Új hozzászólás Aktív témák
-
axioma
veterán
válasz
bambano #15548 üzenetére
Nekem szolt a matematikusok szapulasa, nyugi...
Az n darab elem veletlenszeru sorrendje linearisan? Az siman megtalalhato neten bar en magyarul mar nem keresek ilyet. Te talan a Knuth konyvtre gondolsz, nem?
Gagyi veletlenszam-generatort meg sztem inkabb nem hivunk veletlenszam-generatornak [de annyira ga'zos me'g a szinuszos se hiszem hogy tud lenni hogy folyamatosan a 8/9-edbol valaszt]. -
bandi0000
nagyúr
Nekem eszembe jutott egy olyan, hogy elindul a játék, és legenerál egy listàt, ahol az egyes elemek 1-1 kockàt reprezentàlnak sor, oszlop vàltozóval
Amikor le kell rakni egy jelet, akkor csak generál egy indexet 0 és a lista mérete közt, kiveszi az elemet, és aztàn törli a listából, csak annyit kell vizsgálni, hogy nem üres-e a lista
Persze nem biztos, hogy jó megoldás, csak eszembe jutott
-
bambano
titán
válasz
dabadab #15547 üzenetére
elhiszem, hogy az elméleti matematikusok rossz megmondóemberek (miért is, bármit meg tudnak mondani
), én nem vagyok elméleti matematikus, úgyhogy nem tudom.
szerk: nagy mátrixot elég gáz lehet tárolni egy ilyen feladatra...
a probléma még mindig az, hogy gagyi véletlenszámgenerátor esetén nem tudod kizárni a végtelen ciklust. mondjuk a linux kernel azt is lefuttatja
/azóta is töröm a fejem, hogy ki írta a könyvet, amiben a helyes megoldás van... ha eszembe jut, megírom/ -
dabadab
titán
válasz
bambano #15545 üzenetére
Ilyenkor látszik, hogy az elméleti matematikusok miért rossz megmondóemberek, ha valamit ténylegesen meg is kell csinálni
Egyrészt az ordó nem fordul le automatikusan gyorsabbra - adott feltételek között egy O(n^2) algoritmus simán gyorsabb tud lenni, mint akár egy O(1).
Nagy mátrixnál, amiben kevés elem van, a random lerakás + ellenőrzés szinte biztosan gyorsabb lesz, mintha az ember szépen eltárolgatná a szabad helyeket és azokból választana.
-
axioma
veterán
válasz
bambano #15545 üzenetére
Abban jogos, hogy n db elemet siman veletlenszeru sorba rakhatsz linearis idoben, es utana azt csak yield-eled, de ez nekem ebben a helyzetben fura megoldas lenne, inkabb gondolnam ugy hogy a "felig kitoltott" kialakulasarol nem tudunk csak kapjuk (elerjuk), ide kell egy veletlenszerut adni. Bar persze ki tudja mire gondolt a kolto, a bekeros fuggvenyt kell megoldani, vagy az eredeti problemat akarmilyen tervezessel. Mas iranybol gondolkodtunk (en az eleve minel kisebb belenyulas az eddigi megoldasba menten), ennyi a sztori.
-
axioma
veterán
válasz
bambano #15542 üzenetére
En azert elfogadnam, nem csak mint beadandot hanem 9-nel mint ipari megoldast is.
Persze ertem en, hogy 9,8,... -bol veletlen valasztasa es i. ures keresese (nagy szamoknal kulon listabol, itt en csak elolrol szamolnam hanyadik ures) kevesebb valasztas, ellenben mezok szamara nezve negyzetes egybol az algo (most hadd ne szamoljam ki hogy mennyi veletlen valasztasbol lesz varhato ertekben feltoltve a 9 mezo...) -
Drizzt
nagyúr
Kétféle megoldás kapásból van:
1. Kiindulási állapotban a mátrixot töltsd fel valami olyan jellel, ami azt jelzi, hogy ott nincs még lerakva semmi. PL. legyen az egy 'S' karakter. Akkor amikor egy jelet leraknál egy mezőre, csak akkor teheted meg, ha ott még S van. Ha nem, akkor új pozíciót kell választani. Ezt lehet meg is úszhatod, mert progamnyelvtől függően lehet az adott terület már eleve valamilyen karakterrel végig fel lesz töltve. De jobban jársz, ha explicit feltöltöd valamivel.
2. Egy halmazban - amiben párok vannak - eltárolod, hogy hova raktál eddig jelet, a kisorsolt pozíciót ellenőrzöd, hogy foglalt-e már. -
t256
őstag
for (int i=0; i<5; i++;
{
egyJeletVeletlenLerak();
}static void egyJeletVeletlenLerak()
{
int bekertSor = rnd.Next(0, 3);
int bekertOszlop = rnd.Next(0, 3);
char jel = rnd.NextDouble() > 0.5 ? 'X' : 'O';
jatekter[bekertSor, bekertOszlop] = jel; }Sziasztok!
A fenti kód egy részlet egy amőbás játékból. Itt annyi a lényeg, hogy a "jatekter" nevű 3x3-mas mátrixba az "egyJeletVeletlenLerak" metódus véletlenszerűen lerak egy 'X' vagy 'O' jelet.Házi feladatként kaptam, hogy annyi jelet rakjon le, amennyit beállítottunk. Mivel a progi nem ellenőrzi le azt, hogy egy adott indexen már van-e jel, ezért (gondolom én) felülírja.
Légy szíves vezessetek rá valahogy a megoldásra. A Google keresés ötletekből kifutottam.
Szerintem a megfelelő helyre kéne egy for ciklus, azon belül egy feltétel, ami ellenőrzi, hogy az adott indexen van-e már jel. Sajnos nem jövök rá, hogy milyen feltételt kéne megadnom. Esetleg kéne valami segédváltozó? Nincs ötletem.A segítséget előre is köszönöm!
-
pelyib
tag
válasz
K1nG HuNp #15536 üzenetére
Ha jol ertem ezt te fogod uzemeletetni, tehat szerzodes (SLA) alapjan lesz egy rendelkezesre allasi ido. 7/24ben. Kerdes, h neked megeri "8 dodo"-ert ez havonta. Szoval a nagy kerdes, h tuladjon keppen mit es hany oraban vallasz ezert a penzert.
Fotos temaban hallotam, de szerintem ez itt is igaz: arba bele lehet azt is kalkulalni, h a megrendelonek ezzel megkorra bevetelt fogsz generalni.
(alkalmazott vagyok, voltam vilag eletemben, igy olvasd a valaszom
-
K1nG HuNp
őstag
csőröge, csak egy kis szubjektív véleményt szeretnék kérni tőletek. életem első freelance devként épített webes platformját csinálom éppen és arra lennék kiváncsi, hogy ti mennyit fizetnétek a saját platformotokért havi díjként?
nem árulok a megrendelőnek zsákba macskát, minden aws-en fut és a legnagyobb havidíja az elasticsearch clusterünknek van ami sok más dolog mellett egy extenzív keresés funkciót szupportál. emellett végtelen email küldés, cloudfront, lambda és minden jó.
Havi 60 dodó soknak hangzik, úgy hogy ez garantált ár és 2 év mulva is ennyi lesz, emellett százezres user base alatt sem fog köhögni? És akkor így én nyerek rajta nemtudom havi 8 dodót
-
kovisoft
őstag
válasz
Weareus #15534 üzenetére
Ha a címszavak mindig a sor elején vannak, és amennyiben több címszó van egy sorban, úgy mindig vesszővel vannak elválasztva, akkor a Domonkos által javasolt cserét lehet úgy módosítani, hogy csak az olyan szóköztől kezdje a törlést, amit nem előz meg egy vessző:
Find: ([^,]) .*$
Replace: \1 -
Weareus
addikt
Újfent köszönöm.
Van még pár finomítandó dolog, de ezek már menni fognak, pl. vannak egy sorban olyan címszavak, amelyek kétféleképpen szerepelnek és vesszővel vannak elválasztva, pl abisszális, abisszikus.
De ez már menni fog. -
Domonkos
addikt
válasz
Weareus #15532 üzenetére
Nincs notepad++-om, hogy ki tudjam probalni, de a
.*$
csereje az ures stringre meg kell hogy oldja. (igen, az ott egy space a pont elott)Persze itt is jatszik, hogy megnyitod tablazatkezelovel, hogy a space az elvalasztokarakter es torolsz minden oszlopot, ami nem kell...
-
Weareus
addikt
Siker!
Így néz ki Notepad++-ban:
abiotrófia G orv a sejtek életképességének idő előtti elvesztése
abiózis G biol élettelenség
abirritáció G orv ingertelenség, az ingerek hiánya
abisszális G geol mélytengeri, a tengerfenéken található
abisszikus G geol mélyen fekvő, földmélyi
abituriens † G érettségis, érettségiző diák
abitúrium † G érettségi vizsga
abjudikáció G jog törvény előtti megtagadás
abjuráció G vall megtagadás, visszavonás
abklatsch [abklacs] G nyomd dúcmásolás
abláció G geol a föld felszínének mállása, kopása a szél és víz munkája által
ablaktáció G orv szopós csecsemő vagy ...
Már csak az első szavak kivételével törölni kell mindent.
Ez már menni fog!
Ezer hála mindenkinek. -
Weareus
addikt
válasz
kovisoft #15529 üzenetére
Köszönöm a tippeket.
Szerkezetileg így néz ki:G vall a püspök megbízottja az egyházi bíróság elé tartozó ügyekben
lat archidiaconus ‘ua.’: lásd ARCHI-, DIAKÓNUS
archidioecesis [arhidiöcézis] G vall főegyházmegye, érsekség
lat ‘ua.’: lásd ARCHI-, DIÖCÉZIS
archidux † G főherceg
lat, ‘ua.’: lásd ARCHI- | lat dux, ducis ‘herceg’, tkp. ‘vezér’ ducere ‘vezet’
archiepiscopus [arhiepiszkopusz] G vall érsek, több püspökséget magába foglaló egyházi terület
feje
lat, ‘ua.’: lásd ARCHI- | episcopus gör episzkoposz ‘püspök’, ered. ‘felügyelő’ episzkopeó
‘felügyel’: epi- ‘rá’ | szkopeó ‘néz’
archigonia G biol ősnemzés
tud lat, ‘ua.’: lásd ARCHI- | gonosz ‘nemzés, szülés’ gennaó ‘nemz’
archimandrita G vall kolostori elöljáró, apát a görögkeleti egyházban
lat, ‘ua.’ gör arkhimandritész ‘ua.’, tkp. ‘főpásztor’: lásd ARCHI- | mandra ‘nyáj, karám’
archipelagus G földr szigettenger, szigetvilág
lat, ‘ua.’ gör arkhipelagosz ‘a görög szárazföld és Kis-Ázsia közötti tenger (a maga számtalan
szigetével)’: lásd ARCHI- | pelagosz ‘tenger’
architektonika G ép a szilárd építészeti szerkezetek művészi kialakításának elmélete
G tud az építőművészet mint tudomány
ném Architektonik ‘ua.’ gör arkhitektón ‘építésvezető’: lásd ARCHI- | tektón ‘ács, építész’
tektainó ‘épít’
architektonikus G az építészettel kapcsolatos
G az építészet formai jegyeit hordozó, mértanilag tervezett (díszkert)
ném architektonisch ‘ua.’, lásd ARCHITEKTONIKA
architektúra G ép építészet, építőművészet
G szerkezet
tud lat architectura ‘ua.’, lásd ARCHITEKTUS
architektus † G építész, építőművész
lat architectus ‘ua.’ gör arkhitektón ‘építésvezető’, lásd ARCHITEKTONIKA
architráv G ép oszlopokat összekötő főgerenda, oszlopkoszorú
ang architrave ol architrave ‘ua.’ lásd ARCHI- | lat trabs, trabis ‘gerenda’
archivál G levéltárba, irattárba helyez hosszabb ideig való megőrzésre
ném archivieren ‘ua.’, lásd ARCHÍVUM
archivárius † G levéltáros
újk lat archivarius ‘ua.’, lásd ARCHÍVUM
archivisztika G levéltártudomány
ném Archivistik ‘ua.’, lásd ARCHÍVUM
archivolt G ép oszlopokat összekötő íves boltozat homlokrésze
ang, ol archivolto ‘ua.’: lásd ARCHI- | ol volto ‘boltozat, ív’ lat volutus ‘hengeres, gördülő’
volvere, volutum ‘forgat’
archívum G levéltár, irattár, okmánytár
lat archivum ‘ua.’ gör arkheion ‘középület, elöljáróság háza’ arkhé ‘uralom, kezdet’
archontológia G tört az elmúlt korok világi és egyházi főbb méltóságainak és tisztségviselőinekto Domonkos: a grep -o -ből a gnu grep jó? És ahhoz le kell töltenem valamit? (Pl. Cygwin).
Win10-es környezetet használok.Ha Notepad++-ban megynyitom, akkor ilyen:
<div style="page-break-before:always; page-break-after:always"><div><p>lat <i>nardus</i> gör <i>nardosz</i> perzsa <i>nard</i> ‘ua.’ <br/><b>nargilé </b>G vízipipa <br/>tör <i>nargile</i> perzsa <i>nárgíl</i> ‘ua.’ szansz <i>nárikela</i> ‘kókuszdió’ (eredetileg ebből készült a ~ <br/></p>
<p>víztartálya) <br/><b>narkoanalízis </b>G <i>orv</i> kábítószeres bódulatban gátlásaitól feloldódott, félöntudatlan beteg <br/></p>Pontosabban ilyen:
[kép]Eddig nem is tudtam, hogy a notepad++- ilyet is tud...
Pl. hogy kezeli a bold betűtípust...Mindjárt rá is nézek akkor, hogy mit lehet...
-
kovisoft
őstag
válasz
kovisoft #15529 üzenetére
Kis korrekció kell, mert így még bennmaradnak azok a sorok, amikben egyáltalán nincs címszó, és aztán nem lehet majd azoktól szétválasztani. Úgyhogy legelsőként az ilyen sorokat kellene törölni (na, ez egyre ocsmányabb kezd lenni
):
0. lépés:
Find: ^(?!.*?</?b>).*$
Replace: (üres string) -
kovisoft
őstag
válasz
Weareus #15527 üzenetére
Ha továbbra is Notepad++-ban akarod megoldani, akkor olyan reguláris kifejezést kell használni, ami pl. a </b> és <b> közötti részeket kitörli. Kérdés, hogy egy sorban lehet-e több címszó? Ha lehetséges, akkor szükség lehet több lépésre:
1. Lecserélni egy sortörésre egy adott soron belül az előző címszót záró </b> és a következő címszót kezdő <b> közötti akármit (lazy ? operátor kell, nehogy a köztes <b>-k is törölve legyenek):
Find: </b>.*?<b>
Replace: \n2. Ugyanaz, mint az előbb, csak a sor elejétől a kezdő <b>-ig, és sortörés sem kell:
Find: ^.*?<b>
Replace: (üres string)3. Ugyanaz, mint az előbb, csak az utolsó </b>-től a sor végéig, és itt sem kell sortörés:
Find: </b>.*?$
Replace: (üres string)Szerk: Feltételeztem, hogy a bold szöveg <b>címszó</b> formában van a file-ban, de természetesen más markuppal is hasonlóan megy a dolog.
-
Domonkos
addikt
válasz
Weareus #15527 üzenetére
En innen
grep -o
-val mennek tovabb. - nem tudom, hogy a te OS-eden ennek mi a megfeleloje. Igazabol jo lenne latni is a mostani allapotot, legalabb a relevans resznek egy reszletet.Html-t akarmilyen szovegszerkesztovel meg tudsz nyitni. Ha az sikerul, akkor a<b>
es</b>
tagek kozti reszek lesznek szamodra erdekesek. Ezeket kellene majd kivagnod.
Sry. Ezzel teljesen becsaptalak volna. -
Weareus
addikt
Hát ez jó. Közben rájöttem, mire képes a technika... A telómról feltöltöttem újra az online konverterre a lexikont, és az outputnál kiválasztottam a html-t, majd le is töltöttem a kész fájlt.
Hibátlan. Alkalmasint az már a libreofficeben is látszott, hogy a bold az tényleg bold. Úgy értem belekattintva benyomódott a formázó panelen a "b". A törzsszöveg "sima." Mindez a html-dokumentben is gyönyörűen látszik.
Hogyan tovább?Szerk. A tag-eket hogy tudom megnézni, ill. melyik html-kezelő progi javasolt?
-
Weareus
addikt
Ma este (ha hazaértem) rálesek. -
Weareus
addikt
Győzelem! Sikerült egy online konverterrel áttenni pdf-ből rich text formátumba az 1700 oldalas lexikont. LibreOfficeben kicsit lassan, de meg lehet nyitni.
Itt jól láthatóan elkülönülnek a címszavak (félkövér) a törzsszövegtől.
Most kellene egy jó kis script v. parancs arra nézve, hogy a bold szöveget ki lehessen szedni. (txt-be v. bárhova).
Ebben kérek segítséget. -
Weareus
addikt
válasz
kovisoft #15522 üzenetére
Köszönöm.
Közben rátúrtam, találtam is angol fórumokon pár teljesen hasonló kérdést. A válaszok ott sem voltak túl bíztatóak. Tkp. ahogy írod is valami olyasmi helyzet van, hogy ha egy pdf-ben valami félkövérnek látszik, az még nem biztos, hogy valóban "félkövér."Nem baj, mára ennyi haladás elég volt.
A kis parancssorocskákat el is mentettem a többi közé.Köszönöm a segítséget.
-
kovisoft
őstag
válasz
Weareus #15520 üzenetére
A pdf értelmezésében nem nagyon tudok segíteni. Talán a Ghostscript tud olyat, hogy pdf-et valamilyen más szövegformátumra konvertál, esetleg olyanra is, ami megőrzi a betűtípust. A pdf-fel ugyanis az a baj, hogy nem egy markup language, és talán úgy lesz félkövér valami, hogy más (félkövér) font-tal kell az adott szövegrészt renderelni. Nincs benne olyan, mint mondjuk html-ben a <b>...</b>.
Ha előáll egy olyan szövegfájlod, amiben valamilyen szabályszerűség alapján el lehet dönteni, hogy mi tartozik a címszavak közé, akkor arra lehet kreálni egy reguláris kifejezést. A pdf részt viszont passzolom.
-
Weareus
addikt
szerk.:
Boxot = Boxoft... -
Weareus
addikt
válasz
kovisoft #15518 üzenetére
Klassz, működik.
Van egy másik kérdésem még...
Van egy pdf-fájl (multi-layer).
Ez tkp egy ingyen letölthető netes" idegen szavak szótára".
Címszavak és meghatározások.
Létezik olyan metódus, amivel csak a címszavakat ki lehet szedni?
Az egyetlen megkülönböztető jegy, hogy minden címszó félkövér, a többi betűszedet nem.
Vannak online konverterek, ezekkel próbáltam átkonvertálni, de közel 2000 oldal, szóval kifeküdtek tőle...
Letöltöttem a Boxot PDF to text free konvertert, ezzel sikerült megcsinálni a konvertálást, de a kapaszkodó (félkövér betűk) el is tűnt.
Létezhet valami megoldás erre? -
kovisoft
őstag
válasz
Weareus #15517 üzenetére
Természetesen
ezt is meg lehet oldani reguláris kifejezésekkel. Első lépésként minden sor elejére beteszünk jó sok szóközt. Pl:
Find: ^
Replace: (jó sok szóköz, nem írom ide, mert úgysem látszik)Második lépés: minden sornak csak az utolsó N db karakterét hagyjuk meg. Pl. N=20 esetén:
Find: ^.*(.{20})$
Replace: \1Ez az utolsó 20 karakterből csinálja az 1. számú csoportot, és csak ezt hagyja meg a sorban.
Ha a szólistában lennének a szavak végén kóbor whitespace karakterek, akkor lehet úgy módosítani, hogy azokat is szedje le.Ezután lehet rendezni a sorokat (Edit/Line Operations/Sort Lines Lexicographically). Majd a végén le lehet szedni a fölösleges szóközöket a szavak elejéről:
Find: ^ *
Replace: (üres string) -
Weareus
addikt
To Domonkos:
. Ez meg is oldotta. Akkor neked volt egy sejtésed arról, hogy ez a szöveg egy táblázatból lett kiszedve...
Neked is nagyon köszönöm.
Épp most ismerkedem a NP++ `parancssoraival`, amiket leírtál, az még nagyon hasznos lesz. Ezer hála.Bedobnék még egy kérdést.
Egy olyan szólista esetében, amely egy sorban egy szót tartalmaz lehetséges-e a szóhossz szerinti sorbarendezés?
pl. először kétbetűsek, majd hárombetűsek és igy tovább.
Egy módszert találtam, amikor kijelölik az egész szólistát és mindegyik szó elé beszúrnak jó sok space-t, majd 'varázsolnak' valamit, de ehhez plugin is kell..., és őszintén szólva egyelőre homályos ez a dolog... -
kovisoft
őstag
válasz
Weareus #15514 üzenetére
Ha Notepad++-ban szeretnéd megoldani (vagy bármilyen más szövegszerkesztőben, ami kezel reguláris kifejezéseket), akkor először biztosan kell tudni, hogy milyen szabály alapján lehet megtalálni, hogy meddig tart a szerző és hol kezdődik a mű címe.
Az egyik lehetőség, ha - mint írtad - a kettő között van egy tabulátor. Ekkor egy olyan reguláris kifejezést kell használni, amiben a csoportokat tabulátorok választják el. Pl:
Find: ^([^\t]*)\t([^\t]*)\t(.*)$
Replace: \2\t\1\t\3ahol a Find kifejezés 3 csoportot hoz létre, az 1. a név, ez az első tabulátorig tart, a 2. a cím, ez a második tabulátorig tart, a 3. az utolsó zárójeles rész. A Replace kifejezés pedig felcseréli az 1. és 2. csoportot, és tabulátort tesz közéjük.
Ha nincsenek a mezők tabulátorral elválasztva (mindenhol csak szóközök vannak), akkor nem igazán lehet automatikusan megoldani, hiszen nem tudjuk, hogy az első 2 szó a név, utána kezdődik a cím, vagy az első 3 (vagy akár több) szó a név (mert többnevű a szerző). De ha mondjuk feltételezzük, hogy a legtöbb sor esetében 2 szóból áll a név, akkor arra egy olyan reguláris kifejezést lehet használni, amelyik az első 2 szót rakja bele az első csoportba. Pl:
Find: ^(\S+ \S+) (.*) (\([^()]*\))$
Replace: \2 \1 \3ahol a Find szintén 3 csoportot hoz létre, de most az 1. csoport az első két szó szóközökkel elválasztva, a 2. csoport minden, ami az utolsó zárójeles részig tart, a 3. csoport az utolsó zárójeles rész a sorvége előtt (ugyanis lehet még zárójel a címben is). A Replace itt is felcseréli az 1. és 2. csoportot, de szóközt teszt közéjük.
Sajnos ez utóbbi esetben végig kell majd nézni a szöveget, hogy hol van olyan sor, ahol a szerző(k) neve nem csupán 2 szó.
-
Weareus
addikt
Üdv.
Notepad++-ban kérek kis segítséget szólista csoportos módosításához.A szólista szerkezetileg így néz ki (és igen hosszú...):
Lipták Gábor Amiről a vizek beszélnek (4)
James Dobson Amit a feleségekről tudni kell(ene) (5)
Kaszás György Amit a férfiakról feltétlenül tudni kell (4)
Oprah Winfrey Amit biztosan tudok (3 + 1 átvett idézet)
Mariana Leky Amit csak a szívével lát az ember (10 + 1 átvett idézet)
Mike Greenberg Amit csak akarsz (4)
Brian Tracy Amit ma megtehetsz (3)
Cseh Katalin Amit nem lehet megenni (12)
Sebastian Fitzek Ámokjáték (8)
Neil Gaiman Anansi fiúk (3)
Colin Falconer Anasztázia (4)
Ancsel Éva Ancsel Éva utolsó bekezdései (2)
Ancsel Éva Ancsel Éva összes bekezdése (40)
Krúdy Gyula Andráscsik örököse (4)
Andrew Morton Angelina (3 + 18 átvett idézet)
Kondor Béla Angyal a város felett (2)
Nalini Singh Angyalárny (2)Tehát először szerepel az író, utána pedig a műcím. Nekem viszont pont fordítva kellene hogy legyen. Reményeim szerint az írók nevei és a műcímek között tabulátor(ok) vannak. Ebbe lehetne esetleg kapaszkodni?
Lehet, hogy a cseréhez az kell, hogy a műcímek kezdő betűi egymás alá legyenek rendezve?
Ez talán még megoldható egyesével, bár ehhez is igen sok tabulátort kellene beszúrni.Ebben az esetben az egymás alatt kezdődő műcímeket szelektíven ki
lehet már jelölni?Vagy más módszerben kéne gondolkodnom?
-
pmonitor
aktív tag
válasz
pmonitor #15512 üzenetére
"Error A2026 constant expected include\winextra.inc 11052"
Ezt a hibát írta ki a 11052 és a 11053 sorra a winextra.inc file-ban.
STD_ALERT struct
alrt_timestamp dd ?
alrt_eventname WCHAR [EVLEN + 1] dup (?)
alrt_servicename WCHAR [SNLEN + 1] dup (?)
STD_ALERT endsha kommentbe teszem a következő 2 sort:
alrt_eventname WCHAR [EVLEN + 1] dup (?)
alrt_servicename WCHAR [SNLEN + 1] dup (?)
akkor működik. Csak azt nem tudom, hogy ezt miért nem fogadja el. De az a lényeg, hogy működőképes lett a program. Már ez is műxik.; We access the MangaEden API and request a list of the first 25 available manga. I used a buffer size of 5000, but feel free to modify it.
; I basically learned ASM today, just felt like posting this somewhere.
.386
.model flat, stdcall
option casemap:none
; Includes
include include\windows.inc
include include\kernel32.inc
includelib lib\kernel32.lib
include include\user32.inc
includelib lib\user32.lib
include include\wininet.inc
includelib lib\wininet.lib
WinMain proto :DWORD,:DWORD,:DWORD,:DWORD
; Initialized data
.data
AppName db "GUI App with Buttons",0
ClassName db "Class of GUI",0
ButtonClass db "button",0
ButtonText db "Kattints rám!",0
strTitle db "Cím",0
strMessage db "Hello world!",0
fhwnd dd 0
hwndButton dd 0
.data?
hInstance HINSTANCE ?
CommandLine LPSTR ?
.const
ButtonID equ 1
.code
start:
invoke GetModuleHandle,0
mov hInstance, eax
invoke GetCommandLine
mov CommandLine, eax
invoke WinMain, hInstance,0, CommandLine, SW_SHOWDEFAULT
;invoke MessageBox, 0, ADDR strMessage, ADDR strTitle, MB_OK
invoke ExitProcess, 0
;end start
WinMain proc hInst:HINSTANCE, hPrevInst:HINSTANCE, CmdLine:LPWSTR, CmdShow:DWORD
local wc:WNDCLASSEX
;local fhwnd:HWND
local msg:MSG
mov wc.cbSize, SIZEOF WNDCLASSEX
mov wc.style, CS_HREDRAW or CS_VREDRAW
mov wc.lpfnWndProc, offset WndProc
mov wc.hbrBackground, COLOR_BTNFACE+1
push hInst
pop wc.hInstance
mov wc.lpszMenuName,0
mov wc.lpszClassName, offset ClassName
invoke LoadIcon, 0, IDI_APPLICATION
mov wc.hIcon, eax
mov wc.hIconSm, eax
invoke LoadCursor, 0, IDC_ARROW
mov wc.hCursor, eax
invoke RegisterClassEx, addr wc
invoke CreateWindowEx, 0, \
addr ClassName, \
addr AppName, \
WS_OVERLAPPEDWINDOW, \
CW_USEDEFAULT, \
CW_USEDEFAULT, \
500, \
500, \
0, \
0, \
hInst, \
0
mov fhwnd, eax
invoke ShowWindow, fhwnd, CmdShow
invoke UpdateWindow, fhwnd
.While 1
invoke GetMessage, addr msg, 0, 0, 0
.BREAK .IF (!eax)
invoke TranslateMessage, addr msg
invoke DispatchMessage, addr msg
.ENDW
mov eax, msg.wParam
RET
WinMain endp
WndProc proc hWnd:HWND, uMsg:UINT, wParam:WPARAM, lParam:LPARAM
.if uMsg==WM_DESTROY
invoke PostQuitMessage, 0
.elseif uMsg==WM_CREATE
invoke CreateWindowEx, 0, addr ButtonClass, addr ButtonText, \
WS_CHILD or WS_VISIBLE or BS_DEFPUSHBUTTON, \
170, 100, 140, 25, hWnd, ButtonID, hInstance, 0
mov hwndButton, eax
.elseif uMsg==WM_COMMAND
mov eax, wParam
shr eax, 16
.if eax==BN_CLICKED
mov eax, lParam
.if eax==hwndButton
invoke MessageBox, 0, ADDR strMessage, ADDR strTitle, MB_OK
.endif
.endif
.else
invoke DefWindowProc, hWnd, uMsg, wParam, lParam
ret
.endif
xor eax, eax
RET
WndProc endp
end start -
pmonitor
aktív tag
Valaki használta már a visual studioban a beépített assemblert? Ő talán tudna segíteni. Az itt található kódot próbáltam, de az include-oknál error-ozik. Pl.: "Error A1000 cannot open file : masm32includewindows.inc"
Az itt található kódot is próbáltam, de itt is az include-al és az includelib-el van problémája. Masm32-ben működik ez a kód.
Próbáltam azt, hogy a masm32-ből bemásoltam a file-okat, de az sem tetszik neki.
Tehát a kérdésem az lenne, hogy hogyan lehet az include-okat működésre bírni VS-ben? -
válasz
Silεncε #15489 üzenetére
"A tablet mód appok alatt az UWP-re gondolsz, ugye?"
Igen."A hagyományos, asztali módúak meg a Win32"
Igen + natív x64 is.W10 alatt sok ilyen UWP app van, Calculator-on kívül pl. a Mail/Groove/OneNote stb stb. meg számtalan MS Store-os app.
Van egy folyamat (ApplicationFrameHost), ami -többek közt- azért felel, hogy Desktop módban ablakban/keretben jelenítse meg az amúgy UWP app-okat.
Ha bekapcsolod a Tablet módot (olyan gépen is, ami amúgy nem támogatja), akkor pl. a Calculator is teljes képernyőre kifeszülve virít, akármekkora felbontású monitorod is van, míg Desktop módban meg ugye ablakban/keretben fut normális méretben. -
pmonitor
aktív tag
válasz
kovisoft #15484 üzenetére
Elnézést kérek. Tényleg igazad volt. Én ütöttem el a file nevét, vagy nem rendszergazdaként indítottam a keresőt.
Azt hiszem, hogy ami itt történik, azt hívják mutex-nek.
@Silεncε: Neked is igazad volt. Nem a Process.Start() vagy a Createprocess() volt bug-os. Mindenesetre pont beletrafáltam abba a programba, ami másképp működik, mint egy általános program.
Mindenesetre tanulságos volt(és remélem, hogy nem csak nekem). Köszönöm mindenkinek a segítséget.
-
válasz
ValGerald #15506 üzenetére
Igen, matek fakton voltam, de nem emelteztem. Egyetemen viszont semmit nem köszönhetek a faktnak, mindent itt tanultam meg. Analízisból, algebrából és diszkrét matekból sem nyújtott számomra semmiféle előnyt. Egyedül az ötös érettségit köszönhetem neki
Ha Miskolcra jönnél, akkor számíthatsz rám
-
fatal`
titán
válasz
seredy #15496 üzenetére
Parancssor.
Én csak diffhez meg historyhoz használok gui-t, mert lusta vagyok írkálni a fájlútvonalakat
#15498 tboy93: Mint írtam, párhuzamosan használok IDEA-t és VS-t és az IDEA-t messze jobbnak tartom, főként azért, mert stabil és van belőle 64 bites.
A VS-sel alapvetően semmi gond nem lenne, funkcionálisan rendben van (bár R# nélkül vannak hiányosságai bőven), de a 32-bit egy írtó nagy korlát a használhatóságban, nagy solution esetén. Ennek ellenére elvagyok vele, mert kénytelen vagyok VS-sel dolgozni.
-
axioma
veterán
válasz
ValGerald #15506 üzenetére
En ugyan nagyon sok eve, de nemet spec osztalybol (igaz matekverseny meg -szakkor volt, de tananyag az alap matek volt) vegeztem el egy matematikus szakot.
Ettol me'g persze lehet hogy tul neheznek talalod valamelyik szakon a matekot, de az nem abbol kovetkezik, hogy nem adjak le a tananyagot kozep erettsegitol indulva. Na meg ma mar konnyebb hozzajutni sokfele tananyaghoz abban az esetben is, ha valahol lyuk lenne. [En nagyapamnal talalt Obadovicsba neztem neha bele]
-
ValGerald
csendes tag
válasz
RudiLicenc #15449 üzenetére
Igen, pontosan a matek miatt gondolkodtam el a szak miatt, hogy lehet a gazdasági infó egyszerűbb lenne boldogulni, mert a gazdaságot is kedvelem. Amúgy te jártál gimibe faktra, vagy bármilyen előkészítőre matekból?
-
seredy
tag
köszönöm a válaszokat, akkor nekiállok nyüstölni a parancssort!
-
A git egy nagyon szep es logikus modell, elkepesztoen felhasznaloellenes interfesszel. Ezen sajnos az UI sem segit, sot. En nem latom mas modjat a git rendes megtanulasanak, mint az, hogy elolvasod, hogy hogy tarolja az objektumokat.
-
Drizzt
nagyúr
válasz
Silεncε #15499 üzenetére
Pedig azt is eleg jol meg lehet nezni egy jol iranyzott git log - - graph - - all - - oneline-nal.
Szerintem erdemesebb command line, mert az ugyis mindig rendelkezesre fog allni. Masfelol sokkal gyorsabban megvan az eredmenye annak, amit meg akarsz nezni. Mondjuk soha semmit nem grafikus feluleten csinalok gittel, de ez talan megint a masik extremitas.
Új hozzászólás Aktív témák
● olvasd el a téma összefoglalót!
- Logitech g920 F1 kormánnyal
- Samsung Galaxy S25 Ultra 12/256GB titánszürke garanciával
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10mag/16szál) +Új RTX 5060 Ti +16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- AKCIÓ! GAMER PC: Új i5-14400F (10 mag/16 szál) +RX 6800 16GB +16-32GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Nagyon kedvező áron!Eladó Synology DS923+ Alza Gari 2027.10.23-ig
- LG 27UL550-W - 27" IPS / 3840x2160 4K / 60Hz 5ms / HDR10 / AMD FreeSync
- Apple iPad 8 32GB,Újszerű,Adatkábel,12 hónap garanciával
- Apple iPhone 15 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
- LG 65C4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz - 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1 - 1000 Nits
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A16, Samsung Galaxy A26, Samsung Galaxy A36, Samsung Galaxy A56
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest