Új hozzászólás Aktív témák

  • dqdb

    Topikgazda

    válasz utas666 #24303 üzenetére

    Már Opera 15-ben is védték a default_partner_content.json fájlt, a hossza alapján valószínűleg egy 2048 bites RSA aláírás van ott a fájl elején Base64 kódolással. Többen a törlésével szabadítják fel maguknak a foglalt kereső-kulcsszavakat, és az opera.exe patchelésével ezután lecserélhető az alapértelmezett kereső.

    Az opera.pak fájl volt eleinte "szabadon" módosítható, aztán egy idő után SHA1 hash alapú védelem került bele, de az könnyen kijátszható (legalábbis Opera 24-ben még így volt, azóta meguntam a folyamatos munkát vele minden verziókiadáskor).

    Az igazi megoldás egy állandóan futó FSD filter lenne az opera.exe állandó patchelgetés helyett, amely a default_partner_content.json fájlt mindig nem létezőnek jelentené, ha opera.exe próbálná megnyitni, és az opera.exe megnyitásakor on-the-fly cserélné le a tartalmában az alapértelmezett keresőt az általad választottra. Mivel ez erőteljesen trójaiszerű viselkedés, így a vírusirtóval és egyéb HIPS védelmekkel meg kellene küzdeni az engedélyezéséhez, cserébe nem kellene minden verziókiadás után újra patchelni az opera.exe-t.

    [ Szerkesztve ]

    tAm6DAHNIbRMzSEARWxtZW50ZW0gdmFka5RydIJ6bmkuDQoNClOBc4Ek

Új hozzászólás Aktív témák