- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- AMD Catalyst™ driverek topikja
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali fotós kérdések órája
- Házimozi belépő szinten
- Dell asztali gépek
- AMD vs. INTEL vs. NVIDIA
- A Keychron K2 HE rapid trigger billentyűzet tesztje
- LG LCD és LED TV-k
-
PROHARDVER!
Ha kérdezel, akkor kérdezz úgy, hogy segíthessünk: írd le a gyártót, típust, évjáratot és motorkódot/ teljesítményt!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Corsa02
őstag
válasz
daniel2121 #227749 üzenetére
Persze, ahogy 426os is linkelte, az a repair kit. Gondot nem okoz egyébként csak zajt. A csere sem vészes, csak előbb a hővédő lemezzel kell megküzdeni.
Nem találkoztam még olyan esettel ami szét hallottam volna. -
bnorci71
addikt
-
426os
őstag
válasz
hdanesz #227753 üzenetére
Nem tudom, talán Corsa rendelkezik infóval erről. Véleményem szerint ahol csörgés van ott dolgok ütődnek össze, ami hosszútávon eredményezhet nem várt kopásokat, de hogy ez mennyire hosszútávon jön elő, passz. Ha mindig csörögne, lehet nagyobb motivációm lenne megszüntetni. Ha nagyon nagy a játék az állítókarnál, akkor esetleg nem szabályoz elég pontosan és lehetnek teljesítménybeli problémák. De ez csak az én elméletem. Azt érdemes szem előtt tartani, hogy ennek a mechanizmusnak elég tág hőmérséklet tartományban kell működnie, szóval valamennyi lötyögése mindig lesz.
-
lsebestyen
addikt
válasz
bandi0000 #227743 üzenetére
Nekem hetekig volt bent hahu parkolóban egy autó, de egyrészt belsejéről nem voltak képek, másrészt képről totál úgy tűnt mintha meg lenne nyomva a küszöb. Aztán csak felhívtam a hirdetőt, a belseje a megtett km ellenére szinte hibátlan, a küszöbnek kutya baja nincs, csak a fény/árnyék esett rá pont úgy…azóta meg is vettem. Még nem jelentkeztem be ide vele a csoportba, hiányzik a 40 HD kép.
-
426os
őstag
válasz
hdanesz #227750 üzenetére
Van repair kit, 05e198701a a cikkszáma. Kacérkodom a gondolattal, hogy megrendelem, csak meg kéne néznem erwinben, hogy mennyire macerás cserélni. Nem tudom, hogy az enyémen megcsinálták-e ezt a beavatkozást vagy sem, hidegen csörög pár mp-et. Ha itthon ki tudom cserélni, lehet megcsinálom, de fizetni száz eurókat nem fizetnék a cseréjére, annyira nem zavar.
-
hdanesz
őstag
válasz
daniel2121 #227749 üzenetére
Elvileg lehet. Láttam több opciót is. Valaki azt írta, hogy márkaszerviz csinálta garanciában. Valaki rugóval helyettesítette a rudat. És van hozzá valami repair kit is.
De pontosabban én sem tudom.
@Reggie0: Itt nem is a mély hangokkal van gond. Én csörömpölő, fémes hangra vadásztam.
-
daniel2121
őstag
válasz
T0mBd1gg3R #227692 üzenetére
Meyle hd teljesen jó.
-
imyourfriend
őstag
válasz
zolnagy #227742 üzenetére
Ez a carista adapter igen maga az alap carista kitud olvasni pár dolgot akcióban sikerült vennem 12ezer/év-ért pro verziót, de nem is igazán emiatt kellett.. volt vagy három elm327-es adapterem melyek 2-3 hónap után rendre elköszöntek egyszerűen nem volt hajlandó csatlakozni egyik sem. Kihajítottam őket és ezt követően jött a carista, ezzel bármikor használom a vag dpf-et, car scannert vagy magát a carista appot mindig csatlakozik.
-
bandi0000
nagyúr
válasz
lsebestyen #227733 üzenetére
igen igen, kajak az lenne?
Mondjuk ez a jobbik eset, de tényleg úgy néz ki mintha alatta jönne fel a rozsda
Sza_Sa: Tudom, hogy nem egy Bentley de azért ne legyenek már ilyenek
-
zolnagy
őstag
válasz
imyourfriend #227702 üzenetére
Köszi a tippet.
Car scanner meg van már egy ideje, de csak egy olcsó elm327 adapterem van hozzá. Múltkor megvettem a pro csomagot hozzá a legkisebb időre, mert akkor csak arra kellett volna, hogy a developer módot bekapcsoljam a fejegységnél (akkor nem volt még vcdsem). Viszont ezzel az elm327-el nem sikerült. Ha ez a carista scanner ennyivel jobb, lehet beruházok rá. Ez az? [link] -
Sza_Sa
senior tag
válasz
imyourfriend #227735 üzenetére
Köszi!
-
hdanesz
őstag
-
Sza_Sa
senior tag
-
kcsa
veterán
Sziasztok,
másfél hete egy Skoda Octavia mk4 iV-t hajtok, viszont van egy furcsaság amit nem tudok megérteni/megoldani: tempomattal pl M0-n haladva egyrészt mintha néha fantom sebességkorlátozó táblákat látna, de ez még a kisebb gond. A nagyobb az, hogy ezeknél (de máshol is) a tábláknál hajlamos felülbírálni a tempomaton beállított sebességet, és vagy gyorsít (pl tempomat 100 helyett szabályos felső határ 110-re), vagy ami ennél rosszabb, hogy pl a csömöri kanyarban behaluzott egy nem létező 65-ös táblát, és intenzíven fékez erre a sebességre.
Két napja túrom a menüt, és nem jövök rá: mi engedélyezi az önálló sebességbeállítást, felülbírálva a vezető beállítását?
Remélem valakinek csípőből megy az infó
-
-
bandi0000
nagyúr
VIN szám alapján elvben megtudja mondani a VW szerviz, hogy pontosan milyen felszereltség volt az autóhoz, ez hogy nézne ki a gyakorlatban? Bemegyek adják is, vagy fizetős, online igényelhető stb?
-
Szada85
aktív tag
válasz
Corsa02 #227718 üzenetére
Most DNUE, elötte volt CJXA, de amennyire emlékszem mindkettönél azonos volt a megoldás, egy lefelé fordított hengeres ház, alul a menet.
Ettöl függetlenül én is arra hajlok, hogy a szerelö volt a hiba forrása, vagy kapkodott, vagy nem figyelt, és nem várt eleget, hanem gyorsan kikapta a szüröházat, amiben még olaj volt... -
Sza_Sa
senior tag
válasz
imyourfriend #227702 üzenetére
Csinálsz egy képernyőképet, hogy merre van a korrekciós érték a car scanner-en?
-
-
Szada85
aktív tag
válasz
426os #227714 üzenetére
Engem ebben csak az zavar, hogy egy szolgáltatásért (plusz anyag/hulladékkezelés, tudom) fizetek, aminek a kimenetele nem szakszerü, söt tovább megyek, akár még veszélyt is hordozhat magában (nálam pl. a generátor körül is találtam pár olajcseppet/pacát, egyszerü emberként azt tippelem, hogy ha akár a generátorba, vagy egyéb forró motoralkatrészre/be jut, annak lehet nem túl kellemes mellékhatása)...
(Külön drámai az egészben, hogy pont másnap posztolt egy másik Cuprás honfitársunk fotót az autójáról, amin a motortér pont onnan jobb elölröl indulva égett ki részlegesen, nem biztos, hogy ez volt az oka, azóta nem posztolt fejleményeket a tag.)
Nem mellékesen az eredetileg 1 órás látogatást egy második órás szeánsz követte, ahol kezdésnek kardozhattam le az ügyfélszolgálatossal a gondomat (nem igazán értette mi is a gond, vagy én most ezzel mit szeretnék tölük), majd helyre várni, újra felemelni, haspáncél le, alapos takarítás, közben sürün megmagyarázva mi miért mehetett félre, és amúgy is a gyártó anyját, hogy oda és úgy (fejjel lefelé) tette az egész szüröt
(ezt mondjuk én sem tudom 100%-ban helyeselni, de kíváncsi vagyok van-e ennek valami speciális oka, talán @Corsa02 majd mond valami okosat), majd újra összerakni, ezt követöen a hazaút után is kontroll, majd néhány tíz/száz km után egy harmadik ellenörzés is, biztos, ami biztos...
-
426os
őstag
válasz
Szada85 #227711 üzenetére
Én is vettem már át olajcsere után az előző autóm úgy, hogy úszott az alja az olajban. Természetesen csak otthon vettem észre. Fel nem foghatom hogyan lehet így visszaadni autót, mert képtelenségnek tartom ezt nem észrevenni összerakás közben (és tudtam, hogy előtte nem volt olajos). Szinte minden szervizlátogatás után elgondolkodom, hogy én ezt alaposabban is meg tudtam volna csinálni magamnak. Csak hát az idő, hely, szerszámok nem mindenhez adottak sajnos....
-
-
Szada85
aktív tag
válasz
Corsa02 #227700 üzenetére
A legutolsó mondatban írt miatt kellett visszamenjek legutóbbi olajcsere után, hazaérve látom, hogy a haspáncélban, és az olajteknö peremén állt az olaj... kiderült, hogy valószinü Ö is mellélöttyinthette (szerinte az olajszürö kivételekor csoroghatott le valamennyi, mondjuk egyik hiba ok sem elfogadható számomra...).
Ezentúl csere után mindig frissen ellenörizhetem ezt is. -
hdanesz
őstag
Köszi mindenkinek. Kérnek árajánlatot a vezérlésre. A többit meglàtjàk. A wastegate rúd gázos dolog? Hozzászólàsok alapján nem annyira
-
hdanesz
őstag
válasz
molnarpeter #227704 üzenetére
Az lesz. Nem volt vezérlés csere még. Ezeket összeszàmolva ez van 300-400 ezer Ft?
-
molnarpeter
nagyúr
válasz
hdanesz #227703 üzenetére
Ha wastegate rattle, akkor jól le kell alkudni és elhozni
álló motornál [yt link1] , járó motorral [yt link2]
Vezérlés volt már cserélve? Ha kéne úgyis, azzal együtt le lehet tudni a szimeringet. -
-
imyourfriend
őstag
válasz
zolnagy #227684 üzenetére
Kínai vcds mellé beszereztem egy carista scannert, és a legújabb találásom Car Scanner, gombokert lehet beszerezni a pro verziót + ki lehet olvasni elég sok értéket többek között a porlasztó korrekciós értékeit is. kínai vcds-t kódolni használtam alapvetően 10 ezerért nem rossz dolog csak a kis stickert könnyebb használni elfut rajta a vag dpf más nem is szükséges heti szinten.
Új hozzászólás Aktív témák
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Oppo Find X5 Pro - megtalálták
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen videókártyát?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 7***(X) "Zen 4" (AM5)
- Nothing Phone (1) - nem semmi (2)
- Elden Ring
- Gmail
- További aktív témák...
- Techsend Electric Scooter Cyber Monster elektromos roller 2024, garanciával, eladó!
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- AWS 5x108 R17 felni + Bridgestone Potenza Sport gumi
- Siemens EQ6 Series 700 premium ritka tipus keveset használt
- Tchibo Esperto Caffe szemes kv föző hibátlan működéssel
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- TP-Link Archer C1200 Router eladó (1200 Mb/s Wi-Fi)
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone X/iPhone Xs/iPhone XR/iPhone Xs Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest