Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• válasz b. #25513 üzenetére

Van egy határ ahol ez már számít. Ugye Nvidiának van egy marzs, ami alá nem hajlandó bemenni, mint ezt megmutatta a Pascalnál is a GTX 1060 vs RX 580 esetében.

Pro és kontra persze lehet érvelni, az Intel meg ugye egy ideig az ultramobil CPU-it árulta súlyos veszteséggel, hogy piacot szerezzen. Én erre utaltam.

Igen, az nVidia nem megy egy szint alá, de ismét: ehhez az is kell, hogy a verseny jelenlegi állapotában ilyeneket megléphessenek.

AMD utolsó nyilatkozatai a navi árazása kapcsán az volt, hogy ők direkt vezették félre Nvidiát és szabták meg az utolsó pillanatban az 5700 Xt árát mert tudták, hogy a Turing gyártása sokba kerül a zöldeknek és van ez a bizonyos határ ami alá nem fognak belemenni egy árháborúba.

Az AMD féle átverés talán igaz lehet, de hogy egy határ alá nem mennek? A helyzet az, hogy az "új" AMD-s árakkal sem lett nagy AMD-s alávágás, lent belinkeltem a teljesítmény / ár diagrammot, nem ugranak ki az 5700 / 5700XT értékek. A 2060 Super esetén némileg jobb az 5700XT értéke, de a 2060 Super viszont nyújt pluszt (hardveres RT). Vagyis akárhogy is nézem, a nagy művelet megint csak arra mutatott rá, hogy az AMD nem tud teljesítmény per ár terén versenyezni az nVidiával. Hogy a Turing drága az nVidiának, és emiatt nekik "fáj" ez a játék? Hát dunno, majd megnézzük a 2019Q3 és Q4-es pénzügyi jelentést, és ha a gaming szekció nyeresége eltűnik, akkor elhiszem...

A nagy Navi szerintem konkurenciát nyújt majd a 2080 S nek is.

Legyen úgy. Komolyan!

Erre a HBM lenne az igazán jó,de az meg ilyen interposerrel, egybetokozva, baromira megdrágítja a költségeket.

Lehet, hogy a TSMC-s kötelékek a CoWoS miatt kellenek az nVidiának is...

még mindig ott a nagy kérdés, hogy Microsoft mennyire gondolta komolyan a jelenlegi RT specifikációit- Ha lesz módosítás az RT ben és bejön a subgroup támogatás, abban az RT gyorsító nem sokat ér az RTX kártyákon. Ez a jelenlegi Microsoft RT megoldásra jelent gyorsítást, de ha ez változik, az RT mag akár kukában is végezheti.

Nagyon elcsodálkoznék, hogy az után, hogy az nVidia a DXR-el egy csomó nagy névbe belecsempészte az RT-t (ideértve a Microsoft féle Minecraftot is), a Microsoft így kihúzná az nVidia alól a szőnyeget...

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

Új hozzászólás Aktív témák