- Programozás topic
- Május 5-én csörög utoljára a Skype
- Teljes stratégiaváltással megy neki az európai piacnak a BYD
- Proxmox VE
- Mobilinternet
- Vége: a kínai platformok nem adják vissza a pénzt visszaküldött áru nélkül
- Adobe Lightroom topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Synology NAS
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
spammer
veterán
válasz
barisssa #24353 üzenetére
Nem tudom mi lehet, de arra tudok gondolni, hogy valami más programmal összeakadhat, bekavarhat.
Valami vírusirtó vagy tűzfal van telepítve? Ha igen, nem lehet, hogy tévesen megfog valami fájt vagy komponenst és az tesz be a böngészőnek? Esetleg hiányzik valami dll vagy egyéb rendszerfájl, amitől megborulhat? Mert egy friss rendszeren elég furcsa, ha ilyet művel, főleg, ha uninstall és pucolás is volt. Más böngészőt próbáltál? Mondjuk Chrome-ot, az működik?
-
Penge_4
veterán
válasz
bluobluo75 #24352 üzenetére
Semelyik. Ezt egy lengyel srác fejleszti, akinek az a célja, hogy újraalkossa az Opera 12 funkcionalitását webkit/blink alapokon. El kell döntened, hogy a piros O betűhöz, vagy ahhoz ragaszkodsz, amit képviselt egykor.
-
barisssa
tag
Üdvözlet mindenkinek!
Egy problémám alakult ki az opera böngészővel kapcsolatban.
Aminap újrahúztam a gépet (win7, én azt szeretem), feltelepítettem mindent ahogy kell, az operát is, DE, most jön a hiba, a mellékelt képen is látszik a helyzetem, ahogy megnyitomm és nem tudok vele semmit sem csinálni, írhatok én bármit a URL-be b@szik rá, nyomhatok vagy 100 entert, vagy könyökölhetek a F5.re semmi, beállítás menüben is csak "betöltést..." ír, kiegészítőkre is, szóval mindenre!Újratelepítettem már vagy 15x (régebbi, legújabb verzsön is volt), win profilból kitöröltem a opera összes létező könyvtárát, registryből is kitakarítottam, és mégsem jó, nem tudom valaki járt már e így de remélem tud valaki, valami okosat mondani amit még esetleg kipróbálhatnék!
A probléma (nem engedte nagyobba feltenni, bocsi a minőségért)
Köszönöm előre is!
Elnézést a sok szövegért! -
Penge_4
veterán
válasz
bluobluo75 #24344 üzenetére
"Már hónapok óta várom mikor dobnak már ki egy olyan verziót, amire azt mondhatom, hogy végre lecserélhetem rá a mostani 12.17-es operám"
Ezzel szerintem több esélyed lesz...Otter Browser
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
bluobluo75 #24349 üzenetére
"Szerintem semmi hátrányuk nem származott volna abból ha a régit fejlesztették volna tovább!"
Éppen amiatt váltottak böngészőmotort, mert a régit már nem érte meg fejleszteni. -
bluobluo75
őstag
válasz
Aramir #24347 üzenetére
Feltettem, eddig ami volt fura az a facebook használata közbeni blokkoló telepítése (ABP)
Mi ez az Opera Notes?(#24348) dqdb: Szerintem semmi hátrányuk nem származott volna abból ha a régit fejlesztették volna tovább!
Elég régóta Operát használok, semmi bajom nem volt a régivel, csak ugye nem frissítették
Gondolom ez már lesz.
No az meg, hogy kétségeim vannak az új operával kapcsolatban, oda elég csak visszalapozni itt!
Majd tesztelem az újjat...... -
dqdb
nagyúr
válasz
Még mindig nincs normális verzió?
Ahogyan írtam, ez relatív. Szerintem, és sokak szerint már régóta van.Már hónapok óta várom mikor dobnak már ki egy olyan verziót, amire azt mondhatom, hogy végre lecserélhetem rá a mostani 12.17-es operám
Ha egy új 12.17-et vársz, akkor nyugodtan abbahagyhatod a várakozást: sosem fogsz pont olyat kapni, mert ez egy teljesen másik böngésző. Sok helyen gyengébb, sok helyen jobb, voltak olyan Opera jellegzetességek, amelyek megmaradtak, voltak olyanok, amelyek eltűntek, de ami a legfontosabb: más. Azt, hogy nálad az előnyök vagy a hátrányok kerülnek túlsúlyba, csak és kizárólag te tudod eldönteni.Kicsit olyan érzésem van, mint ha a fejlesztők szobrok, akik egyirányba néznek, és
semmit nem csinálnának
Igen, egy ilyen nagyságú cégnél úgy van, hogy a fejlesztők önmaguk hoznak döntéseket, és mindenki megy a maga feje után. Ja várjál, nem. Voltak a cég részéről bevallottan és nem bevallottan elhibázott döntések az új Operával kapcsolatban, volt amikor a látható fejlődés nagyon lelassult (ahol a nem fejlődés != nem fejlesztés), de azért egy használhatatlan kőbaltából idővel egy egyre jobb valamit csiszoltak. Ami persze messze nem tökéletes, ahogyan az O12 sem volt az.Hihetetlen........
Inkább az a hihetetlen, hogy valaki képes még az egyre több sebből vérző 12.17-et elsődleges böngészőnek használni a lehetőségek felmérése nélkül. -
Aramir
őstag
válasz
bluobluo75 #24346 üzenetére
Nem ütközik a kettő, simán elvannak egymás mellett.
-
bluobluo75
őstag
válasz
Sk8erPeter #24345 üzenetére
Köszi!
Amúgy a mostani 12.17 megfér azzal amit te mondol 26.0.1656.60.-as verzióval?
Azaz ha 2 Opera lenne fent a régi és új, nem ütközne?
Régebben mondta valaki, hogy eltér a 2 böngésző, nem ütközik -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
A réginek az összetett funkcionalitását, szanaszét-konfigurálhatóságát talán sosem fogja elérni, sztem próbáld ki a mostani stabil (vagy akár next vagy developer) változatot, és meglátod, mennyire jön be, mennyire tudsz vele együttélni. (Az aktuális stabil verzió a 26.0.1656.60.) A 12.17-est a saját érdekében előbb-utóbb muszáj lesz elfelejtenie az embereknek, még ha fájó is.
-
bluobluo75
őstag
Még mindig nincs normális verzió?
Már hónapok óta várom mikor dobnak már ki egy olyan verziót, amire azt mondhatom, hogy végre lecserélhetem rá a mostani 12.17-es operám
Kicsit olyan érzésem van, mint ha a fejlesztők szobrok, akik egyirányba néznek, és
semmit nem csinálnának
Hihetetlen........ -
dqdb
nagyúr
válasz
bluobluo75 #24342 üzenetére
Újabb? Igen. Jobb? Ez már teljesen egyéni preferencia kérdése. A nagy képet nézve szerintem van már jobb is, de biztosan vannak, akik ezzel nem értenének egyet.
-
bluobluo75
őstag
Üdv!
Van már jobb, újabb verzió a 12.17-esnél?
Köszönöm! -
törölt tag
válasz
Sk8erPeter #24340 üzenetére
Ez csak úgy eszembe jutott, mert FF alatt így működik. Illetve a figyelmeztetés ott van, de kb két kattintás elfogadni a rossz tanúsítványt.
-
törölt tag
válasz
Sk8erPeter #24338 üzenetére
Igen, csak ha mondjuk egy gyakran látogatott oldal egyszer ilyennel fogad, hogy nem stimmel a tanúsítvány, és ezt nem bazinagy tiltással dobja a böngésző az ember arcába, hanem egy oké/mégsem felugró ablakkal, akkor az emberek többsége, még akár amúgy hozzáértők is, simán nyomnak egy okét, és nem is foglalkoznak tovább a dologgal. Mert ez egy akadál, mert az ember tartalmat akar fogyasztani, ügyet akar intézni. És biztos megint elszúrtak valamit a hülye banknál, mert ott olyan idióták dolgoznak amúgy is, csak bosszantják az embert ezzel is
De tedd a szívedre a kezed, hogy te biztosan nem dőlnél be ilyennek. Én szánom bánom, de elképzelhető simán, hogy nem figyelnék eléggé a kiírásra. Bár mondjuk banknál azért valószínűleg.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
#16820480 #24337 üzenetére
Én mondjuk észre fogom venni, mert figyelek rá minden alkalommal, ha új oldalon vagyok, és bármi érzékeny adatot meg kéne adni
, de az igaz, hogy az átlagfelhasználó védelme érdekében tényleg jobb, hogy nem lehet könnyen kijátszani, engem inkább az szokott zavarni, ha nehezen sem lehet beállítani, hogy tényleg ezt akarom.
Mert mondjuk míg egy kereskedelmi oldalnál nyilván igyekeznek minél előbb javítani az ilyen jellegű hibákat (mivel elemi érdekük, hogy a felhasználóknak ne rendüljön meg a bizalma), egy begyöpösödött emberkékből álló tanszéken fullra lefossák, hogy a tanúsítvánnyal hibák vannak, és emiatt izélget a böngésző - teljesen jogosan! -, akárhányszor az oldalra látogatok.
-
törölt tag
válasz
Sk8erPeter #24336 üzenetére
Ezzel egyébként az a baj, hogy ha köztudottan elfogadottá válik, hogy vannak ilyen oldalak, akkor ugye nem fogod észrevenni, ha ténylegesen gond van a tanúsítvánnyal, és így sokkal könnyebbé válik az ilyesmivel való visszaélés. Például egy "man in the middle" esetén.
-
Sk8erPeter
nagyúr
Na ja, ez igaz, hogy az üzemeltető a hülye, de amikor például BME-s aloldalaknál kapok tanúsítványparákra hivatkozó üzenetet, és TUDOM, hogy az oldal egyéb tekintetben megbízható, csak ostobák az üzemeltetői, saját tanúsítványt adtak ki, és azt importálással sem sikerül elfogadtatni, hogy ne kapjam meg minden alkalommal a hibaüzenetet (szimplán mert zavaró), akkor azért felmerül az igény mégis ilyesmire.
-
dqdb
nagyúr
Szerencsére nincsen rá lehetőség.
Igen, nem elírás az, hogy szerencsére nincsen, hanem így is gondolom. A hibaüzenet megjelenésének többféle oka is lehet (a tanúsítványkiadó nem szerepel a megbízható CA-k között, nem arra az oldal szól az SSL tanúsítvány, mint aki válaszol, ...), de végiggondolva a lehetséges okokat minden esetben az jön ki, hogy az oldal üzemeltetője a hülye, és tegyen ő ez ellen.
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
Van egy oldal ahol az Opera "Érvénytelen tanúsítvány" ablakot dobál fel mindig.Hogyan tudnám elfogadtatni vele.A régi Operákban be lehetett állítani...
Thx! -
AtHoS
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #24327 üzenetére
Köszi, de megvettem korábban az élettartam licence verziót, amit most is ákcijóznak amúgy [link]
-
Debilon
addikt
válasz
Sk8erPeter #24329 üzenetére
bocs
-
Debilon
addikt
válasz
Sk8erPeter #24327 üzenetére
de ez csak 1 éves kulcs, utána nem jó, és a frissítések is csak 1 évig mennek
-
spammer
veterán
Milyen verzió fut nálad? 27-es bétában benne van. Lehet, hogy a stabilban nincs lehetőség rá, nehogy összeomoljon tőle a böngésző.
(#24316) Sk8erPeter: azért van színvonal... Pláne, hogy a megfogalmazott kritikák teljesen jogosak voltak. Alapvető funkciók nélkül adtak ki egy fapados böngészőt. És még mindig elég fapad, és ezek a "power user" beállítások is nevetségesek. Ezért is váltottam újra a rókára.
-
spammer
veterán
-
Orlin
addikt
Sziasztok!
A Dev-ben már nem lehet a gyorshívó miniatűrjeinek szélességét állítani?Mert ,ha mondjuk beteszek 15 oldalt a gyorshívóba akkor az alsó sorban az "ablakok pont nem látszanak teljesen.Tudom apróság,de zavar
Igazábol,ha a navigációs sáv csak pár mm-el lenne kissebb már az egész ablak látszana -
daimonion
senior tag
Amikor 15 hónappal ezelött vagy régebben átálltak a webkit motorra akkor is tudhatták a nehézségeket..Mégis olyan alapvetö hiányosságokkal jött ki a böngészö ami a tööbbiben ALAP ..Lehet védeni a mundér becsületét de akkor is szegénységi bizonyítvány..Azt ne mondja senki hogy nem lehetett volna használni a Goggle szinkronizálást vagy nem lehetett volna alapból belerakni egy HTML importot legalább.
Persze mindenki hülye aki nem esik hasra ettöl az INNOVATÍV SZUPER Korszakalkotó böngészötöl amelyben alapvetö dolgok hiányoznak még mindig.. -
-
Orlin
addikt
Van friss Dev 28.0.1738.0!
-
dqdb
nagyúr
válasz
daimonion #24305 üzenetére
Saját magadnak összemókolni egy alapszintű szinkronizálást egy délutános munka. Egy atomstabil, több platformos, biztonságos darabot már nagyon nem egyszerű, már csak a unit tesztek megírása is emberévekben mérhető (hasraütésszerű érték, de inkább alábecsültem, mint fölé).
Van három desktop platform, mobilon a normál és a Coast verziók miatt is többféle, sokféle szinkronizálandó adat, amelyek közül a könyvjelzők csak egy tétel, használja több száz millió felhasználó, akik egyszerre több eszközön is aktívak, felhasználónként pár száz-pár ezer adatdarab, nos ezt nem lehet elkapkodni. Itt stabilitásra, biztonságra kell törekedni mind az adatvesztések elkerülésére (sokutas szinkronizálásnál ez mindig kulcsfontosságú), mind a tárolt adatok biztonságos megőrzésére, mind a DDoS és egyéb hackertámadások kivédésére, és egy kellően nagy infrastruktúrát kell kiépíteni már az induláshoz.
Szóval igen, töketlenkedés van, mert az első implementációjukat lényegében a bevezetés előtt visszavonták, és félmondatos nyilatkozatok alapján újrakezdhették a munkát. Okkal tették ezt, és hidd el, így volt a jobb, mint egy indulás után hamar összedőlő vagy állandóan omladozó rendszert kiadni.
Sok döntésért és hülyeségért lehet ekézni az Operát, ekézem őket én is eleget, de ez nem az a terület szerintem, ahol jogos.
-
LonGleY
veterán
válasz
daimonion #24305 üzenetére
A véleményem, hogy fölöslegesen flamelsz.
Te programoztál már szerveroldalt úgy, hogy az biztonságosan és világszinten szolgáljon ki legalább 3 különböző platformra írt programot? Abban az egy évben pedig benne van 2 teljes böngésző kialakítása úgy, hogy a további termékeiket is frissítgették. Azóta meg Linux-on is jelen vannak (azt nem számoltam harmadik termékként - de lássuk be, önmagát az sem fogja megírni). De hogy ettől a retek kiemeléstől nem lesz semmi előrébb, abban biztos lehetsz. A következő verzióban pedig már benne lesz, ahogy eddig is lehetett róla tudni - biztos bazi nehéz kivárni.
-
daimonion
senior tag
Kíváncsi lennék a véleményetekre, hogy egy szinkronizálást mennyire nehéz leprogramozni ? Van olyan nehéz, hogy amióta átváltottak a webkit motorra nem lehet megoldani ? egy kicsit uncsi már ez a felirat az opera link oldalon
Köszönjük, hogy az Operát használja.
Nagy erőkkel dolgozunk azon, hogy még tovább fejlesszük a szinkronizálási funkciót, és még szorosabban integráljuk böngészőink következő generációjába.
Az alapoktól való építkezés eredményeként a program egyelőre nem szinkronizálható az Opera 14-es és újabb verzióival. Egyelőre.
Nemsokára szinkronizálhatja böngészőjét az Operával.
Köszönjük, hogy kitart mellettünk.
Azért az már elörehaladás, hogy lehet html fileokat importálni igaz erre is vagy egy évet kellett várni -
dqdb
nagyúr
válasz
utas666 #24303 üzenetére
Már Opera 15-ben is védték a default_partner_content.json fájlt, a hossza alapján valószínűleg egy 2048 bites RSA aláírás van ott a fájl elején Base64 kódolással. Többen a törlésével szabadítják fel maguknak a foglalt kereső-kulcsszavakat, és az opera.exe patchelésével ezután lecserélhető az alapértelmezett kereső.
Az opera.pak fájl volt eleinte "szabadon" módosítható, aztán egy idő után SHA1 hash alapú védelem került bele, de az könnyen kijátszható (legalábbis Opera 24-ben még így volt, azóta meguntam a folyamatos munkát vele minden verziókiadáskor).
Az igazi megoldás egy állandóan futó FSD filter lenne az opera.exe állandó patchelgetés helyett, amely a default_partner_content.json fájlt mindig nem létezőnek jelentené, ha opera.exe próbálná megnyitni, és az opera.exe megnyitásakor on-the-fly cserélné le a tartalmában az alapértelmezett keresőt az általad választottra. Mivel ez erőteljesen trójaiszerű viselkedés, így a vírusirtóval és egyéb HIPS védelmekkel meg kellene küzdeni az engedélyezéséhez, cserébe nem kellene minden verziókiadás után újra patchelni az opera.exe-t.
-
utas666
tag
Most frissítettem 25-ről 26-ra, néztem én is a Bing-et, mert 25-ben még volt. Eddig úgy rémlett, hogy a default_partner_content.json-ban lehet állítani. Ha jól látom, akkor ez a fájl kapott az elejére egy ellenőrző összeget (ott van valami base64 ami 25-ben még nem volt) és ha egy karakter is megváltozik benne, akkor eldobja az egészet és csak az opera.exe-be égetett Google marad.
-
dqdb
nagyúr
válasz
#16820480 #24300 üzenetére
Működnek vele a keresési javaslatok is rendesen Opera alatt? Azért kérdezem, mert 2-3 főverzióval ezelőtt kísérleteztem hasonlóval, de a címsávba gépelés közben hiába futott folyamatosan a javaslatok lekérdezése, az ezt figyelő extension nem kapta meg a webRequest eseményeket ezekről a HTTP hívásokról.
Új hozzászólás Aktív témák
Kérdés előtt olvasd el az
összefoglalót!
- SDQHD felbontású monitor jött a JapanNext műhelyéből
- Assassin’s Creed Shadows teszt
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Azonnali informatikai kérdések órája
- Programozás topic
- További aktív témák...
- Intel Core i7-9700 CPU, processzor (SRG13)- Számla, garancia
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 (L13899-001)
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép játékra! R9 3900X / X570 / 6700XT / 32GB DDR4 / 512GB Nvme SSD
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- LG 42C3 - 42" OLED EVO - 4K 120Hz 0.1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest