Új hozzászólás Aktív témák

  • havri1

    félisten

    válasz Morris #145941 üzenetére

    Bár nem tudom pontosan milyen autód van, de a passat nekem (B5.5) az összes ajtónál beázott.
    Az ajtó kárpit alatt, az ajtó belső borításának belső felén a víz folyik szépen lefelé. Üvegeknél ami befolyik, arról van szó.
    Alapban ez a lemez, egy peremben lévő gumián szerű anyaggal van ragasztva/szigetelve, na ez x idő után gyönyörűen kiszárad, porlik, vagy egy esetleges ajtó szerelésnél (mikrokapcsoló, zár, ablakemelő stb), annak összeszerelésénél már nem zár jól. Szóval ha esik az eső, akkor nem az ajtó alján folyik ki, hanem szépen a kárpit alatt, a kéder gumin belülre, és egyből a szőnyegre.
    Könnyű ezt reprodukálni. Valaki locsolja kintről az üveget, te meg belülről lesed. Ha megjelenik a kárpit alján a víz, ott ázik be.
    Sokáig észre sem venni, mert a szőnyeg baromi vastag, a hő és hangszigetelő réteg megszívja magát. Szar kiszárítani. Nekem ki kellett szedni a 2 első ülést, kibontani a küszöbnél a szőnyeget, és úgy lehetett felhajtani. Ha hiszed ha nem, 4 cm víz állt a taposókban. Mákom volt, mert az automata váltónak az elektronikája (jobb első taposó) kicsit meg van emelve, és egy műanyag dobozban van. Nem érte el pont, inkább a 2 hátsó taposóba folyt.
    8e-ért gyári pasztával (made by mozaik)/ oldal megcsinálták. Azóta nem ázik be.

    A másik sarkalatos pont az akkumulátor alatti rész. Gyárilag 2 vízelvezetője van, egy baromi szar gumi zárósapkával, ami nagyon hamar eltömődik levelekkel, porral, sárral. Egy idő után az esővíz miatt ez megtelik, és átbillen a pollenszűrőnél, egyenesen a légbefúvókon folyik be a víz az első taposókra.
    Én egy laza mozdulattal mind a 2 gumit kitéptem (szar hozzáférni, tornázni kell a tűzfalnál rendesen), azóta nem volt gond. Nálad nyilván nem ez, mivel száraz.ott.

    [ Szerkesztve ]

    havri

Új hozzászólás Aktív témák