- Milyen routert?
- Batch programozás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- YouTube
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- VoIP telefonálás
- AliExpress tapasztalatok
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
b14
senior tag
Indult egy uj programmozas forum.
http://programmers.tvn.hu/ : Bővebben: link''...de a konfigjából kiindulva, nem hiszem, hogy 40 éves családos ember lenne...'' -- by Slax
-
Drizzt
nagyúr
válasz VladimirR #546 üzenetére
Azt hiszem, hogy nem erről van szó. A példaprogramban is van egy dolog, de ott a komplex osztályhoz van túltöltve az operátor, de szintén két argumentummal. Igaz ott a ''!='' operátorról van szó. A fordítóprogram meg a programblokk belsejében sípol, nem a függvény fejénél, s külön-külön panaszkodik a leftoperand, illetve rightoperand-ra.
I am having fun staying poor.
-
VladimirR
nagyúr
ha jol emlekszem, akkor csak egy operadnust kell megadni, mert a masik operandus maga az erintett egyed
tehat az x < y, az az x egyed < operatorat hivja meg y operandussal (vagy mi -- elnevezeseket nem vagom, de igy mukodnie kell)
tehat:
bool operator< (vektor a) {
return this.norm<a.norm;
}; -
Drizzt
nagyúr
Hellósztok. Aki ért C++hoz, annak szeretném a segítségét kérni. A feladatom a következő:
Van egy vektor osztály, ehhez kell overload-olni a különböző értékadás, összehasonlítás műveleteket. Leírom, hogy mit írtam eddig be(erősen kivonatolva... )
Tehát a lényegi részek(amúgy visualc++-ban dolgozok):
class vektor{
private:
int x,y,z;
public:
friend bool operator <(vektor a, vektor b);
...
};
bool operator <(vektor a, vektor b)
{
return a.norm<b.norm;
}
Erre a fordító hibát ad ki, miszerint a ''<'' operátor operandusaival van valami gondja. Hogy kell ezt megcsinálni helyesen?I am having fun staying poor.
-
Bil Géc
csendes tag
Részben igazda van- ez nem programozás!
De szerintem max a szgépet akarja átejteni, nekem is volt egy xeroxom ami akkor sem nyomtatot feketefehéret ha valamelyik színes volt üres, pedig voltg külön fekete ink.
GPO: ha e fent említett probléma motivál, nyomjál bele injekciós fecskendővel vizet, nekem tökre bejött!Kényszerítettek, hogy ezt írjam.
-
veterán
ezt most nem vágom....
Miért akarod lereteszelni? Akkor nem mutat változást, csak 100%-ot.
Amúgy a technikájáról fogalmam sincs... bocs -
GPO
csendes tag
Sziasztok!
Valaki tudna segíteni nekem abban, hogy hp 2550L színes lézernyomtató festékkazettájának chpijét hogy lehet lereszetelni, hogy 100%-ot mutasson?
Előre is köszi a segítséget! -
Sianis
addikt
Sziasztok!
C-ben programozok, és valamiért nem akarja venni a textcolor() parancsot. milyen header fájl kéne neki elvileg? amúgy Dev-C-ban dolgozok, és gcc-vel fordítok. -
Bil Géc
csendes tag
És ezt a karaktersztrímet hogy kell elképzelni, billentyűzetről jön?
Valszleg fölösleges rendezni a listát, mert akkor az egyes elemek indexe megváltozik, ezért az eredeti indexeket is nyilván kellene tartani (hanyadik a listán) ami plusz munka.Kényszerítettek, hogy ezt írjam.
-
Sianis
addikt
Sziasztok!
ANSI C szabványnek megfelelő programokat keresek, méghozzá a forráskódokkal együtt.
Olyanokra gondolok, hogy MP3 ID Tag szerekesztő, make file készítő program!
Programozás beadandó feladathoz kell!
Miskolc-i egyetemisták is segíthetnének! -
lvb
aktív tag
Természetsen ebben a formában nincs szükség a CMyString osztályra, mert az std::string-nek van < operátora. Ha másféleképp alkarod rendezni, akkor csak a < operátort kell átírnod...
Most mindenhol használhatsz - a szükséges módosítások után - a CMyString helyett std::string-t is. De ha saját < feltételt akarsz megadni, akkor csak a CMyString < operátorát kell módosítanod. -
lvb
aktív tag
nagyjából. Ha vannak bene hibák, javítsd ki.
#include <list>
#include <string>
class CMyString
{
public:
CMyString( char * aData ) { data = aData; }
std::string data;
bool operator < (const CMyString& txt1)
{
return( data < txt1.data);
}
};
...
FILE * fp;
char strv[255]; //max 255 char / line
const char src[] = ''áÁéÉíÍóÓűŰöÖ'';
const char newVal[] = ''aAeEiIoOuUoO'';
int srcLen = sizeof( src );
std::list<CMyString> lText;
if( (fp = fopen( ''aaa.txt'', ''r+t'' )) == NULL ) return; //Error
while( !feof( fp ) )
{
fgets( strv, sizeof(strv) ,fp );
strv[254] = 0; //security...
for( unsigned int i = 0; i < strlen( strv ); i++ )
{
for( int j = 0; j < srcLen; j++ )
{
if( strv == src[j] ) strv = newVal[j];
}
}
lText.push_back( CMyString(strv) );
}
fclose( fp );
if( (fp = fopen( ''aaa1.txt'', ''a+t'' )) == NULL ) return; //Error
lText.sort();
std::list<CMyString>::iterator iT = lText.begin();
while( iT != lText.end() )
{
fprintf( fp, ''%s'', iT->data.c_str() );
iT++;
}
fclose( fp );
soronként meg nincs komment, az nem járja ... -
Esy
csendes tag
Mégis hogy érted azt, hogy betűrendbe rendezi a sorokat?
Csak szavakat tartalmaz? egy szó egy sorban, vagy mondatokat, v ömlesztve, v. hogy?
És mégis mennyire, az az annyira, hogy: ''nem értek a programozáshoz'' ? Mert előbb- utóbb nem árt majd hozzá értened, ha a szakod -> ergo életed hátralévő része megkívánja!
Ez még nem egy fejet falbaverős progi ... mi lesz később ... azt is megírja helyetted vki?''Előzzük meg az inflációt - lopjunk!'' :)
-
gesuz
senior tag
Van egy kicsit kemény feladatom.
Van egy karakter streamem, és van egy listám/tömböm értelmes szavakból.
Meg kellene keresnem a karakter streamben a listán szereplő értelmesszót szót és kiirnom hanyadik volt a listából. nincs idő kikeresni az összes lehetőséget, tehát valószínű rendezni kell a listát.
Első olvasatra egyszerű, de másodikra már nem
upolnám, de itt nem sok értelme van.
És Pls ne csak azt írjátok, hogy Dömölki úr tudja a megoldást PLS
ici-pici linket esetleg, én buta vagyok és ügyetlen és nem találtam olyan linket, amit feltudnék használniKötelemfakasztó - A könyvek legnagyobb hibája, hogy nincs bennük CTRL+F. ''Or do something that's never been done''
-
pite_r1
csendes tag
Hali Nagyon fontos lenne nekem egy program C++ ban megirva ami:
-beolvas egy txt-fajlt(ami NOTEPAD-ban van megirva)
-eszleli es atalakitja az ékezetes betuket simava (á--->a)
-beturendbe rendezi a sorokat
-egy uj txt fajlt hoz letre es elmenti ebbe a rendezett sorokat (ekezetek nelkul ugye)
Fontos lenne ez a progi minel elobb es keresem az hogy minel egyszerubben megirva legyen es ha lehet kommentekkel soronkent mi micsinal ....ezen mulik a fosuli felevem es nem ertek a programozashoz ...Elore is kosz aki tud segiteni !
(ha megvan email: pokyg@freemail.hu) (MSN cim is!!!!) -
Fko
tag
Üdvözlet mindekinek!
Egy pár hónapos kihagyás után újra itt van a SL, megújjult tartalommal, új saját motorral.
Jelenleg teszt üzemben megy az oldal, de szeretettel várunk mindenkit aki:
-szeretne egy jó kis programozó közösség tagja lenni,
-szeretné eddigi munkáit közkinccsé tenni,
-új fejlesztő eszközöket megismerni,
-cikkeket publikálni, stb.
Ezenkívül várjuk azokat is, akik még csak most ismerkednek a programozással.
http://sland.tkUHU Linux forever
-
Mirtyll
csendes tag
Köszönöm azoknak akik segíteni akartak, a probléma megoldódott. A megoldás : magyar Win Xp-n Nulla SP, gyönyörűen fut a progi. Most már happy vagyok!
-
Mirtyll
csendes tag
Lekaptam a xp SP2-es verzuzt, aztán fel egy ősi mezei xp-t és lám felment a progi, azt hogy működik-e, majd csak holnap próbálom ki.Ha megy minden akkor ez lesz a névnapi ajándékom magamnak
-
Mirtyll
csendes tag
Ez egy körömnyomtató progi ami angol win xpre /nincs semmi sp/ működik rendesen, és magyar xp sp2-vel feltelepül,progi elindul, de abban a pillanatban magyrul ezt ija ki: '' a kijelölt rendezési módszert nem támogatja az operációs rendszer''.és nem megy tovább...a kérdésed többi részére nem tudok válaszolni, mert nem vagyok egy nagy guru ebben a témában.
-
Miracle
senior tag
en is, ha megmondanad, hogy ez miert nem az operacios rendszerek, es felhasznaloi programok topic-csoportba kerult...
amugy ha kicsit konkretizalnad a problemat (milyen alkalmazas, milyen XPk(SP0/1/2), milyen gepeken) az sokat segitene.értelmező késziszótár :: rekurzió --> lásd : rekurzió
-
Mirtyll
csendes tag
Segitséget szeretnék kérni, hogy mi a megoldás arra, hogy hogyan lehet az, hogy egy szoftver angol xp-n simán fut a magyar xp-n meg nem? örömmel venném, ha valaki segítene.
-
VladimirR
nagyúr
válasz burgatshow #511 üzenetére
pacalban mondom
var i: integer;
begin
i:=maxint;
if i>i+1 then writeln('nesze neked tulcsordulas');
end. -
burgatshow
veterán
Sziasztok!
Egyik osztálytársam valamelyik nap beállított 1 olyan kérdéssel, hogy hogyan lehetséges hogy:
n > mint n+1
?
Másik oszt. társammal itt próbálkozunk, de még nem sikerült kulcsot találni a zárhoz! -
-
Sianis
addikt
Sziasztok!
Most fogok elkezdeni tanulni ANSI C nyelven programozni. Milyen fejlesztői környezetet érdemes beszerezni? Mert Pascalban oké, hogy Turbo Pascal, vagy Free Pascal, de C-ben mi a neve, vagy hogy működik ez az egész? -
-
törölt tag
Engem az érdekelne, hogy lehet-e az egeret irányítani Delphi alól?
-
vamzi
senior tag
Hi!
Tud valaki olyan oldalt mondani, ahol játékfejlesztéshez keresnek programozókat? Lehetőleg 2005-ös legyen a hirdetés.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- CES 2025: Kezünkben a Mudita Kompakt, az E-ink kijelzős anti-telefon
- Gitáros topic
- Kedvenc zene a mai napra
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Gyúrósok ide!
- Counter-Strike: Global Offensive (CS:GO) / Counter-Strike 2 (CS2)
- Mostantól Tajvanon kívülre is viheti 2 nm-es node-ját a TSMC
- CES 2025: társnak tervezett robotokat prezentált a Realbotix
- SSD kibeszélő
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Akció! Dell Latitude E6220 laptop (12,5/i5-G2/4GB/128SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- CNC Fémmegmunkálás és AWI, MIG hegesztés
- Akció! Dell Latitude E6320 laptop (14/i5-G2/8GB/320HDD) - 1 év garancia, 27 % számla
- CNC Forgácsolás / 3D tervezés / Műszaki rajzolás / CNC program készítése, modernizálást
- 256GB 2400T (8x32GB) SAMSUNG DDR4 RDIMM ECC memória - 10e Ft / modul!