/bin/sublime.so: hibás ELF osztály: ELFCLASS32 (Possible cause: architecture word width mismatch)
at java.lang.ClassLoader$NativeLibrary.load(Native Method)
at java.lang.ClassLoader.loadLibrary1(ClassLoader.java:1939)
at java.lang.ClassLoader.loadLibrary0(ClassLoader.java:1864)
at java.lang.ClassLoader.loadLibrary(ClassLoader.java:1825)
at java.lang.Runtime.load0(Runtime.java:792)
at java.lang.System.load(System.java:1059)
at com.sun.kvem.Sublime.<init>(Sublime.java:29)
at sun.reflect.NativeConstructorAccessorImpl.newInstance0(Native Method)
at sun.reflect.NativeConstructorAccessorImpl.newInstance(NativeConstructorAccessorImpl.java:57)
at sun.reflect.DelegatingConstructorAccessorImpl.newInstance(DelegatingConstructorAccessorImpl.java:45)
at java.lang.reflect.Constructor.newInstance(Constructor.java:525)
at java.lang.Class.newInstance0(Class.java:374)
at java.lang.Class.newInstance(Class.java:327)
at com.sun.kvem.Lime.createLime(Lime.java:40)
at com.sun.kvem.KVMBridge.<init>(KVMBridge.java:46)
at com.sun.kvem.KVMBridge.getBridge(KVMBridge.java:37)
at com.sun.kvem.midp.MIDP.run(MIDP.java:699)
at com.sun.kvem.environment.EmulatorInvoker.runEmulatorImpl(EmulatorInvoker.java:107)
at com.sun.kvem.environment.EmulatorInvoker.main(EmulatorInvoker.java:135)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke0(Native Method)
at sun.reflect.NativeMethodAccessorImpl.invoke(NativeMethodAccessorImpl.java:57)
at sun.reflect.DelegatingMethodAccessorImpl.invoke(DelegatingMethodAccessorImpl.java:43)
at java.lang.reflect.Method.invoke(Method.java:601)
at com.sun.kvem.environment.JVM.main(JVM.java:103)
/home/balazs95/NetBeansProjects/J2MECalc/nbproject/build-impl.xml:782: Execution failed with error code 1.
BUILD FAILED (total time: 1 second)[ Szerkesztve ]
Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
senior tag
Üdv.
Az egyetemen van programozás tantárgyam és Basic-ben dolgozunk. A probléma csak az, hogy a könyv szerbül van és a parancsok működési elvének megértése néha igen nagy gondot okoz.
Valaki tudna ajánlani egy jegyzetet, e-bookot vagy bármit, ahonnan az alapokat elsajátíthatom?
Előre is köszönöm.⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!
-
nagyúr
válasz sz.balazs.95 #6860 üzenetére
Ma már nincs benne a 2-es. Simán Java ME. De ha Androidra szeretnél alkalmazásokat írni, esetleg nézd pl. ezt át előtte: [link]
-
@chain
csendes tag
válasz sz.balazs.95 #6860 üzenetére
Szia!
Kezdetnek nézd meg például ezt a jegyzetet: [link]
-
sz.balazs.95
veterán
Sziasztok!
Szeretnék megtanulni j2me-ben programozni, de elképzelésem sincs, hogy hogyan kezdjek hozzá.
valaki tudna segíteni benne?Don't sing if you want to live long, they have no use for your song, you're dead, you're dead, you're dead, you're dead and outta this world.
-
fkenny
senior tag
válasz Sk8erPeter #6858 üzenetére
köszönöm a hozzászólásotok, segítségeteket!
Tény, hogy nem profi, de arra amire kellett megtette. Negyed év programozás tanulás után ennyire futotta tőlem. Mint írtátok lehetne máshogy is vizsgálni, a szóközöket kivetetni belőle. Majd mikor már lesz annyi "eszem" az is meg lesz.
Köszönök mindent!
Üdv. Ádám
"Minden sikeres férfi mögött van egy nő aki jól járt. "
-
Sk8erPeter
nagyúr
A többiek javaslatán kívül még annyi, hogy ezt egy függvénybe kellene raknod, ami karaktersorozatot vár, és boolean értékkel tér vissza (true/false attól függően, hogy palindromról van-e szó), valamint tök felesleges végigfuttatnod a teljes ciklust, ha egyszer már a vége előtt kiderült, hogy tényleg nem palindrom az adott szó, nyugodtan visszatérhetsz egyből false-szal. A string hosszúságát pedig eltárolhatnád egy változóban a for ciklus előtt a sok felesleges szoveg.length() függvényhívás overheadjének elkerülése érdekében (kérdés, hogyan optimalizálja egyébként a fordító, a for ciklus "fejlécében" lévő összehasonlítást tudtommal optimalizálja, a ciklusmagban lévőt nem, tehát ott lesz overhead, még ha ez így "kicsiben" nem is érzékelhető, érdemes ráállni arra, hogy elkerülöd a felesleges függvényhívásokat, amik csak hozzátesznek a futási időhöz, még ha adott esetben nagyon keveset is).
=========
(#6846) Jester01 :
"Aki magyar kiosztással akar programozni az meg is érdemli"
jaj ne má' Az IDE hotkey-jeinek átállítása nem hiszem, hogy túl nagy problémát kéne, hogy okozzon. Szerintem magyar kiosztással is nagyon jól lehet programozni.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
zserrbo
aktív tag
Elkezdtem használni a jsPlumb függvénykönyvtárt ER modell elemek kirajzolásához és a következő gondba ütköztem. A mostani verziója ugyan támogatja még, hogy canvas elemekbe renderel, de ez a támogatás megszűnik a következő verzióval és amúgy sem működött szerintem tökéletesen. A probléma az, hogy van már egy megírt kódom, ami SVG-be renderel és szeretném az oldal tartalmi részét befoglaló DIV konténerről egy képet készíteni és szerver oldalon lemeneteni és kliens oldalon meg is jeleníteni. Javascriptben menne rögtön a kliens oldali megjelenítés, ha canvas elemeim lennének és nem SVG.
Nem túl bonyolult ötletek?
Egy minta kód (nem az enyém, de mind1 is most. Ha összekötitek a bal konténert egy másikkal, akkor látszik a kódban, hogy az összekötő elemet svg-be rendereli. -
sztanozs
veterán
Általában a hosszabb palindromokban a szöveg nem szimmetrikus - a nem betű karaktereket el kell távolítani az ellenőrzés előtt. Még akár egy egyszegűbbnél is:
géza kék az égKis-nagybetű szintén akadály. Ráadásul magyar nyelvben fellelhető dupla betűk is problémásak.
[ Szerkesztve ]
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
nagyúr
Lehet, hogy keveset aludtam, de a for ciklusod végigmegy a teljes szövegen feleslegesen. Elég, ha megfelezed.
Tegyük fel, hogy 6 karakter a szöveged.
Jelenleg így hasonlítasz:
1:6
2:5
3:4
4:3
5:2
6:1
A második fele már tök felesleges.[ Szerkesztve ]
-
fkenny
senior tag
válasz bucsupeti #6852 üzenetére
Siker, fény és csillogás
#include <iostream>
using namespace std;
int main ()
{
int i;
string szoveg;
bool p=true;
cout<<"Kerem a szoveget: ";
getline(cin,szoveg);
for(i=1;i<=szoveg.length();i++)
if(szoveg.substr(i-1,1) !=szoveg.substr (szoveg.length()-i,1))
p=false;
if (p) cout<<"Palidrom";
else cout<<"Nem palidrom";
cin.get(); cin.get();
return 0;
}"Minden sikeres férfi mögött van egy nő aki jól járt. "
-
Jester01
veterán
Illetve getline függvény helyett használhatod simán a cin >> szoveg; -et is.
Itt a kiírás szerint valóban egy szót kell csak olvasni, de általában a getline kifejezetten ajánlott a cin >> helyett, mivel az egész sort olvassa. Azon túl, hogy néha valóban ezt akarjuk, azért is jó mert nem marad a pufferben semmi ami később meglepetést okozhat. Tehát még 1 szót is érdemes így olvasni, majd később kivágni.
A szöveges adatbevitel témakör egyszerűnek tűnik de nem az
[ Szerkesztve ]
Jester
-
bucsupeti
senior tag
a lényegi részben a teendő
- for ciklust indítasz 0-tól a sztring hosszának feléig (str.length()/2)
- a cilusmagban a string aktuális pozíciójában (ciklusváltozó) lévő karaktert hasonlítod a sztring hossz mínusz a ciklusváltozó mínusz 1 pozíción lévővel. Pl az "alma" sztring esetében ha 0 a ciklusváltozó akkor a 0. és a 4-0-1=3 pozíción lévővel hasonlítod (az első a és az utolsó a lesz hasonlítva). Ha igaz akkor továbblépsz, ha eltér akkor exit és megjegyzed valahogy (pl bool változó) hogy eltérés van.
- a végén az aktuális állapot szerint kiírod a megfelelő szöveget.[ Szerkesztve ]
"Nem gond ha nem vágod a párologtatók bináris nyelvét..."
-
Jim-Y
veterán
Karma írta:
Célszerű indirekt vizsgálnod. >> feltételezed hogy palindroma, tehát kezdetben egy bool változó igaz.
Feltételezed, hogy palindrom, és megpróbálod cáfolni azzal, hogy páronként összehasonlítod a betűit >> úgy hasonlítod össze, hogy egy ciklussal elkezdesz a stringben az elejétől a vége felé haladni, és mindig az aktuális indexű betűt hasonlítod össze a hátulról vett párjával
- az elsőt az utolsóval, a másodikat az utolsó előttivel stb., >> lásd feljebb
és ha nem egyeznek meg, akkor nem lehet palindrom. >> ha a feltételvizsgálatban egyszer is igaz ágba megy a program, vagyis egyszer lesz eltérés a betű párok között, akkor a bool változót hamisra állítod, vagyis bebizonyítottad, hogy nem palindróma.Illetve getline függvény helyett használhatod simán a cin >> szoveg; -et is.
[ Szerkesztve ]
-
fkenny
senior tag
válasz bucsupeti #6844 üzenetére
Idáid eljutottam:
#include <iostream>
using namespace std;
int main ()
{
string szoveg;
int i;
cout<<"Kerem a szoveget: ";
getline(cin,szoveg);ez után jönne a lényegi rész majd a végén a :
cin.get();
return 0;
}Jim-Y: Én Dev c++-t használok, de szerintem ez a legjobban programozás demotiváló program ami létezik...
[ Szerkesztve ]
-
Jester01
veterán
Amihez persze nem kell floor, tekintve, hogy az egész osztás az automatikusan trunkál. A floor meg lebegőpontosra van egyébként is.
Illetve ha a ciklust két változóval írod akkor az i < j feltétel ezt rögtön adja is.
Aki magyar kiosztással akar programozni az meg is érdemli
[ Szerkesztve ]
Jester
-
Jim-Y
veterán
A konkrét kódot senki sem fogja megosztani veled, ugyanis abból nem tanulsz :/
Próbáld meg megcsinálni, és ha valami nem megy, akkor linkeld be a kódód (pl pastebin), és segítünk. Amúgy amit Karma írt az egy tökéletes megoldás, gyorsan én is letöltöttem a codeblockot és kipróbáltam, szinte 1-1 az egyben ha begépeled amit írt, akkor megvan a megoldás. Nekem sallangokkal együtt 10 sor lett. sallangok nélkül kb 4-5-ből megvan.Annyival kiegészíteném viszont Karmát, hogy jól jöhet még neked a floor függvény is, ugyanis (még ha ennél a példánál nincs is nagy jelentősége) nem kell string végéig menned a for ciklussal, elég string.length / 2 alsó egészrészig. üdv
megj: legújabb codeblocks gcc-vel, 'AltGr + B' -re, ami a nyitó kapcsos be van állítva egy hotkey, így nem tudtam benne nyitó kapcsost csinálni, mondom full friss a telepítés, ez azért gáz...
[ Szerkesztve ]
-
A felsoroltakból szükséged van a stringre, a lengthre és egy for ciklusra.
Célszerű indirekt vizsgálnod. Feltételezed, hogy palindrom, és megpróbálod cáfolni azzal, hogy páronként összehasonlítod a betűit - az elsőt az utolsóval, a másodikat az utolsó előttivel stb., és ha nem egyeznek meg, akkor nem lehet palindrom.
Ha minden betűpárt megnéztél és nem találtál eltérést, akkor meg palindrom.
-
fkenny
senior tag
Sziasztok!
Nekem holnapra C++-ba kellene írnom egy olyan programot, ami képes ellenőrizni, hogy az adott szó Palindrom e. ha igen akkor kiírja, hogy az, ha nem akkor azt hogy nem az.
Sajnos nem tudom, hogy hogy lehetne ezt megoldani.
Amit eddig tanultunk:
String
getline
.length()
.substr()
for ciklusAki tudna segíteni annak előre is köszönöm!
Üdv. Ádám
-
Gyomman
aktív tag
válasz Gyomman #6839 üzenetére
Egy olyan kérdésem még lenne, hogyha valaki ismeri az NtQuerySystemInformation függvény működését (http://msdn.microsoft.com/en-us/library/windows/desktop/ms724509(v=vs.85).aspx) , az elmagyarázhatná, mivel több dolog is érthetetlen: például az, hogy az utolsó két paraméter helyére mit kéne betenni illetve ezek mit jelölnek? SYSTEM_PROCESS_INFORMATION-re lenne szükségem, ami elvileg az összes process információit tartalmazza, de milyen formában? Ekkor milyen dolgokat kéne megadnom az előbb említett utolsó két paraméternek?
Cogito ergo sum
-
válasz Gyomman #6831 üzenetére
Keresgéltem pár percet a témában, a Performance Counters API-ján keresztül lehet ilyen infót kihámozni.
Jó kérdés, vajon a Process Explorer is ezt használja-e, vagy van valami kiskapu.
-
Orton96
aktív tag
Így sem jó.
Home/python_examples tartalmazó mappába beírom: chmod +x hello.py
Aztán a terminálba: greg@earth:~/python_examples$./hello.py (ezt a számítógép neve után írom be: számítógép neve:~$ -> ez után tudom írni a parancsot a terminalba.)Akkor jól csinálom, vagy valamit nagyon rosszul? Már semmit nem értek ebből... (Ubuntu 12.10 ha ez segít valamit)
-
Gyomman
aktív tag
Sziasztok!
Windows API függvények felhasználásával kell programot írnom, és egy kicsit elakadtam. Azt kéne elérnem, hogy az egyes futó process-ek szálainak a context switch számát kéne kisajtolnom. Nos a futó folyamatok és azok szálai megvannak, viszont nem tudom milyen úton-módon nyerhetném ki a context switch-ek számát. Valaki valami ötlet?
Ui.: (Ha ennyi reklám megengedett)
http://alax.info/blog/1182, ezen az oldalon található egy megoldási mód, viszont nekem a SYSTEM_PROCESS_INFORMATION adatszerkezet nem ennyire részletes! Ez op.rendszertől függene vagy éppen attól, hogy 32 vagy 64 bites rendszert használok?Cogito ergo sum
-
Jester01
veterán
válasz Orton96 #6829 üzenetére
Valószínűleg nincs python a gépen, vagy máshogy hívják. Nézd meg mi a which python parancs eredménye. Esetleg az env parancs hiányzik. Az első sor szerkesztésével lehet ezeket orvosolni.
Ja és futtatni ./hello.py módon kell, ha csak simán hello.py-t írsz akkor nem fogja megtalálni.
[ Szerkesztve ]
Jester
-
Orton96
aktív tag
Sziasztok. Most kezdtem el Ubuntut használni és a Linux rendszerekről szóló Full Circle nevű ingyenes netes újság magyar fordításában felkeltette az érdeklődésemet a python programozás. Az első feladat nagyon egyszerű, a könyvből idéve:
"Néhány sornyi kódot fogunk írni egy gedit-féle szövegszerkesztővel, majd pedig megtárgyaljuk, hogy melyik sor mit végez. Gépeljük be a következő négy sort:
#!/usr/bin/env python
print 'Hello. I am a python program.'
name = raw_input("What is your name? ")
print "Hello there, " + name + "!"Ennyi az egész. Mentsük el hello.py néven valahova. Én talán egy home mappabeli python_peldak nevű mappába tenném. Ez az egyszerű példa már mutatja, hogy mennyire könnyű a kódolás Pythonban. Mielőtt használnánk a programot, előbb futtathatóvá kelltennünk. Ezt a
chmod +x hello.py
parancs begépelésével érhetjük el abban a mappában, ahol a python fájlunk van. Most már elindíthatjuk
a programot.Hello. I am a python program.
What is your name?
Ferd Burphel
Hello there, Ferd Burphel!
greg@earth:~/python_examples$ "Akárhogyan is próbáltam, nem sikerül megcsinálni. Soha nem nyitja meg, mindig arra hivatkozik, hogy nem létező fájlt vagy mappát akarok megnyitni... (a gép 2.7.3-mas python fájlokat ismer fel a terminál szerint)
Valakinek van ötlete?
-
Jim-Y
veterán
van a külső ciklus ami 1-től 3-ig fut...
van a belső ciklus, ami 1-től 2-ig futjátsz le:
külső ciklus i=1 esetén belső ciklus kétszer fut le j=1, és j=2 értékekkel
i=1 j=1
i=1 j=2
majd inkrementálódik külső ciklus i ciklusváltozójának értéke.külső ciklus i=2 esetén belső ciklus kétszer fut le j=1, és j=2 értékekkel
i=2 j=1
i=2 j=2
majd inkrementálódik külső ciklus i ciklusváltozójának értéke.külső ciklus i=3 esetén belső ciklus kétszer fut le j=1, és j=2 értékekkel
i=3 j=1
i=3 j=2
majd nem inkrementálódik külső ciklus i ciklusváltozójának értéke, mert a ciklusfeltételt elértük. Magyarán i már 3, így nem kell még egyszer futni.Valaki el tudná nekem magyarázni, hogy az eredmény miért lesz:
i=1 j=1
i=1 j=2
i=2 j=1
i=2 j=2
i=3 j=1
i=3 j=2[ Szerkesztve ]
-
senior tag
Adott a következő kód:
Dim i, j As Integer
For i = 1 To 3
For j = 1 To 2
Console.WriteLine("i=" & i & " j=" & j)
Next
Next
Console.ReadLine()Valaki el tudná nekem magyarázni, hogy az eredmény miért lesz:
i=1 j=1
i=1 j=2
i=2 j=1
i=2 j=2
i=3 j=1
i=3 j=2Tudom, hogy alap, de szerbül tanulom és nem értem.
⭐ Revolut meghívó ajándék 7500 Ft bónusszal | Raiffeisen Bank meghívó változó ajánlói bónusszal ⭐ Kérd privát üzenetben tőlem!
-
nagyúr
válasz plaschil #6819 üzenetére
Keresel egy színelemző programot, és mindent beadsz neki képként. Ennél komolyabb megoldáshoz már minden egyes formátumot kezelni kellene, és kicsit semmi lenne egyszerű. Bár azt sem adtad, meg, milyen dokumentumokról van szó.
-
plaschil
aktív tag
Sziasztok!
Egy általános kérdést szeretnék feltenni. Szerintetek lehet-e olyan programot írni, ami egy nyomtatandó oldal lefedettségét számolná ki valamilyen módon, természetesen nyomtatás előtt, egy dokumentumból lenne rá képes. Azt egyelőre hagyjuk, hogy külön kezelje a színeket, és az egyéb feature-öket. Kíváncsi vagyok az ötleteitekre.
Creative G500 vezérlő panelt keresek// Hol vagy helyileg? - A kisszobába. // Szilvásbuktát, mert azt szeretem!
-
raggg
senior tag
Amit belinkeltél egy osztálydiagram, amit elsősorban a programban létező objektummodell leírására használnak. Amit te keresel, az az UML állapotátmenet diagram (state diagram, lásd például: [link]).
Ez jóval egyszerűbb, nem kell órákat eltölteni vele, és ez szolgál az egyes objektumok állapotainak leírására. Szerintem ha csak a saját munkád minőségét befolyásolja (értsd nem kerül bele valamilyen dokumentációba), akkor felesleges gépen rajzolgatni, elég ha egy papírra felkarcolod. Szerény véleményem szerint az se fontos, hogy 100%-ig UML szabályok szerint működjön, úgy csináld, ahogy neked érthető. Ha mindenképp gépen szeretnéd, akkor pl. a Dia-t ajánlom, ingyenes, működik, átlátható - nincs benne semmi extra.
Egyébként ha javasolhatok valamit, akkor ne a programkód (~függvények) felől közelítsd meg a problémát, hanem ilyesmi kérdésekre keresd meg a választ:
- Milyen objektumok vannak az alkalmazásban, amik állapotokat változtatnak?
- Milyen művelet hatására vált állapotot egy adott objektum?
- Hogyan viszonyulnak egymáshoz az állapotok? Melyik állapotból melyik másikba kerülhet át egy objektum?Ha ezt sikerül feltérképezni, sokkal egyszerűbb lesz a konkrét kódot elkészíteni és általában jobb is a végeredmény a kód felépítését illetően.
Remélem valamennyit tudtam segíteni.
ragklaatPS
-
addikt
Sziasztok,
Olyan kérdésem lenne, hogy mivel lehet/szokás viszonylag egyszerűen s gyorsan egy algoritmus lehetséges állapotait megtervezni, úgy, hogy a végén lehetőleg minél átláthatóbb legyen az egész?
Kezdő vagyok, eddig nagyobbrészt olyasmi feladatokat kaptam amiket azért fejben át lehetett gondolni, de most egy olyasmi layout kezelő algoritmust kellene írni mint amilyen az androidban is van, a kétlépcsős measure/layout rendszer s pl. egy LinearLayout szerű megoldásnál is már elég sok lehetséges állapot van ahhoz, hogy ne lehessen mindet fejben tartani s úgy tervezgetni.Gondolom legtöbben azt mondanák, hogy valami diagram szerkesztő progival dobjak össze egy ilyesmi ábrát, de egyrészt az ilyenek általában egy osztály vagy teljes folyamat leírására vannak, nem pedig egy függvényen belüli lehetséges állapotok kielemzésére, másrészt mikor sulihoz kellett ilyeneket csinálni a hajam kihullott tőle olyan nehézkes volt a használata(persze lehet csak rossz progit használtam), harmadrészt meg sajna egy tipikusan olyan cégnél vagyok, ahol kiadnak egy feladatot s tegnap a határidő, szóval nem tudok napokat eltölteni egy ilyen diagram összerakásával.
Tudom, ez így sok mindent kizár, de hátha valakinek van valami jól bevált módszere ami segíthet vagy esetleg tudna példát linkelni/mutatni amin el tudok indulni.
Már nekiálltam megírni, de annyira belezavarodok egy idő után így hogy nem látom az összes lehetőséget s nem tudom, hogy mikor mire kellene odafigyelni, meg nem látom, hogy egy lehetséges állapot hogyan befolyásol egy másikat s miként kellene ezeket kezelnem, úgy hogy ne is legyen kód duplikáció, meg ne is legyen lassú, mivel ezek a függvények nagyon sokszor lesznek meghívva, de minden esetben jó eredményt is adjon, hogy azt se tudom a végén fiú vagyok-e vagy lány. -
bucsupeti
senior tag
Egyetértek a gondolattal! Gyakorlás, gyakorlás!
Az ha valakinek nincs szükséges rá és nem találkozott vele az nem azt jelenti hogy nem érti.
Valószínű az a remek programozó aki még nem dolgozott mutatókkal, nem fog kétségbe esni, ha véletlen szembe találja magát egy sötét sikátorba egy pointerrel. Ha remek programozó akkor biztosan nem.[ Szerkesztve ]
-
zserrbo
aktív tag
Hali!
Egy jsPlumb nevű JS könyvtárat próbálgatok. Nem túl nagy a közössége úgy gondolom, de megfelelő lenne, csak egyelőre problémákba ütközöm. A mostanira kíváncsi lennék tudtok-e valami megoldást, lehet csak nekem nem egyszerű. Tudom kérdezzem a fejlesztőjét, de már volt, hogy kérdeztem és semmi válasz nem jött, így már meg sem próbáltam most.
Azt szeretném, hogy valahogy módosítani tudja a felhasználó az ábrán belüli szöveget. Sajnos, ha draggable teszem, akkor hiába van a contenteditable="true" a szöveget magában foglaló div-nél megadva, mert ha rákattintok azt hiszi mozgatni akarom. A 108. sorban a draggable metódust, ha kikommentezem akkor át tudom írni a szöveget gond nélkül.
Van vmi tippetek?
[ Szerkesztve ]
-
raggg
senior tag
válasz Sk8erPeter #6806 üzenetére
Egy szó: gyakorlat.
Akik ma C/C++-ban kódolnak komolyabban, valószínűleg azoknak is ködös volt elsőre ez a téma.
Aztán ültek felette és megértették.
Aztán írtak sok sok kódot és már nem felejtik ki a csillagot - "Gyakorlat teszi a mestert".Csak ezt tudom tanácsolni mindazoknak, akik kicsit el vannak veszve a pointerek, a rekurzió, a párhuzamosítás (és még sorolhatnám) világában. Sosem késő megtanulni, csak időt kell rá szánni. Van amit könnyebb, van amit nehezebb megérteni; de kell idő ráfordításával és gyakorlással már csípőből mennek ezek a dolgok.
ragklaatPS
-
dabadab
titán
válasz bucsupeti #6807 üzenetére
En ezt igy nem mernem kijelenteni. Ismerek olyat, aki remek programozo, alapos, atlatja a dolgokat, megbizhato, miegyeb, viszont rettenetesen nincs otthon, ha mutatokkal vagy bitekkel kell kavarni, egyszeruen ez a nagyon alacsonyszintu reteg kimaradt neki es nem is volt ra szuksege a 10+ eves palyafutasa alatt. Nekem, aki ugy nottem fel, hogy C64-et hekkeltem gepi kodban (nem am Assemblerben ), ez nagyon furcsanak hat, de van ilyen.
DRM is theft
-
bucsupeti
senior tag
válasz Sk8erPeter #6806 üzenetére
háááát. Azért csillagot elfelejteni ott ahol mutatót kell használni nem szabad. Szerintem egy programozónak ilyen hibát nem szabad elkövetnie. Vagy a mutatóra mutató mutatót nem gondolja át. Ezt tényleg nem gondolja át egy programozó, mert a zsigereiben kell hogy legyenek ezek a dolgok.
Igen drága mulatság olyan programozót alkalmazni egy vállalatnak aki 20-30 percet mókol valamin, mert nem látja át a mutatókat. Szóval ez nagy gáz. Ilyen programozót én sem alkalmaznék."Nem gond ha nem vágod a párologtatók bináris nyelvét..."
-
Sk8erPeter
nagyúr
Ez a pointer dolog olyan, hogy jó programozó is könnyen elcseszheti, mert nem triviális, jó programozó is csaphat a homlokára, hogy "ja, basszus, ott kihagytam egy csillagot", vagy rájöhet, hogy rosszul agyalta ki a mutatóra mutató mutatót, de cserébe elcseszett mondjuk 20-30 percet az életéből, vagy többet. Ettől még nem biztos, hogy szar programozó, tehát szerintem nem ennyire erősen kontúros a dolog...
De OK, amúgy alapvetően értem, mire akarsz kilyukadni.Sk8erPeter
-
cucka
addikt
válasz Sk8erPeter #6804 üzenetére
Úgy értem, hogy ezek "nehezek", vagy máshogy fogalmazva jelentősen eltérnek a mindennapi gondolkozási sémáktól. Egyszerűen arról van szó, hogy érted-e vagy sem. Hogy ha érted ezeket, akkor sanszos, hogy jó programozó lehet belőled. És úgy jön ide, hogy szó volt arról, hogy kényelmetlen sokaknak pointerezni.
[ Szerkesztve ]
-
Sk8erPeter
nagyúr
Az utóbbi kettő szempont nem egészen világos, hogy jön a képbe. A rekurzión való elvérzés alatt mit értesz? Hogy nem érti meg valaki az alapjait, hogy hogyan néz ki a gyakorlatban? Vagy hogy a rekurziónál mire kell figyelni? A párhuzamosság valahogy szintén nem egészen tiszta: szerintem az már egy következő nagy lépcsőfok, hogy az ember ilyenekkel foglalkozzon, miután egyáltalán alapvető programozási tákolásokat nem követ már el. Mindenesetre nem sok köze van ahhoz a témához, amiből az egész kiindult, hogy a programozás alapjait melyik nyelvvel lenne jobb elsajátítani. Igazából nem értem, a konkrét téma (mivel alapozzunk) kapcsán egyáltalán mihez van köze.
Sk8erPeter
-
bucsupeti
senior tag
Bár off topicnak jelöljük ezeket a hozzászólásokat én mégis azt gondolom hogy nagyon fontos dolgok, gondolatok ezek amiket itt néhányan leírtunk!
-
bucsupeti
senior tag
válasz kingabo #6800 üzenetére
Erre csak azt tudom mondani hogy ha három évig jól ment a pascal és utána a c gondot okozott, akkor nem a c-vel van a gond hanem azzal hogy nem tanították meg programozni a tanulókat. Megtanították arra hogy hogyan kell a pascal-t használni. Ha valaki tud strukturáltan programozni, akkor mindegy hogy pascalban vagy c-ben kell kódolnia. A nyelvi eszköztárat feltérképezi és írja a kódot. A pointerek körül gyártott problémasort sem igazán értem. Szeretik ezt túlmisztifikálni tök fölöslegesen. Látjátok sokaknak itt is az a közhely jut az eszébe hogy "a C sz*r mert pointerezni kell és megbonyolítja a dolgot". Azt gondolom hogy semmivel sem bonyolultabb mint pascalban, csupán szabadabb, több lehetőséget enged, ezáltal nagyobb odafigyelést igényel. De a mutatózás (mutatóra mutató mutatózásra gondolok) nélkül is meg lehet szépen lenni és lehet programozni.
Ha ez valakinek tényleg problémát jelent, akkor az tényleg ne programozzon, mert alapvető készségei hiányoznak. Sok függ persze a tanártól is, mert hiszem hogy a programozás egyfajta gondolkodásmód, egyfajta világszemlélet, nézőpont, egyfajta absztrakciós készség amivel vagy rendelkezik valaki vagy nem. Ha nem, akkor programozgatni fog tudni, de programozni nem.első for ciklusomat 1984-ben írtam egy HT1080Z School Computer típusú magyar számítógépen."Nem gond ha nem vágod a párologtatók bináris nyelvét..."
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Apple iPad 10, Silver, 64Gb, Wifi, makulátlan, garanciális + pencil
- Apple iPad Air 6 ( M2) , Space Gray , 13'' Retina, 256Gb, Wifi, Makulátlan, 2027.06-ig garanciális
- Bomba ár! Dell Latitude 3500 - i5-8GEN I 8GB I 256GB SSD I HDMI I 15,6" FHD I Cam I W11 I Garancia
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T460s - i7-6GEN I 12GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Iphone 12 Pro max 256Gb (sok tartozék!)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest