Hirdetés
-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
westlake
félisten
De lenne egy kérdésem, ami szerintem nagyon fontos.
Miért is a találgatós topikban vitatkozunk két olyan kártyáról, amelyeknek van saját topikja?Play nice!
-
westlake
félisten
válasz #35434496 #14171 üzenetére
Az egyedi áramkörtől nem lesz jobb GPU a 980 Ti-n.
#14172: Nem kicsit hibás az elgondolás. Nekem van ilyen kártyám, tehát joggal elégedetlenkedhetnék, de nem teszem. Nektek nincs ilyen kártyátok, tehát semmilyen jogalapotok nincs, hogy elégedetlenkedjetek. Kicsit más így, nem?
Ja, és hol is írtam, hogy ti azért erősködtök, mert nincs TX-etek? Sehol. Én nem ezt írtam. Egyáltalán nem.#14174: Akkor ne tedd.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
válasz daveoff #14160 üzenetére
Nem, a TX mindig is gyorsabb lesz a 980 Ti-nél. Egyedi hűtésű 980 Ti? Persze, hogy lesz. Egyedi hűtést a TX-re is lehet szerelni. Lehet rá tenni bordát ventilátorral, és vízhűtéses blokkot is. Le lennének forrasztva a csvarok? Nem, nincsenek. A TX-en mindig is ott lesz a teljes értékű GM200 és a 6GB-tal több VRAM. Jobb az ár-érték aránya a 980 Ti-nek, mint a TX-nek? Vitathatatlanul. Jobb kártya a 980 Ti, mint a TX? Nem, nem jobb. Olcsóbb.
Lehet sokféleképpen magyarázni a dolgokat, de a tények tények maradnak.#14166: Én még azt nem értem mindig, hogy miért nekünk írkáljátok, hogy az NVIDIA szerintetek milyen gusztustalanul intézi a dolgait. Menyjetek ki a székház elé transzparensekkel, és skandáljátok ott, hogy titeket ez mennyire zavar. Számomra ez pontosan olyan, mint amikor valaki a foci meccs alatt kurvaanyázik a TV előtt.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
válasz -Solt- #14156 üzenetére
Valamit nem vesztek figyelembe. A leggyorsabb (egy GPU-s) kártya még mindig a TX, nem pedig a 980 Ti. Lehet beszélni az ár-érték arányról, de az előbb említett dolgot ez sem befolyásolja.
Egyébként nem tudom miért problémáztok ezen. Érdekes, hogy pont azok nehezményezik ezt a golgot, akiknek nincs TX-ük. Sőt, lehet, hogy 980 Ti-jük sem lesz. Mik vagytok ti, botcsinálta ügyvédek?
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
válasz FollowTheORI #14138 üzenetére
Miért jelentené azt, hogy a Fiji nem lesz drága?
#14141: Másképp kérdezem. Az a tény, hogy az új NVIDIA mennyiért adja az új kártyáját, és mennyire csökkenti a GTX 980 árát, mennyiben függ össze, az AMD új flagship árának alakulásával? A 650$-os ár fix, az AMD pedig még nem nyilatkozott. A Fiji-s kártya ugyanúgy lehet 650$ is, és 850$ is.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
Ennek semmi értelme. 1450MHz-nél már erősen TDP limitesnek kell lennie a dolognak. A TX is 1200MHz-is boost-ol nálam.
#14133: Ha valaki komolyan gondol egy tesztet, ami eleve arról (kellen hogy) szól(jon), akkor nem így állítja be a GPU-Z monitorozó részét.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
válasz regener #14125 üzenetére
Próbáltam megkeresni, hogy a tesztek alatt milyen sebességen működött a 980 Ti és a TX GPU-ja, de nem találtam. Nem tudom, hogy a komoly site-ok ezeket miért nem tartják fontos információnak. A boost nem éppen egy egzakt sebességet jelent. A GPU-Z 0.8.0-as verzióra nem tudok mit mondani. Főleg úgy, hogy a program elég jól láthatóan figyelmeztet az új verzióra. Ez viszton annál is érdekesebb. Miből adóthat vajon az a 19W többlet? Én csak a magasabb órajelre tudok gondolni, az viszont teljesen más megvilágításba helyezi az eredményeket.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
Mindegy, hogy melyik ár melyik modellt takarja. Viszont majdnem mind referencia 980 Ti.
#14123: Nem tudom te hogy gondolod, de a nagykereskedések már jóval az NDA előtt megrendelik a termékeket. Sőt legtöbbször meg is kapják. Tudod te, hogy valójában mit jelent az NDA?
Megpróbálom érthetőbben leírni, hogy mire gondolok. Ha a nagyker megrendel egy ilyen termékből 100 darabot, akkor a gyártó nem azt mondja, hogy ennek x, vagy x-20% az ára. Kap egy számlát x $-ról, amit ki is fizet. A gyártó az NDA után nem fizet vissza 20%-ot. Nem is értem, hogy gondoltad.[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
Ha valóban 650$-os áron lesz kapható a 980 Ti, akkor előbb-utóbb ennyibe kell kerülnie itthon is. A mostani magyar árakból kiindulva ez még nem most lesz. Lehet, hogy egy webshop megteszi azt, hogy az újdonság varázsa miatt túlárazza a termékeket, de egy nagykereskedés nem erről szól. Egy komoly nagykereskedés nem foglalkozik ilyen dolgokkal.
Play nice!
-
westlake
félisten
válasz Firestormhun #14107 üzenetére
Bla-bla-bla.
Sok szerencsét a nettó 185.000 forintos vásárláshoz.Play nice!
-
westlake
félisten
válasz #35434496 #14095 üzenetére
A referencia paneles és hűtéses TX és 980 Ti modellek GPU core sebessége megegyezik. Bármilyen más felépítésben (egyedi panel és/vagy egyedi hűtés) a core sebességet minden bizonnyal emelni fogják a gyártók. Magyarul az ilyen 980 Ti modellek out-of-the-box telejsítménye (valószínűleg) magasabb lesz, mint a TX sebessége. Persze ott van még az a 10%-nyi shader többlet a TX javára. Azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy a TX-re is lehet egyedi hűtést szerelni, és a tuning is ugyanúgy "benne van", mint a 980 Ti-ben.
Play nice!
-
-
westlake
félisten
válasz wjbhbdux #14089 üzenetére
Minden bizonnyal. Gondolom a kereskedelmben vagy, és ezért állítod ezt ilyen biztosan. Én részben azzal foglalkozom, de érdekes módon azoknál a kereskedőknél, akikkel mi kapcsolatban állunk, nem úgy van, hogy te állítod.
Az meg megint más kérdés, hogy lassan egy $ ugyanannyit fog érni, mint egy euró. De itt ugye nem erről van szó.[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
válasz wjbhbdux #14083 üzenetére
Az előbb $-t írtál, most meg eurót. Kitalálhatnád már végre, hogy melyik. Ja, és ha még nem írtam volna le elégszer, ezt a $->euró hülységet el lehetne felejteni egyszer és mindenkorra. Lehet, hogy euróban kapnak árakat, de azt átváltják $-ról.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
válasz wjbhbdux #14080 üzenetére
10%-kal kevesebb a shader, tehát nem lehet az a szint. Nem öreg játékokkal kell tesztelni. Mindamellett nem látom kiemelve, hogy ugyanazon a sebességen menne az GPU. 650$ az ára? Ezt el kellene árulni a kereskedőknek is, nem? Nálam a 220k+ sehogy sem 650$.
Play nice!
-
westlake
félisten
válasz Drizzt #14020 üzenetére
Már ne haragudj, de a nem kis forgalmat bonyolító nagykerek hogy adhatnának meg konkrét forintos árat, ha nem lenne konkrét az eredendő dollár ár? Két magyar nagykerben is vannak dollár és forint árak is. Mit kell ezen még konkretizálni? Vagy szerinted egy kereskedő megrendel valamiből 100 darabot úgy, hogy szállítás után kapják meg a random összegű számlát. Azért, mert az iponban nem látsz árat, az még nem azt jelenti, hogy nincs konkrét ár.
Play nice!
-
westlake
félisten
válasz FollowTheORI #14007 üzenetére
Igen, az lehet. Százasával rendeli az ilyen új VGA-kat.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
ZOTAC GTX 980 Ti (ZT-90501-10P) @ 232.500 forint + ÁFA.
PNY GTX 980 Ti (GF980IGTX6GEPB) @ 251.000 forint + ÁFA.
Tehát?#13998: Igen, igen.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
válasz Malibutomi #13994 üzenetére
A nem megfelelő adatbázi miatt írhat ki hülyeségeket. Volt is itt a fórumon téma belőle, hogy valakinek irracionálisan magas értékeket írt a GPU-Z. És ha jól emlékszem, pont a texture fill volt hibás. Érdekes módon az újabb GPU-Z verzió megoldotta a "problémát". Nem lesz az kamu, csak nem jó az adatbázis.
Na, majd ezzel.[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
válasz Malibutomi #13990 üzenetére
Nade miért lenne kamu? Mi a cél vele? Ezek szerint akkor az összes infó kamu lenne?
Play nice!
-
westlake
félisten
válasz Csabro #13982 üzenetére
Meg kell várni a HBM-es Fiji tuását és árát. Nálam más már nem kérdés. A 980 Ti olyan, mintha nem is lenne. Jelenleg majdnem (kis túlzással) annyival olcsóbb a TX-nél, mint amennyivel kevesebbet tud. Én nem is mérlegelnék, hogy melyiket válasszak. Egyedül a HBM-es Fiji szólhatna bele a döntésembe.
Play nice!
-
westlake
félisten
válasz kovsol #13970 üzenetére
Még ezt sem nagyon tudom érvként felhozni, mivel a TX-re is lehet custom léghűtést, vagy blokkot tenni.
A 980 Ti-ből is nyilván lesz ezer féle, de az ilyen Classified is csak arra lesz jó, hogy nitrózzák. Egy Strix-et, vagy egy EVGA SC-t is pontosan annyival lehet majd jobban tuningolni a TX-ekhez képest, mint amennyit elbuknak a herélt GPU-val.[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
válasz #85552128 #13962 üzenetére
Most már a harmadik helyről hallok 220k feletti nettó árat. Számítani mindig lehet másra.
És valóban el kellene már mindenkinek felejtenie ezt a dollár-euró hülyeséget. A nagykerek túlnyomó többsége $-ból számolja a forintos árakat, nem euróból.Tudatosult bennem, hogy a 980 Ti-ben semmi plusz nincs a TX-hez képest, úgyhogy visszamondom holnap a ké darabos rendelésem. Még tesztre sem kell. Eljutottunk oda, hogy már én is az AMD Fiji-t várom.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
Bruttó 312.000 forintért lehet szerezni TX-et. A 980 Ti meg körülbelül bruttó 290.000 forint lesz. Komolyan lesz olyan, aki nem TX-et vesz, hanem 980 Ti-t? Hehe.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
válasz mlinus #13945 üzenetére
Az 390X-ről nem tudnék nyilatkozni, de a 980 Ti 700$ környékén lesz.
Bár, ha a nagyker nem alkalmazta azt a szokását, hogy az új termékeket drágábban adja, akkor a 800$-os ár sem kizárt a 980 Ti-nek. Viszont az meg erős túlzás. Egy percig sem gondolkodnék rajta, hogy 980 Ti, vagy TX.[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
válasz TTomax #13914 üzenetére
Nem tudom mit vagy úgy oda. A PH régen nem a függetlenségről szól. Szokj hozzá. Az oldal nem arról szól, hogy jó legyen neked, és hozzájuss információkhoz. Az oldal arról szól, téged itt kell tartani valamivel, hogy a hirdetők itt (is) hirdessenek. Ez nem egy jótékonysági szervezet. Ez szin tiszta üzlet.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
Mármint miről? Pascal-ról, vagy 980 Ti-ről? Úgy tudom, 2-án jár le az NDA. Akkor nem értem, hogy miért lenne nagy szám írni róla. Tele lesz vele az internet. Mindamellett szerintem már most is majdnem mindent lehet tudni a kártyáról. Ha a 390X-re gondolsz, akkor meg más sem írhat róla jövő héten. Vagy már most is van kártyája, nem köti az NDA, és most is írhatna bármit.
Mondjuk nem tudom, hogy nem látott még napvilágot egyetlen egy teszt sem.
Vagy én értéttem valamit félre.[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
válasz Csabro #13884 üzenetére
Az AMD rettentő sokat szívott az új kártyával. Igaz, hogy náluk is van boszorkánykonyha, de azt nem hiszem, hogy relatív a semmiből előhúznak egy Maxwell verő kátyát. Ha igen, akkor az NVIDIA kalkulálta el magát nagyon. Lehet, hogy már van kész Pascal, de ők a pénz miatt a Maxwell-ből akarják kisajtolni az utolsó centeket is.
#13890: Remélem volt annyi eszük, hogy nem egy referencia hűtéses 290X-et használtak, mert akkor a DC miatt siman kijöhet az 50%.
#13893: Nekik ugyebár kimaradt egy lépcső.
#13894: Már most is több olyan játék van, ami 4K-n megfekteti még a TX-et is. Tehát...
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
Egy nagyker szerint június 2-án jár le az NDA, és akkortól árusítható is a kártya. Mégsem várják meg az AMD-t?
Play nice!
-
westlake
félisten
Ár-érték tekintetében jobb lesz a 980 Ti, mint a TX.
Ráadásul amit elbukik a 980 Ti a herélt GM200 miatt, azt részben visszahozhatja a custom hűtésekkel elérhető magasabb MHz-cel. Mármint out_of_the_box. Tuning szempontjából nagyjából megegyezhet a két GM200-as chip.Play nice!
-
westlake
félisten
A HBM drága, az AMD az új flagship kártyáját nem egy középkategóriás valaminek szánja, tehát az ára is úgy lesz megszabva. Az NVIDIA a GTX 980 Ti-t nyilván úgy állítja be, hogy ellenfele lehessen a pirosak kártyájának, az ára pedig a GTX 980 és a TX közé lesz pozícionálva, ami jelenthet 580$-t is, és 980$-t is. Nyilván (valóban) a ~700$ a reális ár, főleg, ha valóban 3072 shader-es GPU-t kap. Ez jelenleg 189.000 forint + ÁFA, ami bruttó 240.000 forint. Aki másra számít, az meg fog lepődni.
A GM200-310-es megnevezés nem hagy nyugodni. Nekem még mindig az a véleményem, hogy a GTX 980 Ti nem a TX magját kapja meg. Mit kezdenének azzal a sok selejtes GM200-400-zal?#13852: Ha a 980 Ti jóval drágább lesz, mint a 980, akkor a régebbi kártya ára nem nagyon fog változni.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
ZOTAC ZT-90501-10P
GTX 980 Ti - 227.000 forint + ÁFA
Sajnos spacifikációkat nem írnak.
Érdekes, hogy június 2-ára írnak érkezést.Play nice!
-
westlake
félisten
válasz #85552128 #13775 üzenetére
Vagy:
A 980 Ti GPU-ja valóban azonos lesz a TX GPU-jával, és az általad (is) említett selejtek kapják meg GM200-310-es azonosítót, és két új kártya lesz. Bár ennek semmi értelmét nem látom. Kivéve akkor, ha az R9 390X tudása kényeszíti rá az NVIDIA-t, hogy teljes értékű GM200-as maggal adja ki a 980 Ti-t. De ezt meg már írtam korábban. Magyarul körbe értünk.Play nice!
-
westlake
félisten
válasz westlake #13773 üzenetére
Írom másképpen.
Ha a 980 Ti mondjuk mégsem 3072 shader-t tartalmazna, akkor a tulajdonosok joggal reklamálhatnának, hogy a GPU-n miért szerepel ugyanaz az azonosító, mint a TX GPU-ján. Lehet, hogy az NVIDIA nem akar ebbe a hibába esni, és ezért ad más kódot az "új" GM200-nak?
Ráadásul, ha javítottak is volna a TX és a Quadro M6000 magján, akkor miért nem nagyobb az új szám? Az alacsonyabb érték nagyon ritkán jelent nagyobb tudást.[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
válasz Crytek #13764 üzenetére
Nekem még mindig gyanús, hogy nem GM200-400-ra szitázzák a GPU-t. Ha a 980 Ti GPU-ja megegyezik a TX-szel, akkor miért kell átszitázni?
#13769: Jelenleg is tudok olyan nagykert, ahol több darab TX van raktáron, és darabja 261.000 forint + ÁFA. Most akkor vagy a dollár (nem euró!) nem 270 forint, vagy nem 1000$ egy kártya, ugye? A saját két TX-emet is 272.000 forint + ÁFA-ért vettem. Butaságot írtál.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
válasz proci985 #13743 üzenetére
Ez tény, de nem magyarázat arra, amit írtam. Az árat már a bemutatás előtt is ismerték a gyártók. Furcsa is lenne, ha nem ismerték volna.
A többi TITAN kiadását nem kísértem figyelemmel, azokról nem tudok nyilatkozni.mod: A 290X 8 GB-os vátozata egy eredeti (már egy ideje kapható) termék újabb modellje. Számomra nem meglepetés, hogy aki 290X-et akart venni, már megvette előtte. Szerintem nem összehasonlíthatü a két eset.
Nem rohannék a boltba 8 GB-os GTX 980-ért, vagy GTX 970-ért. Gondolom más sem.[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
Számotokra nem furcsa, hogy bár majdnem az összes "gyártó" bemutatta a TITAN X kártyáját, megjelenés után kb. két héttel csak ASUS-t és EVGA-t lehet kapni? Mármint ha éppen lehet kapni. Nem csak, hogy alig lehet kapni, de én például se MSI-t, se Gigabyte-ot nem láttam még senkinél. Ha valóban olyan speciikációkkal jön ki a GTX 980 Ti, mint amit olvasni lehetett, akkor már nem is fognak több TX-et eladni. Mármint a GTX 980 Ti megjelenése után.
Nem tudom például, hogy a "gyártók" vettek valóban TX ártyákat, vagy csak a piac felmérése után rendelnek meg X darabot. Elvégre párezer darab doboz legyártása nem nagy pénz, és ki is dobhatják, ha nem lenne szükség rájuk.[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
Én nem tudom ti hogy gondolkodtok, de szerintem a GTX 980 Ti nem 3072 shader-es lesz. Mondjuk eleve azt sem tudom, hogy ez a hír honnan származik eredetileg. Az NVIDIA (megint) egy hatalams PR pofára esést könyvelhetne el egy ilyen lépéssel. Kiadják a TITAN X-et 1000$-ért, majd négy nónappal később egy gyengébbnek szánt kártyát ~300$-ral olcsóbban, ráadásul 100MHz-el magasabb GPU sbességgel? Értem én, hogy 6 GB-tal kevesebb raja a VRAM, de 12 darab 4 GB-os chip nem kerül 300$-ba. Főleg nem nagy tételben.
Arról nem is beszélve, hogy míg a TX-et hivatalosan csak referencia hűtéssel lehetett árulni, a GTX 980 Ti-ből olyan modellt terveznek a gyártók, amilyet akarnak. Ezzel a lépéssel az NVIDIA a TX tulajdonosokat szó szerint arcon köpné.
Kizárólag azt tudom elképzelni, hogy az NVIDIA-nak jelenleg is biztos információja van arról, hogy az AMD következő flagship kártyája milyen tudással rendelkezik, és kénytelen kiadni egy teljes értékű GM200-as GTX 980 Ti, ha nem akar a pirosokkal szemben alul maradni. Bevállalják a fullos GM200 miatti alacsonyabb nyereséget, és a "hibás" GPU-kat meg ráteszi mondjuk egy GTX 970 Ti-re, amit eredetileg (talán) nem is terveztek.[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
Értjük, de sztrókot ne kapjál már.
Mintha a harmadik világháborút jelentették volna be.
Aki kicsit is foglalkozik/foglalkozott a témával, az biztos volt abban, hogy lesz GTX 980 Ti. A 3072 shader eléggé meglepő, de ez megint legyen az én "gondom".#13711: Igen, az NVIDIA nyilván fél valamitől. Szerintem attól, hogy mire költse a temérdek pénzét. Szeretnék annyira félni, mint ők. A hozzászólásod meg színtiszta flamegenerátor.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
válasz KillerKollar #13670 üzenetére
Ez első hallásra nem kicsit túlzás.
"A durva teljesítménynövekedés részben annak lesz köszönhető, - a három év fejlesztőmunka mellett - hogy a Titan X 12 GB maximális memóriájával szemben a Pascal-architektúrát használó kártyákon akár 32 GB VRAM is helyet kaphat."
Érdekes. Én azt hittem, hogy a memória mennyisége nem sokat számít a teljesítmény szempontából. Ezek szerint tévedtem. Vagy hülyeséget írtak.
Egyébként ha ez tényleg valóság lesz jövőre, akkor bizonyos szempontból tönkre fogják tenni a VGA piacot. Mondjuk azt nem írták, hogy az ára nem lesz tízszerese a TITAN-X-nek.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
válasz TESCO-Zsömle #13572 üzenetére
Ész érvek? Igen, a többség így gondolkodik. De nem csak a többség létezik, hanem azok is, akik az átlagnál több pénzt tudnak hardverre költeni. Miért mindig úgy nyilvánítotok véleményt, hogy csak magatokat veszitek alapul? Akiknek több pénzük van, miért is kellene ész érvek alapján dönteniük? Azért, mert ők nem "úgy" gondolkodnak, már nem is látják a valóságot, mert a marketing-maszlag elvakította őket? Biztos?
13576: Nem tűnik fel, hogy pontosan ugyanazt írod le, amire én is céloztam?
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
válasz gainwardgs #13546 üzenetére
Ha gyorsabb lesz, mint a TITAN-X, akkor nem lesz olcsóbb. Ha olcsóbb lesz, akkor meg az NVIDIA fogja a TITAN-X árát lecsökkenteni a 390X ára alá. Az NVIDIA-nak még mindig sokkal több a mozgástere, mint az AMD-nek.
Szerintem ÁdiBá inkább 290.000 nettót akart írni.#13547: Biztos, hogy az NVIDIA már dolgozik az új generációs kártyáján, de az még bőven 2016-ban kerülhet csak szóba.
#1357: Megeszi a 390X a TITAN-X-et, és még 200k alatt is lesz itthon? Ezt te sem gondolhatod komolyan.
Nyilván a TITAN-X megjelenésekor a NVIDIA diktálja majd az árakat, de ha egy AMD egy 390X szintű VGA-t 200k alatt tud adni (itthon), akkor szerinted az NVIDIA nem tudja/tudná annyiért adni a saját flagship kártyáját? Lemaradtam volna arról, hogy az AMD-nél varászlók dolgoznak?Egyébként meg a 390X-et sem tudják majd 290W alatt tartani. Tudom, hogy ebben a kategóriában nem számít plusz (minimum!) 50W fogyasztás, de komolyan megint kapunk egy downclock-os kártyát? Vagy gyárilag vízhűtéssel jön majd, ami számomra megint csak blama.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
válasz #Morcosmedve #13532 üzenetére
Lehet, hogy a 12GB ramra semmi szükség, csak az NVIDIA el akarja kápáztatni (megint) a népeket. El nem tudom képzelni, milyen otthoni felhasználásnál lehet szükség ennyire memóriára. Biztos úgy voltak vele, hogy ha már a Quadro-n is 12GB van, akkor legyen az új TITAN-on is annyi. Szerintem ahol már kevés a 6GB, ott már kevés az egy VGA (GPU) is.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
Én nem hiszek ennek a tesztnek.
Egyébként csak én nem látom az elején említett 980 Ti eredményeit a táblázatokban?
Jaa, hogy "GM200 cut" néven fut.
Nekem azért hihetetlen egy ilyen teszt, mert ezeket az új kártyákat nem egyszerű megjelenés előtt megszerezni. Az, hogy valaki(k)nek három típusú ilyen kártyája is van, az hatványozottan ritka. Ráadásul az R9 390x-et, meg a "980 Ti" sehol máshol nem lehetett még látni.[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
Bocsánat, már a matek sem megy úgy, mint régen.
Vaóban 32.18% a többlet a GTX 980-hoz képet.Play nice!
-
westlake
félisten
Ilyen alapon akkor nincs is olyan fogalom, hogy széria. Attól még, hogy a nevük nem ugyanolyan (GTX 980, TITAN-X) nem sorolnám őket két külön kategóriába (szériába). Nyilván nem egy ár és teljesítmény kategória, de most nem is erről van szó. Mindkettő Maxwell.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
Miért, egy tuningolt GTX 780 nem hozta egy GTX 780 Ti szintjét. Ezt nem nevezném következö szériának. GTX 970, GTX 980, GTX 980 Ti, TITAN-X, nálam ez mind egy szériába tartozik.
#13496: A GM204, meg a GM200 ugyanaz a fejlesztés. Persze javítsatok ki, ha tévedek. Nyilván nem úgy értettem, hogy a 900-as széria nem más széria, mint a 700-as. Köszi, de tisztában vagyok a GPU-k elnevezésével.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
válasz gainwardgs #13467 üzenetére
Lehet, hogy teljesítményben meg fogja verni a GTX 980-at, de fogyasztásban és árban nem. Ha olcsóbb is lesz alapból az AMD kártyája, akkor az NVIDIA pillanatok alatt csökkenteni fogja a kártyák árait.
Play nice!
-
westlake
félisten
válasz gainwardgs #13458 üzenetére
Gondolod? Maximum 450W-on, vízhűtéssel.
Egyébként meg augusztusig nem lesz AMD, így a legtöbb ember, aki ilyen kategóriás kártyát akar venni, az megveszi a TITAN X-et. Én sem várnék arra, hogy talán az AMD majd megváltja a világot. Mert nem fogja.[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
válasz daveoff #13438 üzenetére
1350$-ról beszélnek, nem 999$-ról. Én inkább a többet tartom valószínűnek.
#13450: Jóval több a shader. Az átalános stabilitás miatt alacsonyabb a GPU sebesség.
#13453: Ezt te sem gondolhatod komolyan. Tény, hogy egy GTX 980 570$, és a TITAN X nem tud annyival többet, amennyivel drágább. De megint csak egy flagship kártyáról beszélünk, ami nem az ár-érték arányról szól. Az NVIDIA semmilyen tekintetben nem jár rosszul.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
válasz Malibutomi #13399 üzenetére
Nyilván ő is a bejelentésre gondolt, de a kiadás és a bejelentés közel sem ugyanazt jelenti.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
Nem is tévedtem nagyot az 1300$-ral.
Play nice!
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
válasz Malibutomi #13290 üzenetére
Egy VGA-t nem adhatnak ki kizárólag blokkal. Tíz gépből még mindig kilencben léghűtés van. Valahogy én nem tudom elfogadni érvnek, hogy vízhűtéssel az 290X is jó kártya. A jó kártya akkor jó, ha keveset fogyaszt/fűt. Like Maxwell. Pont.
biztos vagyok benne, hogy ha az AMD holnap kiadná a 300-as szériát, az NVIDIA rá két napra kihozná a desktop GM200-at. Hova siessenek?#13300: Bocsánat. Az mennyivel is jobb? Számomra már az a megoldás is nevetséges. Lehet, hogy hatékony, de akkor is nevetséges, hogy ilyet kelljen alkalmazniuk. Nem jószándékból teszik, hogy majd valami fenevadat tudjál létrehozni a kártyádból, hanem azért, hogy alapon ne szabályozzon le.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
-
westlake
félisten
válasz daveoff #13247 üzenetére
Ahh.
A 980 nem is került sosem szóba, hogy hibás lenne. Az eredeti cikkben csak azért szerepelt, mert azt hozták fel ellenpéldaként a 970-nel szemben. Mivel kiderült, hogy ez nem hibás működés, a 970 működését nem lehet kifogásolni. Szerinted akkor mi van a 980-nal?Egyik Maxwell sem hibás, az utolsó 500 MB-nyi vRAM szándéskosan működik úgy, ahogy.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
válasz -Solt- #13215 üzenetére
Kínálat-kereslet. Minden annyit ér, amennyit fizetnek érte.
Nem a mostani peak árfolyammal számoltam. Egyébként meg nem teljesen mindegy, hogy 300k, vagy 450k? Úgy háborogtok, mintha a kenyér áráról lenne szó. Ha nem vesztek majd, akkor azért lényegtelen, mert 5 forintot sem adtatok érte, ha pedig vesztek, akkor meg mégis ki tudtátok fizetni a ~400.000 forintot.[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
válasz KillerKollar #13210 üzenetére
És ez miért is olyan meglepő? Senki nem mondta, hogy lesz GTX 980 Ti 900$ környékén.
Az NVIDIA nagyon is jól csinálja, amit csinál. Aki sznob, meg akinek tényleg szüksége van rá, adjon ki 300k-t érte, vagy vegyen még drágábban Quadro-t.[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
-
westlake
félisten
válasz Crytek #13147 üzenetére
Kénytelen vagyok kiemelni egy játékot, amivel közel 500 órát játszottam konzolon. Ez pedig a Destiny. Gondolom te is hallottál róla, hogy nem két forintból hozták össze. Nézd már meg a grafikáját, légy szíves. Amikor először megláttam, azt gondoltam, hogy ez valami 10 évvel ezelőtti webes játék. Ennél sokkal szebb grafikát látni PC-n. Ráadásul sok-sok helyen olyan alacsony volt az FPS, hogy PC-nél már a VGA cseréjén gondolkodnék. De miről is beszélünk, amikor a konzol fix 1080p? Beszélhetsz itt nekem arról, hogy állítólag mit miről butítanak, de majd akkor vitatkoznék veled, amikor a piacot elárasztották az olyan játékok, amik konzolon jobban néznek ki, gyorsabbak, mint PC-n. Türelmesen várom.
A konzol a jövő? Lehet, majd 15 év múlva talán, amikor a gyártók rájönnek, hogy igenis szükséges egy erős videovezérlő a gépekbe. Amikor a PSN nem olyan szintű lesz, mintha a modemmel interneteznék, de ez már megint egy másik történet. Igen, világ életemben PC-s voltam, de használtam eleget konzolt (igaz, csak a Sony termékét), viszont ezek után meg sem fordulna a fejemben, hogy egy ilyan dobozon játszak.[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
válasz Taposo #13145 üzenetére
Biztos vagy benne, hogy azt akartad írni, hogy ha a konzolról portolnak PC-re játékot, akkor azt még butiítani kell? Most őszintén, miért kelllene bármit is butítani? Te is tudod, hogy egy flagship VGA másfészer annyiba kerül mint egy mostani generációs konzol. Nem gonolom, hogy elvakult konzolos vagy, de biztos vagyok benne, hogy ezt sem gondolod komolyan. Mutass nekem egy olyan konzolos játékot, ami jobban néz ki, mint PC-n.
Play nice!
-
westlake
félisten
válasz keIdor #13114 üzenetére
A RAM mennyiségét nem hiszem, hogy emelni fogják. A desktop verziót (pl. 980 Ti) meg semmi értelme kiadni, amíg az AMD nem hozza ki a következő flagship kártyáját, ami megszorongathatja a Maxwell családot. És ez nem holnap lesz.
#13116: Ha be is lesz jelentve új kártya, az nem jelent semmit. Venni még biztos nem lehet majd őszig. Sehol nem állnak még pirosok.
[ Szerkesztve ]
Play nice!
-
westlake
félisten
Látok nagykerben egy-két darab Gigabyte GTX 970 Gaming-et. Privát!
[ Szerkesztve ]
Play nice!
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- One mobilszolgáltatások
- Elemlámpa, zseblámpa
- Path of Exile 2
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Fotók, videók mobillal
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Intel Core i7-5xxx "Haswell-E/EP" és i7-6xxx "Broadwell-E/EP" (LGA2011-v3)
- Durrogtass
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest