Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    Topikgazda

    válasz daimonion #24305 üzenetére

    Saját magadnak összemókolni egy alapszintű szinkronizálást egy délutános munka. Egy atomstabil, több platformos, biztonságos darabot már nagyon nem egyszerű, már csak a unit tesztek megírása is emberévekben mérhető (hasraütésszerű érték, de inkább alábecsültem, mint fölé).

    Van három desktop platform, mobilon a normál és a Coast verziók miatt is többféle, sokféle szinkronizálandó adat, amelyek közül a könyvjelzők csak egy tétel, használja több száz millió felhasználó, akik egyszerre több eszközön is aktívak, felhasználónként pár száz-pár ezer adatdarab, nos ezt nem lehet elkapkodni. Itt stabilitásra, biztonságra kell törekedni mind az adatvesztések elkerülésére (sokutas szinkronizálásnál ez mindig kulcsfontosságú), mind a tárolt adatok biztonságos megőrzésére, mind a DDoS és egyéb hackertámadások kivédésére, és egy kellően nagy infrastruktúrát kell kiépíteni már az induláshoz.

    Szóval igen, töketlenkedés van, mert az első implementációjukat lényegében a bevezetés előtt visszavonták, és félmondatos nyilatkozatok alapján újrakezdhették a munkát. Okkal tették ezt, és hidd el, így volt a jobb, mint egy indulás után hamar összedőlő vagy állandóan omladozó rendszert kiadni.

    Sok döntésért és hülyeségért lehet ekézni az Operát, ekézem őket én is eleget, de ez nem az a terület szerintem, ahol jogos.

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák