Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• válasz fabri07 #13540 üzenetére

Én sosem értettem az olyan embereket akik divatból mennek programozóképzésre.

Ezt vagy akarod csinálni, és akkor mész előre, vagy nem akarod csinálni, csak hallottad, hogy menő és jól fizet, de mivel nem akarod csinálni igazán, neked szenvedés lesz, és annyira nagyon jól sem fog fizetni.

Én már gyerekkoromban tudtam, hogy programozó leszek és pont. Középsulis koromban minden programot meg akartam bütykölni, érteni akartam, hogy működik, és mit lehet benne megváltoztatni, átírni, aztán később, hogy hogyan lehet hasonlót, vagy jobbat, sajátot írni, hogyan lehet szervereket csinálni, IP címek, portok, PHP, adatbázis, kilogikázni dolgokat.

Aztán elmentem ELTE proginfóra, de nem végeztem el, mert engem a programozás érdekelt, nem a matek és egyéb dolgok.

Azóta köszönöm jól vagyok, jelenleg még nem értem el azt a határt ahol a diploma hiánya korlátoz, és nem panaszkodom a fizetésre sem, és ahogy egyre több év tapasztalatom lesz, egyre kevésbé fog számítani a papír hiánya.

Persze, most nem azt akarom javasolni, hogy senki ne menjen egyetemre, de ehez a pályához kell egy elhivatottság, ezt nem lehet éveken keresztül érdektelenül gyűrni, mert kiégsz.

Nulla tapasztalattal fontos a papír, az egy belépő az első munkahelyedre, de nem igazán az a papír fogja meghatározni, hogy hová jutsz el a szakmában, hanem az érdeklődés, és a szorgalmas tanulás.

Új hozzászólás Aktív témák