-
IT café
A legtöbb kérdésre (igen, talán arra is amit éppen feltenni készülsz) már jó eséllyel megtalálható a válasz valahol a topikban. Mielőtt írnál, lapozz vagy tekerj kicsit visszább, és/vagy használd bátran a keresőt a kérdésed kulcsszavaival!
Új hozzászólás Aktív témák
-
félisten
válasz Petykemano #38670 üzenetére
[link]
"Following EVGA news, lot of FUD on AIBs low profit based on old JPR graph. Truth is that GPU profit exploded in 2021 due to AIB overprice and up QTY. Example, PCPartner / ZOTAC which GPU revenue is 88% of turnover, 2021 gross profit was +429% vs 2020!During same period, Nvidia had stable ~60% gross margin (with increased revenue of course).
It's very clear that AIBs, retailers and scalpers got the main benefit of this mining craze, not Nvidia. Too easy to forget the insane profits during the crypto boom. AIBs are baby crying[link] 2020 tól 22 ig becsült értéket tartalmaz a grafikon, régebbi.
Az Nvidia és az AMD sem emelt árat a bányászat idején az AIB partnerek felé.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
válasz Devid_81 #38712 üzenetére
Így világos. Igen most az EVGA-s fickó azt mondta hogy jelenleg a ksiebb SKU-kon keresnek több pénzt mert a nagyobbak le vannak akciózva veszteségesek. tehát valószínűleg ez lehet mögötte, hogy a 3050-60-70 így tartja magát ellensúlyozza a nagy kártyák veszteségét volumennel.
Abu85:
Az AMD-nek a VGA-ból töredék bevétele származik. Ha 80 % piacrésszel lennének és az lenne a fő bevételi forrásuk ezt nem tehetnék meg ekkora volumennél, mint amit most bekészleteztek az AIB partnerek szerintem. Nem tudom a konkrét számokat de ez akár végzetes döntés is lehetne Nvidiának a mostani helyzetben vagy ez lenne a helyes lépés. Pénztárca függő, nehéz megmondani.
Mindenki bukni fog ez tény, de nem szabad elfelejteni az előző két évben mi volt. AZ tuti hogy érdekes 8-10 hónap lesz most.[ Szerkesztve ]
"A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
Azt nyilatkozta AMD is hogy év végéig árulniuk kell a régi készleteiket
Devid_81:
Az RTx 3080-3090 és a 6800-6900XT már rég MSRP ár alatt van. Én inkább veszek egy 400 W 3090 kártyát 600 dolláros áron mint egy 4070 karit 500 dolláron 10-12 GB vrammal.
Amúgy azért várd ki a végét , emlékszem hányan nevettek a markukban a 2080 ti tulajokra mutogatva a 3070 kijövetelekor. Hát nem cserélném el rá ma sem a 2080 Ti-t.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz DudeHUN #38706 üzenetére
Értem amit írsz az EVGA szempontjából,
de nézd meg amiket linkeltem bevételi grafikonok. Asus 2021 ben 500 milliárd Taiwani dollárt ért el és ebből 33 % volt a gaming szegmens ( 50% növekedés 2019 hez képest) MSI 239 % növekedést produkált. Az egész piacot a Krypto felrántotta és ezért bekészleteztek.
2 év alatt 3 évi árbevételt produkáltak . kidurrant a kripto és zuhannak vissza Mindegyik partner. MSI 89 % Asus 75 % 2022 ben eddig. VGA eladásból.
tehát most az kellene hogy Nvidia mindenkinek fizessen pénzt mert bekészleteztek és legyárottak maguknak hatalmas mennyiséget mikor tavaly novemberben már meg volt jósolva hogy tavasszal vége lesz a dolognak?Nvidia zuhant a legnagyobbat amúgy ebben a negyedévben az AMD nagyobb árbevételt produkált mint ők 8 év után előszőr.
-
félisten
válasz Alogonomus #38703 üzenetére
Biztos, hogy ez is benne van, plusz az egyedi GDDRX verzió.
De teljesítmény és hatékonysági adatokba nem mennék bele azért a megjelenésig, mert az Nvidia tud és tudott is hatékony/ abb lenni és meglepetést okozni.
Tegnap az egyik EVGA-hoz kapcsolódó Tweetben, amiben az érkező genből volt pár adat ahogy a 4090 450 W a 7900XT 400W fogyasztással szerepelt .Ha 10 % kal véletlenül gyorsabb a 4090 akkor igazából...[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz DudeHUN #38700 üzenetére
Abból a szempontból ez irreleváns, hogy hatalmas bevételhez jutottak a VGA eladásból.
Amúgy ezt honnan tudod biztosan mekkora árréssel dolgoztak az AIB partnerek a nagykerek felé vagy mekkora volument adtak el?[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Alogonomus #38694 üzenetére
Mindegyik gyártónál csökken az adott árrés, ha jól értelmeztem Dylan Patel kinyilatkoztatását, nem csak NV-nél de mivel ők a döntő volumen és jobban csökkentettek, mint AMD ezért ez súlyosabb gond az AIB partnereknél. Ennek szólhat ez a dolog hogy elzárkóztak EVGA-nal az egész VGA piactól ennyire.
1-2 AIB kap csak bizonyos üzletekért nagyobb árrést, (Asus - Strix) de velük nem csak gamer szinten vannak együtt a Zöldek hanem sok más területen, pl Laposok ( workstation is) ,és Szerverek.
AMD valószínűleg annyiban könnyebben adna nagyobb árrést,( nem tudom biztosan, hogy így van e) hogy kisebb volumen és más piacról származik a bevételük nagy része .
Ha EVGA átmenne egy 20 % körüli piacrészesedéssel rendelkező gyártóhoz és arányos lenne az eladásuk a mostani NV volumennel ( amit kétlek) akkor 4x ekkora árrést kellene kapniuk hogy egyáltalán ezen a szinten álljanak amivel amúgy most elégedetlenek. Ráadásul az AMD kártyák némileg olcsóbbak is. Igazából kizárólag marketin értéke lenne a dolognak. Abu jól látja, igazából sok lehetőségük nincs sajnos, csak az, ha esetleg tényleg elmegy a vezér és megegyeznek mégis a zöldekkel, de erre szinte zero esélyt látok.#38691 : Petyke, Buster : ok, lemaradtam erről .
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Busterftw #38689 üzenetére
Ha jól tudom nem azt nyilatkozták, hogy nem akarják hátba szúrni, hanem hogy nem tartják elég jövedelmezőnek a VGA piacot ezért kilépnek belőle.
Igazából Ha AMD tenne nekik egy sokkal Jövedelmezőbb ajánlatot azért lehet elgondolkodnának rajt. Igazából lehet nagy pénzkidobás lenne a pirosaknak de hatalmas marketing húzás.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz #82860288 #38681 üzenetére
teljesen mindegy pont ez a lényeg annak a mit linkeltem. Mindenki rekordokat döntögetett a GPU / VGA eladásból olyan magas áron , olyan könnyen és annyi ment el. Nem hinném hogy billentyűzet és a headset miatt növekedett minden VGA eladásban érintett cég gaming bevétele akkorát mint az elötte lévő év teljes bevételének az 50% része, de ha akarsz hihetsz ebben is.
AZ EVGA-t én külön vettem mindentől a többi cég és AIB partner mint magyarázat került bele a kommentembe,. Mint írtam szerintem Nvidia nem akarja magára húzni a többi gyártó partner haragját azzal, hogy EVGA-nak ad külön támogatást bár ez lenne a megfelelő és szükséges lépés, de egy Asus/ Giga / MSI rohadtul nem érdemelné meg plusz hatalmas költség lenne a zöldeknek.
Igen pont ez a lényege a dolognak amit leírtál hogy meg tudjuk saccolni és nagyjából szerintem itt lévők 80 % része azt mondaná hogy 2020 Q1 és 2021 Q4 között nagyrészt azért volt ezeknek a cégeknek rekord bevétele mert rohadt sok VGA-t adtak el nagyon magas áron.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz #82860288 #38676 üzenetére
Továbbra sem tudom miről beszélsz mert nem világos mivel vitatkozol.
Attól hogy személyeskedésre tereled a témát csak még roszabb.
H a valamit állítasz magyarázd meg és bizonyítsd ennyi. elfogadok bármilyen logikus, tényekkel alátámasztott magyarázatot , de nem látom mi az amivel vitatkozol és mi az amit állítasz.Most azon aggódsz hány soros, nem azon hogy megbízható e?
Most ne haragudj meg de a Digitimes egy nagyon híres és fontos IT alapú üzleti oldal és nem az ego-m mondja azt hogy ezt ismerned kellene. ezen aggódsz hogy 3 soros a hír amiben közli hogy a bányászat miatt nővekedett a cég?
mert én szeretek ilyeneket is belinkelni: de ebben sem írja le egy cég sem hogy 2020 Q1 tól 2021 Q4 ig azért döntöttünk rekordokat mert a krypto mindent vitt.
tessék ezek hivatalosak á t tudod nézni: A Kriptolufi kipukkanása miatt csökkennek ezek a cégek.
WSJ:
Giga : [link] ebben negyedévben 70% csökkenés ebben negyedévben.
Asus : [link] 83% csökkenés ebben a negyedévben.
de van ez is [link] rá tudsz keresni minden cégre aki érdekel negyedéves jelentéseket is tartalmaz.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz #82860288 #38672 üzenetére
Te sem lehet ennyire naív hogy pont akkor van az AIB partnereknek rekord bevételük amikor a bányászláz a csúcson van és mindent is eladnak rekord áron.
Gondolom itt éltél a földön velünk az előző 2 évben. amikor a legolcsóbb 3060 kártya 250 ezer forintba került.és egy 3090 1 millióba. A bolt nagykerből veszi, nem a gyárótól .Digitimes a legnagyobb Ázsia félvezető, számítástechnikai oldal akikkel az AIB gyártók álandó kapcsolatban vannak és szinte az összes nyugati hírcsatorna tőlük veszi át az üzleti híreket lévén nagyrészt ázsiai cégek. Üzleti IT oldal.
Mivel is vitatkozol pontosan az állításomban? ezt megírhatnád.
A másik topikban is te írtál nekem légből kapott állításokat pl hogy a gaming veszteséges az Nvidiának és az AI val tömködik be a lyukakat.
Én nem látok semmi ellentétet abban amit írtam, Magyarázatot kerestem és szerintem találtam, Nvidia miért ad külön támogatást csak az EVGA részére. Mert ezzel magára rántaná a szaros vödröt a másik gyártóktól. Így választ melyik vödröt öntse magára. A kisebbet választja mert Asus , Giga, nélkül minden fronton bukna szerverekben főleg.
EVGA- val külön kellene bánnia ,de ez nem fog megtörténni sajnos.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Petykemano #38670 üzenetére
Az EVGA speciális eset mert szinte csak ebből éltek ezért sajnálom őket. Mindenki elfelejti, hogy 2 évig ez a generáció többszörös áron ment az MSRP árhoz képest és szarrá kereste magát az összes AIB gyártó.
Az Ampere kártyákat a megjelenés után 1.5 évig az MSRP ár többszörösén lehetett megvenni úgy hogy sorban álltak érte.Most sem ingyen adják a kártyáikat az utolsó két hónapban hanem olcsón.
valahol megértem jensen gondolkodását ( nem az EVGA-val szemben, mert mint írtam ők mások)de az AIB partnerekkel szemben ebben a generációban hogy nem akar extra visszatérítést adni neki a túlkészletezés miatt.
Ezt kereste 2021 ben az Asus a bányászláznak és nagyrészt az Nvida kártyáknak köszönhetően :és az MSI : [link]
"Motherboard and graphics card maker Micro-Star International (MSI) has reported net profits climbed 109.3% sequentially and 233.5% on year to a record high of NT$4.17 billion (US$149.2 million) in the first quarter of 2021."
Gigabyte : [link]
"Motherboard and graphics card maker Gigabyte Technology is on track to see its revenues top NT$120 billion (US$4.3 billion) in 2021, thanks to robust demand for cryptomining and gaming applications, according to company chairman Dandy Yeh."Azt gondolom ha EVGA speciális kivételezett helyzetbe kerülne az Nvidia által a többi nagy is sorban állna érte és balhé lenne, ha őket nem támogatná, ezért az Nvidia a legkisebb halat és aki szerverekben nem érintett engedi el ,ami az EVGA.
Tényleg sajnálom de üzletileg a többi partnerrel szemben és az Nvidia saját álláspontját nézve érthető de az EVGA kiszolgáltatott helyzete nem ezt kívánná meg az Nvidia részéről. Helyükben amúgy felvásárolnám a céget.A 3090 költségképlete( szerintem) úgy áll össze hogy az Nvidia minimum 50% margin alatt alatt nem gyárt ezt már régebben jensen kinyilatkozta talán MLID pletykálta ezt. Ez alatt nem fejleszt mert nem éri meg.
ŐK nem egyszerű AIB partnerek tehát valószínűleg a 3090 650-750$ körül van gyártáson (ebből ha jól tudom 150$ fölött van csak az FE hűtése.) tehát ha egy 3090 750 dollár és 10-25 % körüli az AIB partnerek Marginja akkor olyan 900 dollár körüli áron lehet nullán nekik egy 3090, attól függően milyen alkatrészt , hűtést raknak rá.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Teljesen igazad van. Mindentől függetlenül hogy a kedvenc AIB gyártóm de Szimplán megtörtén az ,hogy hozzászoktak a hatalmas profithoz és komolyabb erőfeszítések nélküli eladáshoz és nem tartják elég profitabilisnak az Nvidia kártyák eladását.( " ultimately profitable") és ebből adódóan történtek nézeteltérések.
És Mindezt 2 nappal az ETH átállás után és 1 héttel azután hogy elérhető lett újra az EU raktárból való kiszállítás egyáltalán.
Nagyon bízok benne hogy megoldódik, nem más egy vezetőcserével, mert állítólag az alkalmazottak és az igazgató alatti felső vezetés nem akarja ezt meglépni csak sejtéseik voltak abból, hogy az Ada mintapéldányok legyártása után nem álltak neki termelésnek.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Petykemano #38655 üzenetére
Közben alakul azért a teljes sztori: [link] [link]
3x árréssel szeretne dolgozni a vezér, hogy a VGA eladás egy szinten legyen a PSU biznisszel és a nagy raktárkészletből eredő veszteséget kompenzálni tudják.Állítólag jelenleg 7 % amit nyernek egy átlagos kártyán, szállítmányozási készlet ellátási stb gondok miatt és az akciózások nem férnek ebbe bele. ebből adódtak nézeteltérések Nvidiával de személyes konfliktus is van a háttérben az Igazgatóval ez miatt.
Az EVGA állítólag szeretné eltávolítani az igazgatót a posztjáról vagy a nyugdíjba vonulása után dönteni az ügyben.
Nagyon sajnálnám őket. az EVGA egyet jelent az Nvidiával mint a Sapphire az AMD -nél. Na és a K|NGP|N is..3Dcenter a HWU bezsélgetése szerint [link] 1000 dolláros ár a 3090 esetében veszteséget termel a 2000 meg túlzó. Igazából az lesz ebből hogy AMD és Nvidia is kénytelen lesz figyelembe venni az AIB partnerek bevételi igényeit az árazás belövésénél, mi fogunk szívni.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Petykemano #38655 üzenetére
Teljesen kivonulnak a VGA gyártásból.
Ilyen ügyfélszolgálat és vevőközpontú bánásmód nem igen van már a mai világban, mint amit ők nyújtottak.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Hát ha megnézed a pecifikációt azért 23 % Cuda mag, 18% kal kiseb fogyasztás és 30% kal lassabb memória. szerintem legalább lesz köztük 25 %,de meglátjuk
lesz meglepi az egész mögött ebben biztos vagyok a Project beyond találgatások elég merészek Van benne dedikált,SSD, van benne új driver, felület van benne külön gyorsító kártya. Szóval mindenki gondol mindenre.
-
félisten
ha a 12 GB verzió 700$ lesz akkor a 16GB az kb 1000$. nem csak memória mennyisége és sebessége hanem a a feldolgozók száma kevesebb kb 25-30 % lesz köztük teljesítményben a különbség.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
The following is a summary for easy reading. NOT NEWS.
-RTX 4090, PG136/139-SKU330, 16384FP32, 21Gbps 24G, 450W+.
-RTX 4080 16G, PG136/139-SKU360, 9728FP32, 23Gbps 16G, 340W+
. -RTX 4080 12G, PG141-SKU340/341, 7680FP32, 21Gbps 12G, 285W+.
I have finished my work basically. [link]Tehát a 4080 12 GB valós lesz.
-
félisten
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Petykemano #38608 üzenetére
Ami érdekes még a TSMC 4N . Úgy volt hogy az a Hopper, ez meg 5 nano. Már teljesen lefedtek mindent a leakerek, bármi lehet.
A dual GPU alatt mit értesz? nem chiplet hanem x2? mint régen? A 4080 12 GB ból következtetsz erre?[ Szerkesztve ]
-
félisten
nehéz elmondani mi ebből a valóság vagy mi van mögötte. A pascal generáció vége felé is jöttek hasonlóak, pl az GTX 1060 5 GB de az kizárólag az ázsiai internetkávézóknak ment és OEM gyártóknak azt hiszem pár példány.
Itt is lehetséges ez a forgatókönyv. Az is lehet hogy egyszerű költségcsökkentés és/ vagy selejt GPU kiárusítás vagy megpróbálnak versenyezni a hazsnált piaci árakkal ahova beömlött a bánya.Szerintem RTX 3050 nyákra és vezérlőre lesz hegesztve egy 3060 GPU
Már Ha ez igaz, vannak kétségeim. 250 dollár környékén jó vétel lehet.[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
[link]
CURRENT Lovelace Release Schedule:
1) RTX 4090 launches early/mid October
2) RTX 4080 launches early/mid November
3) RTX 4070 (Ti?) launches early/mid NovemberMásik hír szerint nem 4070Ti hanem 4080 16 és 12 GB . Utóbbi kisebb fogyasztással.
[link]"NVIDIA GeForce RTX 4090 Launches In October, RTX 4080 In November In 16 GB 340W & 12 GB 285W Flavors"
[ Szerkesztve ]
-
félisten
[GeForce RTX 3060 8GB and RTX 3060 Ti with GDDR6X memory to launch ‘end of October’]
A 3060 300 dollár vagy alatt lesz MSRP-n.[ Szerkesztve ]
-
félisten
"AD106 is not very strong. The typical TSE score is < 7000. And both AD106 and AD107 are using PCIE x8."
tehát a 4060 PCIE 8x... átvették az AMD től ezt a baromságot ..vagy laposba való GPu ról van szó.
A 7000 pont kb egy jobb 3070 Ti nek felel meg.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz KillerKollar #38557 üzenetére
Olvasd el a cikket. Miért ne tudná biztonságosan üzemelni? nem az átalakító hanem a 12V ág teljesítménye kérdéses. Mindenki ki tudja számolni vagy következtetni, hogy a tápegysége megfelel e a követelményeknek.
átalakítót fillérekért lehet venni hozzá."Power Pin Current Rating: (Excluding sideband contacts) 9.2 A per pin/position with a limit of a 30 °C T-Rise above ambient temperature conditions at =12 VDC with all twelve contacts energized. The connector body must display a label or embossed H+ character to indicate support of 9.2 A/pin or greater. Refer to the approximate positioning of the marker on the 12VHPWR Right Angle (R/A) PCB Header.
A te tápegységed multiple módban is több mint 40 Ampert tud kezelni ami közel 500W, single módban meg jóval többet 80 Ampert biztos ,de talán többet is. Az 55 Amper előírt lazán megvan.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz prime77 #38551 üzenetére
Ezek a belistázott árak hülyeségek,nem kell velük foglalkozni.Évek óta minden generáció elött van ilyen vagy távolkeleti vagy valami nem ismert webshop ami kamu árakkal belistáz be sem jelentett termékeket.
Ha visszakeresel találni fogsz ilyeneket.[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
"This is a cross-API and cross-platform solution that provides APIs via Direct3D11, Direct3D12 and Vulkan. It can run on Windows and Linux systems."
-
félisten
Időközben törölték a posztot a képekkel [link] de meg maradt Twitteren és VC oldalán: [link]
3015 Mhz GPu freki és 20 K fölötti TSE pontszám. Állítólag ez a z FE kártyáé, nem OC AIB modellből van.( 4090 , nem Ti verzió)
[ Szerkesztve ]
-
félisten
A 3060Ti /3070/ 3070 Ti kevesebb rammal van és azok is sima GDDR6, nem X.
Ott talán valamit hozott az Amd amire reagálni akartak és a 6 GB kevés lett volna? Valami ilyesmi volt. talán a 6600 jött , már nem emlékszem.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz T.Peter #38497 üzenetére
1440p re elégnek kell lennie a 16GB alatt is sajnos, mert alig lesz kártya annyival vagy az fölött. Nem fognak készíteni játékot a piac 1% részének , inkább visszafogják majd a textúrákat vagy a motor képességeit a készítők .AMD-n sem lesz túltolva a dolog.
ha csak nem válik be az Nvidia Vram csökkentő algoritmusa. vagy egy SSD a kártyához rendelve, Directstorage, nem tudom[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Petykemano #38495 üzenetére
Ez ugye a tegnapi hír mellé jött, hogy hasonló az elképzelés mint a z 1060 3 és 6 GB esetén. csak a PCB és a nyákot írták hogy más a tegnapi hírben is.
-
félisten
[link]
"4080 16G and 4080 12G will be released and launched at the same time, just like 1060 6G and 1060 3G4080 12G GD6X 10layer PCB aic reference design
4080 16G GD6X 12layer PCB aic reference design
4090 24G GD6X 14layer PCB aic reference design note:
4080 12G has a completely different pcb design from 4080 16G"
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Komplikato #38491 üzenetére
Jah értelek. Hát nagy biznisz volt ez az AIB gyártóknak is, megtettek mindent pénzért, főleg azok akik Kínát tudták közvetlenül ellátni.
lehet kötöttek valami megállapodást ha vége a kártyának akkor nem megy piacra el tudok ilyesmit képzelni főleg raklapos árusításnál . Biztos vagyok benne hogy lesz még fent pár darab Ebay-en[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Komplikato #38489 üzenetére
Hivatalosan Mindig is gyárthatták volna a gyártók 20 GB rammal. AZ első perctől ezt engedélyezte Nvidia.
Az AIB partnerekre na és a memória gyártóra volt bízva a dolog. Amíg nem volt 2 GB GDDR6X modul addig 20 darab kellett belőle amit csak a 3090 nyákjára tudtak megoldani. ha ezt megcsinálta egy gyártó egészségére, joga volt hozzá. A 2 GB GDDR6X modulok megjelenésével meg igazából már semmi akadálya nincs annak hogy így tolják ki a kártyákat bármilyen 3080 nyákra."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
válasz Devid_81 #38486 üzenetére
Szinte biztos, hogy 4070 lesz az . valószínűleg már most kísérleteznek a selejt GPU-k hasznosításán ahogy eddig is tették. valószínűleg lesz majd 4070 több GPU val is azonos teljesítményen.
-
félisten
válasz Devid_81 #38472 üzenetére
Hát ez szubjektív,de nekem sem jött be már a 3090 nél sem, ez ugyan az a hűtő. A Colorful tud nagyon szép kártyákat is készíteni és egyedieket, én bírom őket, főleg az Anime-s cuccaikat.
Elsősorban Ázsia a fő területük ahova gyártanak.
Erre pl azóta hajtok, hogy megláttam..
[ Szerkesztve ]
-
félisten
[COLORFUL RTX 4080]
Nehéz elhinni, hogy csak a 4090 jön ezek után.
Jönni fog ez is szerintem.[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
ó kegyes az AMD hogy nem élt az előjogával és Nvidia rá tud ugrania leeső csontra. Köszönik majd add át nekik
Amúgy azt írják a megjelenéskor nem lesz DLSS de később érkezik ."
this new partnership confirms that the DLSS gives NVIDIA will not be available at game launch.
In publication in twitter The OMG stated that the partnership between the companies will serve for the OMG drive the development of The Callisto Protocol. Due to the agreement with OMGO DLSS should arrive in the game sometime after launch."[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz GeryFlash #38448 üzenetére
A 3090 nek egyetlen gondja van, az ára. Baromi szépen alulfeszelhető egy RTX 3080 szintjére, miközben gyorsabb annál. Nem az új árat nézem hanem a használtat
A 4070 10 GB vrammal semmi más csak pénz kidobás 4 K ra, RT nélkül is ha csak Nvidia nem tesz mögé valami újítást, de ha megnézed a Tweeteket nagyon sokan így gondolják.A 4080 más kategória lesz.16 GB fölé nem fognak menni a játékkészítők.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Még a fenti margójára egy mai hír: [link]
"
Review the two possible specs of RTX 4070: PG141-SKU340/341, 7680FP32, 12G 21Gbps GDDR6X, total card power 285W, TSE <11000.
PG141-SKU336/337, 7168FP32, 10G 21Gbps GDDR6X, total card power 250W, TSE <10000.
I found that I had made a typo before, mistaken wrote 341 as 331.A 3090 10000,a 3090Ti 11000 pontot tud TSE-ben.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz GeryFlash #38445 üzenetére
GeryFlash:"ebbol es abbol hogy te szerinted a 3090 jobb vetel lesz mint egy 4070...
Ezekbol az az informaciokbol hadd szabadjon mar annyit megallapitanom hogy esetedben lehetseges egy vagyvezerelt gondolkodas, egeszen pontosan az hogy te drukkolsz a Nvidinak akiknek most az az erdekuk hogy a lassan eladhataltan 3080-3090 kartyakat kiszorjak."Erre és erre reagáltam : [link] [link] meg még volt vagy 10 hozzászólás a Vramról erre olvastál ott egy saját független véleményt ami így szólt!
"Hát egy árban és garival( na és teljesítményben) egy lenne én a 3090 et venném. a fogyasztás nem zavar, ha űthető. Azért a 4070 re a Vram limit szerintem jellemző lesz .
A 2080 Ti is ebből a szemszögből jobb, mint a 3070."Tehát a használt, már nem kapható 2080 Ti-t is azért ajánlom z amúgy éppen szintén túltermel 3070 nel hogy Nvidiát támogassam mert fan vagyok?
Ne szabadjon ilyet megállapítani mert ez egy nagy baromság.
Azért írtam ezt le mert két teljesen egyforma teljesítményű kártyából ha mindkettő garis ÉN azt venném amin elég a teljesítményéhez a Vram.
Ennyi és nem több. Nincs mögötte semmi tőzsdei részvények ( amik már évek óta nincsenek egyáltalán ) sem fanozás. Véleményem van mint ahogy bárkinek lehet erről ellenkező vagy ugyan ilyen véleménye
Én egy 4070 kártyára ha valóban 3090 esetleg ( Ti) erősségű lesz a 12 GB VRAM-ot viccnek tartom. 16 ami legalább kell rá szerintem.[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
-
-
félisten
válasz Devid_81 #38418 üzenetére
Szerintem egyszerűen át pozícionálják a mostani kártyáik árazásá.t Én ebben reménykedem ,de a jelenlegi tendencia is erre utal.
5-600 dollár környékén egy 3080 elképzelhető és eladható alternatíva lenne szerintem.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz GeryFlash #38419 üzenetére
A hogy személyeskedsz egy baromság és ilyet leírsz rólam meg egy hazugság. Megtévesztek bárkit? Leírtam a Tényeket.. nem írtam mögé semmiféle Nvidia istenítést vagy bármit amiért itt rajtam játszd az eszedet.
2021 ben már ezek a megjelenések voltak közölve. Belinkeltem.A többi a itt összehordtál csak hogy személyeskedj meg fanboyoshatsz engem, kaptál az alkalmon, meg gyanúsítgatsz baromságokkal.
AZ emag meg az Ipon az egymilliós 3090 kártyákat nem miattam adta annyiért hanem azért mert megvették.
Őket gyanúsítsd ás rágalmazd pénzzel és részvényekkel való visszaéléssel és buzdítással ne engem egy nyilvános fórumon, ahol bárki visszakövetheti hogy én kit buzdítottam 3000 kártya vásárlására...AZ hogy nem vagy tisztában azzal, hogy 2018 óta az Nvidiának közölni kell a részvényesekkel a bányászat hatását a piacra az is egy dolog, de ez tény mivel megbüntették őket miatta már, mert 10 hónapig az előző bányászciklusban( 2018 ban) ezt nem tették meg.
Tehát ne játszunk már a naívat hogy ezek a befektetők Gazdagrét 4. emeletéről származnak.
ők nagyon is jól tudják a piac minden rezdülését. Bankok és befektetési cégek hatalmas tanácsadói irodákkal óriási létszámmal.
befektetők nem tudták mitől megy a szekér mert ezért mar egyszer pereltek és veszítettek. [link]
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz GeryFlash #38419 üzenetére
szerintem akkor nem követted a híreket. [link] Kopite és Greymond Q3 ra írta a bemutatást majd utána a kiadást [link] de már 2021 ben Greymond 2022 Q4 re írta az Ada( next gen) kiadás
természetesen nem boldogokde Az hogy valami visszaesik az extrán magas profitról a Jó profitábilis szintre nem jelenti azt hogy ez bármilyen financiális problémát fog okozni az Nvidiának. Konkrétan semmit. Jelenleg a kisebb SKU-k kiadása nem is sürgeti őket a magas árazás miatt. Még az olcsóbb helyeken is MSRP ár fölött mennek a kisebb kártyáik azaz extra profitot hoznak a tervezetthez képest. Egy 3050 300 $. 3060 380-400$.Most keresnek rajt annyit, amennyit a bányászat nélkül terveztek.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz GeryFlash #38414 üzenetére
Nem húzzák semennyire ,a terv szerint megy. Idén jön a csúcs SKU s jövőre a többi. jelenleg akciózzák a termékeket aztán kész.
A 3070 és az alatt lévő SKU-k MSRP ár fölött vannak még mindig. felső ház kártyáinak az ára lecsökkent( van amelyik) 90% -kal is mert azok fölé érkezik a 4090.
A fagyi nem nyal vissza nekik attól hogy eddig extra jó profitot termeltek. a mostani lecsökkent negyedéves bevételük a bányászat előttihez képest is extra magas.
A szívás az ARM volt nekik inkább.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz GeryFlash #38402 üzenetére
Igen pontosan. nem az első videó és ahogy közeledik a megjelenés napja egyre inkább elérkezünk az optimalizált ,valóságos majd kiadásra kerülő verzióhoz ami szépen lassan egyre butább lesz.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
[some speculation update]
TITAN or Full FAT : 96MB
RTX 4090 Ti (384bit) : 84MB
RTX 4090 (384bit) : 72MB
RTX 4080 Ti (320bit) : 70MB
RTX 4080 (256bit) : 60MB
-----------------------------------------
RTX 4070 Ti (192bit) : 48MB
RTX 4070 (160bit) : 40MB
----------------------------------------------
*RTX 4070 (192bit) : 48MB
RTX 4060 (160bit) : 40MB+ egy kis adalék: [Black Myth: Wukong 8 Minute Exclusive Gameplay | 4K RTX ON - World Premiere]
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Hát egy árban és garival( na és teljesítményben) egy lenne én a 3090 et venném. a fogyasztás nem zavar, ha űthető. Azért a 4070 re a Vram limit szerintem jellemző lesz .
A 2080 Ti is ebből a szemszögből jobb, mint a 3070.[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
2 év garivan igazából egyelőre mindegy. Kb fél évet bányászott, ezt azért bőven ki kellene bírnia egy MSI Gamingnak akkora hűtéssel. Ezeken memórián és a VRM-felületén is van heatsink vagy Thermal pad. Persze kockázat van benne, érthető ha valaki nem vesz bányász kártyát.
De szerintem a 3080 12 GB lett a felső ház legjobb SKU-ja. teljesítményben szinte 3080 Ti de árban bőven alatta van.
ezt céloztam meg mikor bejelentették a gyártás szüneteltetését. Most meg vissza hozták, szerintem ezt fogják főleg megnyesni árban.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Petykemano #38324 üzenetére
Miért hozzák nehéz helyzetbe?
Én nem félek a bányász cuccokhoz, ha hozzáértő emberkétől jön. akiktől vettem összesen 200, utoljára 45 RIG et bontott meg, 300 kártyát árult. Mind légkondis, szerver szobákból való volt, alulfeszelve, fix venti fordulaton mentek állandó hajtáson. max egy kis nyikorgás majd lehet előjön, ha egyáltalán.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Érthető az álláspontod.A 3080 12 GB nekem tökéletes 1440P re egyelőre 280 ezerből megvolt. a 2070 meg elment jó áron, szóval 120K-t fizettem rá egy 2 év garis 3080 -ra szerintem jó deal volt. A következő genben is csak a 4070 Ti -4080 ra jósolnak ennél több ramot ami megint nem lesz olcsó.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
[Agresszív árcsökkentésre készül az Nvidia]
A ZOL beszámolója szerint az Nvidai augusztus vége felé egy nagyobb általános árcsökkentést hajthat végre egyes videokártyák esetében, ráadásul az árcsökkentés agresszívabb lesz, mint amire az AMD készül, ugyanis a rivális is az árak módosításával próbál szabadulni az aktuális generáció tagjaiból felhalmozott raktárkészletektől, hogy helyet csináljon az RDNA 3 alapú modelleknek.
-
félisten
válasz gejala #38309 üzenetére
Igen ,ez lehetséges forgatókönyv.
A 4050- 4060 kérdéses valójában mit takar mert könnyen lehet hogy az egy Ampere átnevezés/áttervezés lesz.Meg a laposok fontos piac ,oda kell 4050.Petyke : A GTX 980 is csúnyán bebukott anno az 1060 megjelenésekor.Valószínűleg a 4070 = 3080 Ti,3090 azt hozná,hogy az emberek inkább várnának a 4060=3080 ra.
Nem biztos,hogy megvennék a 3080 kártyákat."A számítógépek hasznavehetetlenek. Csak válaszokat tudnak adni." (Pablo Picasso) "Never underrate your Jensen." (kopite7kimi)
-
félisten
-
félisten
válasz Devid_81 #38282 üzenetére
Milyen nagy áttörésre gondolsz? ÉN az utóbbi 2 évben szinte az összes szerintem fontos játékban RT-t lehetőséget láttam bekapcsolni. Szerintem nem igen jött úgy ki "A" kategóriás cím mostanában amiben ne lenne RT.
Az új konzoloknál is használják,de hibrid RT-t plusz nem annyira erősek azok mint el lett hintve. Jó cuccok, ár értékben kimagaslóak,de azért egy RTX 2080 - 3060(Ti?) nekik a plafon amit tudnak. ehhez hozzá ad a dinamikus felbontás ( Pc-n ott a DLSS)és de Xbox vs PC szinten kb egy 2080 S a legtöbb Xbox Series X portot hozza minden szempontból.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Devid_81 #38278 üzenetére
cyberkind: A GTX ben nem lettek volna aktív RT magok , nem csak a nevezék volt más. Ez mellett lett volna RTX 2080 is. A Turing alatt ugye volt GTX széria az 1660Ti- ig bezárólag, szintén RT nélkül.
Devis_81:
Miért nem sikerült nagyon felfuttatni?Szinte Mindenki ,aki PC Játékos körükben mozog tudja és halott róla.2 generáció alatt erre fejlődött a játékipar. Jött AMD is, a konzolokba is belekerült.
Ma már szinte minden érkező A kategóriás játék tartalmaz RT-t hibrid megoldásban.
A legtöbb piacvezető grafikus motor elérhetővé és beépíthetővé tette a fejlesztők számára.Már a mobilos játékmotorokban is felbukkant.
2 generáció alatt. Valószínűleg a most jövő gen már 4-5x gyorsabb lesz, mint a Turing, RT alatt.
A Pascal idejében itt legtöbb gamer azt sem tudta mi a RT. Én is 3DS alatt használtam képkészítéshez, de ritkán mert több órát is renderelt a gépem.
Ma meg már egy felsőkategóriás Nvidia kártyákban olyan RT képesség van amit 15 éve egy egy szerverparkban HollyWoodban is elimerést aratott volna. Pixar küzdötte meg ezt a vonalat.Ez a fejlődés.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Azt írta nem sok a veszteség. Az lehet 2-3 % teljesítényvesztés cserébe 5-10 % kal több legyártott ( felső kategóriás) termékért és jobb hatékonyságért. csak hasra ütés szerűen írtam, de ilyesmit tudok elképzelni.
Az Ampere is brutál jól undervolt-ban.Most talán kicsit gyengébb konkurenciára számítanak.[ Szerkesztve ]
-
félisten
[link]
"We can expect RTX 4080 with 320W and RTX 4070 with 285W."Ez Total Card Power.
A teljesítmény vesztés kérdésre ezt írta:
"Not much. The original power consumption limit is too loose which means great overclocking potential."
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz prime77 #38240 üzenetére
CP-ben gyenge ablak megjelenítés? játszottál azzal bekapcsolt RT-vel? megfelelő hardverrel ez rendbe tehető főleg RT segítségével. Ami szerintem nagyobb probléma az a Fizika és rombolhatóság leamortizálása a játékokból. helyette parasztvakításra megy el a drága Vram és energia.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz Petykemano #38238 üzenetére
A jelentésben leírják, hogy Gaming revenue esett vissza. most az hogy ezt a bányászok vagy marslakók okozták a bevétel szempontjából számukra mindegy.
-
félisten
Szerintem az el fog menni egy mostani RTX - 3070 + kártyán is
UE erről mindíg híres volt hogy lehetett skálázni hogy minél szélesebb körben el lehessen adni. Reméljük hogy pozitív csalódás lesz számomra és megváltozik az ebbéli véleményem.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz T.Peter #38229 üzenetére
jah igen. rákerestem YT-n csak a link miatt anno megjelent az UE5 tel készült rajongói / művészeti mod, anno erről beszéltünk. [link]
A CPR már U5-engine-t használ a Witchernél is . [link]
Igen ezt fog használni sok stúdió mert könnyen munkaerő kíméletesen használható, de nekem az UE motorok soha nem jelentették a csúcsot és egy játékban sem kerestem tőle az államat. Egy általánosan szép de jellegzetes kialakítású, kisé sablonos megjelenítésű,. Nem az a grafikai motor amitől új kártyát fogok venni szerintem és realisztikus ábrázolástól keresni fogom az állam. Remélem tévedek. Ez az én problémám, nem is akarok itt offolni vele, csak leírtam. Nem feltétlenül jó tendencia szerintem,hogy ezek az egyedi motorok megszűnnek, mert mindegyik számomra igazán előremutató grafikával rendelkező játék egyedi motort használt többnyire. RDR2-rage, Cyberpunk-Red engine, Metro-4A,DL-Cengine.[ Szerkesztve ]
-
félisten
Én abszolút nem látom az átütést az Unreal 5 ben. Megmaradt a hasonló plasztikus karakter megjelenítés mint a 4 nél volt.
Jól néz ki de semmi extra. Amúgy nekem CP2077 volt az a játék ami minden szempontból az utóbbi évek egyik legjobb játéka lett grafika , játékmenet stb szempontjából, a bugok ellenére is.
Ott például a kiadott Unreal 5 -tel elkészített demó anyag [link] szerintem rosszabbul néz ki mint az eredeti. [link]
Sajnálom hogy elengedik a saját motorjuk kezét.[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz yagami01 #38221 üzenetére
Igen valószínűleg az lehet. Gondolom ők s em tudják a kiszivárgott mérnöki/ gyártási tesztpéldányoknál lefolytatott teszteknél mi melyik SKU lehet. Amire hivatkoznak az "L " betű az a likvidre utalhat szerintem, az Titan. Tehát a Titan 600W lesz folyadékhűtéssel, a Ti valószínűleg 450 a 4090 400 W körül.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
Looks like the info I posted a long time ago was (mostly) all correct.
RTX 4070 = 8% > 3090
RTX 4080 = 47% > 3090
RTX 4090 = 86% > 3090
RTX 4090 Ti = 2.05x > 3090
My chart was nearly 100% correct. I just underestimated the 4080.Az AD102 állítólag 24.000 pontot tud 600W fogyasztással( Titan ) ez kb 2,3-2,5x gyorsabb mint a 3090
[ Szerkesztve ]
-
félisten
-
félisten
válasz FLATRONW #38206 üzenetére
Nekem már az 1060 is megjelenéskor nagyon bejött, emlékszem a GTX 980 karik ott roskadoztak 200 ezer körül az AQUA polcain, kutyának nem kellett akkor az már a GTX 1060 100 ezres ára miatt.
-
félisten
válasz Petykemano #38204 üzenetére
Az is, de az más területen okozott( volna) problémát. Én kizárólag most a teljesítményszintekre reflektáltam.
Az Ampere egyik nagy hibája az volt, hogy a 3090 nek legalább 20-25 %-kal magasabb teljesítményt / órajelet stb kellett volna felmutatnia mert akkor meglehetett volna megfelelő szintű lefele skálázódás.( nem jött össze a Samunál ez)
Így a 3090-3080Ti -3080 12 GB 10 %- teljesítményen belül toporog .
ha igazak a fenti adatok akkor, mint a Pascalnal, lesz értelme 4060 ról vagy 4070 re vagy Ti re váltani és így tovább felfele, mert van hely az SKU-knak egymás közt és a teljesítményszintek megfelelően elkülönülnek és nagy lépcsőfokokon helyezkednek el.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az NVIDIA éppen érkező, vagy jövőbeni új grafikus processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva. Architektúra, esélylatolgatás, érdekességek, spekulációk, stb.
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Videón a kézben tartott Xiaomi 15 Ultra, már a hónapban megjelenhet
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- SSD kibeszélő
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Új design és okosabb AI: megjött a Galaxy S25 készülékcsalád
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Kuponkunyeráló
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest