- Synology NAS
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
-
IT café
Az objektívekre két nagyon fontos adat jellemző, melyek alapján rendszerint azonnal be lehet őket sorolni. Ezek az objektív fényerejét és gyújtótávolságát jelző számok.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Andrew31
senior tag
Sziasztok!
Nemrég írtam fix fényes objektívvel kapcsolatban, akkor a 24-70 + 70-200-at ajánlottátok (amit én is tudtam volna, csak hát a keret.. valamint nem akartam cserélgetős megoldást)
Naszóval: mi a véleményetek a régebbi, Nikon 28-70 2.8-ról + a 80-200 2.8-ról? pl
Lényegesen olcsóbban kijönnék és sztem (a csekkolt videók alapján) nem lenne ok a szégyenkezésre ezekkel sem.
Valakinek van véleménye, tapasztalata?
Előre is köszönöm.
[ Szerkesztve ]
Ha azt csinálod, amit szeretsz, az szabadság. Ha szereted, amit csinálsz, az boldogság.
-
Freddy76
addikt
válasz fi:zi'k #15103 üzenetére
Nézd, Real Necro, TayRol, Aleister, Spanyoll, Forceberg, jómagam az, akinek semmi gondja nem volt a 17-50/2.8-cal (a VC nélküli verzióval).
Itt pedig azok, akik próbálták, és hibás volt:
.
.
.Mondanám, hogy kölcsönadom, de nikon bajonettes, nem lennél boldog vele
"Uram, Ön részeg." "Hölgyem, Ön pedig csúnya. De én holnapra józan leszek."
-
Real_Necro
veterán
válasz Freddy76 #15104 üzenetére
Azért így nem teljesen igaz. Nekem az első példány egy használt volt, bár optikailag semmi gond nem volt vele, fókusz a helyén stb... csak az a fránya kotyogás, amit mint kiderült lehetett is volna (hónapok alatt) orvosolni. Lényegében most is törlesztem még cég felé az új árát, ami már tökéletes, de már csak 2 hónap.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
FEDman
addikt
válasz Freddy76 #15104 üzenetére
Hát azért én régről ismertem nem egy embert akinek sikerült kifognia pontatlan Tamron 17-50/2,8-cat.
Hozzáteszem nekem is volt régen és ezzel szemben az enyém meg nagyjából pontos volt. Mondjuk ehhez az is hozzátartozott, hogy én már eleve úgy vettem, hogy előtte már megjárta a németországi szervizt egy finomhangolás okán.De ezzel most nem azt akarom mondani, hogy a Tamronok rosszak, sőt! Hogy őszinte legyek én nagyon nem szeretem mikor ilyen fórumos, nagyon kis merítésű statisztikákból levonnak az emberek általános következtetéseket adott objektív típusok pontosságát illetően.
Nekem például Canon/Nikonos korszakomban jellemzően pont azokkal a (Canon, Nikon márkájú) obikkal volt AF gondom amiket ilyen szempontból a legjobban dicsértek a fórumokon és közben meg két sokat szidott Tamron és Tokina obim gyönyörűen tette a dolgát.Direkt nem mondok pontos típusokat, nem akarom senki kedvét semmitől se elvenni. Már csak azért se, mert tapasztalatom szerint nincs olyan hogy jó meg rossz típus, AF pontatlanság bármelyik típussal és márkával előfordulhat. Azaz az én tanulságom, hogy bármit nyugodtan meg lehet venni, viszont előtte azt mindig le kell tesztelni.
Vagy ez van, vagy vált az ember mirrorlessre és akkor ezt a sok macerát meg lehet spórolni.
-
Joker555
csendes tag
Sziasztok,
elolvastam az elejét a topicnak, "utazúm" obit keresek a friss d5200-es nikon gépemhez.
Kirándulásokhoz kellene. Minden szép és jó volt gondoltam kibököm az egyiket ami a listában van az elején, de egy barátom azt mondta, csak f2.8-ast vegyek.
Na most olyat tudnátok ajánlani?vagy ha valaki el tudja mondani nekem, hogy az nem olyan fontos, azt is szivesen veszem
köszi
[ Szerkesztve ]
-
Freddy76
addikt
válasz Joker555 #15110 üzenetére
Hááát, azért kérdés, hogy mekkora átfogás kell, és hogy hiva jársz kirándulni... Mert ha hegyet mászol, akkor nem leszel boldog egy dögnehéz 70-200-zal. Viszont ha nyáron túrázol, akkor sok fényed van, tehát egy 18-200 is jó lehet.
A 2.8-as obik jellemzője: átfogásukhoz képest nagyok, ha egy fényerőtlen társukkal hasonlítjuk, drágák.
-
Joker555
csendes tag
válasz Freddy76 #15111 üzenetére
igen, azt hiszem az ára fogja sajnos megmondani, hogy mit fogok venni.
hegyi túrákhoz kellene, súly nem számít az legyen a legkevesebb, arra ott a hátizsák.
Eddig egy kit 18-55-öm van.
Barátom is egyszerűen csak annyit mondott, szürkületben ha nem 2.8ast veszel csak szopni fogsz....
mondjuk 100 körül szánok rá. Az se baj, ha használt.[ Szerkesztve ]
-
Freddy76
addikt
válasz Joker555 #15112 üzenetére
Ebből max. 17-50/2.8 fog kijönni. Ennek az átfogása kb. megegyezik a 18-55-öddel.
Ellenben a barátod (már elnézést) butaságot mond. A d5200 bírja az ISO 3200-at (kompromisszumokkal talán a 6400-at is), tehát azért nem fogsz szopni 2.8 nélkül. Sokan marha jól elvannak 2.8 nélkül, nem kell fényerőnácinak lenni. Inkább tanuld meg kezelni a Lightroom-ot, fotózz raw-ban, és az iso 6400-as képekből hozz ki jó eredményt.
100 pénzből meg sokmindent vehetsz, de fényerős telezoom-ot nem. De vehetsz 18-105-öt, és egy állványt, 18-105-öt, és egy 50/1.8-at, vagy az említett tamron 17-50/2.8-at.
[ Szerkesztve ]
-
forceberg
veterán
-
Real_Necro
veterán
válasz forceberg #15114 üzenetére
Ízlések és pofonok, nomeg kinek mi a túra. Valaki hegyre mászik, valaki meg csak várost néz, kisebb sétákat tesz. Utóbbinak szerintem nem olyan megterhelő a 70-200. Bár ha csak nem nagyon a részletekre akarok menni, erdőbe inkább nagylátót meg 17-50-et vinném.
„Az, ami törvényes, az ugye nem lehet etikátlan. Ez etikátlan, ezért lehetne törvénytelen, de ami nem törvénytelen, az nem is helytelen. Ha helytelen lenne, törvénytelen is lenne.”
-
GLOCK34
aktív tag
Sziasztok! Canon 600d gépre szeretnék objektívet venni. Jó lenne ha pl. F1,bicajos versenyen is tudnék vele pár elfogadható képet készíteni,ezen kívül pár tájkép és állatfotó(nem vadállatok ) készítésre kellene.
Nem profi szintben gondolkodom,csak saját részre amatőrként. Keret legyen 150k,akár használtan is de garanciával. -
JackFeryll
őstag
válasz Real_Necro #15115 üzenetére
+1
Én sem értem a nagy dilemmát. +1/+2 kiló két esetben megterhelő: ha csak egy kis oldaltáskával extrém könnyű cuccal barangol az ember, vagy ha 7000+ méteren mászik(#15116) GLOCK34
70-200 f4L[ Szerkesztve ]
-
GLOCK34
aktív tag
válasz JackFeryll #15117 üzenetére
Köszi! A kép stabilizátor hiánya mennyire hátrány? Az is-re már nincs kavics,abban nem is gondolkodom.
Pl: egy Tamron 70-300/F4-5.6 SP Di VC USD hány pontot kaphatna,ha a 70-200 f4L 10-et ér?
Előre is bocsánat a lámaságért,de így könnyebben be tudom lőni. -
JackFeryll
őstag
válasz GLOCK34 #15118 üzenetére
3-at,4-et ?
A stabi csak a kézremegést fogja meg, hiába van IS ha a téma bemozdul. Ha rossz fényviszonyok közt fotózol statikus témát akkor jó.
A 70-200 jó anyagból van, szuper fókuszmotorral, jó képminőséggel, fix fényerővel. Teljesen más kategória mint a Tamron.A teljesség kedvéért megemlíteném még, hogy az IS-es f4-es elvileg a legélesebb verzió és az f4L-ből kispórolták az időjárás-állóságot. Szóval megérheti az IS-es verziót venni nem csak a stabi a különbség.
[ Szerkesztve ]
-
forceberg
veterán
válasz JackFeryll #15119 üzenetére
Azért ne ess túlzásokba, mert bár nekem nem volt 70-300VC-m, de nem sok rosszat hallottam róla általában.
Az az 1FÉ meg nem egetverő, sőt 160mm-ig F/4,5, 216-ig meg F/5.
Régebben én is úgy gondoltam, hogy a stabi nem olyan fontos telénél, most is stabi nélküli 70-200-am van, de azért 2-300mm-en nem árt!
A bokeh lehet csak igazán a 70-200L előnye.http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
imyourfriend
őstag
válasz forceberg #15120 üzenetére
Egy idő után fontos tud lenni, elmúlt 5 napban 70-200 helyett volt hogy 120-400at használtam nem azért mert messze volt a színpad hanem mert használható volt, épp a stabi miatt. Másrészt jó érzés 1/200-on használni 1/600 helyett (ekv 600mm) , de 70-200nál is jól jön az 1/125-ös záridő 200mm-eren. Ennyi előnye azért van, na meg nem eszi meg D90 isoját.
-
fi:zi'k
nagyúr
Tudom-tudom, sz@rfosch Pentax DA*, meg a Tamron a király(), de kaptam most egy ajánlatot egy DA* 16-50, DA* 60-250, D-BG4 trióra szállítással 1500 EUR-ért. Dobozzal, hibátlan állapotban.
Szerintetek mennyire számít jó ajánlatnak?Egyébként várhatóan lőni fogok egy Tamront is, aztán meglátjuk melyik marad.
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
Akos1994
aktív tag
Sziasztok!
Pentax K20D-vel vettem egy Sigma 28-300mm 3,5-6,3 IF DL Hyperzoom obit,újszerű állapotban. Alapvetően meg vagyok vele elégedve,de egyes helyzetekben (főleg kinagyítva) más obikkal összehasonlítva mintha életlen és nem igazán részletes lenne a képe.. Ez normálisnak számít?
Középpontos AF, a gumicsík hajlatára fókuszáltam:
kép
Alapbeállításon az ég eléggé türkiz árnyalatú,egy-két esetben a sárga is elég fura,túlszaturáltnak tűnnek,raw feldolgozásnál lightroomban esetenként 10%-ot le kellett vennem a sárgából vagy a kékből. Most már nagyjából sikerült orvosolni a gép beállításával,de akkor is egy kicsit hervasztó.. -
Mikisys
őstag
válasz Akos1994 #15124 üzenetére
A K20D-gépben vedd le a szaturációt 0-ra és a többit is, fényesség, kontraszt, stb.
Az objektíveknek van egy sajátos színvilága, mindegyik más, - ez ilyen, ezen a PhotoShop segít, vagy más program, persze, RAW(DNG)-ban kell menteni a képeket.
A nagy átfogásnak az objektívek esetében az az ára, hogy sehol nem eléggé éles, tiszta a képük, ez az a kompromisszum, amit vagy vállal az ember, vagy nem vesz ilyen nagy átfogású objektívet, hanem két-három kisebb zoom-objektívvel, vagy fix-látószögűekkel próbálkozik. Pedig utazáshoz, kiránduláshoz milyen jó lenne nekem is egy ilyen obi....
Minden jobb megoldás sokba kerül, célszerű eldönteni, hogy mire, mennyit szán az ember.Üdv!
-
pempellini
senior tag
Sziasztok.
Van egy Sigma zoom 70-210 4-5,6 UC-II - es objektívem .
Automatán nincs vele gond viszont manuálisan akarok élességet állítani akad mint a fene ,lehet ezzel valamit csinálni?Gigabyte Z77X-UD3H,Intel I5 3470@3800mhz,Chieftech 450w,Sapphire 7770 vapor-x 1Gb,Zalman 9700 cu.
-
nagyúr
A Sigma 50 F1.4 obival van vkinek tapasztalata?
Ropi véleményét már tudom. Esetleg más?Illetve agyalok, hogy milyen 50-85mm között fényerős fixet vegyek.
Amik eddig eszembe jutottak:
Sigma 50 F1.4
Pentax DA* 55 F1.4
Pentax FA 77 LTD F1.8
Sigma 85 F1.8
Samyang/Rokinon 85 F1.496.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
pempellini
senior tag
Erről tud valaki mondani valamit?:Samyang 28-200 AF f4-5,6 Konica-Minolta AF
Gigabyte Z77X-UD3H,Intel I5 3470@3800mhz,Chieftech 450w,Sapphire 7770 vapor-x 1Gb,Zalman 9700 cu.
-
Mikisys
őstag
válasz pempellini #15129 üzenetére
A gépet is manual(M)-módba kell kapcsolni, lehet, hogy ez a gond.
Ha nem, akkor valami szorul az objektívben, vagy kosz jutott be a menetes állítórészbe.
Az "A"-módból az obit ki kell venni, esetleg ez is beleszólhat, - így persze mindent kézzel kell állítani, a blendét, a távolságot (képélességet), zoom-ot.Üdv!
-
End-ru
aktív tag
válasz fi:zi'k #15130 üzenetére
Én is nagyon szeretem. Kevés fényben nyitva hajlamos frontos lenni (pl. szemről lecsúszik az élesség pár milit). Biztos, hogy le kell tesztelni vétel előtt.
Retro11 kollégának is van, az Ő flickr albumában is találsz vele készül képet, meg az enyémben is.„A mélység nem cél, hanem figyelem, türelem és önmagad csendje.”
-
nagyúr
válasz End-ru #15135 üzenetére
50mm mellett igen csak ez lenne a befutó, mivel kb 2/3 áron van a DA 55-höz képest és talán jobb is kicsit az eddig olvasottak alapján. Nem tudom mennyire megbízhatóak a dpreview objektív tesztjei de kb odáig meg vissza vannak tőle, ahogy a Sigma 85 F1.8-tól is.
Lehet, hogy most marad ez, aztán majd a nagyobb gyú'távú obi is jön.
Sajnos kipróbálni nem tudom, mivel külföldi beszerzés lenne. Btw, 90-100E reális ár érte, igaz?[ Szerkesztve ]
96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
BiriBum
őstag
válasz fi:zi'k #15136 üzenetére
Pentax 55: Könnyebb, szigetelt, pontosabb fókusz és FF.
Sigma: gyorsabb fókusz.A Sigma 85-ről annyit tudok, hogy bazi nehéz.
Ha lenne erre a projektre zsetonom, akkor én egy Limited sort raknék össze magamnak: 21-40-(55)-77
A 60-250 szenzációs, a 16-50 szerintem túlmisztifikált.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
válasz BiriBum #15139 üzenetére
A DA 55-mél inkább az a probléma, hogy jóval drágább. Mivel relatíva rövid obik, így nem olyan vészes az a 130g különbség.
Azt viszont nem is tudtam, hogy FF. Itt is APS-C-re írja.Igen, azt én is olvastam, hogy nehéz mint a kő (~700g).
Engem ennyire nem vonzanak a fixek, hogy csak arra építkezzek. Persze, jók, meg szeretem őket. Egyébként hármat tudnék elképzelni: 35 - 55 - 77
Vhol meg kell húzni a határt.A 16-50 esetén meg mint említettem kerítek mellé egy Tamit (ami jó is ) és meglátjuk.
(#15140) sasa134
Köszi!
Sajnos németül nem tudok, így kicsit nehézkesebb az első helyen boldogulnom.
Utóbbi meg túrom bőszen.96.5% MORE WUB-WUB ◄◄|►► Hirdetéseim: https://goo.gl/khUC1Y ◄◄
-
KTibxx
aktív tag
Sziasztok!
Canon 50D-re szeretnék 100eFt alatti nagylátószögú
lencsét is a meglévő mellé.
A Tamron AF SP 17-50 mm f/2.8 XR Di II LD Aspherical (IF)
lencsén gondolkodom, figyelembe véve a "lassúbb" AF-et
(nem gond, természet fotó a cél) , és a körültekintő tesztet
igénylő AF pontosságot a vásárlásnál.
De felmerült a Canon EF-S 18-135mm f/3.5-5.6 IS STM. Ez
utazónek sem lenne rossz, de nem ez a fő szempont.Aki használt ilyeneket, tudna segíteni, hogy 18-50 mm-
között, f 5,6-tól és rekeszelve hogyan teljesítenek?
Sok tesztet olvastam, a Tamron elég meggyőző, de a
felhasználó véleménye az igaziHa van az adott tartományban más 5let, azt is szívesen
veszem.
Nagyon köszönöm![ Szerkesztve ]
-
JackFeryll
őstag
válasz KTibxx #15143 üzenetére
A Tamronnak jó képe van és a stabi nélküli az karcol rendesen.
Az AF sötétben csapnivaló és nagyon hangos. Egyébként elég jó ár-érték arányú obi.A másik, hogy ennyi pénzért nincs más alternatíva a fényerős alapzoomok közt.
Ebben a pillanatban néztem meg árgépen a Sigmát (17-50 2.8 OS HSM) és 130 ezer forint több helyen is! Akkor mégis lehetséges hogy van alternatíva. Eddig 200 körül mozgott és akkor már ráfizet az ember a Canonért (17-55), de ez így elég normális ár érte.[ Szerkesztve ]
-
Real_Necro
veterán
válasz JackFeryll #15144 üzenetére
Nikonra nekem is tetszett a 18-50-es HSM Sigma, de ha jól tudom nyitva Tamron jobban karcol.
-
forceberg
veterán
válasz Real_Necro #15145 üzenetére
Ő nem a 18-50-et, hanem az újabb fejlesztésű 17-50OS-t említette, ami a PZ szerint a Sigma eddig legjobban sikerült DX alapzoomja.
Így viszont ennyiért a non VC-s Tamron 17-50 már nem akkora best buy, mert a Sigma stabit és HSM-et is kínál. Egyedül a FTM override nincs.[ Szerkesztve ]
http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
imyourfriend
őstag
válasz JackFeryll #15144 üzenetére
Azt hiszem én is utánanézek egynek, bár f/2.8 és f/4 között nincs oly nagy különbség, de 130-ért meggondolom már.
-
Real_Necro
veterán
válasz forceberg #15146 üzenetére
Javagyúgy. Az OS nem rontja a képminőséget? Gondolok arra, hogy létezik belőle OS nélküli verzió is, ami lehet jobb? Csak kíváncsiságból...
-
forceberg
veterán
válasz Real_Necro #15148 üzenetére
Miért rontaná?
Az OS nélküli verziója volt a 18-50HSM. Azt váltotta az OS-es.http://www.flickr.com/photos/4ceberg
-
BiriBum
őstag
válasz Real_Necro #15148 üzenetére
Új hozzászólás Aktív témák
- Synology NAS
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- Autós topik
- Sorozatok
- LED világítás a lakásban
- Realme GT Neo2 - ők már nem zöldfülűek
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Melyik tápegységet vegyem?
- Elektromos autók - motorok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest