- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Windows 11
- DIGI internet
- Adobe Photoshop
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- OpenMediaVault
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Mikrotik routerek
- Milyen program, ami...?
- Alternatív kriptopénzek, altcoinok bányászata
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Sziasztok!
Otthoni hálózatot szeretném nagyobb sebességre kapcsolni, mert jelenleg csak 100mbps.
Családi ház, két különálló szinttel, de egy internet előfizetéssel.
Az alsó szintre érkezik az optikai kábel, ehhez csatlakozik a digi által adott ?modem. (több port is van rajta, de csak a lan1 működik, pedig azt hittem routerként is funkcionál)A jelenlegi kialakítás szerint a modem után egy router következik, ami az alsó szintre szolgáltat netet, ebből pedig egy utp kábellel a felső szintre vezetve ismét egy router következik access pointként használva, pc, nas rákötve + wifi is kell, mert a födém eléggé leárnyékolja a lenti jelet. Mindkét router 100mbps.
A fenti szintre szeretnék 1000-es hálózatot. A digi által adott modem elvileg tudja, hisz a net is annyi lenne eredetileg.
Ha ugyanúgy szeretném megoldani, mint jelenleg, akkor két 1000-es routert kellene vennem. De nem szeretnék, így arra gondoltam, a modem után következhetne egy 1000-es switch, amibe a lenti router és a fenti is külön-külön csatlakozna.
Működőképes ez az ötelt? Van esetleg jobb megoldás?
Köszönöm előre is a tanácsokat! -
törölt tag
Sziasztok!
Nem vagyok túl nagy szakértője a hálózatoknak, így előre is elnézést, ha valami teljesen alapvető dolgot kérdezek.
Szeretném dslr fotógépemet vezeték nélkül összehozni pc-vel.
Azt már tudom, hogy ilyet csatlakoztatva a fotógéphez és ennek a programnak a segítségével működik mobillal, tablettel a dolog, de addig nem szereznék be egy ilyen eszközt, amíg nem tudom, hogy pc-vel is jó lesz-e.
A pc a digi által kapott modem/wifi routerhez csatlakozik kábellel, a pontos típust most nem tudom.
Összehozható ez a hálózat? -
törölt tag
Sziasztok!
Segítséget szeretnék kérni otthoni hálózat ügyben.
Ki van nevezve egy gép szervernek, amihez egy routeren és egy switchen keresztül csatlakozik 4 másik gép.
Csatolva teszek egy képet, hogyan is néz ki.Az a probléma, ha a win7 és win8 gépről próbálok lemásolni vagy felmásolni a szerverre nagyobb fájlokat, vagy akár több kisebb jpg képet, vagy sokszor egymás után nyitok meg egy excel fájlt, akkor lefagy a szerver.
Az XP-s gépekkel nem tudom ezt a hibát előhozni.Eddig még nem sikerült rájönnöm, mi okozhatja a problémát.
Valaki tud segíteni ebben?Köszi!
-
törölt tag
Sziasztok!
Remélem jó helyen teszem fel kérdésemet.
Kellene egy kis segítség, mert valami nem oké a hálózattal.Van egy szervernek kinevezett gép, amin win7 ultimate 64bit fut. Ezen vannak a dokumentumaim.
Egy switchel össze van kötve 4 másik géppel. Azok közül 3-on win xp van, egyen pedig win7 enterprise 32bit. + van még egy gép az vezeték nélkül csatlakozik a hálózatra routeren keresztül.A probléma csak a win7enterprise-os géppel van. Sokszor ha meg szeretnék nyitni egy dokumentuot, pl. egy excel fájlt, vagy lemásolni egy képet a szervernek kinevezett gépről, akkor lefagy a szervernek kinevezett gép. Azért érdekes számomra a dolog, mert teljesen a random módon történik ez. Van, hogy hónapokig semmi probléma, aztán egyszercsak használhatatlanná válik, majd másnaptól ismét minden tökéletes. (az xp-s gépekkel semmi probléma, soha nem csináltak ehhez hasonló problémát a szerverrel)
Szerintetek mi lehet a probléma?
-
törölt tag
Sziasztok!
Lenne egy kérdésem, mégpedig a következő. Tegnap feltettem a win7-et itthon az egyik gépre, másikon még xp megy. Próbálom megteremteni a hálózatot a 2 gép között, de nem akaródzik összeférni. D-linkes wlan routeren keresztül van mind2őn az internet, az működik is. A win7es gépről látommásik gépet, de mikor be akarok rá lépni akkor aszongya nincs engedélye a ... eléréséhez, kérjen hozzáférést a rendszgazdától. Xp s gépről nem is látni a másikat...
Ha valaki esetleg tudna segíteni, azt megköszönném, eléggé kezdő vagyok, ezt nézzétek el
Köszönöm
üdv, kayaman
Új hozzászólás Aktív témák
- Külpolitika
- Politika
- Telekom mobilszolgáltatások
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nincs több iPhone 14, az iPhone Air-t viszont lassan már gyártják
- Path of Exile 2
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Bemutatkozik az ASUS új, belépőszintű gaming notebookja, a V16
- További aktív témák...
- Új, makulátlan Asus TUF Gaming A15 FA507 (FA507NUR-LP005), Mecha szürke, 3 év garancia
- Lenovo Yoga Pro 7i Profi Ultrabook -30% 14,5 Brutális i7-13700H 14Mag 16/1TB Intel Iris Xe 2,5K 90Hz
- Lenovo LOQ 15irh8
- Bontatlan Lenovo Yoga Pro 7 Profi Ultrabook -30% Ryzen 7 7840HS 8Mag 32/1TB 2,5K RadeonT 780M 4GB
- Különleges ITX PC (5800X3D 64GB 1TB RTX4060 LP) - Portal Companion Cube
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest