- Béta iOS-t használók topikja
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Az EU Trump ellenére sem változtat a big tech elleni szigoron, nincs visszalépés
- Windows Insider Program
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Synology NAS
- Router gondok
- Hálózati / IP kamera
- VoIP - mélyvíz (Asterisk és társai)
-
IT café
Új hozzászólás Aktív témák
-
BlackJack21
tag
válasz DarkChild #21319 üzenetére
Akárcsak nekem, OMV5-ről 6-ra, majd 6-ról 7-re minden gond nélkül frissült, csak az utóbbi időben kezdett problémázni a frissítés alkalmával. Remélem egy ideig megint nem lesz vele probléma.
@Oldman2: Én is azt akartam javasolni, ami a megoldás lett. A portainer esetén a 9000-es port alapesetben a sima httpnek, a 9443 a https-nek van megadva.
[ Szerkesztve ]
-
BlackJack21
tag
válasz DarkChild #21300 üzenetére
Na szombaton ugyanez elért engem is. A frissítés kinyírta a hálózati kommunikációt. Se GUI-t, se a dockerben lévő cuccokat nem lehetett elérni, maga a gép rendesen bebootolt. A gépre monitort és billentyűzetet dugva az omv-firstaid- et kiadva, majd a hálózati kommunikációt újra beállítottam alapra.
A gond csak az, hogy nálam LACP-vel két port össze van húzva, így az egyik portot is tiltanom kellett a switch-en, illetve a DHCP-n más IP címet is kaptam az address reservation-t figyelembe sem véve.. Ezután már csak a WEBGUI-n ismét törölni a független hálózati eszközöket és a bondolást megcsinálni, majd a switch-en a port-ot visszakapcsolni és végezetül a VLAN-okat újra beállítva ismét üzemképes a rendszer. Kellemes anyázós 2 órát szerzett nekem ezzel. -
hunaqua
addikt
válasz DarkChild #21300 üzenetére
Nekem ilyenkor csak az újratelepítés segített.
Ezért szoktam klónozni egy tartalék tárolót hozzá.Amikor ilyen van (volt már) akkor csere és kész.
[ Szerkesztve ]
SONY 65XE8577----Philips 58PUS8506----TCL 55c635----Onkyo RZ740----Dali Concept 8/6/C/S----HIVI VR8-W----Zgemma H9 Combo----Uclan Ustym 4K Pro----Asus_Tuf-AX5400----Vontar X3 X4----X96 Max+----Tanix_TX3_Max----Tanix W2---Raspberry Pi
-
paizinho
tag
válasz DarkChild #19369 üzenetére
Egy kicsit én is tartottam az újdonságtól. A wiki-je alapján nálam is simán ment (még a Proxmox snapshot-ra sem volt szükségem).
A cloudflared okozott egy kis fejtörést, de pár perc whoogle keresgélés után már volt is compose fájl, kis konfigurálás és már futtott is.
Szerintem érdemes rászánni egy kis időt, hogy az OMV GUI-ról lehessen a Containers-k között kezelni.
Nekem a Portainer bár segített a parancssorhoz képes, de az OMV GUI-ba integrálás nekem kényelmesebbé tette a életemet.
Érdemes a bépített template-k között szétnézni, sok alapkonténert tartalmaz, amit saját szájíz szerint konfigurálva már fut is. Persze, ha sajátot akarsz ott a Files és hajrá.
-
ttamas
tag
válasz DarkChild #19153 üzenetére
"OMW-t használok egy RPi4-esen (8GB RAM-os). Jellemzően sorozatokat nézek róla LAN-on keresztül, Samba használatával. "
" A RAM-nál sem láttam még 50%-nál magasabb kihasználtságot, a 8GB fele szinte mindig szabadon van."Miket futattsz még a pi-n? Nekem 4 portrainerrel sem volt még több a memória használatom több mint 950 mega.
-
válasz DarkChild #17585 üzenetére
Akár normális is lehet. A Rasberry-t nem arra találták ki hogy ki be kapcsolgasd, hanem hogy folyamatosan menjen. Igazából nem sokmindennek indokolható a kikapcsolása.
Az OMV-ben meg az x86-os PC-k (ATXtáp)vezérlése miatt van ilyen menüpont. Úgy is mondhatnám, hogy ezek a menüpontok a Pi esetében nem értelmezhetőek.Freeware, és akciós programok egy helyen https://www.facebook.com/freewarenews
-
lovi27
addikt
válasz DarkChild #16777 üzenetére
Én már a v6-t használom. Fagyástól és hasonlóktól nem kell tartatani - sose kellett.
Funkcionális, GUI következetlenségek előfordulnak, de a felsorolt funkciók valóban hibátlanok. Az új kezelőfelületet szokni kell.Az OMV csak a közvetlen biztonsági frissítéseket csinálja automatikusan, a többit manuálisan kell. Főverzió váltást meg pláne nem. Manuálisan megoldható, de macerás. Ennek ellenére egyre többen bevállalják. Mint ahogy a rendszer pendrive-ról üzemeltetését is. Már az sem annyira ellenjavalt. Persze ekkor a docker fájlok külön meghajtóra kerülnek, ami lehetőleg SSD legyen.
-
lovi27
addikt
válasz DarkChild #16757 üzenetére
Szia! Van külön Bittorrent fórum, ahol hozzáértők válaszolnak.
Esetleg még lehet telepítési, docker probléma, de arra is van külön szakfórum.
Nem operációs rendszerhez, nem az OMV-hez kötött probléma. Így a válasz az alkalmazást más rendszeren használókat is segíti. -
TGWH
őstag
válasz DarkChild #16757 üzenetére
Szia.
Torrent kliens port beállításánál van egy olyan, hogy Port test, ez kiírja, hogy nyitva vagy zárva van-e éppen.
Alapjáraton letölteni tudnia kell, max a seed-el lehet gond. Hülye kérdés, de éppen volt aki fel is töltse? Gondolom igen.Szeretném harsogni kétkedők fülébe, Szeretném égetni reszketők lelkébe, Lángbetűkkel írni véres magyar égre: Ez a hit a fegyver, hatalom és élet, Ezzel porba zúzod minden ellenséged, Ezzel megválthatod minden szenvedésed. E jelszót, ha írod lobogód selymére, Ezt, ha belevésed kardod pengéjébe
Új hozzászólás Aktív témák
Figyelem!
Megjelent a Debian 10-re épülő OMV 5 stabil kiadása.
Új telepítésre ez a verzió ajánlott.
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Nintendo Switch 2
- EA Sports WRC '23
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Vélemény: nem akar Exynos lapkákat gyártani a TSMC?
- Jófogás tapasztalatok
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Elektromos autók - motorok
- Megérkezett az Until Dawn mozifilm teljes előzetese
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- További aktív témák...
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- Indiana Jones and the Great Circle - Digital Premium Edition - beváltás: 2025.1.30 - RTX 40XX
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Windows 10/11 Home/Pro , Office 2024 kulcsok
- Microsoft licencek KIVÉTELES ÁRON AZONNAL - UTALÁSSAL IS AUTOMATIKUS KÉZBESÍTÉS - Windows és Office