-
IT café
Philips LCD és LED TV-k téma összefoglalója
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Burning Sky #8099 üzenetére
Elvileg kell lennie egy belső demónak amin ki lehet próbálni. Azzal működik?
A szemüvegnek a használati útmutatóját átolvastam de az a 3 oldal kb semmi tartalommal nem jár . Így 48PFS6609/12 kézi könyvét vadászom elő, és ha meglelem a dolog nyitját megírom -
Burning Sky
csendes tag
válasz
Luck Dragon #8098 üzenetére
Köszönöm szépen a válaszodat. :-) Próbáltam over/under, valamint side by side filmekkel is, valamint úgy is, hogy a 2D-s adást alakítsa 3D-re. A tv-vel semmi baj, de a szemüveg mindegyiknél használhatatlan. Az elemeket már kicseréltük zsír újakra, az sem segített. A szemüvegek is jónak tűnnek, bekapcsoláskor zölden, kikapcsoláskor pirosan villognak, csak úgy tűnik, hogy a 3D jelet nem érzékelik - vagy eleve a tv nem ad jelet. Tanácstalan vagyok. Elvileg a tv-ben van 3D jeladó, amit külön nem kell bekapcsolni. :-(
A hálószobámban egy Samsung van, azzal nem volt semmi problémám. Megvásároltam, használatba vettem, elindítottam a 3d filmet, bekapcsoltam a szemüveget, a kijelzőn megjelent, hogy szemüveget szeretnék csatlakoztatni, azt leokéztam, és ment a film. Philips esetében is ad valamiféle visszajelzést a tv, amikor érzékeli a szemüvegeket?
[ Szerkesztve ]
-
Burning Sky
Szia a 48PFS6609/12 samsung kijelző panellal van ellátva így az 3D- Aktív lesz ellenben a film lejátszásakor a kép átvált 3D-re de a szemüvegnél ez nem jön át akkor 2 kettő dolog próbálj ki.
Első minden félle 3D tartalmat próbálj ki ami a menü felkínál. a második hogy a szemüvegben elhelyezett gomb elemet vedd ki majd tedd vissza újra, majd kapcsold be, vagy cseréld ki a gomb elemet egy másikra. utána sziknrónizáld újra a szemüveget tv-vel, mert az első alkalommal nem sikerült, vagy nem ajánlotta fel.
benjonino
A két készülék között igen sok a különbség.
köztudott hogy a 6 szériától valóban jobb a kép megjelenítése a 2D tartalmaknál.
Az általad említett két típusban a 6 szériában van még pluszba EPG (elektronikus műsorújság)
DLNA ,HDMI-CEC ,PVR támogatás És fejlettebb HBB-rendszer.
Csatlakozok terén van még hozzá Komponens és ethernet.Energia fogyasztásban is jobb a 6-széria
Alkalmazott technológia is több a megjelenítésnél.De ha gondolod és érdekel a dolog még pontosabban össze foglalom számomra. Csak az egy picit több időt emészt fel.
sebgutkopf
Megjelenítő
Kezdjük az elején a képernyő nagysága és adatai teljesen mások.
a 6 szériában 47" az az átszámítva 119 cm-ter mig a 7-es 42"- az is átszámolva 106cm az ezek a méretek megfelelnek a készülék kiválasztott helyére akkor léphetünk is tovább. (itt hozzá kell pluszba számolni pluszba a talpazatot is!
50 cd/m2 nagy a fényereje a 7-nek és sokkal nagyobb a technikai támogatása a 2 és 3D tartalmak megjelenítésnél hogy érzékelhető is legyen a dolog 30%-al jobb.
Tuner-nél csak egy különbség van DVB-S csatlakozó nincs 6-ban mig a 7-ben az is van.
Hangképzésnél
Hála istennek mindegyik Ambiwoox hangszórók vannak bennük de hangfunkciók több a lehetőség állításként a 7 szériában.
Funkciók
DLNA- van a 6 -ban de a 7 ben nincs ami érthetetlen, vagy a kézi könyvben nem szerepel nem tudom de nem találom(utána nézek)
Egyéb Smart TV tulajdonságok a 7 nyer mivel a legújabb HBB rendszer van rajta,de nem kell csodákat várni tőle mert ugyan olyan lassú mint a többi HBB-rendszert futtató Philips tv.
Alkalmazott technológiák a megjelenítésnél a mérleg ismét a 7-felé billen. és több a lehetőség a színek variálásával.
Vezeték nélküli szabványok Megegyeznek.
Csatlakozók is megegyeznek de viszont a JACk csatlakozót nem írja a 6 szériánál a kézikönyv ,ennek is utána kell néznem.
USB-ről lejátszható formátumok
Azonosak.
De ha neked is kell bővebb információ szólj és segítek.(Bocsi az írásért telefon)
[ Szerkesztve ]
-
sebgutkopf
őstag
Azt még elfelejtettem, hogy igazából azért gondolkozom philips-ben, mert családban van samu, lg és philips (nekem jelenleg philips és lg van itthon) és eddig csak a philips esetén sikerült számomra tetsző természetes (nem túlhúzott) színeket beállítanom, miközben az lg és samuk esetében a sötét részleteket sose tudom láthatóvá tenni, nagyon hamar feketébe buknak a színek, míg a philips-en a fekete elérése előtt sokkal több féle szürke különböztethető meg.
Egy barátomnál még Toshiba tv-n sikerült hasonlóan kellemes színvilágot előállítanom. -
sebgutkopf
őstag
válasz
benjonino #8093 üzenetére
Sziasztok,
nekem hasonló jellegű a kérdésem bár inkább ár/érték arányban raktam össze a hasonlatot.
Lényegében egy árban van a 47pfh6309/88 és a 42pfs7109/12A 600 Hz vs 200 Hz és a pixel precise vs pixel plus témákon kívül nem igazán látom, hogy mi a különbség a két készülék között.
Alapból hajlok arra, hogy itt a méret kerekedjen felül, de cáfoljatok meg! Esetleg valamit nem vettem észre, jobb panel van a 7109-ben, ami jobb képet ad, vagy valami egyéb szempont?
-
benjonino
tag
Sziasztok!
Szeretném megkérdezni a tisztelt hozzáértők véleményét, hogy mi lehet a különbség a következő 2 tv között:
- phillips 55pfh5209 - 210eFt
- phillips 55pfh6309 - 250eFtHa nem tudjátok mi a különbség, akkor az is nagy segítség lenne, ha elmondanátok hol keresgéljek.
Így egyszerűen nem lehet dönteni, hogy nem tudom mivel veszek többet, ha a drágábbat választom.Köszönöm szépen.
-
Burning Sky
csendes tag
Sziasztok!
Karácsonyra vásároltunk egy Philips 48PFS6609/12-es 3D LED tv-t. A problémánk annyi, hogy amikor 3D-s filmet szeretnénk nézni (How.to.Train.Your.Dragon.2.2014.1080p.3D.BluRay.Half-OU.DTS-ES.x264.HuN-No1) a tv a 3D tartalmat királyul felismeri és meg is jeleníti, csak a szemüvegek (PTA519) nem szinkronizálódnak vele. A filmet pen-driveról játsszuk le, mert blue-ray lejátszónk nincs, laptopról pedig nem működött a dolog semmilyen lejátszóval sem. A szemüvegekkel lehet baj, a tv nem adja le a jelet, vagy esetleg teljesen más a probléma? Kérlek, segítsetek! Előre is nagyon köszi!
-
dualcore
őstag
válasz
gilimbgalamb #8090 üzenetére
Nagyon szívesen.
-
gilimbgalamb
tag
Köszi a segítséget. Bulgáriát állítottam be,így mostjó,és a műsorújság sincs eltolódva.
[ Szerkesztve ]
-
dualcore
őstag
válasz
gilimbgalamb #8086 üzenetére
Próbáld meg először is a régiót átállítani MagyarO.-ról valami másra pl Német O.. Akkor hangold be újra a csatornákat.
-
TIT
veterán
válasz
gilimbgalamb #8086 üzenetére
Szia!
Digitális vagy analóg?
-
gilimbgalamb
tag
Sziasztok! Segítséget szwretnék kérni. Van egy philips 40pfh4309/88 tv-m,és nemtudok minden csatornát beállítani rajta. Nem tudom mi lehet a gond. Válaszotokat köszönöm.
-
dualcore
őstag
Kellemes karácsonyi ünnepet kívánok én is minden kedves fórumtársamnak és családjának.
-
TIT
veterán
válasz
Luck Dragon #8082 üzenetére
Köszi vszont
Behoztam a szervízmenüt 2 tipusnál is:123654. -
Kellemes ünnepet.
-
Hmm most nézem hogy a PFS8109-nek szép lassan esik az ára,de még mindig nem az igazi,de legalább 5ÉV garival van még mindig.
-
-
süti5
őstag
Én is kipróbáltam tegnap a dlna-t és meglepően könnyen tudtam összekapcsolni a mobilt a tv-vel. Féltem, mert még symbian-os nokiám van (808), viszont van rajta dlna és kb. 3 mp. alatt megjelentek a tv-n a képek, videók.
-
válasz
davverka #8074 üzenetére
Szia, én a telefonomon a Yt appon belül megkeresem az általam kedvelt videót, majd lejátszáskor fel dob egy pici ikont a "DLNA"-t és kettő másodperc múlva egy jelszóval párosítom a két eszközt az az a telefont és a tv-t egy wifi modemről majd ha ez kész a tv automatikusan belép a saját lejátszójába és elindítja a tv- a videót, vagy zenét,képet. és mindent a telefonról tudok irányítani, olyan mint egy új távirányítom lenne
-
davverka
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Philip 42PFH5609/88 -as tv és egyszerűen nem bírom rajta működésre bírni a DLNA-t!
Próbáltam Windows Media Player 11, Servioo, Universal Media Server, programokat és odáig eljutok, hogy felismeri a tartalmakat meg látja a szervereket de "nem támogatott fájl formátummal" 10/10 filmet nem játszik le!Na most ugyanezeket a filmeket pendrivera átmásolva mindet lejátsza!!!
Nem értem mi lehet a gond! A tv is és a laptop is Wifin keresztül csatlakozik, Nod32 tűzfal kilőve!
Valaki tudna segíteni? Ti milyen programot használtok?
Üdv D.
-
nababika
aktív tag
válasz
azigazimoris #8072 üzenetére
Mostmar jó. Csak nyomtalan voltam. Köszönöm.
-
azigazimoris
aktív tag
válasz
azigazimoris #8071 üzenetére
Bár ahogy nézem mindkettő ugyanaz a verzió.
-
nababika
aktív tag
válasz
azigazimoris #8069 üzenetére
Akkor ezek szerint az jó hozza. A nyelv bizonytalanított el. Köszönöm
-
nababika
aktív tag
Sziasztok. Vettem egy ilyen tv-t 50PFT4509 de nem találom a Philips odalan. Hogy lehet ez? A firmware frissítés érdekelne.
-
-
matthews
aktív tag
Samu 40B650TXXW. Nagyon szerettem. Most a gyerekek szobájában van. Fekete pénteki leértékelés volt. Itt láttam meg a fórumon, valaki belinkelte. A Panáról itt :[link] olvastam.
Ezt írja :
"The TV was essentially throwing away half the vertical resolution in the third dimension, resulting in visible line twitter and jaggies – even the characters in the on-screen menu appeared jagged in 3-D mode."Bár ez 40AS640B-re írta, de gondolom ugyanaz mint az E betűjelű változat.
-
dualcore
őstag
Elviekben mindkettőt látnia kellene, de a kisebb modelleknél a FAT32 a nyerő. Csak ott ugye kisebb fájlokat lehet csak rátenni.
-
bala6120
senior tag
válasz
azigazimoris #8060 üzenetére
3-ból az egyiket sikerült működésre bírni, azzal sikerült a frissítés.
-
TIT
veterán
Nekem NTFS-t is lát.
-
bala6120
senior tag
12.16-án megjött a 32PHH4509. A támasztott feltételeknek tökéletesen megfelel a készülék. Ez egy 75000 Ft-os készülék így kéretik úgy kezelni, értelmezni az alábbi sorokat. Eszem ágában sincs összehasonlítani a közép és felső kategóriával.
Az első kellemes meglepetés már a futár kocsijának rakterében fogadott. Doboz jobb felső sarkában matrica: Included Wireless USB Adapter
. Összeszerelés tökéletes, semmi illesztés hiba. A készülék szép megjelenésű, jól mutat a nappaliban.
A gyári képmódok szerintem katasztrófálisak... 3 napi állítgatással viszont sikerült belőni a képet (asszonynak is tetszik), úgyhogy marad a kicsike. Felhősödésnek nyoma sincs. Van elfogadható fekete, kék ég, bőr szín. A havas táj sem egybemosott fehér, szépen kivehető a felület szerkezete. Színek rendben. A TV-t szemből kell nézni, mert oldalra haladva jelentősen, fokozatosan romlik a minőség. Ezzel semmi baj nincs, mert mindig szemből, kanapéról nézzük. Mind ez Müholdas DIGI TV HD beltérivel. MKV külső HDD-ről még szebb, főleg 720p +.
Hang vérszegény a mélyeket tekinvte, de Pioneer Hi-Fi-re van rákötve, így ez sem zavar cseppet sem.
YouTube videókat szépen, gyorsan lejátsza. DLNA elfogadhatóan működik, rendben van. Képernyőtükrözés Xperia SP-vel tökéletesen működik, kedden letesztelem majd LG G2-vel is.(asszony karácsonyi ajándéka)
A Kingstone pendriveket nem szereti, 3-t is próbáltam, nem látja őket. Hálózatról nem látja az újabb firmwaret. USB-ről próbáltam, de az ugye nem sikerült egyenlőre.A "200 Hz", hogyan kapcsolható ki-be?
Még egyszer ez alsó kategória, mely a felé támasztott igényeknek megfelel.
Luck Dragon Köszönöm a segítséget.
[ Szerkesztve ]
-
adam0010
csendes tag
válasz
Luck Dragon #8050 üzenetére
Sziasztok szeretnék egy kis infót kapni.
47PFH6309/88 a típus ezzel kapcsoltban akinek van tapasztalata ne tartsa magába ,megköszönném ha privit is írna.
milyen a 3d-je?
mkv hogyan kezeli illetve a feliratot hozzá?
a 16:9 -es filmeket valóban széthúzza??
Előre is köszönöm válaszokat
-
anrab
addikt
ne hülyítsétek már egymást!
nem véletlenül nem találod a 21:9-es képarányt a 16:9-es képarányú tv-n. nem a pixelek száma számít hanem a képarány. a 16:9-es úgy jeleníti meg a 21:9-es formátumú képet hogy belenagyít és levágja a széleket és az alját-tetejét. de szerintem ezzel Te is tisztában vagy.
majdnem egyharmaddal szélesebb a tv-m mint a 16:9-esek.
21:9 = 2.39:1 mozi formátum
16:9 = 1,78:1 tv-hez igazított kép -
süti5
őstag
válasz
azigazimoris #8051 üzenetére
Ezt tényleg nem értem
-
TIT
veterán
válasz
azigazimoris #8051 üzenetére
Már megint?1x már eljátszották ezt,amúgy 1,5 havonta jön frissítés,úgy látszik ennyire trutyi köztudottan a szoftver
matthews: Melyik samud volt,mondjuk haver 7xxx tvje 4-5 éves is jobb mint a samuja(asszem 5-ös)
Csak a pana aktív felezi a felbontást?Még jó,hogy kiderült,gondolom nem hírdették.
Állítólag a passzív se felezi labortesztek szerint.100 hogy volt a 6109?Annyiért mindenkinek megéri.A 32pfk 6509 volt 166
[ Szerkesztve ]
-
-
süti5
őstag
Baromi gyorsan rakosgatják fel a firmware-eket a tv-hez, mikor megvettem, feltettem a legújabbat, ami azt hiszem december 5-i volt, most meg látom, hogy van fent (a magyar supporton) dec.17-i verzió is. Hazamegyek felteszem.
-
dualcore
őstag
Én a régi 7404H-mat nem adnám semmi pénzért. 6 éve teszi szépen a dolgát.
-
matthews
aktív tag
Nos..
Én egy 42PFK6109-et vettem.Menüje tényleg lassú volt, de frissítés után gyorsult. Nem japán magasvasút sebesség, de nekem megfelel. Türelmes ember vagyok. A kép sokáig kockásodott HD adásnál is, mire rájöttem, hogy az élességállítást el kell felejteni.. Mármint le kell venni. Körbenéztem, az összeszerelése penge. Én DIGI műholdas beltérivel használom, ( messze lakom a kövesúttól:-) ) tehát a csatornaváltásról nem tudok mit mondani. A beltéri eleve lassú. :-)) Viszont az a nehány HD csatorna (9 darab) az szuper. A többi meg szar SD. De mivel szinte csak sportot nézek ezért nem is érdekelnek. Azért is van DIGI-m mert ezen van a legtöbb sport csatorna és mindegyik van HD-ben. A másik dolog a filmnézés, ami rengeteg időmet elveszi. :-) USB- keresztül nézem,kétfajta adathordozóval (külső HDD, USB kulcs). Igényeimnek tökéletesen megfelel, bár az hiányzik hogy a régi Samum többféleképpen engedte rendezni a mappákat, ez nem; valamint nem tudom kikapcsolni azt, hogy előnézete legyen a filmnek ikonban. Az sok időt elvesz a film indítása lőtt. Vagy nagyon gyorsnak kell legyek.... + az sem tetszik, hogy ha be van kapcsolva a TV, azonnal elindítja az USB kulcsot ha bedugom. A Samu rákérdezett, ha nem reagáltam kilőtte.
A képe nagyon szép amúgy. Szebbek a színei mint a Samunak. Nekem a hangja is jó. Tetszik a DLNA-ja, sokkal gyorsabb mint a Samu és szépen játszik mindent, nem akad. 3D ugye passzív, én az aktívat preferáltam, de ez is nagyon nagy élmény. Főleg a gyerkőcöknek. Nekem nem tűnik fel a felezés. Aktívban a Panansonic 40AS640E-t néztem előtte, de alaposan utánaolvastam, és kiderült, hogy hiába aktív, akkor is felezi a képfelbontást... Bizony.... Hogy ezt, hogy gondolták.... A szemüveg is drága hozzá. Ehhez adtak 4-et. Ezek miatt döntöttem a Philips mellett. Egyébként meg nem 107cm csak 106 a látható átmérő. Van egy vékony keret a külső kereten belül. De ezt lehet, hogy már tudtátok....
Ami a legfontosabb: Nem szeretek sokat költeni dolgokra így az ára is fontos volt. A 100.000 forintot nagyon-nagyon megérte.Ami még nem tetszik az az, hogy a kicsit balra lejt a TV, meg hátrafelé is dől, de ez a fémből kovácsolt talp miatt van. Összességében meg vagyok elégedve, ennyi pénzért nem vennék másfajtát.
A Sony nekem már, drága, a Samuk csúnyák, LG eleve riaszt (nem tudom miért de a képük nem tetszik), Panát ugye mondtam. A többi márka nem mérvadó... Talán még Toshibát kipróbálnék, de élőben nem láttam..Szóval én sem vennék másikat.
Kivéve persze ha elromlik, mert akkor nagyon fogom szidni a Philipset és emlegetem majd a nőnemű felmenőiket.
Bocsánat a hosszú irományért.
Kérdezzetek ha szeretnétek.
[ Szerkesztve ]
-
Dealer95
őstag
Én is sajnálom eladni a most leváltott 32" 6505-öst.
A médialejátszóján kívül egy nagyon jó TV, 3 évig boldogított.Mennyit kapnék érte most? 40-et? 45-t?
Annyiért inkább megtartom monitornak (nem játékra, bár 100Hz/2ms-os panel elvileg és egyszer kipróbáltam rajta a Crysis-t, hát szebb volt mint a 24"-os Samsung monitoron).Most is majdnem Philips lett (régen is nagyon vágytam az Ambilight-ra), de a lassú menü és a fórumon olvasott sok probléma miatt inkább Sony lett (na meg ez egy kihagyhatatlan lehetőség is volt).
[ Szerkesztve ]
-
dualcore
őstag
válasz
Luck Dragon #8041 üzenetére
Akkor egye ki a fene őket, ha egyes országokba jó a gyenge verzió is.
-
Zahire
tag
válasz
Darvascapone #8019 üzenetére
Enyém 7676 . Elégedett vagyok vele.Persze. lassú a menü.Vettem volna nagyobb Philipset, de itt annyi rossz kritikát olvastam az utóbbi szériákról, hogy elbizonytalanodtam.Szóval, ha olyan lenne, nagyobban, mint a mostani, akkor vennék újra.
-
válasz
dualcore #8040 üzenetére
Igen régióként változhat A típus számból lehet tudni.
PL:42pfl6008/K42->a képátló
PFL->Sorozat
-6008->osztály 6= osztály 0= színkód 0= szoftver 8= azt (hiszem) különböző talpazat, vagy felszereltség eltérést mutató.
/K= Régió/országDe nem csak K-van hanem még van a fentebb említett példából is K,H,T,S végződésű.Így Dél Amerika,Európa,Ázsia,.....és azon belül is jegyezhetik számos végződéssel is pl /88
[ Szerkesztve ]
-
dualcore
őstag
-
dualcore
őstag
válasz
Luck Dragon #8035 üzenetére
Létezhet hogy más belső hardverrel szerelik más-más országban? Náluk hogy lehet jó ha itt és Angolban is rossz? Gondolom nem a szolgáltatók okozzák a problémákat. Mert ugye amit én is leírtam az áll meg az Angolnál is, és nem értem Németben ill. Franciában hogy lehet jó, és ajánlják. Én az enyémet senkinek nem ajánlottam volna, max. elrettentő példának.
-
TIT
veterán
válasz
lorinser #8029 üzenetére
Mindegy min játszod nem lenne difi,passzív lg-n láttam de csak 3-ból 1 típusnál,de ha nem ezt a típust veszem lehet,hogy látnám.
Tudom,hogy nem mindig jön ki de én konkrét részt néztem ahol ki kéne jönni és nem jött.
A youtube-os vidik használhatatlanok 3d-re és pc-ről működne.
Van lejátszóm:dvd
Dualcore: Az van amitől féltem,hogy nyugatra megy a jó,keletre a selejt.A franciáknál és németeknél kaphatók biztos nem made in poland. -
macii97
senior tag
Hát, ami azt illeti, én sem erre a sebességre számítottam. Jó, persze tudtam, hogy nem a leggyorsabb fw ami a világon van, de nem igaz, hogy a Philipsnél ez nem tűnik fel senkinek. Igazából azt, hogy a menü kaki, ki lehet bírni, de amikor már a guide és a csatornaléptetés is lassú, ott kezdi elveszíteni a TV a lényegét. Oké, hogy képminőségben szerintem is kiváló, de na. Azért ezen simán lehetne javítani. Érződik rajta, hogy nem a vas a kevés, mert az adás megy rendesen, egyszerűen a fw szenved
-
Hudee
tag
válasz
Luck Dragon #8035 üzenetére
Visszamentem, rendelhettem egy újat, a szervizes srác szerint volt már philips tv esetén elállás az utóbbi időben... Ez kicsit elvette a kedvem
De bízom abban, hogy ez csak 1 félresiklott darab volt, nem ilyen az egész 7xxx széria.
-
válasz
dualcore #8034 üzenetére
Egy kis kutatás után nem csak a tied volt ilyen. Angliában az ottani tulajdonosok szerint 2D tartalmak csak a közepes tartalmat ütik meg ,és hasonló gondjaik akadtak mint neked Pontosítva a legnagyobb gondok: Színtartalom,Gamma, és a legnagyobb fájdalom a Hologrammképződés
De viszont a 3D-tartalmakat dicsérik... A fő forrásom itt a (Digitalversus)-volt.
Németeknél már más a helyezett, ott szeretik, sőt 10/8-ember csak is ajánlja. (Avtechforums)
Francia országban 10/9-ember tetszik. és ugyan az a helyzet mint a németeknél.(Villantechforums)
Ukrajnában viszont már nem szeretik! Ott is a kép minősége a legnagyobb gond mindenkinek. az arány 5/3 (Fotos) -
dualcore
őstag
Igen a 730 as az tényleg jobb, de a Philipsben is van jó széria. Minden gyártónak megvan az az olcsó szegmense amiből kispórolnak ezt-azt, némi kompromisszummal. A baj akkor van amikor a kompromisszum a minőség rovására megy. A 7xxx szériától azért jó készülékek kerülnek ki.
Én a mai napig arra lennék kíváncsi, hogy az enyém volt rossz, vagy ez az összes 7-es UHD-ra jellemző?
Én bevállaltam Süti5 kollégával, neki bejött a 6-os UHD, nekem nem a 7-es.
Kíváncsi leszek ha már többen leszünk az UHD szegmensben a véleményekre. -
-
törölt tag
válasz
lorinser #8029 üzenetére
Neki a demo se adja a 3D-t, mert valami hiba van a rendszerben, vagy a tévé a hibás, ezért kellene valaki a XI. kerületből, aki segítene. Neked van valamilyen lejátszód?
Luck Dragon, Jó pár tévét láttam mostanában, de ilyen deformálódott hátlap egynél sincs.
[ Szerkesztve ]
-
lorinser
senior tag
Pedig látnád. Az, hogy "kijön-e" a képernyőből a 3D nagyban attól függ, hogy milyen anyagot nézel. Nálam is leginkább csak befelé megy a kép, de van olyan is, amikor igen csak kijön. Ez attól függ, hogy a készítőknek mi volt a szándékuk és szerintem nem attól, hogy passzív vagy aktív 3D-t nézel vagy hogy Philips-en, Samsung-on nézed-e.
Nézd meg ezt, itt még a kígyó fejét is megfoghatod annyira kijön a képernyőből.
Vagy 2:20-tól nézd a virágszirmokat.[ Szerkesztve ]
-
TIT
veterán
válasz
dualcore #8018 üzenetére
Ezért jobb szerintem a 730-as Lg.
A szoftver nincs optimalizálva azért lassú,írták,hogy fw frissítésnél gyorsul de nem.
Én nem vennék philips-et újra,muternak vettük jó drágán és a 3d-t se látom,ő meg szenved a tetűlassú menü miatt.Azt hitte a távrecsegő rossz.Neekm is gyors a 9603 menüje(teljesen más)
Van valaki aki a XI.-be lakik és van mediaplayere?Nem hinném,hog azzal vagy bd playerrel látnám a 3d-t(amikor kijön a tv-ből) -
Hudee
Ahogy írják a többiek is ,ezt azonnal vissza kell vinni. Itt nincs mese, a kijelző hibára amit írtál hogy kis mozgás után picit javul erre arra utalok hogy a kijelzőbe ágyazót vezérlő panel egyik szalag kábele van annak csatlakozója érintkezési hibával van felvértezve és későbbiekben még rosszabbra is fordulhat. Hátlap az öntési hiba is lehet ahogy az egyik fórum kolléga is írta, ez minden márkánál előforduló hiba sajnos itt a Philips sem kivitél amúgy a hátlap Hong Kongi bér gyár készíti és Lengyelországba kerül beszerelésre ha jól emlékszem.
Trak
Igen még mindig ilyen lassú a Hbb rendszer sajnos. Én abban bízakódom hogy amit IFA 2014 bemutatták a PFS androiddal ellátott készülékeiket elhangzót egy olyan mondat hogy nem csak a felsőbb szegmensben szeretnék az androidot hanem majd kisebb szegmensekbe is . Már csak az a nagy kérdés hogy mikor lépik már meg, mikor lesz az amikor a 7-es és 6-szériában "bele integrálják". Akkor legalább nem kell azon gondolkodnunk hogy ez a tv vajon támogatja ezt és ennek a lejátszását. csak egyszerűen letöltőd.
Darvascapone
Igen[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
Hudee
tag
válasz
azigazimoris #8001 üzenetére
Megfigyeltem, hogyha megnyomom kicsit a sarkokat, akkor a bevilágítás mértéke csökken. (A bevilágítás a sarkoktól 4-5cm-re található). Tehát azokon a pontokon ahol bevilágítás van feszül a kijelző a kerethez. Ezzel itthon lehet valamit kezdeni? Vagy ha megmozgatom a csavarokat ugrik a gari?
-
süti5
őstag
válasz
Én igen. Nálam ár/érték kérdése a tv.
Ennyiért ennél jobbat tuti nem vettem volna, és meg is vagyok vele elégedve nagyon. -
azigazimoris
aktív tag
válasz
Igen :-)
Engem megvettek a képminőséggel meg az Ambival...[ Szerkesztve ]
-
Darvascapone
csendes tag
Aki vett mostanaban Philips tv-t az venne ujra?
-
dualcore
őstag
Igen ők a kiagyalók, és azt a formátumot kihagyni az szégyen. A tv amiről beszéltem az LG 50lb650. De sd adásnál láttam már az LG42la 660-s nél is némi felhősödést, ami sokkal jobb az előző modellnél hardveresen.
A Philipsre visszatérve, nekem ugye 4 magos procival volt szerelve, és azt hittem hasítani fog a menü meg a csatorna léptetés, de szomorúan tapasztaltam a valóságot, hogy nem.
A régi Philips ami még most is hasít (32PFL 7404H) az úgy tüntette el a csíkot alul-felül, hogy van egy "nem méretezett" formátum, amikor kinyújtja le föl a képet de egy picit lecsíp az oldalirányból közben. De aki nem szereti a csíkokat mint én annak tökéletes megoldást kínált. -
-
Monya78
veterán
válasz
viking19 #8012 üzenetére
Próbáltam azt a spéci philips progit, macerás és nem is ismeri fel a kisebb kategóriás tv-ket. Mire megtalálod és letöltöd jópár reklámoldalon és víruson kell áttörni.
És is a kedvenceket javaslom...ahol megcsinálhatod a tetszőleges sorrendet, kidobálhatod a felesleges adókat, és sokkal egyszerűbb mint az a progi.
Trak: Olyasmit tapasztalok ha több külső USB eszköz rá van csatlakoztatva mintha lassulna a menü... (2013-as modell)
[ Szerkesztve ]
-
-
viking19
tag
Hali,
Új vagyok a fórumban!
Van egy 42PFH6309-em. Bocs, hogy ezt mondom, de kicsit megbántam. Nagyon lassú minden.
Mindegy, elfogadom.
Az a kérdésem, hogy létezik-e megoldás a gyors csatornalista szerkesztésre. Más márkáknál van offline csatornaszerkesztő. Itt is van ilyen? A lassú menü miatt befonnám a hajam, amire végeznék... -
dualcore
őstag
válasz
#94529552 #8007 üzenetére
Az idő hiánya miatt elég rövidre fogtam. Ma reggel ismét bekapcsoltam, a kép és hang megérkezéséig 4Mp. telt el. A csatornaváltás 2MP-et vesz igénybe minden alkalommal, a gyors görgetést nem engedélyezi,de a csatornainfó azonnal a képpel együtt megjelenik. CI kártyám jelenleg nincs tehát erről érdemi infóval nem tudok szolgálni, amivel teszteltem az a Mindig TV, és a UPC STB. Az Sd adások képét, a kielégítő és a jó közé sorolnám, bár az RTL műsor sokkal szebb mint a TV2 képminősége.A színekkel nincs baj, foltosodást, áthúzást nem tapasztaltam. Összességében sokkal jobb mint eddig bármilyen tv-n láttam. A HD műsorok pedig tű élesek, gyakorlatilag nehéz megkülönböztetni a minőséget, egy FHD filmhez képest. Nyugodtan írom hogy szinte tökéletes. Egyik adásmódnál sem tapasztaltam azt a jelenséget mint az előző tv-nél, hogy a feliratoknál pixelekre esik szét a kép ha gyorsan mozog a háttér. Itt ilyen nincs. (Ezt viszont más gyártó modelljeivel is tapasztaltam). A CI kártyám ezen a héten kell megjöjjön akkor arról is bővebb infóval tudok szolgálni. Ha bármi infó kellene még szívesen leírom, ma délután már időben hazaérek, és lesz időm neki ülni és komolyabban megnézni minden funkciót.
-
törölt tag
válasz
dualcore #8006 üzenetére
Köszi, de a legfontosabb, az SD és HD tévé adások minősége kimaradt, és a legtöbb panasz arra van. Csatornaváltás ideje(Smart card-dal)?
A bekapcsolási időt ne újraindításkor mérd, hanem a napi első bekapcsolásnál, mert ezeknél kikapcsolás után van egy készenlét is egy ideig. -
dualcore
őstag
Egy-két kolléga jelezte hogyha megkaptam a Sony tv-t írjam le ide a tapasztalataimat.
1.bekapcsolás a csatornatelepítés és a régió automatikusan beindul mivel a lan kábelen regisztrálja a helyet, automatán érzékelt minden egyes bekötött külső forrást, és elindul a digitális adás. Ehhez kb. 4 percre volt szükség. A képminőség mondhatni nagyon jó.
USB: sima pen. és merevlemez egyszerre bedugva, 3 Mp. és beolvassa az összes filmet és zenét 500G háttértárról. A lejátszás gyors és akadás mentes, a kép minősége megüti a besza-behu kategóriát, Egyenértékü a képminőség a Dune Base 3D vel. Minden 4K-s anyagot hibátlanul visz kristálytiszta minőségben, állam leesve.
Hálózat: Tökéletesen látja a Nas-t, gépen a SERVIO és Plex telepítve az is simán beolvasva és minden formátummal megbirkózva, felirat hibátlan, eltolható, nagyítható. Képformátum több is van benne, 4:3-16:9, 21:9.
Smart: Nem írom le részletesen, de nem volt olyan amit nem tudtam elindítani, YOU TUBE, Miracast, , stb.
Menü: Újraindítás után a bekapcsolás kép és hang kb 3Mp. smart funkció + 1 Mp. A menü áttekinthető azonnal megtaláltam benne minden funkciót. Nem tudom mi alapján állította be a képet és a hangot, de hozzá sem kellett nyúlni egyből jó volt minden.
3D: A mélység állítható és sokkal jobban érvényesül mint a Philips UHD- ben volt (megjegyzem az nem volt rossz abban sem). Tud minden konverziót.
Csatlakozás: 4 HDMI, ebből egy ARC funkciós 2 MHL kompatibilis,és 2.0 HEVC kódolást tudja. 3 USB, 2 sat antenna 1 DVB-T.C.
Végeredményben nagyon meg vagyok vele elégedve, a kép tökéletes a hang az elfogadható de nem kimagasló. Egyedül amit nem tudtam életre kelteni az a Full Hd beépített kamera, bár még a SKYPE nem próbáltam, de a boltban a srác egy gombnyomással behozta csak én még nem jöttem rá hogy mivel. A lényeg hogy ez már nekem s tetszik, meg a feleségemnek is.
A pontos típus:Sony Bravia KD-49X8505B -
TIT
veterán
Edigtallal vigyázz,szemét egy banda.
A 6509-nél is a tetején egy picit van hézag de nem vészes,csak felháborító,főleg ennyiért,a többiről nem beszélve(nuku 3d hatás) -
Zahire
tag
"Írásban történő elállás esetén azt határidőben érvényesítettnek kell tekinteni, ha Fogyasztó az erre irányuló nyilatkozatát 14 naptári napon belül (akár a 14. naptári napon) elküldi a Szolgáltatónak."
Ez még akkor is így van, ha semmi baja nincs a készüléknek, azaz nem szükséges megindokolnod az elállás okát.Ha hibás a készülék akkor különösen így van.Szerintem jelentsd be, rögzítik a problémát, biztonság kedvéért írásban is beadhatod a nyilatkozatodat. -
azigazimoris
aktív tag
Igen. Bár lehet, hogy ők mást mondanak, de Igen.
Én azért írnék a support oldalra, hogy ellenőrizzék a csavarhúzó nyomatékot a gyárban :-)
Meg azért a quality control is hagy némi kívánnivalót maga után...
Más területen ugyan de a Philipsnek dolgozok, ilyen ramatyot ha kiadnék a kezeink közül, karóba húznának...[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: MárkaLánc
- 3D nyomtatás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- CPU léghűtés kibeszélő
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...