Hirdetés
-
PROHARDVER!
Új hozzászólás Aktív témák
-
DeathAdder
veterán
Édes atyám jó istenem kitöröltem azt a virágbolti krekkelt szar 3D mark 11 pro-t és olyan gyorsan megnyílik az Opera mint a kurva élet
-
dqdb
nagyúr
válasz
DeathAdder #18079 üzenetére
Ez az ablak teljesen normális. Amikor kilépsz, és eltűnik a böngészőablak, akkor még nem áll le azonnal az opera.exe, hanem még elmolyolgat a háttérben a cache-eket és egyéb adatokat rögzítve, valamint memóriát felszabadítva. Lényegében optikai csalás az egész, mert a kilépés nem gyorsabb így, csak a folyamat nincsen a szemed előtt.
#18082: értelmes ok-okozat összefüggést nem tudok kitalálni erre az esetre, szóval Jegyezzétek meg gyerekek a
drogwarez rossz, értem? -
DeathAdder
veterán
válasz
DeathAdder #18079 üzenetére
*régebben nem volt ilyen Opera startup ablak és az usb verzió sem csinál ilyet..
-
DeathAdder
veterán
12.00 tök ugyanaz
Semmit nem másolok most vissza, a Local és Roaming tartalmát ki is töröltem (ami az operát illeti), esetleg valahol még kilehet törölni valamit?
Annyit nem mondtam még, hogy sokszor ez az ablak ugrik ki pár másodpercig, amikor ki X-elem és újból el akarom indítani az Operát:Tehát az böngésző bezárása is több időt vesz igénybe úgy néz ki
viszont az ablak azonnal becsuk ahogyan rákattintok az X-re.
Annyi, hogy a vírusirtót még nem töröltem le, de mindjárt azt is megpróbálom
-
dqdb
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #18077 üzenetére
Mert a mostani 12.10 a linkeden szereplő 12.50-nek az átnevezése és folytatása elvileg, az egy régebbi változat (és szerintem stabilabb
). Majd hamarosan újraindul a 12.50-és snapshot ág. Szóval a fejlődés (az utóbbi idő történései alapján nevezhetjük ennek egyáltalán
) valahogyan így néz ki: 12.00 > 12.50 snapshot > 12.10 snapshot > 12.10 > leendő 12.50 snapshot.
-
dqdb
nagyúr
válasz
DeathAdder #18074 üzenetére
Először adjál a 12.10-nek úgy egy esélyt, hogy nem másolod vissza egy az egyben a régi profilodat, hanem csak a tényleg szükséges fájlokat (nálam ez a bookmarks.adr, a speeddial.ini és a wand.dat, mert nem az Operát használom levelezésre, a többi fájlban tárolt beállításokat kézzel megoldom), vagy még azokat sem. Ha így is problémás, akkor downgrade 12.02-re, és reménykedj, hogy a 12.11 jobb lesz. Vagy ha az nem, akkor a 12.50
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
DeathAdder #18074 üzenetére
Nem tudom, másik változattal.
-
DeathAdder
veterán
válasz
Sk8erPeter #18073 üzenetére
Melyikkel próbálkozzak?
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
DeathAdder #18072 üzenetére
Sztem a 12.10-et felejtsd el.
-
DeathAdder
veterán
válasz
Sk8erPeter #18071 üzenetére
12.00 vagy 02 volt a gépemen bocsi és a 12.10 et szedtem le tegnap
(a számozásokkal mindig hadilábon álltam)
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
DeathAdder #18070 üzenetére
A jelenlegi legfrissebb az Opera oldalán a 12.10-es.
-
DeathAdder
veterán
válasz
Sk8erPeter #18069 üzenetére
Nem
Kivételesen legutoljára letöltöttem az explorerből az Opera oldaláról a legfrissebbet és azt telepítettem -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
DeathAdder #18068 üzenetére
Ettől függetlenül egyáltalán nem biztos, hogy bármi köze lenne a dologhoz, de valami oka csak van annak, hogy minden nyomorult Win-újrahúzásnál előfordul ez a probléma. Tényleg misztikus. De egyébként a kábé tizedik újrahúzás után is mindig következetesen a 12.10-et tetted fel?
-
DeathAdder
veterán
válasz
Sk8erPeter #18067 üzenetére
Megnézem, estére uninstallálom
Máshol nem kell kipucolni az Avast megmaradt piszkait?opera:config#UserPrefs|EnableHardwareAcceleration = 0
opera:config#UserPrefs|EnableWebGL =0
Amióta megvan az új vga-m újratelepítettem a win-t és plusszban még a megszokott programokon kívül feltettem egy 3dmarkot, illetve egyéb vga-t mókolható és monitorozható programokat és ennyi.
Avastra meg áttértem már egy ideje, mert régen a Nod bezavart az Operának nagyon, de azóta sok sok hónap telt el és gond nélkül ment minden az Avast mellett, de akkor estére törlöm és megnézem
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
DeathAdder #18065 üzenetére
Na, akkor elsőként kezdjük azzal, hogy átmenetileg uninstallálod az Avastot. (Aztán max visszarakod.)
" vettem egy normális vga-t kb másfél hete amikor is újrahúztam a rendszert az új vga miatt és azóta ez a probléma áll fent."
Hogy mi? Szóval amióta van az új VGA-d, úgy vetted észre, azóta van ez a para?
Tényleg, amúgy ilyenek, mint a HWA-val meg ilyesmikkel mi a helyzet?
Nézd meg pl. ezeknek az értékeit:
opera:config#UserPrefs|EnableHardwareAccelerationopera:config#UserPrefs|EnableWebGL
-
törölt tag
Sziasztok, a sportingbeten biztonságos ha operából pókerezek? Tehát a netes felületükön és nem a kliensbe. köszi.
-
DeathAdder
veterán
Igen, azután lassul csak be.
Ezeket a progikat telepítem mindig a driverek után, office 2010, 3DMark 11 Pro, Afterburner, HWinfo, Avast, cd burner xp,, foxit reader pro, gpu tweak, Splash PRO EX, utorrent, total commander, winRar, ccleaner, fraps, dropbox, firefox, java x64, k-lite, pix resizer, skype, thunderbird, virtual clone drive (ami OFF az igen, olyan amilyenre gondoltok) és azt hiszem nem hagytam ki semmitEzeket mind feltelepítem és azután már vontatottan nyílik meg az Opera.
A fent felsoroltakat azzal egészíteném még ki ami fontos lehet, hogy az eddig megszokott és problémát nem okozó programokon kívül a 3DMark 11 pro, Aterburmer, gpu tweak, hwinfot -k azóta vannak csak telepítve, hogy vettem egy normális vga-t kb másfél hete amikor is újrahúztam a rendszert az új vga miatt és azóta ez a probléma áll fent.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
szombi #18058 üzenetére
Ezen a "Plus ctrl"-on én is meglepődtem, de látom a standard_keyboard.ini-ben ez máshol is használva van, mert alapból az oldal zoomolására való, és a "Subtract ctrl"-t is használja, ami meg a kicsinyítésre használható:
[Gadget Application]
....
Plus=Zoom in, 10
Plus ctrl=Zoom in, 10
Add ctrl=Zoom in, 10
-=Zoom out, 10
- ctrl=Zoom out, 10
Subtract ctrl=Zoom out, 10
0 ctrl=Zoom to, 100Egyelőre ötletem sincs, miért nem fogadja el, pedig UTF-8-kódolással van mentve a fájl.
========
(#18057) DeathAdder :
na, azóta kaptál itt jó ötleteket.
Simán lehet, hogy valami third-party application akasztja be, tudni kéne, miket tettél még fel a frissítések során. -
-
M_AND_Ms
veterán
Ugyancsak 12.10. Az innét (TTT-Buttons), már jó régen letöltött és használt SpeedDial gomb eddig az aktuális tabon mutatta ill. rejtette el a gyorshívót. Mostantól viszont , mindig új tabot nyit.
-
M_AND_Ms
veterán
12.10-es verzióval a ezen az oldalon a baloldali menüben "Mobiltelefonokra" kattintva nekem egy szép "Biztonságos kapcsolat: súlyos hiba (1578)" hibát dob. És ezt a munkahelyi és az otthoni gépen egyaránt csinálja.
-
szombi
tag
válasz
Sk8erPeter #18037 üzenetére
Köszönöm az eddigieket, hát lesz még bajom vele...
Most itt tartok: "CTRL+Ó" kombinációt így érzékeli: "Plus ctrl"
Fél pillanatig nem tudtam hogy a kettőnek mi köze egymáshoz, míg meg nem néztem az angol billentyűzet kiosztását. A Basckspace melletti "Ó" shift-elve "+".
Ez valami bug lehet? Mert ott angolban "=" jel van,
és shift-et lenyomva lesz plusz. De én CTRL-t nyomok...Sajnos az "Ó" egy kicsit messze van, zongorista ujjaimmal is kényelmetlen,
ezért továbbra is "CTRL+Ű" után sírok.
Sajnos nem működik sem a "~ ctrl", sem a "# ctrl".
De még a "wave ctrl" és "hashmark ctrl" sem.
Nem is várhatok többet egy olyan progitól ami a "CTRL+Ó"-t
úgy érzékeli hogy "Plus ctrl"? -
DeathAdder
veterán
válasz
Sk8erPeter #18056 üzenetére
Amint rákattintok a programra a cpu elkezd dolgozni és folyamatosan teszi azt amíg el nem indul a böngésző.
Ha nincs elég infó, hogy segíteni tudjatok mondj minden alternatívát és megpróbálom megcsinálniItt egy feladatkezelő, úgy csináltam, hogy csak és kizárólag az Opera megnyitásakor kapjon terhelést:
Összehasonlítás képpen, itt meg egy Firefoxot nyitottam meg:
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
DeathAdder #18054 üzenetére
Figyu, nyiss már egy feladatkezelőt, és nézd benne, hogy ilyenkor a CPU-használat felugrik-e, vagy mi van. Egyszerűen nem tudunk elég infót ahhoz, hogy kiderítsük, mi a franc lehet az oka, de valami értelmesebb módon kéne debuggolni, mint hogy még ötezerszer újratelepíted a vindózt, meg magát az Operát.
-
DeathAdder
veterán
válasz
Sk8erPeter #18053 üzenetére
Telepítéskor létrehoztam egy rendszergazdát és azzal vagyok mindig bejelentkezve
12.10-es nem akar jó lenni, meg úgy rémlik a 12.00 sem volt már jó, de mindjárt megnézem
Egyszerűen kilépek a böngészőből majd újra el akarom indítani és még akkor is rengeteget kell várni, hogy elinduljon
Ha sorba raknám az összes programot a tálcán ami a gépemben van és mindegyikre sorba rákattintanék,de az Operára elsőként akkor is tök utolsónak nyílna meg az összes közül
Más progiba alapból bevág a másodperc töredéke alatt, de a komolyabb programok is sokkal előbb nyílnak meg.
szerk: a 12.00 ugyanolyan lassú
-
Sk8erPeter
nagyúr
Nekem aztán rohadtul mindegy, használod-e, neked akartam vele segíteni...
Egyébként meg semmibe nem kerülne kipróbálnod egy USB-s változaton, hogy beválik-e... vagy mitől parázol? Hogy ellopja az összes adatodat, és elküldi egy távoli szervernek?A kódját is bárki megnézheti, szóval nem nagyon tudná elrejteni a szándékát...
==========
(#18052) DeathAdder :
"Nem mindig úgy vagyok bejelentkezve, mint admin? "
Ezt neked kellene tudni...De mivel ezek szerint fogalmad nincs róla, mi ez, ezért feltételezem, de.
Egyébként én is kíváncsi lennék, mi lehet nálad ez az 1 percig betöltős para... nem értem. Más proginál nem is tapasztalsz semmi ilyesmit?
Most amúgy a 12.10-es változat van? Mert lehet, hogy jobban járnál, ha egyszerűen másik változatot használnál. -
DeathAdder
veterán
Nem, ez komolyan mondom hihetetlen
Újratelepítettem a Win-t (már megint), aztán az Operát (normál verziót) minden okés, gyorsan megnyílik.
Aztán frissítek a legújabb verzióra, kér hogy valami plugint telepítsek, meg is tettem. Majd bemásolom a local, roaming mappákba a formatálás előtti helyzetet, újraindítom a gépet, továbbra is minden jó.
Aztán elkezdem telepítgetni a programokat stb.. egyszer csak megnézem hogy megy az Opera rákattintok, erre megint 1 perc kell, hogy megnyíljonHihetetlen, hogy amióta az eszemet tudom rutinszerűen állítom fel a rendszert formatálás után és soha a büdös életbe nem volt ilyen problémám
sing1ep1ayer - Mit jelent az, hogy "registryhez adni a kulcsot admin jogosultságú fiókból"?
Nem mindig úgy vagyok bejelentkezve, mint admin? Rendszergazdaként nem tudom futtatni.
Jujj ne tudd meg hányszor másoltam újra meg újra és csináltam .reg fájlt, annak jónak kell lennieAz Opera@USB-t is letöltöttem, meg is próbáltam, azzal sem ment az alapértelmezettre tevés
-
Sk8erPeter
nagyúr
Hát igen, igazából csak adott oldalhoz kéne egy bejegyzést tárolni, hogy ott konkrétan milyen zoomot állított be a júzer, azt' kész.
De igazából azt sem látom be, miért lenne olyan nehéz maga az autocomplete feature, végül is "csak" adott oldalhoz és formhoz kellene igazítani valamilyen minta alapján (például form id, mező id, class, mittudomén, mi alapján szokták implementálni), aztán megoldani magát a kis felpattanó szarságot, nehogy már ez manapság problémát jelentsen. Nem értem, hogy ha valamiért tényleg sokan régóta rinyálnak, miért nem fogják fel, hogy azt elemi érdekük, hogy javítsák, mivel feltételezem, nem akarnak felhasználóbázist veszíteni. Bár a mostanság jellemző tendenciákból kiindulva (lásd ez a botrányosan szar 12.10-es, "stabilnak" minősített tákolmány) már ebben sem vagyok biztos... -
sing1ep1ayer
őstag
válasz
DeathAdder #18045 üzenetére
Lövésem sincs mi lehet a baj, de azért pár dolog:
Próbáld meg mégegyszer a registryhez adni a kulcsot admin jogosultságú fiókból. Akár az is gondot okozhatott, hogy utólag mozgattad az adott könyvtárba az Operát és előbb alkalmaztad a kulcsot (de persze nem tudhatom). Akár a másolás / beillesztésnél is lemaradhatott valami. Lényeg, hogy másold ki újra, csinálj vele egy új .reg fájlt és admin account alól futtasd le.
Másik amire gondoltam, hogy ugye portable operát említettél, de lehet hogy nem ugyanazt használjuk. A legtöbben a portableapps.com-os Opera Portable-t szeretik, ami tökéletes mása a böngésző telepíthető változatának. Nálam az korábban párszor összeomlott és minden beállítást dobott, szóval én lecseréltem egy szerintem sokkal megbízhatóbb verzióra, ami az Opera@USB névre hallgat és innen tölthető le. Ez tapasztalatom szerint sokkal stabilabb és megbízhatóbb az eredetinél, a frissítéseket pedig maximum 1 héten belül követi. A 64 bites verziót használom. Ha a tiéddel nem megy ez a registry trükközés és alapértelmezetté tétel, akkor végső esetben próbáld meg ezt letölteni, berakni az adott mappába és megint "futtatni" a .reg fájlt.
Több ötlet nincs sajna, szóval csuriban vagyok.
-
Penty
aktív tag
válasz
Armahun #18048 üzenetére
Na ja, ez is egy megoldás, bár nem feltétlen jobb, mint a +/- gomb nyomogatása...
Én azért jobb szeretnék egy rendes megoldást, ahol nem kell állandóan állítgatni az oldalakat.@Sk8erPeter
Én azért megvárnám, amíg ez a SiteZoom bekerül a hivatalos kiegek közé.
Mindenesetre, ha van valakiben elég vállalkozókedv... -
Armahun
addikt
Veszel egy egeret amin van oldalt gomb a hüvelykujjadnál (pl. mx518) . Ezt beállítod Ctrl gombnak, majd ezt lenyomva a görgővel pillanatok alatt lehet állítani a méretet.
Sőt a taskválltó gombra egy r betűt beállítva ott a lap frissítése (játéknál újratöltés)
Az érzékenység állítókra meg mehet a home és az end. -
dqdb
nagyúr
válasz
DeathAdder #18045 üzenetére
Nem tudom, mi a problémádra a megoldás, de biztosan nem te csinálod rosszul.
A napokban kellett szüleim gépén távolról újratelepíteni az Operát, mert a 12.02 → 12.10 automatikus frissítés kinyírta az összes böngészős fájl- és protokolltársítást ... A fenti ablakban náluk sem jelent meg az Opera választási lehetőségként, Operában az alapértelmezettre állítás hibaüzenettel végződött a Vezérlőpultban Operához tartozó fájltársítások megjelenítése is hibaüzenettel nyílott meg, pedig ők garantáltan semmiféle portable vagy több profilos mókával garantáltan nem próbálkoztak.
Sk8erPeter: Rengeteg embernek lenne szerintem igénye erre a zoom-megjegyzős dologra, ahogy mondjuk az autocomplete opcionális implementálására is a formoknál.
Ráadásul ezt az autocomplete-nél lényegesen egyszerűbb lenne megvalósítani. Az, hogy egyes sűrűbben látogatott és nekem nem tetsző betűmérettel/layouttal rendelkező oldalakon saját CSS segítségével igazítok kicsit a betűméreteken, működik, de minden, csak nem felhasználóbarát megoldás (és nem is olyan egyszerű összehozni a jól használható kinézetet). -
Sk8erPeter
nagyúr
"Alig lehet elhinni, hogy az egyik legfejlettebb böngésző nem tud egy ilyen hétköznapi dolgot..."
Azért elég sok minden alapvető dolgot nem tud, mert valami elbaltázott stratégia okán ezekkel nem foglalkoznak.
Rengeteg embernek lenne szerintem igénye erre a zoom-megjegyzős dologra, ahogy mondjuk az autocomplete opcionális implementálására is a formoknál.Ezt az extensiont esetleg kipróbálhatnád, és visszajelezhetnél, nem működik-e megfelelően a célra.
-
DeathAdder
veterán
válasz
sing1ep1ayer #18041 üzenetére
-
Penty
aktív tag
Van valami kiegészítő vagy beállítás arra, hogy az Opera az oldalakon megjegyezze az oldalnagyítást?
Vannak olyan oldalak, ahol elegendő a 110%-os nagyítás, míg másutt a 150-160% kell ahhoz, hogy ideális legyen számomra az oldal megjelenítése. Elég zavaró, hogy állandóan állítgatni kell. -
sing1ep1ayer
őstag
válasz
DeathAdder #18038 üzenetére
Csináltam én is egy (nagyítható) képernyőfotót arról, hol lehet beállítani:
Ha valamelyik protokollt mondjuk át akarod állítani, akkor jelöld ki és kattints felül a Change Program gombra, vagy csak kattints duplán az adott sorra. Erre megjelenik egy új ablak, ahol a telepített böngészők mellett már a portable Opera is ott lesz, mint azt nálam látod. Kiválasztod, leokézod.
-
DeathAdder
veterán
válasz
Sk8erPeter #18039 üzenetére
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
DeathAdder #18038 üzenetére
És neked egyáltalán a C:\Program Files\Opera elérési úton található az Operád?
Csak mert itt azt írod, azt állítottad be. -
DeathAdder
veterán
válasz
sing1ep1ayer #18028 üzenetére
Bocs, de mostmár semmit nem értek még Dictator^ linkjét sem
Szóval ott vagyok a az Associate a file type or protocol with a program-nál és vannak olyan nevek, hogy .hta, .htm, .html amik mellett Unkown application-t ír.
Kérdés, hogy akkor most mit csináljak, hogy alapértelmezett legyen a böngészőm?
Rámentem, hogy az Opera használja a .hta, .htm és .html -t (ha egyáltalán ezt kellett csinálni), de akkor sem történik semmi
Sőt mostmár egyik böngészőben sem nyílik meg, ha rákattintok egy linkreszerk: szerintem hülyeséget csináltam, szóval help pls
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #18036 üzenetére
Én is próbálgattam beállítani a Ctrl+ű -re a fül bezárását a standard_keyboardban:
ű ctrl=Close page, 1
természetesen UTF-8-kódolásban (most mindegy, BOM-mal vagy anélkül), de NEM hajlandó vele működni, fogalmam sincs, miért... Kicsit vicces.
Én a helyedben megkérdezném superuser.com-on, ott biztos tudnak rá valami okosat mondani, ez miért nem működik, vagy ha igen, akkor hogyan. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
szombi #18034 üzenetére
Nem úgy értettem, hogy állítsd át emiatt a kiosztást.
Csak hogy esetleg az "ű" betű beállítása helyett megpróbálhatnád a \ karakterrrel, mittomén, nem próbáltam még.
"egyébként meg a "pipe" jel van ugyanott angolban"
Valóban.Akkor még azzal (|) is próbálkozhatnál.
Mondom, sztem Notepad++-t telepítsd, amúgy is hasznos, de pici helyet foglaló progi, abban szépen tudod konvertálgatni egyik-másik karakterkódolást (ANSI->UTF-8 és vissza).
-
szombi
tag
válasz
Sk8erPeter #18033 üzenetére
Illetve megpróbáltam menteni Unicode és ANSI formátumban, de úgy sem ment a ctrl+ű(a többi kombináció ment).
-
szombi
tag
válasz
Sk8erPeter #18033 üzenetére
Mentésnél a natűr win-es notepad is kiadja a kódolást, ami UTF-8.
Mi a teendő? Angolra azért nem fogom elállítani(egyébként meg a "pipe" jel van ugyanott angolban). -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
szombi #18032 üzenetére
A standard_keyboard (1).ini fájl milyen karakterkódolású? Notepad++-szal tudod megnézni. UTF-8 vagy ANSI?
Ha itt teszteled a billentyűzetet, akkor az látszik, hogy az Ű az amerikai (?) kiosztásnál a "\" karakter, esetleg megpróbálhatnád, hogy arra állítod, hátha úgy tudja értelmezni.
-
szombi
tag
Sziasztok!
Nemrég telepítettem Opera 12.10-et. Az a problémám, hogy a "CTRL+Ű" billentyűkombinációt sehogy se tudom beleerőszakolni, pedig nekem fontos lenne, balkezes vagyok és mindig ezzel zárom be a füleket.
Eddig(12.02) sem nagyon támogatta, de a "standard_keyboard (1).ini" fájlt szerkesztőprogrammal átírva ment(w-t átírtam ű-re).
Most CTRL+DEL van, de bosszant hogy ha szövegmezőben villog a kurzor, nem működik(a CTRL+Ű viszont működött). -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
sing1ep1ayer #18029 üzenetére
Hát akkor downgrade... vagy valami itt is linkelt, stabilabb béta-verzióra áttérés, ami nem ekkora rakás szar, mint a 12.10.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
sing1ep1ayer #18029 üzenetére
Nálam már jó pár hónappal ezelőtt jelentkezett ez a probléma, amit jeleztem a javítsuk a ph-t topikban is. Ott leírták, hogy ez Operag gebasz, szal nem kell javítani miatta a ph!-n semmit.
Fogalmam nincs mi okozza ezt, de hasonlóan vagyok a https buggal is
-
sing1ep1ayer
őstag
Más (nem akartam az előző hsz-hoz keverni) :
Rájöttem közben mi az amit pontosan csinál az Opera 12.10 itt a PH! lapcsalád közösségi oldalain. Bármelyik fórumot nézhetem és bármelyik topikot, a lényeg hogy ne legyek oda bejelentkezve. Ha így kattintok mondjuk a Válasz gombra például a #20-as postnál, mert válaszolni szeretnék a hozzászólásra, akkor hiába jelentkezem be, mindig visszairányít a bejelentkezési ablakra. Ha onnan visszalépek a fórumra, amit olvastam, akkor a #20-as poszt Válasz gomjára kattintva mindig ugyanez történik, azaz sosem tudok rá válaszolni, de bármelyik másikra igen, hiszen valójában már bejelentkeztem, csak az Opera nem hajlandó ezt elfogadni és mindig visszairányít. Ugyanez a helyzet az Új gombnál is.
Egyedi a problémám? Én úgy vettem észre, hogy ez a frissítéssel együtt "szállt meg" és k*-ra kezd kiborítani.
-
sing1ep1ayer
őstag
válasz
DeathAdder #18017 üzenetére
Jól csináltál mindent, de ne keresd a default progik között, mert nem lesz ott. Viszont az Associate a file type or protocol with a specific programnál meg kell jelennie, ha mondjuk a HTTP-t próbálod átállítani. Igazából minden olyan fájltípusnál, vagy protokolnál választható kell legyen az Opera, amit a reg file-ban megadtunk és láthatsz is, például .htm, .html, ... stb. A fájlok listáját nyugodtan bővítheted is a többi mintájára. A képernyőfotódon egyébként nagyon nem látszik, aminek kellene. Ezeket a fájlokat nem automatikusan társítja az Operához, hanem csak a lehetőséged van meg rá, hogy manuálisan átállítsd őket abban az ablakban, amire a lefelé álló nyíl mutat az általad beszúrt képen. Próbáld csak ki.
-
zileut
tag
Az operában h lehet beállítani, hogy megjegyezze a beírt szavakat, felhasználó neveket a bejelentkezési ill. keresési mezőkben? Pl a feliratok.info keresési mezőjénél a chrome vagy a firefox-nál elég csak néhány karaktert begépelni és felajánlja a korábban keresett feliratokat, ezt az operában hogyan lehet megcsinálni?
-
AtHoS
nagyúr
Az opera bezárása és újraindítása után (a bezáráskor nyitott fülekkel indul nálam) természetesen 4...6% magasságában dolgoztatja a procit. Mondjuk a 100% jelen pillanatban egyetlen mag teljes kihasználását jelentené, de ugye a Win7 szétosztja a terhelést a magok között. Minden esetre az össz terhelés az i5-2500k-n a kép készültekor (turbo 3700MHz órajel mellett) 25% volt.
Szerk
A lényeget el is felejtettem. Mi a fenét jelöl "Other"-rel, ami terhelt folyamatosan?
-
dqdb
nagyúr
válasz
Rikarda #18021 üzenetére
mikor a személyes adatokat törlőm, előzmények, stb, és vége, akkor lefagy. Amikor elindítom, akkor meg az AdBlock-ot mindig újra teszi.
A lefagyásra nincsen ötletem. Az AdBlock azért telepíti újra magát, mert a személyes adatok törlésénél az Állandó tárhely törlése opciót bekapcsoltad, és ez törli az Adblock összes beállítását (valamint szinte az összes extensiont is érinti, mert általában a persistent storage-ban tárolják a saját beállításaikat és belső állapotukat).régen a címsor mellett volt egy lefele nyíl
opera:config#UserPrefs|ShowDropdownButtonInAddressfield -
az alt+space rendszermenü megnyitás javítva az Opera 12.11 RC1-ben (Opera 12.11 b1659)
-
Rikarda
csendes tag
-
AtHoS
nagyúr
válasz
DeathAdder #18018 üzenetére
Akkor nincs ötletem, hogy az addig jól működő portable mitől lesz lelassítva, ha ugyanazt telepíted a portable könyvtárba rendesen. Itt OS gubanc lesz nem pedig Opera szerintem.
AV környékén nézelődnék, bár fogalmam nincs mi lehet más, ha már rendesen lett telepítve. Véletlenül nem NOD AV-d van?
-
Dictator^
veterán
válasz
DeathAdder #18018 üzenetére
Ezt próbáltátok már?
Register any browsers as default...
(Pont Opera@USB-t mutatja bent alul, ha jól olvastam) -
DeathAdder
veterán
válasz
sing1ep1ayer #17993 üzenetére
Hali.
Valami nem jó, elmondom hogy csináltam.
Tehát új Jegyzettömbbe becopyztam az egészt amit írtál, majd a .txt-t átváltottam minden fájl-ra és elmentettem valami.reg névvel (ugye a pont elé bármit írhatok)
Aztán dupla klikk a .reg fájlra, leokéztem, succesfully.Hogy ne legyen kavarodás az USB Opera mappát a Program Files-ba másoltam így értelemszerűen nem kellett a jegyzetben elérési utat megváltoztatni (C:\Program Files és azon belül az .exe fájl)
Aztán vezérlőpult, alapértelmezett programok, de sehol nem látom még mindig az Operát
Ezt másoltam a jegyzettömbbe:
Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\RegisteredApplications]
"Opera Internet Browser"="Software\\Clients\\StartMenuInternet\\Opera\\Capabilities"
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Clients\StartMenuInternet]
@="Opera"
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Clients\StartMenuInternet\Opera]
@="Opera"
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Clients\StartMenuInternet\Opera\Capabilities]
"ApplicationDescription"="The Best Internet Experience on any device"
"ApplicationIcon"="\"C:\\Program Files\\Opera\\Opera.dll\",0"
"ApplicationName"="Opera Web browser"
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Clients\StartMenuInternet\Opera\Capabilities\FileAssociations]
".oex"="Opera.Extension"
".htm"="Opera.HTML"
".html"="Opera.HTML"
".xht"="Opera.HTML"
".xhtm"="Opera.HTML"
".xhtml"="Opera.HTML"
".mht"="Opera.HTML"
".mhtml"="Opera.HTML"
".xml"="Opera.HTML"
".torrent"="Opera.HTML"
".bmp"="Opera.Image"
".jpeg"="Opera.Image"
".jpg"="Opera.Image"
".png"="Opera.Image"
".svg"="Opera.Image"
".gif"="Opera.Image"
".xbm"="Opera.Image"
".oga"="Opera.Image"
".ogv"="Opera.Image"
".ogm"="Opera.Image"
".ogg"="Opera.Image"
".webm"="Opera.Image"
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Clients\StartMenuInternet\Opera\Capabilities\Startmenu]
"Mail"="Opera"
"StartMenuInternet"="Opera"
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Clients\StartMenuInternet\Opera\Capabilities\UrlAssociations]
"http"="Opera.Protocol"
"https"="Opera.Protocol"
"ftp"="Opera.Protocol"
"mailto"="Opera.Protocol"
"nntp"="Opera.Protocol"
"news"="Opera.Protocol"
"snews"="Opera.Protocol"
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Clients\StartMenuInternet\Opera\DefaultIcon]
@="\"C:\\Program Files\\Opera\\Opera.exe\",0"
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Clients\StartMenuInternet\Opera\InstallInfo]
"ShowIconsCommand"="\"C:\\Program Files\\Opera\\Opera.exe\" /ShowIconsCommand"
"HideIconsCommand"="\"C:\\Program Files\\Opera\\Opera.exe\" /HideIconsCommand"
"ReinstallCommand"="\"C:\\Program Files\\Opera\\Opera.exe\" /ReInstallBrowser"
"IconsVisible"=dword:00000001
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Clients\StartMenuInternet\Opera\shell]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Clients\StartMenuInternet\Opera\shell\open]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Clients\StartMenuInternet\Opera\shell\open\command]
@="\"C:\\Program Files\\Opera\\Opera.exe\"" -
Wolfskin
őstag
válasz
Sk8erPeter #18004 üzenetére
köszi, ez segített
-
Rikarda
csendes tag
Sziasztok.
12.10-es van fenn. És mikor a személyes adatokat törlőm, előzmények, stb, és vége, akkor lefagy. Amikor elindítom, akkor meg az AdBlock-ot mindig újra teszi. Tapasztalt más is ilyet? Nem mindig csinálja. Rendszer Win7, Operához még fenn van az AdBlock mellett a Block Yourself from Analytics.
-
-
brd
nagyúr
Az oldal megnyitására a topictárs megírta az egyik választ (szerintem egyébként jobb lenne visszatérni a 12.02-höz), a tanúsítványos figyelmeztetésre viszont:
Ne éljen, nincs más mód.
Innen, kb. 6-7 db a legtöbb felhasználónak elég (Class Gold, Class C-sek, Class B-sek, OnlineSSL, és érdemes még a cirkalmas nevű KGYHSZ-sat is, bár ez nem netlock, de jól jöhet). Az e-Szigno-val van még leginkább baj, de ott is elég az első 4 db-ot letölteni/megbízatni az Operával benne. (Bájdövéj, éppen tegnap szembesültem vele valakinél, hogy nem Opera-specifikus a probléma, a Firefox tanúsítványtárában sincsenek benne.)
-
válasz
Sk8erPeter #18008 üzenetére
-
Wolfskin
őstag
válasz
Sk8erPeter #18004 üzenetére
ok, megpróbálom.
-
Sziasztok!
Több hazai oldalon feljön egy biztonsági figyelmeztetés, hogy nem ellenőrzött a tanúsítvány.
Ez régóta így vagy, de a legújabb verzió óta nem is tudom megnyitni az oldalt emiatt.
Olvastam rá valami megoldéást, hogy pl. a netlock weboldalán el kell fogadtatni avgy 150 féle tanúsítványt, de él bennem a remény, hogy van ennél egyszerűbb megoldás is.
Nem tudom, hogy csak a netlock tanúsítványai ilyenek, de leginkább itthoni weboldalaknál láttam ezt a hibát.Köszi!
-
-
Wolfskin
őstag
válasz
Wolfskin #17991 üzenetére
nos ezekre senki nem tudja a választ?
és azt tudja valaki, hogy operával hogyan lehet megjegyeztetni gmail fiók belépési adatit (felhasználónév/jelszó)? mert csak a fő mailcímhez jegyzi meg, a második fiókként való megnyitásakor minden alkalommal be kell pötyögnöm az adatokat. az egyik laptopon futó ugyanazon opera (12.10 usb win7 x64) esetében magától alakult úgy, csak ezt nem tudom másik gépemen reprodukálni...
ez gmail vagy opera rejtély???
(a kérdést mindkét topikban feltettem)
-
Ayg0
senior tag
Üdv!
Nem tudom ismert hiba vagy csak nálam jelentkezik, hogy miután letöltök pl egy mp3 formátumú anyagot és a letöltések fülből az első lejátszás alkalmával az egér mutatója hurcolja magával a fájlt, mint amikor folyamatosan nyomva tartom a bal gombot, hogy mozgatni tudjam valahova az audiot.
Egy statikus képen nyílván nem egyszerű szemléltetni a problémát, szóval elnézést érte, de nem tudom másképp megoldani. Ha nem ismert hiba, hagy kérjek meg valakit akinek a 12.10 van telepítve, hogy nézzen már rá nála is jelentkezik e. Köszönöm!
*javítom magam: minden új lejátszás indítása után hurcolja magával a mutató a fájlt.
-
rt06
veterán
igen, ez a menu es alt+space egyuttes lenyomasara kellene elojonnie (tetszoleges mas programnal megnezheted, ez a billentyukombinacio ugyanis nem az operae, hanem a windoze sajatja, mar kozel 20 eve)
nalam az alt lenyomasara az opera menuje jon elo, a space ezutan nem csinal semmit -
Ez a menü?
Alt és Space egyidejű lenyomása "semmit" nem csinál. Az Alt kijelöli a menüsávot a Space pedig megszünteti a kijelölést.
Ha lenyomom az Alt-ot, felengedem és utána nyomom le a Space-t, akkor felhozza a kérdéses menüt.Nem lett túl jó ez a 12.10. Én is csak azért frissítettem, mert így kilépéskor nem omlik össze a plugin wrapper.
-
sing1ep1ayer
őstag
válasz
Zoli133 #17986 üzenetére
Fura. Ha arra klikkelek itt a te hozzászólásodnál, hogy "Válasz", akkor beléptet és tudok válaszolni, de ha az alattad lévőnél teszem ezt, akkor mindig visszadobál.
Mindegy.
@ (#17987) DeathAdder
Legbiztosabban úgy oldhatod meg, ha a registryt buherálod. Ha nem értesz hozzá, akkor használd ezt a kódot:Windows Registry Editor Version 5.00
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\RegisteredApplications]
"Opera Internet Browser"="Software\\Clients\\StartMenuInternet\\Opera\\Capabilities"
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Clients\StartMenuInternet]
@="Opera"
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Clients\StartMenuInternet\Opera]
@="Opera"
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Clients\StartMenuInternet\Opera\Capabilities]
"ApplicationDescription"="The Best Internet Experience on any device"
"ApplicationIcon"="\"C:\\Program Files\\Opera\\Opera.dll\",0"
"ApplicationName"="Opera Web browser"
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Clients\StartMenuInternet\Opera\Capabilities\FileAssociations]
".oex"="Opera.Extension"
".htm"="Opera.HTML"
".html"="Opera.HTML"
".xht"="Opera.HTML"
".xhtm"="Opera.HTML"
".xhtml"="Opera.HTML"
".mht"="Opera.HTML"
".mhtml"="Opera.HTML"
".xml"="Opera.HTML"
".torrent"="Opera.HTML"
".bmp"="Opera.Image"
".jpeg"="Opera.Image"
".jpg"="Opera.Image"
".png"="Opera.Image"
".svg"="Opera.Image"
".gif"="Opera.Image"
".xbm"="Opera.Image"
".oga"="Opera.Image"
".ogv"="Opera.Image"
".ogm"="Opera.Image"
".ogg"="Opera.Image"
".webm"="Opera.Image"
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Clients\StartMenuInternet\Opera\Capabilities\Startmenu]
"Mail"="Opera"
"StartMenuInternet"="Opera"
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Clients\StartMenuInternet\Opera\Capabilities\UrlAssociations]
"http"="Opera.Protocol"
"https"="Opera.Protocol"
"ftp"="Opera.Protocol"
"mailto"="Opera.Protocol"
"nntp"="Opera.Protocol"
"news"="Opera.Protocol"
"snews"="Opera.Protocol"
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Clients\StartMenuInternet\Opera\DefaultIcon]
@="\"C:\\Program Files\\Opera\\Opera.exe\",0"
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Clients\StartMenuInternet\Opera\InstallInfo]
"ShowIconsCommand"="\"C:\\Program Files\\Opera\\Opera.exe\" /ShowIconsCommand"
"HideIconsCommand"="\"C:\\Program Files\\Opera\\Opera.exe\" /HideIconsCommand"
"ReinstallCommand"="\"C:\\Program Files\\Opera\\Opera.exe\" /ReInstallBrowser"
"IconsVisible"=dword:00000001
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Clients\StartMenuInternet\Opera\shell]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Clients\StartMenuInternet\Opera\shell\open]
[HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Clients\StartMenuInternet\Opera\shell\open\command]
@="\"C:\\Program Files\\Opera\\Opera.exe\""- Másold ki és minden sorban, ahol C:\\Program Files\\Opera\\Opera.exe\ van, ott írd át értelemszerűen a saját Opera böngésződ elérési útjára.
- Mentsd el .reg kiterjesztéssel és tetszőleges néven valahová, aztán dupla klikk rá, hogy hozzáadd a registryhez.
- Ha megvan, akkor utána a vezérlőpultban az alapértelmezett programok részen a http, https, ftp.. stb. protokollokhoz ki tudod választani a menüből az Operát.A folyamat során sehol nem kell újraindítani a gépet.
-
Wolfskin
őstag
és még annyit, hogy az inbox hiába van kompaktra állítva, óriásiak a távok, a másik fiókomnál egész tűrhetően szoros. ugyanaz a beállítás. ez miért lehet? (talán az az oka, hogy a régiben immár harmadszor 99% a telítettség, és már szorosan vannak a levelek? nagy a levélnyomás? (mail comression)
-
Wolfskin
őstag
sziasztok,
a 12.01-operába még sikerült bevarázsolnom a bal oldali oszlopba a unit-t, (és kezelte is a ujs-eket), a 12.10-be már nem megy.
nem tudom áttenni valahogy a régiből?az új opera (12.10) megint elkezdte a gmailben a betűket kicsire váltani ha válaszolok, minden szöveg kicsi lesz. minden levélíráskor át kell váltanom normálra. a beállításokban engedélyezve van a beállítás és ott normálra van téve. a 12.01 nem csinálta, előtte a 11.61 igen. mi lehet ez? ez mitől van?
-
AtHoS
nagyúr
válasz
DeathAdder #17989 üzenetére
Igen
-
AtHoS
nagyúr
válasz
DeathAdder #17987 üzenetére
Hogy ne kelljen keresni: [link]
-
DeathAdder
veterán
Hogyan tudom alapértelmezett böngészővé kreálni ezt az USB -s verziót?
Be van pipálva a beállításokban, hogy alapértelmezett legyen, de akkor is ha böngészőn kívül egy linkre kattintok, akkor azt explorerben nyitja megEsetleg Win7 alól kellene beállítani?
-
Zoli133
addikt
válasz
sing1ep1ayer #17985 üzenetére
Én most 12.10es x64es opera alól írok, itt minden rendben. Nálam mobile alól csinál a ph olyat, hogy bejelentkezés sikeres képernyőröl nem irányít tovább de bejelentkeztet, szerintem ez inkább vmi ph bug.
-
sing1ep1ayer
őstag
Mióta frissítettem a 12.10 x64-gyel még ide sem tudok belépni. Minden alkalommal megkapom a "Sikeres belépés, rögtön továbbítunk" üzenetet, aztán szépen visszatölti a bejelentkezési oldalt.
Ezt kénytelen voltam foxi alól megírni... szégyen.
-
rt06
veterán
az mitol lehet, hogy a legutobbi frissites (kb egy hete) ota nem mukodik a bongeszoben az alt+space menu elohozas? ha jol latom, nincs erre a billentyukombora beallitva semmi a bongeszon belul
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
DeathAdder #17977 üzenetére
Hát én sem vágom.
Akkor használd ezt a változatot.(#17978) M_AND_Ms :
vágom, vágom.
De több idő letölteni a telepítőt, meg klikkelni párat, mint letölteni azt a zipelt szart.
De mondjuk érthetetlen okból megoldotta neki a paráját. -
M_AND_Ms
veterán
válasz
Sk8erPeter #17976 üzenetére
Az is kész. A telepítés elején megkérdi, hogy akarod. Nem kell bohóckodni semmit sem.
-
DeathAdder
veterán
válasz
Sk8erPeter #17973 üzenetére
Na akkor mondom
Ahogyan M_AND_Ms is mondta a gyári telepítővel csináltam először Portable (USB) módban és ugyanaz volt a helyzet mint most.
Egészen pontosan bezártam egy nyitott Operát és egy nyitott Firefoxot.
Majd újból megnyitottam őket, elsőnek Opera aztán Firefox (ez után 8x kiikszeltem és beléptem a Firefoxba, mire kegyeskedett megnyílni az Opera), szóval ez biztosan nem normális szerintemAztán amit linkelték 12.02 -t kicsomagoltam az asztalra és az azonnal bevág ha rákattintok a parancsikonra
Ez nekem magas
-
Sk8erPeter
nagyúr
Istenem, de hülye vagyok, tesztelési célból ki volt kapcsolva a JavaScript, még korábban úgy hagytam...
Bocsánat a kérdésért, ez kicsit égő volt.Az alert() meg normális, az az elvárt viselkedés (lásd a kódot).
(#17975) M_AND_Ms :
vágom, de most teszt gyanánt gyorsabb letölteni a kész változatot, nem? -
M_AND_Ms
veterán
válasz
Sk8erPeter #17973 üzenetére
A gyári telepítő is tud USB-s (portable) módban települni
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Sk8erPeter #17972 üzenetére
Nálam OK, szépen megjelenik. Az asdasdads szövegek felett pedig folyton beugrik egy javascript üzi
XP, 12.11 beta RC b1655
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
DeathAdder #17971 üzenetére
OK, akkor ahogy már javasoltam, most próbáld meg az Opera USB-s változatával.
Például:
-
Sk8erPeter
nagyúr
Sziasztok!
A jsFiddle másnál is teljesen összeesik?
Korábban működött, de most így néz ki, például:http://jsfiddle.net/Sk8erPeter/24QXS/
Opera 12.02, x86, Windows 7 x64.
Valahogy így kéne kinéznie, mint Chrome-ban, FF-ben, IE8-ban (!):
-
DeathAdder
veterán
válasz
Sk8erPeter #17970 üzenetére
Ööö teljesen újrahúztam a gépet, letöltöttem a legfrissebb Operát, jó volt, gyors volt.
Bemásoltam a /User stb.. Local és Roaming mappákba a formatálás előtt elmentett Opera tartalmakat és még mindig jó volt.
Aztán telepítések stb.. különböző okokból több restart után már megint lasssú volt.Letöröltem teljesen az Operát és a Local/Roaming tartalmakat is töröltem, majd ismét telepítettem egy szűz Operát, de még mindig ugyanolyan lassú
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
DeathAdder #17968 üzenetére
Az Operát is teljesen, elölről újrahúztad, vagy valami korábbi állapotot hurcolászol?
Próbáld már meg USB-s változattal is, ott is csinálja-e. -
DeathAdder
veterán
Hát ezt nem hiszem el
Már megint csinálja, elég volt egy restart hozzá
-
DeathAdder
veterán
válasz
DeathAdder #17951 üzenetére
Csak Windows install lett belőle
De azóta már jó -
válasz
Predator2 #17964 üzenetére
A kiterjesztésbe került bele ez a piros figyelmeztető.
A Youtube-on mindig változtatják a kinézetet, a legújabb most az Experimental UI. Itt van egy leírás, ahol a leírja, hogy lehet a youtube-os cookie-t kicserélni (nekem nem sikerült). Töröld a youtube-os kukikat, szerintem utána jó lesz és visszakapod a "régi" kinézetet.
-
Vangelis
félisten
A fene vinné el.
A gmail hol bejön hol nem....
-
Predator2
addikt
Helló
Az alábbo felirat jelenik meg a Youtube-on ha egy videót akarok megnézni [link]
Ha kikapcsolom a az ExtendTube nevű kiterjesztést akkor eltűnik, denekem szükségem van arra a kiterjesztésre.
Mi akar ez lenni? És mit tehetek h megférjenek egymás mellett?
-
koti
tag
Őrület, most a minialkalmazások sora tűnt el az Operából. Hogyan lehet visszatölteni, hogy használhassam?
-
Armahun
addikt
Azt be lehet állítani valahol, hogyha F11-el kiteszem teljes képernyőre, akkor ne írogassa ki, hogy ESC-vel kiléphetek?
Nagyon idegesítő. -
AtHoS
nagyúr
Beállítások / Haladó / Fülek / További fül beállítások -> "Ablakok nyitása fülek helyett" mellett nincs véletlenül pipa?
A beállítások tárolási helyét meg tudod nézni, ha a címsorba beütöd opera:config vagy Menü / Súgó / Opera névjegye
Át lehet tenni a beállításokat egyik gépről a másikra, ha a profil könyvtár tartalmát átrakod illetőleg, ha csak az Opera beállításokat akarod átrakni és mást nem (pl. nem akarod átrakni a speed dial-t, könyvjelzőket, stb..), akkor a profil könyvtárból csak az operaprefs.ini fájlt másold át.
Viszont lehetnek galibák, ha a két gépen nem egyeznek meg a könyvtárbeállítások, stb..
Itt egy használható kis program a böngészők biztonsági mentegetésére: favbrowser
Win7 alatt van egy olyan érdekes dolog, hogy adminként vagy nem adminként indítva az operát más-más profil könyvtárat használ, ha prgfiles könyvtárba lett telepítve és UAC is aktív.
Én ezt kiküszöböltem úgy, hogy USB módban telepítettem D meghajtóra (így a profil könyvtár az opera telepítési könyvtárába kerül), majd ezt követően ismét elindítom a telepítőt és normál módban ugyanebbe a könyvtárba telepítem. A második telepítésre azért van szükség, mert Win7-nél csak megfelelően telepített programok lehetnek alapértelmezett alkalmazások.
-
Zoli133
addikt
Sziasztok, mióta 12.10-es opera van fennt, azóta miután bezárom az utolsó fület nem nyílik meg automatikusan a gyorshívó, kerestem a beállítást de nem találtam, hol tudom beállítani, hogy megnyíljon a speed dial az utolsó fül bezárása után?
-
koti
tag
Szeretnék még valamit kérdezni. Hol tudom azt beállítani, hogy az egyik fülön megnyitott pl. startlap likjeit új fülön nyissa meg, de ebben a böngésző ablakban? Hasonló kérdés, a jobb egér másolat a fülről megnyit egy új böngészőt holott egy új fület szeretnék a megnyitott mellett. Az is megoldás lenne, ha az egyik gépen jól működő beállításokat átvihetném a másik gépre. Köszönöm
-
DeathAdder
veterán
Valami nem okés
Amióta felraktam az új Win-t az opera elindítása nagyon lassú.
Mindig a tálcán van az ikon és amikor rákattintok már be is dob azonnal, ahogyan más programokba is.De most amit csinál, legalább 10mp-et kell várni, hogy elinduljon. Ha elindul ki X-elem, megint elindítom, megint 10mp (nem csak ha tálcáról indítom)
Előtte szinte azonnal bedobott és most is bedob minden program ahogy rákattintok, kivéve ez.
SSD-m van és 12.10-es opera. Volna erre valami magyarázat?
-
Szabtom
senior tag
Töröltem a sütiket és a cache-t, valamelyik megoldotta. Kösz!
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Szabtom #17946 üzenetére
Most beléptem, hogy megnézzem a gmailt. Nálam OK 12.11b1655
-
Szabtom
senior tag
Már fél órája error 413-at kapok a Gmail.com-on de csak Operával, ami ma frissült automatikusan.
"Your client issued a request that was too large."IE 9 alatt simán be tudok lépni. Nem tudjátok, mi van?
-
AtHoS
nagyúr
A beépített színprofil kezelést lehet matatni valamerre?
-
dqdb
nagyúr
Csak ezt tudom én is javasolni. A tanúsítványos problémát a mai 12.11 előzetes (build 1655) sem orvosolja. Ha az így megy át 1-2 napon belül véglegesbe, akkor ez változat is felejtős lesz. Most 1 GB memóriafoglalással elindult 30 nyitott füllel, kíváncsi vagyok, ebben a 64 bites buildben is eljutok-e 3 GB memóriafelhasználásig pár óra alatt, mert ez nem szivárgás, hanem csőtörés ...
masterful87: tapasztalatom szerint az Opera az egyik legjobb az jelszavak automatikus megjegyzésében. Persze van, ahol elbukik (az emlegetett Freemail és Gmail probléma nélkül megy nálam), de sok helyen pont a Firefox képtelen felismerni (az ELMŰ online ügyfélszolgálata jó példa erre).
koti: a fórummotor nem enged olyan speciális címeket beilleszteni, mint opera:valami, az ilyenek elé mindig bekerül a http:// szöveg.
-
koti
tag
Bocs most látom rosszul linkeltem be, de a lin azért jó.
opera:config#SecurityPrefs|Certificaterevocationlistsforssl
Sajnos most sem jó kattintással. Tehát másold ki és úgy be a böngészőbe!
-
brd
nagyúr
Csak csendesen jegyzem meg: szerintem jobb lenne inkább hanyagolni a 12.10-et (mehet vissza helyette a 12.02), és nem kikapcsolni a nevezett beállítást, lévén semmi lényeges újítás nincsen a 12.10-ben...
-
masterful87
senior tag
válasz
Mosanke #17932 üzenetére
Egy darabig valóban szívózott a Freemail, talán akkor volt az hogy Operával csak valami gagyibb, butított felületre lehetett belépni (vagy még most is azt hozza be?), nekem ez rémlik, ha volt is olyan hogy egyáltalán nem hozta be, azt már el is felejtettem!
Viszont a jelszót ott gond nélkül megjegyeztettem, nem kellett semmi ilyen biztonságos, nem biztonságos, törlés dolgot eljátszanom.
Ugyanakkor tényleg vannak oldalak ahol még fel se ajánlja, hogy megjegyezze, de fentebb írta Ndruu hogy válogatós tanúsítványok terén az Opera és nem optimalizálnak rá, én csak arra tudok gondolni, hogy ezért is olyan nyögvenyelős a jelszó mentése, szemben Firefoxxal, ahol szinte ott is feldobja, hogy szívesen megjegyezné a jelszavam, ahol nem is adtam meg semmit.
EDIT: Gmailhez annyit, hogy én a https://mail.google.com/mail/ linken gond nélkül használom, jelszót megjegyzi, és tanúsítványokkal sincs gondja.
-
koti
tag
válasz
Vangelis #17927 üzenetére
Biztonságos kapcsolat: súlyos hiba (1578)
Megvan a megoldás arra, hogy a biztonságos oldalakhoz is beléphess. Köszönet érte dqdb fórumtársunknak.
A címsorba beírod az
opera:config#SecurityPrefs|Certificaterevocationlistsforssl és Enter.
Kikapcsolod a beállítás melletti pipát, majd megkeresed lejjebb a Mentés gombot.
BINGOO! -
daninet
veterán
válasz
Sk8erPeter #17934 üzenetére
Ellenben a 12.10-hez felajánlott a gmail valami újfajta levélíró nézetet amit most 12.02 alatt nem ad.
-
Vangelis
félisten
válasz
Sk8erPeter #17931 üzenetére
Láttam de nem műx.
-
-
Mosanke
senior tag
Szia és köszi a részletes leírást. Megpróbálom majd így.
Egyébként azt meg nem teljesen értem (és már régebben sem értettem), hogy itt az Opera-ban miért kell ennyit vacakolni egy-egy jelszavas belépéssel. FF-ben amikor jelszavas belépés van(először) azonnal jön egy kis ablak, hogy megjegyezze-e a jelszót. Ennyi ... és attól kezdve sima ügy már.
Egyébként egy ideig először a freemail be sem jött, de aztán egyszer csak meg igen. -
Sk8erPeter
nagyúr
-
válasz
Mosanke #17923 üzenetére
Nálam a Gmail is és a freemail is feldobja a jelszó megjegyzés opciót.
Freemailnél trükközni kell, mert szar a tanúsítványuk. Először be kell jelentkezni biztonságos belépési módban, a felugró tanúsítvány ablakában meg kell jegyeztetni azt. Belépés után lépj ki, töröld a jelszókezelőből (Eszközök - Haladó - Jelszókezelő) a freemailre vonatkozó bejegyzéseket.
Újra nyisd meg a freemail oldalát, írd be az adataidat, pipáld be a biztonságos beléptetés opciót, a Belépés gombra kattintás után fel fogja dobni a jelszó mentése "ablakot".Gmailnél ilyet nem tapasztaltam, de próbáld meg ott is törölni a jelszókezelőből a gmailre vonatkozó részeket, és próbálj meg újra belépni.
Egyébként a legtöbb ilyen esetben az oldal van rosszul megcsinálva (még mindig nagyon kevesen optimalizálnak minden böngészőre, így az Opera optimalizálás kimarad), vagy a tanúsítványok nem stimmelnek. Az Opera elég háklis az utóbbira.
-
koti
tag
Szeretnék kérni egy kis segítséget. A minap frissítettem a 12.10-es verziót 12.50-re. Amikor jelezni szokta hagyom, hogy csinálja a frissítést. Eddig soha nem is volt vele gondom. Most azonban biztonságos oldalakra lépve ez a hír fogad belépéskor (pl. bankok oldalai)
Biztonságos kapcsolat: súlyos hiba (1578) és nem lehet továbblépni. Explorerrben nincs ilyen hiba. Nem hiszem, hogy a bankok oldalán eszközöltek valamit, mert több banknál is ezt csinálja. Megpróbáltam leszedni és visszatenni a régebbi verziót, de a hiba már ennél a verziónal is megmaradt. Vajon mit tehetnék? WIN7 az op. 32 bites. Előre is köszönöm a választ. -
Mosanke
senior tag
Én régebben használtam Opera-t de aztán a 11.-nél valahol abbahagytam. Voltak gondjaim a gmail és a freemail fiókokba való belépéssel. (is)
Ma feltettem a 12.10-et de amit veszem észre (vagy én vagyok a béna) még mindig megvan ez. Nem akarja megjegyezni a jelszavakat valmiért. Vagy egy órát szórakáztam vele de nem jutok előbbre.FF-ban meg Chrome-ban azonnal és egyszerűen meg lehet jegyeztetni a jelszavakat, és meg is jegyzik, de itt valahogy nem akar sikerüli nekem.
-
Penge_4
veterán
Csak tudnám, minek van gyorskereső, amikor senki nem használja...
Ezt kell kikapcsolni: opera:config#SecurityPrefs|Certificaterevocationlistsforssl
Akiket pedig bővebben érdekel, azoknak javaslom dqdb néhány korábbi hozzászólását, amiben leírja a részleteket ezzel kapcsolatban.
-
Predator2
addikt
sajnos másnál is jelentkezett ez a hiba
és pl visszaraktam a 11.64-et azzal volt a legkevesebb bajom -
Vangelis
félisten
Srácok!
Nekem pár oldal pl a gmail.com sem akar bejönni.
Meg pl a t-mobil webshop.
Valami biztonsági lópikulára hivatkozik.
Frissítés óta...
https://webshop.t-mobile.hu/webapp/wcs/stores/WSPhoneSearchCmd?langId=-11&krypto=m2u24g5uF0oetzi8qCeqgKNuvEaK2wMC7yZTDNIPin60gf2ogk3fdA%3D%3D cím, melyet meg akart nyitni, jelenleg nem elérhető. Győződjön meg róla, hogy a webcímet (URL) helyesen írta be, majd próbálja meg újratölteni a lapot.
Ha már leírta valaki akkor sorry... tény, hogy nem olvastam vissza, mert egy lusta féreg vagyok.
Üdv!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
Penge_4 #17915 üzenetére
Duplikálódott az utolsó bekezdésed. Opera bug?
Ja, persze, ez mind igaz, amiket írtál, ezek miatt tényleg még mindig fapados a Chrome.
Nem is tudtam, hogy kiszedték az átpakolható fülsáv feature-t.(Nincs most külön külső nagymonitorom.)
Viszont azt veszem észre, hogy a Chrome bővül (lásd előző link), az Opera meg csak bugosodik, és ez egyre gázabb kezd lenni. Új feature-ök meg alig, vagy csak snapshotokban, de az átlagfelhasználó által is élvezhető dolgok nem nagyon (mi vonzaná az Operához a felhasználókat? Most komolyan, érdekelne a cég embereinek elképzelése.) De a fejlesztőket sem igazán kényeztetik (lásd az Opera Dragonfly megrekedése, és a source-ban való keresés highlight-színének végre stabilba belepakolása). Mintha a fejlesztőknek a tökük tele lenne, és oda se figyelnének, mit csinálnak.
Lehet, hogy kéne oda egy vérfrissítés, hogy valaki végre alkosson valamit, és megpróbálja gatyába rázni a brigádot - de legfőképp a böngészőt.
(#17916) hunfatal :
ez is mind igaz, egyetértek. -
fatal`
titán
válasz
Penge_4 #17915 üzenetére
Ehhez képest, ha a magyaroperablogon a latest snapshotra kattintok, akkor a 12.11-es snapshotot szedi le és a fájlnévben next van
(#17914) Sk8erPeter: Lehet, hogy a Chrome fejlődik, de még mindig nem lehet benne beállítani semmit sem. Se cachet, se olyan apró dolgokat, hogy ne zárja be a böngészőt, amikor bezárom az utolsó fület, hanem nyissa meg a kezdőlapot (gyorshívó vagy ami be van állítva). A letöltéskezelője is még mindig ugyanaz az ótvar, ami teleszemeteli a letöltés könyvtárat az ideiglenesen megnyított docokkal, pdfekkel stb. Szóval bőven lenne hová fejlődnie.
-
Penge_4
veterán
válasz
masterful87 #17902 üzenetére
Szerinted én és még sokan mások merő fanatizmusból használnak snapshotokat?
Bizonyos fokig az új fícsörök miatt is, de a snapshotok sokszor stabilabbak, mint a végleges. Ha meg nem, akkor 1-2 hét és jön újabb, nem kell rá fél évet várni.(#17907) hunfatal: Normál esetben igen, de ez a "snapshot" piros Opera ikonos, tehát nem Next.
"Nem túl logikus az opera frissítési rendszere, van, amikor a next két ágon is fut (ha jól tudom most is van 12.50 előzetes)."
A Next nem futott eddig még soha két ágon. Most is ezért lett piros ikonos a 12.11 és régebben is a visszaminősített 11.60 újabb kiadásai, azaz 11.61, 11.62, 11.63 és 11.64 előzetesei. A 12.50 pedig addig jegelve volt, amíg a 12.10 ki nem jött. Most meg azért lett piros ikonos a 12.11, mert a közeljövőben (péntek?) várható majd 12.50, ami Next lesz.
(#17914) Sk8erPeter: Hát igen, Operában valahogy 9.0 óta értek véget az ehhez hasonló, logikus és felhasználóbarát innovációk. Azóta még ha ötletes funkciót is raktak bele vagy totál értelmetlen módon akár a mai napig (lásd: fit-to-width), vagy úgy kellett könyörögni, hogy 2 főverzióval később legyen használható (lásd: On Demand Plugin, ami 10.60 óta van, mégis azóta lett használható, hogy oldalspecifikus lett. Ráadásul korábban épp azzal indokolták (ez egy privát BTS-en folytatott beszélgetés volt) azt, hogy egy csomó helyen nem működött, azaz elindult a beépülő (nem kis biztonsági kockázatot is jelentve), hogy ha a beépülő el van rejtve visibility-vel vagy display:none-nal, akkor az átlaguser nem tudja mitévő legyen. Könnyesre röhögtem magam, mialatt ezt a 30-40 hozzászólásos belső beszélgetést végigolvastam, mire az lett a végső konklúzió, hogy oldalspecifikussá kell tenni és páran még beúszó értesítést is javasoltak (abból nem lett semmi).
De ettől függetlenül a Chrome még mindig nagyon fapados. Próbálgattam én is, de valahogy rengeteg minden hiányozna. Oldalsáv, oldalra pakolható fülsáv, ami egy ideig volt, de aztán azt is kivették, billentyűparancsok, mindenhol működő mozdulatparancsok és még sorolhatnék millió fícsört.
De ettől függetlenül a Chrome még mindig nagyon fapados. Próbálgattam én is, de valahogy rengeteg minden hiányozna. Oldalsáv, oldalra pakolható fülsáv, ami egy ideig volt, de aztán azt is kivették, billentyűparancsok, mindenhol működő mozdulatparancsok és még sorolhatnék millió fícsört. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fatal` #17895 üzenetére
na, hát azóta amit dqdb a korábbiakon felül posztolt, az nekem bőven eléggé meggyőző volt ahhoz, hogy ne váltsak, mert totál értelmetlen, sőt, káros is az ember idegrendszerére.
Őszintén szólva mostanság nem nagyon látok fejlődést az Operánál, csak az idegesítő dolgokkal tudnak előállni. Bugokat bugokra halmoznak, és jelentős haladás nincs.
Szánalmasnak tartom, hogy a mai napig nem sikerült egy jól használható fejlesztőeszközt kreálni ebből a rohadt Opera Dragonfly-ból, mert még mindig csak egyetlen példányban lehet elindítani, pedig alapvető elvárás lenne, hogy az oldalakat egymástól teljesen függetlenül tudd debuggolni. Aki aktívan webfejlesztget, azt biztos, hogy zavarja ez a probléma, és inkább áttér akár Chrome-ra, akár Firefoxra (Firebug) a fejlesztgetéshez.A Chrome-nál viszont látok némi fejlődést: [link] Pl. a videók GPU-gyorsítása, meg a tartalmak megjelenítésének aprólékos korlátozhatósága nekem eléggé bejövős.
Egyre kevésbé dolog van, ami engem személy szerint az Operához köt. Mondjuk ebben nem is vagyok ragaszkodó, kettő böngésző van, amitől kiráz a hideg (legalábbis jelenleg, hacsak nem fejlesztenek jól): IE, Firefox. Általában Chrome és Opera között váltogatok.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
masterful87 #17896 üzenetére
Jaaaaaa.... bocs, kicsit nehezen bár, de felfogtam.
Főleg miután letöltöttem a 12.10 USB-s változatát, és kipróbáltam, mire gondolsz.
Hát ez így tényleg rohadtul értelmetlen egy szar. Csak tolódik ki jobbra a francba, miközben a bal széle marad pontosan ugyanott, ahol a fit to window-nál volt.
Ez nyilván egy bug volt, valamit elkúrtak. De legalább már közös nevezőre jutottunk.Amúgy nekem az eredeti elgondolás fura egy kicsit, hogy hiába nyomogatod a pluszt, akkor is marad a fit to window, de egy kicsit ugrabugrál, ebből látszik, hogy most ám nagyít a háttérben, de még mindig értelmesebb, mint az, hogy a bal széle marad ugyanott, szarul, tehát látszik egy jó buzinagy fehér csík bal oldalt, és csak a jobb oldala tolódik ki. De mint AtHoS linkelte, azóta már úgy tűnik, ők is észrevették a hibát (jelezték nekik).
Bírom, hogy az Operánál csomószor a legkevésbé fontos dolgokhoz nyúlnak hozzá, amit nem kéne bántani, mert tök felesleges, vagy legalábbis ezerszer fontosabb, a felhasználókat rohadtul idegesítő bug van (gondolom nem kell mondani, fixed position bug, ami miatt a többiek már ezer éve szidják az Operát).
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Komplikato #17911 üzenetére
Kicsit alaposabban is megnézhetnéd mi van leírva, mert 12.11 RC2 még nincs. Linkelhetnéd hol is találkoztál vele
Ami oldalt linkeltem és hunfatal is linkelte #17910-ben: [link] hivatalos oldal, szóval az itt leírtak a mérvadók és nem az amit egyes helyeken leírogatnak
Mutatja mindig a legfrissebb felállást, ahol ha a letöltési linkre viszed a kurzort láthatod a böngésző megfelelő helyén, hogy milyen build számú verziót lehet leszedni (nálam pl. az Opera állapotsorában mutatja, de ugye be lehet kapcsolni lebegő buborékként is) Kattintani sem kell, csak kinyitni a szemed
A blog hozzászóláscímében pedig szokták jelölni, hogy ez béta vagy rc stb.. és ezekből melyik verzió (pl.. béta 2, RC3, stb...)
A lényeg, hogy innen le tudod szedni az előző buildeket is bár nincs olyan szépen összerakva egy csoportba, mint azon az oldalon, amit linkeltél
-
Komplikato
veterán
válasz
Komplikato #17909 üzenetére
Ja, hogy az nem next, hanem én néztem be és 12.11 beta RC2 a neve és tényleg ugyan az, de már nem NEXT. Azt hiszem itt feladom, hogy követni próbáljam.
-
fatal`
titán
válasz
Komplikato #17909 üzenetére
Ez a link meg mindig a legutolsó nextre visz: [link]
Az RC2 pedig biztosan nem volt 1653, mert 1652 az RC4 (final).
-
Komplikato
veterán
válasz
fatal` #17905 üzenetére
Hát így build szám kiírás nélkül klikkelgesse a fene végig, de én ezekről beszélek és itt volt nem egy RC4 utáni: http://arc.opera.com/snapshot/windows/
Most meg nincsen.Javítok, itt van egy 12.11 NEXT: [link]
Na most ez is build 1653 mint a 12.10 beta RC2??? -
fatal`
titán
Next = Snapshot.
(#17908) AtHoS: Eddig sem volt külön. A Next mindig a következő verzió előzetese. Attól függően, hogy milyen állapotban van a verzió éppen ez lehet snapshot, béta vagy RC. Ezen kívül vannak még a labs buildek, amik baromi ritkán frissülnek.
Nem túl logikus az opera frissítési rendszere, van, amikor a next két ágon is fut (ha jól tudom most is van 12.50 előzetes).
-
AtHoS
nagyúr
Kicsit elvesztettem a fonalat
12.10b1652 Next lett a 12.10 végleges, ami megegyezik a 12.10 RC4-el
Ezt követően kijött a 12.11b1653, ami snapshot és nem Next
A törlésekre vonatkozó részt végképp nem értem: mit töröltek és főleg honnan?
Itt elérhető az összes "részbuild" [link] -
fatal`
titán
válasz
Komplikato #17904 üzenetére
Először is már kint van a végleges 12.10. Másodszor van már 12.11 next
-
Komplikato
veterán
válasz
Sk8erPeter #17871 üzenetére
1652 Next van fent, de azt és előtte lévőt törölték. Erre kijött a 12.10 béta RC2 build 1653-al. Csak ez nem olyan bugos. Viszont friss NEXT meg nincs. Mindegy én hülyeségem miért használom ezeket.
-
dqdb
nagyúr
válasz
fatal` #17899 üzenetére
A bankom javat használ, szóval ott nem hiszem, hogy probléma lesz. Gmailt nem nézek a webről, más meg nincs, ami olyan baromi fontos lenne.
Én sem hiszem, hogy egy átlagfelhasználónak problémája lesz az opció kikapcsolásából, de egy irányított támadás során ki lehet használni:
1. kompromittálódik a tanúsítványlánc bármelyik tagja, ami kiderül, ezért azt visszavonják
2. a támadó az eredeti webszerver és közéd lép be, feléd eljátszva az eredeti oldaltEkkor amúgy a Java alapú netbank megoldás is bukna, hiszen adott esetben egy preparált appletet is visszaadhatna neked a feléd netbank szerepét eljátszó támadó.
Természetesen ha megtörténik, de nem derül ki a kompromittálódás, akkor ugyanúgy megszívod, azonban ekkor a beállítás értékétől függetlenül szívsz
(ilyenkor akármilyen böngészőt használhatsz, mindegyikben ez lesz a helyzet, ezért szokás a CA-kat minősíteni, és minél fontosabb a szerver, annál magasabb fizikai és szoftveres védelemmel ellátni).
Eléggé nagy probléma lehet PKI szinten, ha egy egész CA kompromittálódik (volt már ilyen), ugyanis a gyökértanúsítványok érvényességének lekérdezésére nincsen szabványosított lehetőség (az EU szintjén van erre kezdeményezés, de csak pár országban kezelik a listát megfelelően, hazánk például az élen áll ilyen téren).
Az előző hozzászólásommal csak azt akartam érzékeltetni, hogy a biztonság-vírusirtó-exploit témakörben előjövő ultimate érv, azaz én márpedig nem megyek olyan oldalakra, így védve vagyok az atomtámadástól is, jelen esetben nagyon nem állja meg a helyét.
---------------------
A 12.10-es változat egy szégyen, snapshotnak még elmenne, de véglegesnek katasztrófa. A 64 bites változat nálam csúnyán leakel, a YouTube-on, microlagok tömege lejátszás közben, pár oldaltól szó szerint használhatatlan szintre lassul a böngésző, 10-12 fül felett véletlenszerű akadások, a tanúsítványos mizériáról ne is beszéljünk: eljutottam oda, hogy váltanék, ha lenne mire. De nincsen, így reménykedem, hogy a következő snapshot jobb lesz ...
-
masterful87
senior tag
Anyám, sírok... ezzel olyan, mint régen, tökéletes!
De valami hihetetlen, hogy lehet ilyen stabil verziót kiadni, amiben elcseszik, ami eddig tökéletesen működött, felfoghatatlan. Hozzá se kellett volna nyúlniuk ehhez a részhez, erre bumm, elrontják.
Köszönöm!Tanúsítványkezelést azért nem sikerült visszaállítaniuk a jól működő állapotra, így még mindig nincsen DirektNet meg ÁNTSZ.
-
poirot
őstag
Sziasztok !
Az Opera 12.10 -est használom win8 és win7 alatt. Ha a hirkereso.hu-n valamelyik hvg.hu-s cikket megnézem. akkor csontig lefagy, mindkét rendszeren. Nem mindegyik cikknél, de kb 60-70 százalékánál. Kettőt tudok ilyenkor csinálni; vagy várok 3-4 percet és lehet, hogy bejön az oldal. Vagy ctrl+alt+del-el kilővöm az egész operát, mert semmit nem lehet kezdeni vele. Ismétlem mindkét rendszeren, régi rendszeren illetve új telepítée után is kijött ez a probléma. Ha valakinek van ötlete evvel kapcsolatba, hogy mi módon lehetne ezt kiküszöbölni, megköszönném.
Előre is köszönöm.
-
AtHoS
nagyúr
válasz
Javítottak valamit a zoomoláson is a 12.11b1653-ban: [link]
-
dqdb
nagyúr
válasz
fatal` #17895 üzenetére
Tudom, hogy nem a legjobb megoldás
Sajnos, ez a legjobb megoldás jelenleg.de nem látogatok kétes weboldalakat.
Ennek köze nincsen ehhez a hibához, pontosan egy nem kétes, hanem megbízhatónak tartott oldalon tudnak ilyenkor átverni. Ehhez "csak" annyi kell, hogy egy általad használt szolgáltató (levelezés, netbank, webshop, ...) tanúsítványa kompromittálódjon. Mivel ismertebb és/vagy pénzügyileg oldalak esetén esetén azonnal tele lenne a hírrel a sajtó, így szerintem vállalható kockázat a beállítás kikapcsolása. Csak akkor nem kell elfelejteni visszakapcsolni, ha végre kijavítják (ha ez az Opera fejlesztői szerint nem hiba, akkor igazán kíváncsi lennék, hogy szerintük mi nem stimmel például az ÁNTSZ oldalával, amit alaposan végignéztem). -
Rimuru
veterán
válasz
Ha jól értem amit mondasz akkor az a dolog nem volt egy hosszú életű, nem olyan rég került bele.
-
masterful87
senior tag
válasz
Sk8erPeter #17890 üzenetére
Tényleg nehéz leírni mire gondolunk, de végül pont azt írtad le, amire gondoltunk!
Ha ugye beleenterezel, akkor már látod a nagyítás eredményét és a csúszka is odébb megy. De ha nem enterezel bele, vagyis marad a kép ablakméretű, akkor elkezdi nagyítani, holott tartania kéne az ablakméretet. Ez régen így is működött! (tartotta az ablakméretet a csúszka meg mégis mozdult)
Ne kérdezd mi értelme, hol használom, sokszor jól jött, megszoktam, vissza akarom kapni! -
fatal`
titán
válasz
Sk8erPeter #17893 üzenetére
Átállítottam azt a szart az opera:configban. Tudom, hogy nem a legjobb megoldás, de nem látogatok kétes weboldalakat.
Többször gondolkodtam már a Chromera váltáson, de van 1-2 dolog, ami visszatart.
-
Predator2
addikt
engem nem szeret az új Opera:
google:
A rendszer biztonsága érdekében a Google ideiglenesen letiltotta a fiókját. Ilyesmi főleg akkor történik, ha fiókjában szokatlanul aktív tevékenységet észlelünk. A hozzáférés visszaállítása általában 1 óráig tart. Ritkán előfordulhat, hogy csak 24 óra alatt sikerül visszaállítani a hozzáférést.
Elnézést kérünk a kellemetlenségekért.
Illetve más oldalra sem hagy belépni:
Hiba a biztonságos kapcsolat során
https://netboon.randomcapital.hu/ cím, melyet meg akart nyitni, jelenleg nem elérhető. Győződjön meg róla, hogy a webcímet (URL) helyesen írta be, majd próbálja meg újratölteni a lapot.
https://netboon.randomcapital.hu/
Nem sikerült ellenőrizni a webhely tanúsítvány visszahívási információnak aláírásait.
Ellenőrizze, hogy az internetkapcsolata aktív, és nézze meg, hogy más alkalmazások működnek-e, melyek ugyanezt a kapcsolatot használják.
Ellenőrizze, hogy az internetes biztonsági szoftverek beállításai megfelelőek, és nem ütköznek a szokásos webes böngészéssel.
Ha egy helyi hálózati tűzfal mögött van, és úgy gondolja, hogy ez okozhatja a problémát, akkor beszéljen a rendszergazdával.
Nyomja meg a billentyűzeten az F12 gombot, és próbálja meg kikapcsolni a proxy kiszolgálókat - kivéve akkor, ha biztosan tudja, hogy szüksége van egy proxyhoz a kapcsolódáshoz. Töltse újra a lapot. -
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
fatal` #17892 üzenetére
Most a korábban többek által említett újabb tanúsítványos parákra gondoltam (amik korábbi verziókban ezek szerint nem merültek fel, vagy nem voltak ennyire gázosak), meg arra, amiről a srác itt ír, és amit én még mindig nem pontosan értek, hogy mi az, hogy "oda a fit to window". Legalábbis nem látom, hogy mit kéne látni.
-
fatal`
titán
válasz
Sk8erPeter #17890 üzenetére
Nekem a korábban is meglévő bugokon (favicon eltűnés, mail-elküldött levelek bugja és a fixed-position elemek miatti akadozó görgetés) kívül semmi gond nincs vele.
-
zileut
tag
Az Opera Turbo másnak is lassú, mert nekem úgy rémlik, hogy korábban jóval gyorsabban töltötte be a honlapokat.
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz
masterful87 #17887 üzenetére
Az alapján, amiket eddig írtak azok, akik kipróbálták a 12.10-et, lényegében semmi értelmét nem látom upgrade-elni rá a 12.02-ről, mert kb. csak rossz dolgokról látok beszámolót.
(#17883) M_AND_Ms :
hát én őszintén szólva ebbe a magyarázatba a hsz. végére teljesen belekavarodtam.
A lényeg, röviden: csillag gomb nálam csak akkor csinál valamit (állítja vissza az eredeti, 100%-os zoomot), ha a jó nagy, de ablakméretre igazított képbe beleentereztem, majd +/- gombokkal váltottam a zoomot, és ezek után nyomok egy csillag karaktert.
Most itt nem látom be, miért van szó másról (vagy csak simán nem értettem a magyarázatodat). -
fatal`
titán
válasz
Dluinet #17886 üzenetére
Ha nem tudsz elolvasni egy 23-as fullhd kijelzőt 60 cm-ről, akkor szerintem nem nagyítani kell, hanem szemüveget csináltatni.
Nekem még egyszer sem kellett nagyítani (20", 1680x1050).
Persze lehet, hogy csak nem jártam olyan oldalon, ahol annyira kicsi betűkkel írnának. Viszont olyannal nem egyszer találkoztam, hogy megveszik a fullhd monitort, aztán 180%-os nagyítással böngésznek.
-
arnyekxxx
veterán
válasz
fatal` #17885 üzenetére
némelyik oldal olvashatatlanul pici betüket használ. nem mindig ugyanonnan nézi az ember a monitort, forgószékben hanyattdőlve 2x távolságról jó a nagyítás. De akár hosszu monitorozós nap végén a fáradó szemnek is jól esik ha nagyobb betűket kell felismernie.
@ masterful87
raiff hibára nekem ezt javasolták fentebb
-
masterful87
senior tag
válasz
fatal` #17885 üzenetére
Pedig én nem tudnék meglenni a beépített nagyító funkció nélkül!
Legközelebb 60 centiről nézem a 23"-os fullHD monitort, de van amikor hátradőlök a székben, és akkor simán 120 centiről nézem ugyanazt. El lehet képzelni, hogy ami 60-ről még olvasható, az 120-on már valahogy nem "jön át". Persze az is lehet, hogy csak az én szemem kezdi megadni magát!EDIT: ha már itt tartunk, szerintem az Opera nagyít talán a legjobban, nagyon simán, szinte hiba nélkül, és 10%-os léptékkel, fene tudja hány ezerig, más böngésző meg talán 25%-onként tud ugrálni!
De mondok egy újabb változást a 12.10-ben: Raiffeisen DirektNet nem jön be!
"Hiba a biztonságos kapcsolat során
https://direktnet.raiffeisen.hu/rai/direktnet/home.do cím, melyet meg akart nyitni, jelenleg nem elérhető. Győződjön meg róla, hogy a webcímet (URL) helyesen írta be, majd próbálja meg újratölteni a lapot.
https://direktnet.raiffeisen.hu/rai/direktnet/home.do
Nem sikerült ellenőrizni a webhely tanúsítvány visszahívási információnak aláírásait."
Eddig ez is működött, előbb újra tettem az Operát, és ugyanezt dobja. Adblockok letiltva, próbáltam másnak álcázni a böngészőt, semmi változás. ugyanezekkel a beállításokkal eddig ment!
Egy újabb oldal, amit kénytelen vagyok Chrome-ban megnyitni. :\(#17888) arnyekxxx:
baráti lehetőségek
eszembe se jutott, hogy más már találkozott ezzel a hibával, keresnem kelett volna -
fatal`
titán
Én azt nem értettem soha, hogy mi a fenének egy weboldalt nagyítani?
Én speciel nem azért vennék nagyobb felbontású monitort, hogy ugyanazt nézzem nagyobban
Persze ez nem mentesíti az Operát a bugok alól, sajnos egyre több van belőle. Az a baj, hogy nem igazán van mire váltani
A Chrome még mindig borzalom, az FF pedig már az.
-
masterful87
senior tag
Na ennek örülök, vagyis nem nagyon nem örülök!
Két év után végre legyalultam az Operát minden cuccával együtt és felraktam frissen, tisztán a 12.10-et. (mindig csak update-eltem, és jöttek is a gondok, ajánlották hogy legyalul, frissen feltesz)
Na de sajnos nem javult meg!Valóban egy dolog a nagyítás, másik a fit to window! Ha egy képet jelenítesz meg a böngészőben és aktív a fit to window, akkor ha nagyítasz a csúszka változik, de a kép mérete nem fog változni, hiszen még mindig aktív a fit to window. Csak ha egérrel rá nyomsz, vagy Entert ütsz, akkor teszi ki 1:1-be. Ha ilyenkor nagyítasz akkor rögtön látszik minden módosítás.
Sztem teljesen rendben van ha kitöltéssel jeleníti meg, akkor nincs hatással rá a nagyítás, pont így működött jól, szemben azzal amit most művel a 12.10-ben!(fit to window aktív, erre nagyítás (nem egérrel rányomva) hatására nem tartja meg a fit to window beállítást, ezt nagyon elszúrták)
-
M_AND_Ms
veterán
válasz
Sk8erPeter #17881 üzenetére
Ha egérrel nagyítasz, azt csak egy megnyitott képnél teheted és a célja az, hogy az alapból oldalméretre méretezett képet eredetiben 1:1-ben megnézd. Ilyenkor a jobb alsó nagyító eszköz nem változik, ott marad, ahol hagytad.
Ha eleve a jobb alsó nagyító eszközzel (vagy -+ gombokkal ) méretezgettél, kép esetén akkor is ott lesz a nagyítós egérmutató. Persze ekkor már kufirc lesz, hisz egy nagyított oldalméretre állított képet fog nagyított 1:1-bemutatni. Tehát ha az oldalméretre igazított képnél te 120%-ra nagyítasz, akkor az egérrel elérte 1:1 méret is az eredeti kép 120%-osan nagyított képe lesz. Huh.
Ebből látszik, hogy két külön dologról van szó
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Kérdés előtt olvasd el az
összefoglalót!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Antivírus szoftverek, VPN
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office
- Sea of Thieves Premium Edition és Egyéb Játékkulcsok.
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Lenovo Thunderbolt 3 kábel (4X90U90617)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5060 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- HATALMAS AKCIÓK / MICROSOFT WINDOWS 10,11 / OFFICE 16,19,21,24 / VÍRUS,VPN VÉDELEM / SZÁMLA / 0-24
- Lenovo Thinkpad x1 carbon 5i 7-7600u // Carbon 6 i7-8650 // carbon 7 i7-8365u touch
- AKCIÓ! Apple iPad Pro 11 2024 1TB WiFi + Cellular tablet garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest