- Fujifilm X
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- NVIDIA GeForce RTX 3080 / 3090 / Ti (GA102)
- Projektor topic
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Pendrive irás-olvasás sebesség
- Milyen egeret válasszak?
-
PROHARDVER!
Opel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Micsurin
nagyúr
válasz
nrg.960 #111435 üzenetére
Linket passz, mi Fekete Lacitól vettünk mindkét H-ra a Facebook csopin keresztül. Puhább és nem kell az antennát kivenni a cseréhez.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
peet137 #111433 üzenetére
Az gatya...
Tettem be neki egy jelerősítőt a rádió elé, kapott a szivar világításról 12V-ot úgy egész jó lett / tűrhető.Gyári fejre nem tudok okosat, mindketten azonnal kidobtuk annyira doboz volt.
Konkrétan a Ph! topiktárstól nem rég átvett A4 Cabrio az első amiben elég tűrhető a gyári zene ahhoz, hogy nem bombáztam szét az első hónapban ill. nem is tervezem. -
peet137
tag
válasz
Micsurin #111432 üzenetére
Engem viszont érdekelne a jelerősség is, mert néha szól a rádió is útközben és abban a gyári sem túl acélos...
Ráadásul valamiért a reg sem működik a CD30MP3-on, valamiért nem keres magának új frekit pl Radio 1, ha elhagyom a várost, ez normális? Modernebb autókon ez pl remekül műxik... -
peet137
tag
válasz
ncc1701 #111427 üzenetére
Igen, pont ez a probléma, hogy nem tudod a szervízintervallumot, csak azt, amit az eladó állít
Nekem pl az olajbetöltő kristálytiszta, de a hengerfejben azért volt sár rendesen, amikor a szelepfedelet cseréltük, megnéztük. De hál isten számottevő olajfogyasztás nincs.
-
Micsurin
nagyúr
válasz
peet137 #111424 üzenetére
Az számít, hogy GPS-es antenna-e vagy sem.
dethroner Nagy az a difi, ~5-10p-el leállítás után illene szintre kerüljön. Most nem olvastam vissza de XER nem? Hidegen nem csörren meg? Valamiért ott csak lassan folyik vissza, nem hiszem hogy a különböző csoda adalékok lennének a megoldások.
Inkább kéne mérni több ponton nyomást mert ha valahol dugulás van az látszani fog. XER-nél amúgyis illik a visszacsapó szelepnél és a fejen is megmérni legalább egy okoskerék szolenoid csere alkalmával.
-
peet137
tag
válasz
Zola007 #111422 üzenetére
Nekem 2007-es a gép és Z16XE1, de nem hinném, hogy ez számít
Az enyémen ez volt:
De ahogy néztem, nem mindegyik egyforma, van valami különbség az antennatalp típusok közt is. Mondjuk én úgy rendeltem, hogy ha nem jön be (mivel én sem szedtem szét előre), akkor ennél a kisebb lyukból még mindig lehet nagyobbat csinálni szikével, fordítva ez nem működik -
Zola007
veterán
2008 Astra H 1.6 benzin A16XER-en cserélt mostanában valaki antenna talpat?
Melyik fajta van az antenna alatt? [kép]
Nem szeretném csak emiatt 2x bontani
Ilyen antennám van: -
ncc1701
veterán
-
ncc1701
veterán
válasz
Zola007 #111415 üzenetére
Sajnos simán van, h csak a tulaj érzi, h nagyon néha, de elkezdett már huncutkodni a váltó. Még lehet, h elmegy 10-20ekm-t, de már nem az igazi, ezért (is) elpattintja. Itt jön hozzá, h bele lehet kalkulálni egy full üzemanyag ellátó rendszert, kettős tömegűt, dpf-et, ennyi méternél már bármi lehet. Egyszerűbb eldobni egy csillogó szemű emberkének, esetleg visszatekerni picit.
-
-
dethroner
veterán
válasz
ncc1701 #111401 üzenetére
Ezt a tisztító adalékot a fene se tudja. Suzuki szervizben dolgozó ismerősöm csinálja az autóimon az olajcseréket, amikor az opelen cserélte, azt mondta legközelebb vegyek egy Liqui Moly olajsár öblítőt és ahogy írod, 10 perc járatás a régi olajjal és utána csere. Azt mondja biztonságos, sok embernek csinálta már. A másik szerelőm, aki minden mást csinált eddig az opelen azt mondja nehogy öntsek bele bármit olajon kívül, mert csak szívni lehet vele, utána már ott is csepegni fog, ahol eddig nem csepegett. Plusz pár hete le volt véve az olajteknő, és azt mondja nincs benne semmi lerakódás, teljesen normálisan néz ki belülről is, szóval szerintem kimarad az öblítés.
-
Zola007
veterán
válasz
ncc1701 #111411 üzenetére
Így van!
Többnyire 150-250 körül kuplung/kettőstömegű vagy automata váltó miatt adják el ezeket az autókat. Automatát csak olyat vennék ami már túl van egy korrektül dokumentált felújításon az utóbbi 1-2 évben, de leginkább csak újatÉn az a gáz, hogy ha nem ismered csukott szemmel a típust, akkor próbakörön nem fog semmi feltűnni.
Nyilván aki 200 ezret ment vele az már megszokta, ismeri, tudja hogy kell(ene) váltania és érzi ha valami nem fasza -
dethroner
veterán
válasz
Micsurin #111402 üzenetére
Hát lehet mégis jól jelez a szerkezet? Eddig sose volt ekkora különbség a reggeli hideg és a délutáni leállítás utáni mérés között.
Hidegen:
Melegen:Vajon mennyivel a maximum szint alatt jelez a lámpa? Mert már 5 hónappal ezelőtt is bejelzett, azóta egy cseppet se öntöttem bele és mentem azóta kb 5000 km-t, és idáig fogyott le. De hogy csak 20 perc után és nagy fordulaton tűnik fel neki hogy hiányzik belőle
Öntöttem most bele 4 decit és maximumra mutatja.
-
ncc1701
veterán
válasz
Faterkam #111410 üzenetére
Teljesen mindegy, mit veszel, tök mindegy, milyen márkát, 200-250ekm után már várható egy felújítás. DSG meg duplája árban. Sem az opel, sem a toyota nem gyárt automata váltót. Veszik. Kalkuláld bele, h jönni fog, ha mákod van, akkor csak később. De lehet azért adják el az aktuális vasat, mert már kezd szórakozni a váltója.
-
Bilux
veterán
Köszönöm a válaszokat akkor beleteszem
-
peet137
tag
válasz
Bilux #111405 üzenetére
Én ezt használom, csak 5w30-at a Z16XE1-ben, most volt épp csere. Évente cserélek, ez kb 7-8000 km, de nagyon sok várossal. Nálam 2 csere közt a nívópálca feléig "fogy" el kb, sosem kellett még utána önteni. Frissen nagyon szépen jár vele a motor, azért a csere közelében már érezni rajta, hogy fárad, de nálam nagyon extrém használat van, sajnos, tényleg kb 80% város. A mostani leengedve elég fekete volt.
Korábban GM 5w30 volt, az hol ilyen, hol olyan volt, még olyan is volt vele, hogy tölteni kellett rá. Annál fényévekkel jobb az ENEOS. -
Bilux
veterán
Eneos olajat most viszonylag jó áron tudnak hozni nekem 5w-40 hyper és tudja a dexos 2 specifikációt is.
Kérdés van e tapasztalata valakinek ezekkel a japán olajokkal? Vagy ez is csak hit kérdése -
Faterkam
addikt
Sziasztok! Benzines és automata B Merivát nézegetek. Első autónak 24 éves kölöknek. H Astra van már 13 éve a családban. A Meriváknak mi a gyerekbetegségük? Mire kell vételnél figyelni erősen?
-
ncc1701
veterán
válasz
dethroner #111392 üzenetére
Csak egy tipp. Én mikor olajat cserélek, mindig kap motor belső tisztító adalékot, és úgy jár 10 percet. Márkáját nem tudom, szerelő havernál csinálom, nála mindig van.
Használt autónál, aminek nem ismeretes az előélete, a fene tudja, mit csináltak vele. Ártani nem árthat. -
tlala
addikt
válasz
Markizmark #111399 üzenetére
-
tlala
addikt
válasz
Markizmark #111396 üzenetére
Igen, láttam, de lehet, hogy a hőtágulások eltérése miatt nem is keverném, hogy egyik része műanyag, a másik meg fém. Nem hiszem, hogy olyan kardinális kérdés, de na.
-
tlala
addikt
válasz
Markizmark #111376 üzenetére
A termosztát ház is műanyag.
-
-
gban
veterán
válasz
Bilux #111386 üzenetére
Végignéztem a kauffernél a dexos2 Mannol-okat (csak kíváncsiságból, tudom van 'jobb' gyártó is), 5w30 van sokféle, 5w40 csak egy, az is diesel megjelölésű, 0w30 meg 0w40 semmi.
Aztán láttam, az a diesel megjelölés csak náluk szerepel, a leírásban meg ott a benzinmotor is.
GM-ből nincs se 5w40, se 0w40, se 0w30.
Gondolom a kínálat fedi a keresletet nagyjából. -
Bilux
veterán
válasz
Markizmark #111385 üzenetére
Az meg inkább télen fontos hogy 0 olajat használsz. Van 0w40 dexos 2 olaj? Mondjuk 0w50 se sajnálnám az insignia opc-ből
-
ncc1701
veterán
válasz
dethroner #111380 üzenetére
A fene tudja, nem voltam ott, de valami 20 éve hordok hozzájuk autókat, ismernek, plusz teljesen rendben vannak a kocsijaim.
Papíron ugye nekik kellene beépíteni, így nyilván tudniuk kellene, h mit tesznek bele. Most csak a kezébe nyomtam az embernek az osram led dobozt, meg kinyomtattam a pappert, és elmondtam, mi a sztori.
Asszonyéban is osram led van, de az nem a legális verzió, ott is át szokott menni vele a vas, de az máshol vizsgázik, nem én intézem. -
Zola007
veterán
A16XER és Z16XER 1.6 benzinbe melyik 5W40 javasolt?
Castrol Magnatec
Mannol 7913 Energy PD
Mobil 3000 XE
Opel GM gyári
Motul 8100 X-Clean -
ncc1701
veterán
Vittem műszakiztatni insigniát, megvan az osram ledről a műbizonylat.
-
Markizmark
addikt
válasz
tlala #111374 üzenetére
GID kijelző rejtett menüjében kiolvasható (B zafi, H astra), de nekem van mindkét autóban komfort modul és fixen kiiratom vagy a km számláló helyére, vagy a GID kijelzőre.
Az enyémekhez is formára így néz ki a termosztát, de ez műanyag vagy mi?
Nekem volt benne tömítés, de az kompletten fém volt. -
tlala
addikt
válasz
Markizmark #111366 üzenetére
Oh...
Nagyon köszönöm, hogy válaszoltál!Te akkor honnan olvasod ki ezeket a pontos hőmérsékleteket?
Ez a motorhoz való termosztát. (Bár ax16r-hez írja, de ezt dobja az én autómra is, a b16xer motorhoz.)
Tömítést azt adnak hozzá, ugye? -
Tikakukac
titán
válasz
Máté94 #111370 üzenetére
Mindent lehet.
Gyújtáskapcsolót én is pineztem már át, nem atomfizika.
De.
És itt van a de. Hidd el, ezt a 3 zárat kiszedni, pinezgetni bepakolni nem vicces. Főleg mert tippre nem gyári gyújtás csere volt, mert az pokoli drága, hanem utángyártott, ami mind szemét. Mind.
Amikor 10k egy bontott zárszett, akkor nincs kérdés. Mind szétkap, átken, beszerel, örül.
-
Ryan1318
tag
Sziasztok! Tudnátok olyan helyet ajánlani aki Opel Astra J 2011be tudna beszerezni fejegységet+tolató kamerát gyári minőségben és be is tudja szerelni?
-
Honda567
tag
H Astra 5 ajtós Ferdehátúhoz tetőlécet újba lehet kapni? Nem találok sehol, hozzá, meg hajlott a régi leszedtem festeni.
-
Markizmark
addikt
válasz
tlala #111348 üzenetére
Azért van benne fűtőszál, hogy nagy terhelésnél megfűtse és előre jobban kinyissa a termosztátot, megelőzve a terhelés miatti túlmelegedést.
Pályán párszor megfigyeltem, gurulok kb 99-100 fokos vízzel és padlózás után egy kicsit leesik a vízhőfok kb 94-95-re, majd újra beáll 99-100-ra. Z18 és Z16XER.
Ezzel a hibával nyugodtan autózhatsz, az pedig nem jelent semmit, hogy a vízhőfok tökéletesen középen van, annyit ér mintha nem is lenne. -
csoszogi
tag
Betelt a szervizkönyvem, Astra J, A16XER üreset hol találok? Lehet venni? Vagy van valami letöltési link? Kerestem de nem találtam. Eladó autók feltöltött képeiről mentettem ki üreset, de nyilván az nem tökéletes, de jó lesz ha nincs más....
-
Máté94
addikt
Ez egy jó kérdés. Fél év, talán 1 is akár.
Köszönöm neked is! Ha a szituáció úgy adta volna, akkor ezt kellett volna tenni, de hát nem normális.
Kicsit bonyolult, de egy külföldi barátaink autója , amit Mo.-n való helyvaltoztatásra használnak.
Ott voltam, amikor vásárolták, de nem kaptak második kulcsot.
Autó kellett 500e Ft-ért a közelből, akkor abban a pillanatban azonnal. Ezt választották. Én nem vettem meg volna ennyiért, tapasztalva már amennyi apró "baja" van. Eddig jártam hetente vele, de mostantól nem fogok tudni egy ideig. Ezért jött elő a kulcsos dolog.
-
Máté94
addikt
válasz
Tikakukac #111360 üzenetére
Ez eggyel jobb, mint amire én gondoltam. Mondván, biztos lopott volt.
Köszönöm a segítséged!
Akkor próbálom telken belül tárolni, és nem előidézni olyan szituációt ahol lemerül az akksi, miközben központizárral van zárva.
UI.: Ha orvosolni kellene a jelenséget, gondolom akkor 3 új zárbetét kellene, új vagy azokhoz tartozó kulcsokkal?
-
Máté94
addikt
Sziasztok!
Elnézést, ezért a kérdésért. Előre is megjegyzem, nem az enyém az autó. Én csak vigyázok most rá.Adott egy 2003-as 3 ajtós Astra G, és nem tudom kulccsal, kívülről bezárni az autót.
Hiába fordítanám el, semmilyen irányban nem hajlandó mozdulni. Mintha nem ez a kulcs lenne belevaló. Sem a csomagtér, sem a vezető oldali ajtón nem mozdulnak a zárszerkezetek.Természetesen indítható meg minden.
Leszedtem az akkumulátor sarut tárolás miatt, és eddig nem kellett kulccsal lezárnom, és ezért furcsa a jelenség.
Rosszul csinálok valamit?
-
-
dethroner
veterán
válasz
Micsurin #111354 üzenetére
A gyárit melyik cég csinálja? Mert így hogy GM vagy Opel nem találok sehol.
Ezt a messenger dolgot kicsit bővebben, légyszi. Nem használok facebook-ot, ha bármit intézni kell azon, mindig a párom kérem meg, neki van fiókja. Szóval hol, hogyan lehet megtalálni, ki az a Weisz? -
Micsurin
nagyúr
válasz
dethroner #111352 üzenetére
A sárga az a mennyiségre visít, lehet gatya a jeladója. (Csak a gyári beszállítót eszi meg ezért nem segít sokaknak a csere… az ötöd áron vett Febi pont annyit ért mint a Febi turbónyomás szabályozó az 1.7-nél. Semmit, gyári kell.
)
Szerintem írj rá Weiszre messengeren, hamar meg lesz oldva a dolog!
-
Tikakukac
titán
válasz
dethroner #111352 üzenetére
Oh bocs, telón olvastam sorbanállás közben
El sem hinnéd mennyit elmennek a motorok gépzsírrá használt olajjal meg "csak" picit alacsony olajnyomással. Családon belül egy Polo ment így 80 ezret, hogy néha bevillant az olajnyomás lámpa. Na többet nem villant, mert szögre állt be utána a motor
Olyat kell keresni aki cserélt is már szenzort, mert akkor hamar kiderül, hogy egyébként mi a hiba. A szenzor takarítások azok ilyen nos, mindig kétes dolgok.
-
dethroner
veterán
válasz
Tikakukac #111351 üzenetére
Olajnyomás a piros lámpa, nem?
Nekem a sárga világít. Szóval elvileg az olajnyomás rendben van, meg amúgy is már mentem közel 6000 km-t így, nem hiszem hogy hibás olajnyomással kibírna ennyit a motor.
Olvastam hogy szinte mindenkinek autópályás használaton jön elő ez a hiba. Sokan túlvannak a szenzor kiszedés, takarítás, csere szentháromságon, mégis visszatér a hibajel. De csak a sárga lámpa, mert hibakód az nincs eltárolva. -
dethroner
veterán
Sziasztok!
A tartósan magas fordulat, pl autópályás használat esetén nektek nem szokott a sárga olajszint jelző lámpa világítani? Kb 30 perc pályatempó után nálam folyamatosan világít. A nívó szerint az olaj a maximum jelzésnél van. H Astra, Z18XER motor. GM 5w-30 olaj van benne, 4,5 litert kapott az olajcsere alkalmával, de már 1000km-el később jelzett a lámpa. Normál városi és országúti tempónál, 3000 alatti fordulaton használva nem jelez, bár az is igaz, hogy ha nem pályán közlekedek, akkor nem is hiszem hogy mentem már vele folyamatosan 30 percet
És még egy kérdés. Olvastam olyat, hogy bizonyos autókba hibásan túl hosszú nívópálca került:
Check with your dealer, there are a number of Zafira B, Astra H, Signums and Vectra C's out there with defective dipsticks, they are too long. This means that the MAX mark is too low down so when the light comes on it is correct and that it is sensing low oil level.
Akinek Z18XER motoros autója van, lenne olyan kedves és megmérné a nívópálcáját? Lehet tényleg ilyen probléma is. Van amúgy valami hivatalos oldal, ahol meg lehet nézni a nívópálca normális hosszát? -
tlala
addikt
Kigyulladt a check engine lámpa, de harmadik indítózásra kialudt. (Mikor máskor, mint amikor el akarok utazni a hosszú 7végére...)
A hibakód: P0597 "Motorhűtés termosztát fűtés vezérlőáramköre". (B16XR, 1.6 benzin.)
Szerelőm szerint van egy fűtőszál a termosztátban (ő sem érti, hogy minek), az szakadt el vagy szarakodik.
Szerelőm tippje szerint elindulhatok arra a 200 km-re lévő célpontra meg vissza. (A vízhőfok tökéletesen középen maradt végig.)Szerintetek?
-
Tamy
senior tag
Sikerült szereznem, de örülök is, meg nem is. Felhívtam a helyi bontót, ígérte, hogy megnézi és visszaszól, de úgy éreztem fogalma sincs mit keresek, ilyeneket kérdezett, hogy melyik oldal? Egy csatlakozónál nem tök mindegy. Aztán persze nem szólt vissza de hazafelé beugrottam a lámpával. Megnézte a srác, és talált is, de a 2 db-ért 4.e. Ft-ot fizettem. Pesten árul valaki 2.e.-ért, csak kicsit azt is sokalltam, akkor még rájön az útiköltség, vagy a szállítás, de mondom ha más nem hétvégén felmegyek, összekötöm valamivel, meg talán tudok belőle alkudni. Végül aztán megvettem helyben, de megkérték az árát.
-
Zola007
veterán
válasz
Markizmark #111341 üzenetére
Nem küld szerintem már CD-t, csak linket 😅
Itthonit vissza lehet küldeni 14 naposban ha nem megy?
A16XER Astra J és Z16XER Astra H -
gban
veterán
válasz
Markizmark #111342 üzenetére
Köszönöm, azért nem találtam mert a váltónál kerestem, de mindenhol differenciálház tömítésként szerepel.
-
-
Zola007
veterán
Ebből vett valaki mostanában?
[link] Aliexpress Opcom -
gban
veterán
F17 váltóhoz melyik tömítés kell nekem az olajcseréhez?
Tömítés, sebességváltó
Tömítés, kapcsolóház-váltó
Vagy valami egészen másik? Ma a szerelő mintha több csavart számolt volna... -
Tamy
senior tag
válasz
313313 #111329 üzenetére
Ha lenne csatlakozóm bevinném, de csak max. a lámpát tudom megmutatni. Viszont délután korán zárnak a bontók, ráadásul valamelyik pont ellentétes irányban van, szóval max. egy helyre tudok odaérni holnap. Szerda kiesik, utána meg hétfőig a légy se zümmög, én meg hétvégén ráérnék összerakni, de már nem sok esélyt fűzök hozzá. Szóval holnap először telefonon érdeklődök, hogy ne menjek potyára, de úgy meg végképp nem tudom megmutatni.
-
Zola007
veterán
[H] Astrahoz másoltatott valaki mostanában kulcsot?
mennyibe kerül? -
Tamy
senior tag
H Astra ködlámpához keresek csatlakozót, de csak ezt hozza találatnak a Google, a cikkszámra keresve sincs semmi érdemleges. Holnap futok egy kört a helyi bontónál, de addig is jó lenne némi infó, hogy mennyire tipusspecifikus ez a csati, milyen Opeleket, esetleg más kocsikat szereltek ezzel?
-
Tikakukac
titán
válasz
Markizmark #111320 üzenetére
Minden olyanba ami nem 7-es pint használ kommunikációra.
-
Tikakukac
titán
válasz
Markizmark #111318 üzenetére
Na akkor az az opcom se jó
Immoba én is simán belépek, teljesen másik pint használ erre. A 12-es pines modulokhoz te se férsz oda, nekem pedig kellene
-
Sanki
addikt
Z14XEP, eljött a P0300-01 és P0304-01, hidegen remegett de utána melegen semmi baja nem volt, aktív hibát nem jelzett.
Gyertyákat cseréltem most, eddig gyári bosch volt benne, most pedig Denso 2 pólusút kapott.
Csere után viszont erősebb ez a fenti remegés meg rázás, ráadásul már aktív hibát is jelez.Ami még fontos hogy kb 300 km-rel ezelőtt cserélve volt a vezérlés is (+hidrotőke).
Ha rosszul sikerült a vezérlés csere akkor ez a hiba eljöhet? -
tlala
addikt
Vezérműszíj szettből most mi az ajánlott?
Gates, Conti, INA? Vagy?
Opel Mokka X, 2018, B16XR 1.6-os benzin (F16D kezdetű motorszám).Esetleg érdemes külön venni másik gyártótól minőségibb vízpumpát, vagy vízpumpás szettet vegyek?
Köszi. -
-
313313
addikt
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új, bontatlan FÉLÁRON - LOVI Expert 3D Pro elektromos mellszívó - Még 1,5 év magyar bolti garival! -
- ROLLEREK: ÚJ, Újszerű, Használt 30+ db listát tudok küldeni
- Eladó egy szinte új Kukirin G2 elektromos roller!
- Eladó Woom Up 5 szuperkönnyű elektromos mountain bike
- Hiseeu vk10v 4hd405 hd nvr komplett szet
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- AlzaPower CAT6 UTP 40m, szürke kábel
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest