-
IT café
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dexter68
addikt
Sziasztok, van egy Sigma 18-200 1:3.5-6.3 DC OS objektívem, ami újabban azt csinálja, hogy az AF halkan kerreg, a gépem (Canon EOS 700D) meg fél perc után behisztizik, hogy ő bizony nem bír vele kommunikálni. Ki tudja megjavítani?
-
Dexter68
addikt
Sziasztok, van egy ősrégi m42-es objektívem. Lehet, hogy hülyeség, amit kérdezek, meg nem is vagyok egy gombaszakértő, de érdekelne, hogy amit látok a lencse szélén, azok a sűrű kis pöttyek... az gomba vagy nem gomba? Ha gomba, akkor tartsam távol a többi cuccomtól? Vagy hogy van ez?
-
Dexter68
addikt
Sziasztok, van egy Sigma 18-200mm 1:3.5-6.3 DC OS (de nem HSM) utazózoomom. Kompatibilis-e a dokkolóval? Érdemes-e venni hozzá, vagy esetleg van olyan valaki, aki ráereszti, frissíti, korrigálja, ha lehet (ha kell)... ilyesmik
-
Dexter68
addikt
válasz
Dexter68 #25412 üzenetére
Na, megválaszolom magamnak a kérdést, hátha másnak is hasznára lesz:
Zoom kitekeredését a legyegyszerűbben egy sima, bazári szilikon-karkötővel sikerült megfékezni. Ráteszem, hogy picit túlnyúljon a zoomgyűrűn, olyan stabilan megfogja, mint az állat. Nem kell ragszalag, maszatolás. -
Dexter68
addikt
Sziasztok, van egy Sigma DC 18-200-as utazoomom, amivel szeretnék fentről lefelé, függőlegesen fényképezni, de erre eléggé hat a gravitáció. Kivéve, mikor 18-on rögzítem a Lock gombbal, vagy amikor kitekeredik. Van-e valami ötletetek, hogy hogyan tudnám rögzíteni a két végpont között úgy, hogy közben nem teszek kárt az objektívben?
-
Dexter68
addikt
Sziasztok, tavaly vettem egy Canon 700D-t, amihez volt egy EF-S 29-55 IS STM kitobi. Mostanra érett meg az elhatározás, hogy lecserélném valami nagyobb átfogású utazózoomra. Lelkes amatőr lakossági felhasználó vagyok, tavalyig bridge gépekkel képeztem a fényt (és szakmailag több mint 20 éve foglalkozom képfeldolgozással), ráadásul kényelmes is, nem akarnék családi kirándulások alkalmával objektíveket csereberélni és nem szeretnék több százezret költeni. Szemezgettem a 18-135-ös canon kitobival, de ahogy elnézem, a sigma/tamron világban is vannak jók, csak nem tudom, melyiket érdemes, mire figyeljek.
Ja és nem tudom, hogy miben különbözik két hasonló tamron, mindkettő 18-200-as, de az egyikre rá van írva, hogy macro... a másikkal nem lehet makrót lőni, vagy ezzel csak makrót lehet? Mennyi kínzó kérdés...
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 14Pro 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z690M i7 12700KF 16GB DDR4 512GB SSD RTX 3080 10GB CM CMP 510 CM 750W
- BESZÁMÍTÁS! Microsoft XBOX ONE X 1TB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- NVIDIA Quadro M2000 4GB 128bit GDDR5 videokártya
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest