- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Synology NAS
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
Honkydoo
őstag
Üdv urak,
Nemrég kezdtem el használni az OMV-t nagy megelégedéssel.
Az lenne a kérdésem, hogy hogyan tudom beállítani, hogy a gép amint áramot kap automatikusan induljon?
Még egy kérdés: Hogy tudnám letiltani az integrált videokártyát, hogy a gép kevesebbet fogyasszon?Az alaplap egy Intel D945GCLF2
"Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."
-
Honkydoo
őstag
VGA tiltás
Nem találtam ilyen jumpert, de ha nem fogyaszt sokat, akkor megnyugodtam.AC power
Ha minden igaz tudja a lap, majd kipróbálom.Köszönöm a válaszokat!
-
Honkydoo
őstag
Üdv újra,
Megint belefutottam egy problémába... Fel akarnám tenni a mysql plugint, de nem tudom lehívni a bővítmények listáját.. Azt írja: communication failure
-
-
Honkydoo
őstag
Oké,
A hardver egy D945GCLF2 + 1 GB RAM + PCI-X 3ware 9500S-4lp + 3 HDD
Az os, 0.5.13.Az OMV-ben installálva van az OMV extras. A bővítmények listáját eddig szépen elértem, igaz, néha volt olyan, hogy communication failure-hibát dobott. Fel van telepítve a torrent és a minidlna, az omv extras bővítmények közül.
Mostanában egyáltalán nem tudom elérni a bővítményeket, de csak azt nem. A többi funkció megy szépen.
A processzor alig van terhelve, vagyis max 10%, de általában 0-1% szokott lenni.Szerk.: Mást nagyon nem telepítettem, talán a 3ware web UI-t SSH-n de ennyi.
Szerk2: A szolgáltatások közül megy a CIFS, NFS, SSH, miniDLNA, torrent[ Szerkesztve ]
-
Honkydoo
őstag
Torrent szépen seedel vissza.
/etc/apt/sources.list
#
# deb cdrom:[Debian GNU/Linux 6.0.0 _Squeeze_ - Official Snapshot amd64 LIVE/INSTALL Binary 20130824-13:07]/ squeeze main non-free
#deb cdrom:[Debian GNU/Linux 6.0.0 _Squeeze_ - Official Snapshot amd64 LIVE/INSTALL Binary 20130824-13:07]/ squeeze main non-free
deb http://ftp.hu.debian.org/debian/ squeeze main
deb-src http://ftp.hu.debian.org/debian/ squeeze main
deb http://security.debian.org/ squeeze/updates main non-free
deb-src http://security.debian.org/ squeeze/updates main non-free
# squeeze-updates, previously known as 'volatile'
deb http://ftp.hu.debian.org/debian/ squeeze-updates main non-free
deb-src http://ftp.hu.debian.org/debian/ squeeze-updates main non-freeSzerk.: Nemrég néztem, karakteres felületről tudok csomagokat telepíteni csak web UI-ról nem.
[ Szerkesztve ]
-
Honkydoo
őstag
Más:
console-ból felraktam a website plugint, beállítottam a UI-ban, hogy a virtual host type legyen port based, beállítottam az útvonalát a weboldalnak (/media/[RAID 5 tömb]/www/)
Ha SSH-n keresztül lynx-en nézem a 127.0.0.1:8181-et, betölti a /www/-n lévő fájlok listáját (nincs megadva index.php), de ha az asztali gépről chromeból nézem a [gép ip címe]:8181-et, azt írja 400 bad request.
Ez mitől lehet?
[ Szerkesztve ]
-
Honkydoo
őstag
apt-get update szépen lefut
Ami érdekes még, hogy én is ugyanazt tapasztalom mint itt az első hozzászóló.
Ha elmozgatom máshova az '/etc/apt/sources.list.d/omv-extras-org-sardaukar.list' fájlt, akkor betöltődik a plugin lista, ha a helyén van akkor nem.
De ha a tartalmát deb http://packages.omv-extras.org/debian/ sardaukar main-t beleteszem a '/etc/apt/sources.list.d/openmediavault.list' -be akkor sem töltődik be a plugin lista.A cache ürítést kipróbáltam, de nem lett jobb sajnos.
-
Honkydoo
őstag
Chrome volt a böngésző. De mennyit kerestem a hiba forrását..
A megoldáshoz végül az vezetett, hogy az asztali gépemen lévő ubira is feltettem egy lynx-et és ott is ment. Ez azért már gyanús volt, akkor gondoltam, hogy üríteni kellene a böngésző gyorsítótárát.Amúgy frankó ez az owncloud, most próbálgatom.
[ Szerkesztve ]
-
Honkydoo
őstag
Mobilra minden kliens fizetős?
Mert ha jól tudom van valami webdav protokoll amit támogat az ownCloud.
Webdav alapból van Linuxon is, ebből arra mertem volna következtetni, hogy van ingyenes, vagy legalábbis olcsó mobil alkalmazás..."Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."
-
Honkydoo
őstag
válasz adamka16 #944 üzenetére
Ha jól emlékszem nekem is volt hasonló gondom.
Unetbootin-ban a Debian disztribúciót kell kiválasztani, azon belül is a legújabbat.
Akkor is ki kell választani a disztrót ha iso-ból telepítesz.Ha jól rémlik, nekem így sikerült felrakni.
-
Honkydoo
őstag
Szerintem megoldható. Ha nem a RAID 5 köteten van a rendszer, akkor a kötetet fel tudod venni a megosztott mappák közé, és ott lehet jogokat/csoportokat/usereket állítani.
De ha valami olyat szeretnél amit nem tud a webes felület bele lehet nyúlni SSH-n is."Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."
-
Honkydoo
őstag
válasz adamka16 #993 üzenetére
Régebben én is egy routert használtam nas-ként.
Most egy d945gclf2 + HW RAID kártya teljesít szolgálatot, a tömbről a ramdiskre 70 MB/s-el tudok írni. Ezt egy kicsit keveslem, viszont jó, hogy ez már bőven gigabit érték."Légy olyan, mint bárki más, tégy olyat, mint senki más."
-
Honkydoo
őstag
-
Honkydoo
őstag
Őszintén, nem néztem utána. Csak szó szerint idéztem az egyik munkatársamat.
Szerintem itt ő a hibatűrésre gondolt, ha már felhoztad, legalábbis nekem a jó hibatűrés megfeleltethető a megbízhatósággal.[ Szerkesztve ]
-
Honkydoo
őstag
Erre egyszerűen nem tudok rájönni...
Beállítottam omvben a website pluginban, hogy name based. A neve "own".
Erre ha meg akarom nyitni a kliens böngészőjéből, akkor dob egy ilyen hibát: The requested URL /own was not found on this server.
Olvastam, hogy lehet hogy a .htaccess-ben kell valamit állítani.. De mit? Vagy nem lehetne az omv webes felületén megoldani?
Szerk.: Ezt írtam a böngészőbe: http://[ip cím]/own
[ Szerkesztve ]
-
Honkydoo
őstag
Nekem működött az owncloud.
Igaz én régebben, még a website pluginnal csináltam.
Ott az opcióknál engedélyezni kell a "Follow Syminks"-et, az extra opcióknál meg kell adni, hogy "AllowOverride All", és a "/etc/apache2/sites-available/openmediavault-website" fájl végére be kell írni, hogy "MaxRequestLen 1000000000"Így nekem működött. Egy hibája volt, hogy néha eldobta a kapcsolatot, de ez nem volt komoly, mert szinkronizálni tudott. (Akkor új kapcsolatot létesített, aztán megint eldobta)
[ Szerkesztve ]
-
Honkydoo
őstag
válasz hopkinss #1155 üzenetére
Én talán az unetbootin-t használtam a telepítéskor, ha jól emlékszem.
Ha betallózod az iso-t, akkor is ki kell választani a distrot, ha nincs omv, akkor a debiant.Talán így menni fog..
-
Honkydoo
őstag
válasz zsolt501 #1227 üzenetére
Én az olvastam, hogy egy Celeron 847-es procival szerelt lap már kihajtja maxon a gigabitet. Sajnos tesztelni nem tudtam, mert nincs ilyenem. Én őt néztem ki magamnak, majd jövő vagy az utáni hónapban talán meg is veszem...
Szerk.:
Kicsit off, de hátha...
Nem tudja valaki, hogy a fentebb említett lapot hogy lehetne rábírni, hogy a PCI portja 66Mhz-en működjön?
Van egy RAID kártyám, ami ezt támogatja, de a Gigabyte support azt mondta, hogy a lap csak a 33Mhz-es frekvenciát támogatja... Ami a elvben 133 MByte/s gyakorlatban 100 MByte/s.Gondolom ezen a lapon már UFI van, nem lehet valami hacket rátenni amiben lehet állítani a frekvenciát?
[ Szerkesztve ]
-
Honkydoo
őstag
Sziasztok!
XEN alatt futtatok egy OMV-t. Rá lehet valahogy venni, hogy a data partíciót meg tudjam osztani? A megosztott mappáknál nem látom a kötetet.
A fájlrendszerek alatt viszont ezt látom:
A kötet mount-al lett felcsatolva a /mnt/data alá. A fizikai lemezeknél nem látom a lemezt, de ez gondolom érthető, mivel egy LVM kötet lett a xen-nek átadva.
-
Honkydoo
őstag
válasz Honkydoo #2217 üzenetére
Megoldva!
A data partíciót a dom0-án átneveztem xvdb1-re és a omv (domU) alatt pedig felvettem egy új blokk eszközt ami a /dev/xvdb nevet viseli, így tudtam csatolni a GUI-ban a fájlrendszerek alól és megjelent a megosztások között.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- Elektromos autók - motorok
- Apple notebookok
- Viccrovat
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Tőzsde és gazdaság
- Horgász topik
- Androidos tablet topic
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest