Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Windows 11
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Bitcoin topic
- Microsoft Excel topic
- Tényleg betilthatja a TP-Linket az USA
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- ASUS routerek
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
Új hozzászólás Aktív témák
-
tupacamaru
veterán
Ne rugózzatok már ezen, már a megjelenéskor is volt probléma Seasonic és Seasonic belsejű tápokkal, amit a gyártó is elismert.
Hello, a nevem Inigo Montoya! Megölted apámat, készülj a halálra!!!................................................................... Merek annyit, amennyit férfi merhet; Aki többet mer, nem ember...............................
-
Joshi
titán
válasz Busterftw #35896 üzenetére
Marhaságot mondtam, igazából elég egy 760W Platinum táp. Igaz nálam kikapcsolt a gép, ezért vettem egy nagyobbat. Nálam ez volt. Akinél nem ez van az örül.
(#35897) Hikvision most ezt mire mondod? Hogy ha határon hajtok egy tápot, akkor a legoptimálisabb a fogyasztása? Valami ilyesmi rémlik. Kit érdekel közel 700W-nál? Jézusom, ez valami szanatórium?
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
Latom meg mindig probalsz kimaszni a godorbol amit astal magadnak, ahelyett hogy itt szojatekkal tereled a dolgokat, eleg lett volna annyit irnod, hogy marhasagot mondtam, elofordul.
Egyertelmuen ertheto mindenki szamara.
Nem eleg, aztan amikor ez cafolva lett akkor meg boven nem elegre valtottal, ami szinten cafolva lett.[ Szerkesztve ]
-
MaddeNNNN
őstag
válasz Dark197405 #35893 üzenetére
Nálam is egy 650-es platinum EVGA hajtotta a 3080-at, de komolyabb terhelés alatt nagyon hangos volt a táp ventije és tolta is a meleget magából.
Úgyhogy kapott egy 850-es Fractal Ion-t. Ez kb hideg levegőt fúj ugyan azon a terhelésen. Táp élettartamban nem tudom mennyi jelentősége van, de gondolom egyik táp alkatrésznek sem mindegy hogy hány fokon működik napi x órában éveken keresztül.
Szvsz nem érdemes kicentizni, bár táptól függ de minél közelebb van a terhelés a táp tudásához egyre gyengül a hatékonyság 70-80% fölött, de ez is tápfüggő hogy mennyitől.To protect the sheep you gotta catch the wolf. And it takes a wolf to catch a wolf.
-
Dark197405
tag
Csak hogy színesítsem a palettát, nálam:
I7 9700K 5Ghz-en járatva
Asus TUF 3080 UV 887mV 1905 GHz
3db 1 tb hdd + 1db 256 GB nvme ssdMindez egy Bitfenix 650w formula 80 plus gold-al hajtva gond nélkül megy.
-
Busterftw
nagyúr
"mert én egy szóval se mondtam, hogy a 3080Ti-hoz nem elég a 750W-os táp."
vs
#35817 "Pont most írtam le hogy nem. Nézd meg ezt a tesztet, itt egy 3080Ti benyakal annyit mint egy 3090. Jó ok, ez egy húzott kártya, de akkor se bőven elég."
#35827 "Én csak arra reflektáltam, hogy semmilyen esetre sem elég BŐVEN elég."
#35834 "Pont attól nem lesz BŐVEN elég egy 750W Gold táp"Nem terjesztek teves infot, de cafolhatod mi nem igaz es nem hasrautesbol irtam, hogy te ezt mondtad, hanem ott van feketen feheren, tobbszor is leirtad. Te irtad, hogy nem eleg a 750W-os tap a 3080Ti-re.
Szerintem ne eroltesd.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Busterftw #35890 üzenetére
Te se terjessz téves infót, mert én egy szóval se mondtam, hogy a 3080Ti-hoz nem elég a 750W-os táp. Akinek eleve van ilyen tápja az úgy is kipróbálja hogy megy vagy nem megy. Én se vettem előre az 1200W-os tápot. Nem működött ezért vettem egy "új" tápot.
Én azt az elvet vallom, hogy aki most tervez venni tápot annak eszébe ne jusson 1000W alá menni. Nem azért, mert a 850W ne lenne elég, hanem mert tápot nem veszünk 4-5 évente. Kb ennyi. -
Busterftw
nagyúr
Ez nem engedes kerdese.
Neked elhullott a tapod ezert levontad azt a teves kovetkeztetest, hogy a 3080ti-hez nem eleg a 750W.
Csupan azt jegyeztem meg, hogy ez alapjan ne terjessz teves informaciot, mert a 750W boven eleg a 3080ti melle.
Nem csak azert, mert tobben azzal hasznaljuk a 3080ti-nket raklap headroommal, hanem mert ez a hivatalos ajanlas az Nvidiatol.[ Szerkesztve ]
-
nagyúr
DEEPCOOL PQ1000M 1000W 64.e Ft, SeaSonic GOLD belsővel.
Nem kell a legdrágább platinum tápot venni 150.é!
[ Szerkesztve ]
-
nutella1
őstag
válasz petikeozd #35887 üzenetére
Az nem kicsit, hanem kurv@ra sok, meg ne vedd! Madarat keres az eladó. A 3090 épelméjű árban van, igen, de lehet még az is alkudható. Milyen választási lehetőséged van 3090-esből még a használt piacon?
Ezt nézzétek meg: [link]
[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/pacsi_kulturalis_kozpont/
-
nutella1
őstag
Több éves táppal, hullára tuningolva, igen, tudjuk. Még mindig itt tartotok? Jézus Mária, hogy lehet erről egész nap témázni? Ezerszer el lett mondva, fel lett sorolva, mikor és milyen körülmények között mi befolyásolja avagy sem, hogy egy 750-es táp elvigyen egy 3080-ast. Nyilván elegendő. Vagy csak én élek ezen a planétán? Mit kell az ellenkezőjén cirka 12 órát bizonyítgatni, ez tiszta hiábavalóság, őrület.
#35886: elvesztek a details-ekben, látom.
[ Szerkesztve ]
https://www.instagram.com/pacsi_kulturalis_kozpont/
-
Joshi
titán
Én az 1200W-os FSP Aurumért 40k-t adtam. A szabványok semmit nem változtak. A 2014-es tápomon ugyan azok a csatik vannak mint a mostaniakon. Sőt, a CPU plusz tápcsati már eleve 2x8pines volt (2014-ről beszélünk). De rengeteg átalakító és kiegészítő van erre a célra, ha gond lenne.
-
Joshi
titán
válasz Busterftw #35876 üzenetére
"3080ti-re?"
Olvass vissza, linkeltem hogy ugyan annyit meg lehet etetni vele mint egy 3090-el.Igen, minden hardvert lehet olyan teljesítményen használni, mint az előző generáció. Ez esetben tényleg nem kell erős táp.
Én csak abból indulok ki, hogy a gyártástechnológia fejlődése önmagában nem elég a fogyasztás féken tartására. Elég csak megnézni a VGA törzsfejlődését. Anno egy AMD R9 290-es kártyát fikáztak mennyit fogyaszt, most meg a közel 400W senkit nem érdekel.
-
petikeozd
csendes tag
Srácok újabb kérdés merült fel, ti melyik opciót választanátok?
1. RTX 3080 FE 12 Gb 410 000 Ft-ért
2. RTX 3090 Zotac RTX 3090 Trinity OC 24GB GDDR6X 350 000 Ft-értMég mindig 4K játék amire kártyát keresek. Kösz.
-
MODERÁTOR
Persze ez tök jól hangzik, de az emberek többségének nincs kedve kiszórni az ablakon 150k-t egy 1200+ W-os tápra. Amennyit változnak a szabványok, csatlakozók már ezeket se lehet 8-10 évre venni.
Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Busterftw
nagyúr
3080ti-re? Igen, boven eleg.
Egy modern pelda egy usertol: 3080TI ~350W + 5900X PBO-val ~ 150W = 500W
Tobb mint 200W headroom.
Ott van Hikvision peldaja, de 4090-re is csak 850W az ajanlott, Linusek tesztjeben 7950X+4090 ment 750W tappal, 850W tappal is.De mondom, az Nvidia Core i9 10980XE kazan-mellett ajanlja a 750W-et.
[ Szerkesztve ]
-
warcat
veterán
EA: It's in the crate!
-
Hikvision
senior tag
9900K 5GHZ (250W) + 3090Ti Suprim (450W), és erőlködés nélkül viszi a 850-es EVGA Supernova G6 Táp.
20 éve a PH-n.
-
Joshi
titán
válasz Busterftw #35870 üzenetére
Én se azt írtam hogy nem elég, hanem egy kommentre reagáltam amiben azt írták hogy bőven elég.
Az már világos, hogy a legtöbb ember felületesen olvas, vagy értelmezi a leírtakat.
-
Joshi
titán
Én azzal zárnám már sokadjára a tápos témát, hogy ha elvileg elég egy 750W-os platinum táp az adataimnál lévő konfighoz, akkor hibás volt a régi tápom. Én ebben csak azt furcsállom, hogy eddig hibátlanul tette a dolgát és alulfeszelt 3090-el se volt gondja.
Szerintem amiről te beszélsz az egy hibás gyártású szériát érint.
[ Szerkesztve ]
-
totig
tag
Amikor a 3080 kijött pont Seasonic tápoknál volt (nem 2014-eseknél) az, amit ő is ír. Lehetett nézni, hogy mikori a kütyü és érintett-e a dologban. X. szériát megelőző verzióknál a táp olyan eseménynek vélte a normál működést, ami miatt lekapcsolt (nagyon pongyolán fogalmazva). Volt itt több eset a topikban 2020 vége felé. Én is leveleztem a supporttal, hogy ami nekem van, azzal lehet-e gond. Válaszukból részlet: "...The FOCUS Plus is no longer manufactured and the "issue" was with products from the first batch made in 2017."
Amúgy meg hogy a viharba ne változnának a tápok. -
őstag
3080TI ~350W + 5900X PBO-val ~ 150W = 500W
(Saját tapasztalat, BF5 multi 180 fps játék - ) Még ez a gép is kicsit átlag felett van fogyasztásba.
60fps Singel játék alatt inkébb csak 100W a proci így 470 a rendszer ami ~63% táp használat.Sallangal együtt sem lép 520W fölé. 70%-os táp kihasználtság. Abszolút felesleges nagyobbat venni. A minőségibb tápok amúgy is többet elbírnak mint ami rá van írva. Egy 750-es 850-et gond nélkül lead.
Ha meg valakinek extrém rendszere van akkor ne a "3080Ti-hez elég-e a táp" témát vesézzük.[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Puma K #35860 üzenetére
Anno a 2014-ben vett tápom is új volt, de ezt is írtam. Ha megnézed, akkor amit most vettem 1200W-os Aurum tápot, az is 2014 év végén debütált. Jó ez a táp olyan 2017-18-as lehet. Szerintem semmit nem változtak ez idő alatt a tápok sőt. És nem muszáj kiperkálni az új árat ha nem muszáj.
[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
válasz KAMELOT #35856 üzenetére
Persze meg vegyen az ember legalább 700 lóerős autót, mert ha előzni kell akkor jó ha ott a kraft...
Ésszel kell csinálni a dolgokat és a saját aktuális és leendő igényeidet figyelembe véve venni dolgokat.
A túlzásnak azért van egy határa. Legalábbis nálam...
"Cuccok: csattogós lepke és tiki-taki" └[ʘヘʘ]┘
-
Puma K
nagyúr
Ezzel a képpel mit kezdjek?
Nem azt írtam hogy nincs benne védelem vagy hogy nem elég mennyiségű.
Hanem az taglaltam és próbálom sokadjára átvinni, hogy a régi fajta fogyasztással rendelkező hardverekre voltak paraméterezve még a prémium tápok egy része is. Ebbe a régi szórásba bőven beletartozik az a 2012-2014-es használtan vásárolt 760W-os platina táp is.
Korábban a VGA-knak 2D órajelprofiljuk sem volt (pl Windows közben, vagy a VGA számára igen alacsony terhelést jelentő programok esetén stb). Állandóan fix órajelen-feszültségen járt a GPU és a VRAM is onnantól kezdve, hogy megnyomtad a gépházon a bekapcsológombot.
Aztán fejlődtek a VGA-k és lett 2D és 3D GPU órajel profil, hogy fogyasztást takarítsanak meg és feleslegesen ne melegedjen. Ezt automatikusan váltja a VGA aszerint hogy mennyire terheli az adott program a VGA-t.
Aztán lett később 2D, 3D low és 3D high (és a VRAM-nak is lett 2D-3D órajel profilja), mert hogy volt olyan hogy az adott program-játék nem terhelte az adott VGA-t így az fel sem váltott volna 2D órajelről, de az a teljesítmény amit 2D-ben tud a hardver túl kevés lett volna. Ezért lett egy 3D low órajeprofil is.
Aztán innen jutottunk el oda, hogy lett a 3D high órajelprofilnak egy dinamikusan változó értéke. Ezt a 3D high órajelprofilt változtatja az Nvidia GPU Boost.
Ezen módosítottak a tápgyártók és az olyan jellegű fogyasztásgörbére már nem reagálnak a különféle védelmek mint amiket egy jó pár éve már, hogy produkálnak a VGA-k.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Szerintem kiveséztük a táptémát, inkább nézzétek meg az új Avatar 2 előzetest (már akinek új).
-
Puma K
nagyúr
Nem csak az hogy elfáradhatott a belseje, hanem az is szerepet játszik az esetedben, hogy egy régi felépítésű és régi védelemmel rendelkező tápot kötöttél egy sokkal modernebb VGA-ra.
Ennek a modernebb VGA-nak meg mivel terhelés közben a GPU órajele és feszültsége dinamikusan változik a másodperc tört része alatt többször is ez egy régi táp védelme számára azt jelentheti, hogy hirtelen megugrott a fogyasztási igény tehát valami baj lehet és levágja magát-újraindul.
Az egyszeri maximumot meg nem minden esetben tudod szoftveresen monitorozni. Ez az egyszeri maximum érték az ami kiakaszthatja a régi tápok védelmét. Mert ezeket még nem erre a most már pár éve jelen lévő dinaimikusan változó GPU órajel-feszültség-fogyasztás trióra készítették fel.
A lényeg: régi tápot új VGA-val összekötni nem működik a gyakorlatban. Mint ahogy te is tapasztaltad.
Az Nvidia meg nem hülyeségből javasol adott tápot.
Ha meg bizonytalan vagy akkor az adott tápot gyártó-matricázó céget fel kell keresni és meg kell kérdezni, hogy szerintük tapasztalnál-e bármilyen anomáliát a gyakorlatban. Simán kaphatod azt válaszul, hogy nem javasolják mert problémákba ütközhetsz.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
Valóban nem te írtad hanem (#35829) koxx. Mind1 én elengedtem a témát, mindenki azt vesz amit akar, de még inkább amire van pénze.
-
Busterftw
nagyúr
A 650W tap nem ajanlott 3080ti melle.
Ez a 650W "sajat tapasztalatod" ugyanolyan irrelevans, mint a 750W tap nem ajanlasa."Ja meg már volt olyan komment is talán tőled, hogy a Seasonic sz@r."
Ezt mondjuk linkelheted, mert en ilyet nem irtam.Szoval legkozelebb nezd at az "epito jellegu" hsz-eid kommentalas elott.
-
Joshi
titán
válasz Puma K #35843 üzenetére
Még egy utolsó szösszenet. Ha az az érv, hogy mert 10 éves a tápom, akkor ma miért ajánlotok koppra minimum teljesítményű tápot? Nem pont az lenne a lényeg, ha most a 750W az ajánlott, akkor inkább vegyünk 850, de még inkább 1000W-os tápot? Ha valóban az én tápom fáradt el, ami valljuk be akkor egy prémium táp volt, akkor egy középkategóriás táppal mi lesz ennyi idő után?
ui.:csak mondom, 2014-ben a Seasonic 760W Platinum 60k-ért ment. Mi pénz volt az akkor? Én 40k-ért vettem.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Busterftw #35845 üzenetére
Nézd, nekem mind1 hogy kinek mit ajánlotok. Én a saját tapasztalatomat osztottam meg. Ennyi.
De tudjátok mit? vegyetek 650W-os tápot, az olcsóbb.
Ja meg már volt olyan komment is talán tőled, hogy a Seasonic sz@r. Hát nem tudom. Azért köszi az építő jellegű kommenteket.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
válasz Busterftw #35842 üzenetére
"Azert mert neked eszallt a 10 eve megjelent tap, elszigetelt eset es nem uti a hivatalos ajanlast."
Én ezt akkor fogadom el, ha kipróbálhatok egy mai 750W Gold tápot. Addig nem.
(#35843) Puma K: Linkeltem a táp vásárlásomat, ott Oliverda azt írja hogy 1 napos a táp. Szóval új volt a táp 2014-ben. Persze ettől függetlenül lehet hogy táphiba okozta, de a jelenség egyáltalán nem erre utal. Vagyis akkor igen, ha a névleges teljesítménye a tápnak az idő múlásával csökken. Ezt csak akkor tudom meg, ha másik 750-es táppal kipróbálom.
[ Szerkesztve ]
-
Puma K
nagyúr
Azt tedd hozzá, hogy az a Seasonic Platinum 760W amit említesz azt 2012-2014-ben vásároltad már használtan: [link]
Ha frissebb vásárlású lett volna az a táp és nem ~10 évvel ezelőtti ahhoz megfelelő belsővel-védelemmel, akkor nem lett volna gondod még azzal a 760W-os táppal sem.
[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
Nem estunk neked, csak szimplan kijavitottunk. Az, hogy nem eleg, nem igaz.
Az Nvidia ajanl 750W-ot hivatalosan es ott Core i9 10980XE van megemitve, ami egy 18 magos kazan, siman ugyanugy benyelhet 340W-ot.Azert mert neked eszallt a 10 eve megjelent tap, elszigetelt eset es nem uti a hivatalos ajanlast.
-
GAbre
veterán
Nagyon nem néztem még,de most először látom játékban,hogy a render felbontás majdnem a fele.Ahhoz képest nem veszem észre,hogy ennyire kevésből csinálja.De lehet csak a szemem nem jó
De mindazonáltal legalább ez is szépen futAvatar
-
laychi
veterán
Majd megmérem én is fogyimérővel a rendszert.
Egyszer, ha lesz időmNem emlékszem már, hogy mennyi volt a fogyi a rendszerrel.
[ Szerkesztve ]
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
Joshi
titán
válasz laychi #35838 üzenetére
Most sajnos nincs nálam a fogyasztásmérő, de az előző rendszeremnél mértem. A jelenlegi cuccomnak simán lehet korlátos egy 760W Platinum.
ui.: az igazsághoz hozzátartozik, hogy ebben benne van egy D5 pumpa és 9db venti is.
[ Szerkesztve ]
-
laychi
veterán
A kártyáknak és a prociknak nem affelé kellene haladniuk, hogy mégtöbb W-ot rántsanak be, hanem hogy nagyobb teljesítmény legyen kisebb fogyasztással/hőterheléssel.
És rendes, nem a földtől elrugaszkodott árazással.Én 850W-os Gold táppal hajtottam 5GHz-re húzott 10850K-t, valamint 450W -ot bekajáló 3080 Ti-t kimaxolva.(most 3080 12GB 400W -ot hajtok, proci u.a.)
Egyéb fogyasztók: Aio pumpa, aio 4db 120-as ventivel+4 rendszer venti(3*120+1*140)
2 SSD,1HDD.
Ram szintén kapott OC-t/finomhangolást.Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
Joshi
titán
"Szerk.:
Én pedig erre reagáltam "(használható ~660W)."
Én az elméletekkel nem tudok mit kezdeni. Nekem Time Spy benchnél kikapcsolt a gép. Ha a Power limitet levettem akkor lefutott szépen. Én segítség nélkül is rájöttem arra, hogy a táp lesz a szűk keresztmetszet. Hogy most azért mert a 760W Platinum már öregecske, vagy másért azt nem tudom. Belepattintottam egy böszme tápot oszt jónapot kívánok.ui.: anno Oliverdától is azért vettem meg azt a tápot (akkor nem volt indokolt), hogy sok-sok évig ne legyen gond. Hát mostanra lett gond.
[ Szerkesztve ]
-
Joshi
titán
De basszus, én erre reflektáltam, ti meg nekem estetek.
ui.: ha később lesz tuning, esetleg kártya csere, akkor már nagyon határeset.
És végezetül még1 okoskodás most a részemről. Azért az is evidens, hogy egy rendszer tápellátását mindig túl kell tervezni. Jó most nem az 1200W-os tápra gondolok, habár 40k-t simán megér.
[ Szerkesztve ]
-
ffodi
veterán
Persze, én nem is írtam ilyet, mert "bőven" szerintem sem elég.
Szerk.:
Én pedig erre reagáltam "(használható ~660W)."[ Szerkesztve ]
"A minőséget régen gyártották, ma már csak biztosítják." Magassy I. axiómája
-
Joshi
titán
válasz Busterftw #35830 üzenetére
Én még tőle vettem ezt a tápot, és ez még a korai Seasonic minőség, ha egyáltalán igaz lenne az hogy manapság ez is sz@r. Mert manapság mi nem sz@r?
Mind1, nem vitatkozom veletek. Én saját tapasztalatból írtam, úgy látszik nem kellett volna.
-
ffodi
veterán
Okoskodni? Mióta okoskodás az, ha kijavítok egy hibás gondolatot?!
Nem foglaltam állást arra vonatkozóan, hogy elég -e vagy sem, de akkor most megteszem...alapon járatva egy 3080/3080Ti-nek általában elég egy normális 750W-os tápegység, feltételezve, hogy nincs mellette más nagy fogyasztó (<~250W). Ha határon vagy a tápoddal a gond a pillanatszerű események hatására szokott előjönni, amikor a kártya pl. néhányszor 100 ms-ra beránt 100W-tal többet, mint amennyit konstans terhelés esetén szokott. Összefoglalva, érdemes nagyobb teljesítményű tápegységet választani hosszútávra, de rövid-középtávon kiszolgálhat a szóban forgó verzió is, amennyiben a fent említett feltételek teljesülnek.A végére egy példa:
Konstans terhelés mellett (ETH bánya) elvitt simán egy 650-es Seasonic Prime 2db 3080-at (2x240W + ~100W a sallang).[ Szerkesztve ]
-
Busterftw
nagyúr
Az Nvidia meg azt mondja, hogy eleg es en is.
750W-es tappal megy a 3080Ti-m 1 eve.De Linusek tesztjeben a 4090+7950 kombod teszteltek kulonbozo tapokkal, meg a 650W is ment ugy, hogy kozben 740W-ot huzott. (jatek es Cinebench egyszerre)
A hivatalos ajanlas 750W, szoval innentol kezdve teljesen mindegy, hogy neked melyik tap hullott el. Egyedi eset.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
A seasonic manapsag eleg hulladek tud lenni. Pedig elvileg premium tapgyarto.
De az, mert megis mi indokolja a vasarlasat egy single kartyas gepbe? (Es itt most nem beszelunk dual meg quad xeonos pc-krol) Ezeket anno sztem a banyaszat hozta letre, hogy ra lehessen kotni 4-6 vga-t.Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
Joshi
titán
+(#35821) koxx
Lehet okoskodni, de gondolom olvastad hogy az én "gagyi" Seasonic Platinum 760W-os tápom nem volt elég. Minden védelmet tudott amit a mai tápok tudnak. Én csak arra reflektáltam, hogy semmilyen esetre sem elég BŐVEN elég.
Koxx-nak pedig. Az hogy 1200W-os egy táp attól az még nem szörny. Úgy kell rá tekinteni, hogy sokáig lesz benne tartalék. Az ár meg magáért beszél.
[ Szerkesztve ]
-
ffodi
veterán
Mit jelent az, hogy használható ~660W? A névleges teljesítmény mindig a DC oldalra vonatkozik, vagyis a használható az 750W ebben az esetben (az, hogy ez hogyan oszlik meg a railek között az más kérdés, illetve feltételezzük, hogy nem valami fos tápról van szó). A hatásfok ott jön képbe, hogy ha x teljesítményt (ahol x <= nevleges*1.1 mondjuk) veszel ki belőle a DC oldalon, akkor mennyit vesz fel a konnektorból... ha tudja a gold specifikációt, akkor max terhelés mellett ez kb. 850-900W lesz a valóságban.
[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
750-es gold corsair tappal hajtottam egy evga 80Ti-t, vigan elvitte. Ne tukmaljunk mar az emberekre full feleslegesen 1200wattos szornyeket.
Megfeleloen optimalizalva 300-320W-os fogyasztassal uzemeltetheto, persze ha valaki az utolso mhz-et is ki akarja sajtolni belole akkor vegyen 1000+-os tapot (meg vizhutest)Eladó OAKLEY Hijinx Robert Pimple Artist Series Limited Edition napszemüveg
-
laychi
veterán
válasz Blaise #35813 üzenetére
Van értelme.
kb 30-40%-kal gyorsabb modelltől függően.
max OC 3070 vs max OC 3x8 pines 3080 Ti (saját mérések)
Result (3dmark.com)
Amit kb egy 2x8 Pinessel lehet elérni:
(itt ASU TUF 3090-nel volt a teszt, kb ennyit hoz egy 2 pines 3080 ti is max OC-val)
Result (3dmark.com)[ Szerkesztve ]
Eladó 4k 144Hz HDR600 nanoIPS Gaming monitor https://hardverapro.hu/apro/philips_279m1rv_00_nanoips_4k_hdr600_144hz_gaming/hsz_1-200.html
-
Joshi
titán
válasz Kaci84 #35816 üzenetére
"A tápot bőven elég."
Pont most írtam le hogy nem. Nézd meg ezt a tesztet, itt egy 3080Ti benyakal annyit mint egy 3090. Jó ok, ez egy húzott kártya, de akkor se bőven elég. Nyilván számít milyen más hardver van a gépben, de ma már nagyon a határ egy 750W Gold táp (használható ~660W).
-
Joshi
titán
válasz Blaise #35813 üzenetére
Ha veszel 1milláért egy kártyát, akkor mit számít az a ~80-100k tápra? Hozzáteszem, én itt az aprón vettem egy használt 1200W-os FSP Aurum Platinum tápot (40k). Bányász tápokat árul az illető, már csak CM van neki. Az alaplapi kábel le volt kötözve, egyáltalán nem volt használva. Csak a vga-kat etették.
Én egy 3090 FE-re váltottam és a Seasonic 760W Platinum nem volt elég. 3DMark teszteknél kikapcsolt a gép. Mióta már az 1200W-os táppal vagyok, semmi gond nincs. Szóval az a 750W táp hosszabb távon semmilyen esetre sem lesz elég.
[ Szerkesztve ]
-
Blaise
veterán
Sziasztok!
3070-ről ment fel valaki 3080 Ti-re? Van értelme?
Konfigom az adataimnál, egy G-Sync-es 27" Asus 144hz-es 1440p monitoron játszok, nem tervezek 4k-ra felmenni a közeljövőben. Az új 4000-es kártyák táp adapterei elbizonytalanítanak, új tápot meg nem nem szívesen vennék az új milliós kártya mellé, a jelenlegi platinum 750-es Seasonic tápom meg elbírna egy 2x8pines 3080 Ti-t. Alapvetően maxon szereretek játszani, a 3080 Ti tudná ezt 1440p-ben az elkövetkezendő 2-3 évben, mit gondoltok?
-
petymeg
addikt
válasz Találtgyerek #35810 üzenetére
Nagyon érdemes vele kísérletezni. Nálam default beállításokkal 100%-on pörög a 3 VGA venti, olyan hangerővel, mint egy hajszárító, a vram meg 90 fokos pl. a BF2042-nél. Alulfeszelve, egyedi ventilátor beállítással meg 90 alatt van a hőmérséklet a ventik meg 70%-on, szinte hangtalanul dolgoznak a teljesítmény meg nem csökkent számottevően.
Mocskos idők, szeretned kéne, A jövő itt van és sose lesz vége! Mocskos idők a sarokba bújva! A jövő itt van, kezdjük újra!
-
Joshi
titán
válasz Találtgyerek #35810 üzenetére
-
Találtgyerek
veterán
válasz Vistaboy #35806 üzenetére
Szia!
Alulfeszeléshez [segítség.]
Simán hozható a gyári teljesítmény alulfeszelve is.06-3o/9759I39
-
Vistaboy
veterán
Sziasztok. Csatlakozok én is a csoporthoz, egy EVGA GeForce RTX 3080 Ti FTW3 Ultra Gaming VGA-val, amit nemrég vettem innen az apróról. Annyi kérdésem lenne csak, hogy ugyebár én nem tuningolok, és most azon gondolkodom, mennyit kellene (egy picit) visszavenni a tápellátásából, épphogy csak annyira, hogy kevésbé melegedjen, de ne essen le nagyon a teljesítménye. Ti mennyit ajánlotok? Így van most beállítva kezdésnek:
Szerintetek így jó, vagy ennyi már sok, vagy egyáltalán nincs is erre szükség tuning nélkül, stb. Bocsi, de olvastam több helyen, hogy jelentéktelen teljesítményvesztés mellett sokkal jobb hőfokokat lehet elérni, erre lennék kíváncsi. Köszi előre is.
"A battle has been fought, and is now over. Place your sword upon the ground, and rest in the temporal peace. After dozing in the warmth of a dream, a new day will begin." - Fate/Stay Night. Diablo III: Vistaboy#1222
-
MaddeNNNN
őstag
-
Joshi
titán
Köszi mindenkinek az infókat. Valamikor már bohóckodtam ezzel, de már nem nagyon emlékszem a dologra. Pl nekem az FPS-t OGL-ként mutatja (OpenGL), nektek meg D3D11 vagy D3D12 (DirectX). Ezt hol lehet beállítani? Aztán pl az Afterba beállítom hogy mutassa az FPS mellett a min és max illetve az avg fps-t is, de az nem jelenik meg.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest