Új hozzászólás Aktív témák

  • janos666

    nagyúr

    LOGOUT blog

    válasz Kiskokó #42998 üzenetére

    Nem vagy egyedül, illetve én is belefutottam ebbe.

    Nekem is így alig 25 évesen úgy lett 1.5M-ós A4-em, hogy apám javasolta, családi szinten is jobb lenne ha megint lenne két autó a háznál, amiből az egyik személyautó.
    (Kisgyermek koromban, jobb időkben akár 3 is állt itt, csak utána agresszíven elszegényedtek a szüleim egy időre.)

    Különböző okoból is az én nevemre lett írva, de nem tekintem kizárólagosan a sajátomnak, hisz elég sokat adtak bele a szüleim. Bár én fizettem az átíratást, a biztosítást, az autópályajogot, és én tankolom azután is, mikor apámnak ritkán eszébe jut belevágni pár 100km-t, mikor tudja, hogy nem mennék vele sehová és oda jobban fekszik neki ezzel menni (pár napja vicces volt, hogy hazajöttem éjjel teli tankkal, lefeküdtem, felkeltem délután, beleültem este, és félig se volt a tank, LOL :DDD). De 25 éves kvázi egyetemistaként (az utóbbi félévekben alig veszek fel egy-két tárgyat, mert elfogytak, csak ezeket meg nincs kedvem/lelkierőm megcsinálni, ezért van idpm melózgatni) nyilván nincs olyan keresetem, amiből 100%-ig én finanszírozhattam volna.

    Az meg hogy az utóbbi pár hónapban a teljes nettó bevételem erre ment el, hát...
    Költhettem volna piára, kurvákra, vegyszerekre (nem mondom én, hogy nem finom a kóla -> ha már kiskokó :))), stb, de kevés értelmesebb adódott volna most, mint egy autó (azt sem tudom még hogy költözni mikor és hová szeretnék majd, így lakásvásárlás sem időszerű még egy-két évig).
    Most hogy le lett tudva a vásárlás utáni szervizelés (vagyis majdnem, mert a váltó még nem lett szétszedve -> úgy tűnik nem is lesz még egy-két hónapig, bár elvileg bőven belefér még 10k km, csak egyben le akartam tudni, biztos ami biztos), ha nagy baja nem lesz, akkor nyugodtan szaladgálhatok vele (többet tudok melózgatni, mert nem kérhettem bármikor el apám kocsiját, neki is kell az elég sokat), így hosszabb távon pozitív lehet a mérleg.

    Sokkal olcsóbb autót meg hova?
    Nekem először az állt kézre, mikor felbújtott apám egy autóra, hogy 500k-ért nézzek (mert akkor épp annyim volt nekem "összespórolva" az utóbbi hónapokból), de aztán én is rájöttem, hogy azzal meg csak gáz olyanokat csinálni, hogy hajnalban beleülök és bejárok vele ~800km-t különböző előre egyeztetett időpontokra az ország különböző részein és éjjel hazaérek. Egy ettől lényegesen öregebb autóban már nem bíznék meg annyira, hogy nem vágja keresztbe az egész napomat, ami rövid és hosszú távon is okozhat bevételkiesést is.
    Ezért lett ikább így, cakk-pakk 500k-s Suzuki helyett 1.5M-es A4, és nekem is nehéz megérteni, hogy ez miért fáj annyira azoknak, akik először csak a saját keresetükből tudtak "normális" autót venni (ami halad, ha sietni kell, és ha nem is sebezhetetlen, de azért még sem számítasz arra hogy 1000km-enként rohangálsz vele a szerelőhöz).

    Gyerek vagyok, de van azért valamennyi bevételem, és nem egyedül fizetem, de azért adok bele. Ez szerintem kicsit más, mint mikor a 18 éves friss jogsis kap egy új 10+ millás autót a szalonból csak azért, hogy a haverjainak mutogassa.

    [ Szerkesztve ]

    TV/monitor kalibrálást vállalok. ||| "All right , Thom. But understand this: I do care for you. I care for all the lost souls than end up up here."

Új hozzászólás Aktív témák