- A Meta húzása miatt egyre többen keresnek rá, hogyan lehet törölni a Facebookot
- Tagadja az Apple, hogy eladta volna a Siri által begyűjtött adatokat
- Nagyon nem tetszik az NVIDIA-nak Joe Biden utolsó percre tartogatott terve
- Bejelentkeztek a TikTok amerikai ágazatáért
- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
Új hozzászólás Aktív témák
-
Gesta28
tag
válasz tisszekreny #9654 üzenetére
Szerintem itt bővebb tájékoztatást kaphatsz
-
Gesta28
tag
válasz Dell XPS #9651 üzenetére
Köszönöm a segítséget, én is erre gondoltam, de kellett egy szaki megerősítése is, mert azért nem két forintról van szó.
Most már csak vadászni kell a neten, hátha ki lehet fogni egy jó árban lévő lapot. A proci meg a hűtő az meg ezek után
Ebbe is Socket M-es proci kell, ha jól rémlik?
-
Gesta28
tag
válasz Dell XPS #9648 üzenetére
Az igazság, hogy nem enyém a noti, így nem igazán van beleszólásom. Az illető mindenképp ragaszkodik hozzá, így maradok a cserénél. Viszont annyit tehetek, hogy meggyőzőm a lehető legjobb megoldásról.
Inteles lapok között van komolyabb eltérés?
434723-001 - Intel 945GM Chipset
434722-001 - NVIDIA G72M Chipset
434724-001 - Intel 945GML ChipsetEzek jöhetnek számításba Melyik lenne a legjobb választás?
-
Gesta28
tag
válasz Dell XPS #9645 üzenetére
Azt tudom, hogy jobbára AMD-s lapok vannak hozzá, de gondolkodtam Intel-es lapban is. Azért maradtam az AMD-snél, mert ahhoz van procim, de ha az Intel-es jobban működik az Nvidia-s VGA-val, akkor lehet megpróbálok egy olyan variációt
Intelesből melyiket ajánlanád?
Olyan kellene mindenképpen, amelyik megbízhatóan működik hosszú távon. A mostani konstrukció elég hamar megadta magát. Szinte kevesebb mint 2 év alatt elszállt benne a VGA. Azóta kellene egy normális lap helyette, mert nem akarom évente cserélni az alaplapot. Ha az Inteles jobban bírja, akkor inkább arra áldozok!
A Heatshink lenne a legkisebb probléma, azt könnyebb orvosolni.
[ Szerkesztve ]
-
Gesta28
tag
Sziasztok!
Két alaplap közül kellene választanom, mert nem tudom, hogy melyik a jobb, vagyis inkább úgy kérdem, hogy a mostani alaplapom a jobb, vagy a cserének szánt?
A mostani alaplap: 443775-001
A kérdéses alaplap: 442875-001Melyiket érdemesebb választani? Nem tudom mi lenne jobb megoldás.
A gépem HP Pavilion DV6000 CTO Notebook!!
Esetleg más javaslat, hogy milyet érdemes csereként számításba venni? Mindenképp új lap kell a régi helyére, mert a mostaninak sokba lenne a javítása.
-
Gesta28
tag
válasz Thunderzolee #8423 üzenetére
Nos, rendesen utánanéztem, és minden ugyanott van, ahol az eredeti lapon is. Már csak a megfelelő procit kellene kiválasztani. megfogadtam a tanácsod, és a 945GM-es alaplapot választottam. mivel csak ebből a háromból lehetett választani. Így ha ez a legjobb, akkor ennél maradok. A beszerzés sokkal egyszerűbb, mint gondoltam, és hozzá is lehet jutni új darabhoz egész olcsón.
Mégegyszer tuti nem lesz AMD-s gépem, mivel ennyi gondom rég nem volt műszaki cuccal Maradok a jó öreg Intel-es gépeknél, bár manapság visszatért az Intel az Nvidia-hoz.
-
Gesta28
tag
válasz Thunderzolee #8423 üzenetére
Ezeket itt találtam, ahol szerepel többek között az én alaplapom is, úgyhogy úgy gondolom ez elég nagy támpont lehet.
Az a baj, hogy az Nvidia-AMD párosítás sajna nem működik, mivel mint tudod elég gyakran hazavágja a gépeket. Annak idején az intel-es gépekhez Nvidiát szoktak beépíteni,AMD-hez pedig ATI-t. Azóta ezt elég rendesen megkeverték, és nálam is ez a probléma, hogy egyszerűen nem működik normálisan.
Azért gondoltam Intel-es géppé átalakítani, mert abban eddig nem csalódtam. Egyébként pedig ehhez a típushoz is létezik intel-es konfiguráció, nekem sajna AMD-s akadt a kezem közé, amivel már csak a probléma van.
Csere esetén hátha megoldódik ez a hibajelenség.Tudom, hogy meredek ötlet, de inkább ez, mintsem 2 havonta szervizelni kelljen.
Attól, hogy integrált vga-s az nem jelent semmit, úgysem játékra kell a gép, akkor pedig tökmindegy.Egyébként köszi az infót, de inkább megkockáztatom ezt a megoldást, mivel az én gépem (Lenovo 3000 N200) is Intel-es és még semmi baja nem volt ezalatt az 5 év alatt.
-
Gesta28
tag
Sziasztok!
Van egy HP Pavilion DV6000-es laptopom AMD-s alaplappal, amit szeretnék Intel-esre cserélni. az AMD-sel eddig csak a probléma volt, mivel az AMD-NVIDIA kombináció ebben a termékben az egyik leggyakoribb hibaforrás, amiről szerintem már mindenki tud.
Szóval a kérdésem, hogy melyik Intel-es alaplapot ajánljátok.
434722-001 - System board (motherboard) without memory - Full-featured (FF), nVIDIA G72M chipset
434723-001 - System board (motherboard) without memory - Full-featured (FF), Intel 945GM chipset
434724-001 - System board (motherboard) without memory - De-featured (FF), featuring the Intel 945GML chipsetEzek közül gondoltam választani egyet, de nem tudom, melyik lenne a legjobb megoldás.
Proci, és memória, már a legkevesebb, amivel bajlódni kelljen.Eddig ez van most benne:
443775-001 - System board (motherboard) - Supports AMD Turion 64-bit dual-core mobile processor, full-featured (X2-es 1.8Ghz-es proci dolgozik benne)
Várom az ötleteket.
-
Gesta28
tag
válasz Thunderzolee #8221 üzenetére
A gyorsítótár mérete befolyásol valamit? Azt honnan tudom, hogy meddig mehetek el?
2mb, 3mb, 4mb, 6mb? Van szerepe?
-
Gesta28
tag
válasz Thunderzolee #8214 üzenetére
Akkor ez a fele világos! De az előző kérdésemre még nem kaptam választ!
A tokozás mennyit számít? Mert az enyém 65nm tokozású, de van 45nm is, ami ugye sokkal gyorsabb, mint a 65nm-es. Ezeket lehet variálni minden gond nélkül? Egyébként a 45nm-esek nagyobb hőmérsékletre vannak beállítva (105°C) a mostani pedig csak 100°C. Ez okozhat hűtésbeli problémákat?
Ui: Azért az nem teljesen igaz, hogy játékra nem alkalmas, mivel elég sok játékot elbír, igaz ezek nem mai darabok, de egy kb. 5-10 évesekkel még azért elboldogul.
-
Gesta28
tag
válasz Thunderzolee #8200 üzenetére
Ja és egyébként GM965-ös chipkészlettel rendelkezik, nem PM965-tel.
Még egy olyan kérdés, hogy VGA chipet lehet cserélni, úgy hogy nagyobb kerüljön bele? Persze mindezt szakember végezné, nem pedig én. Vagy inkább elégedjek meg azzal, ami van?
-
Gesta28
tag
válasz Thunderzolee #8200 üzenetére
A tokozás mennyit számít? Mert az enyém 65nm tokozású, de van 45nm is, ami ugye sokkal gyorsabb, mint a 65nm-es. Ezeket lehet variálni minden gond nélkül? Egyébként a 45nm-esek nagyobb hőmérsékletre vannak beállítva (105°C) a mostani pedig csak 100°C. Ez okozhat hűtésbeli problémákat?
-
Gesta28
tag
Sziasztok!
Van egy Lenovo 3000 N200-asom, és azt szeretném tudni, hogy milyen procit ajánlanátok bele?
Socket P-s foglalata van, amihez én eddig csak a T7xxx-es sorozatú procikat találtam. Természetesen csak Intel proci jöhet szóba. A mostani T5550-es 1.8-as már lassan gyengének bizonyul. Fontos lenne, hogy a hőmérséklete ne lépje túl a mostani prociét, különben akkor hűtést is kellene cserélnem, ami szerintem nem olyan egyszerű, mivel nem tudom, hogy egyáltalán lehet-e nagyobb hűtőteljesítményt kihozni még a gépből.Várom az ötleteket.
Új hozzászólás Aktív témák
- Home server / házi szerver építése
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Gran Turismo
- Láncfűrész topik
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- E-book olvasók
- BestBuy topik
- Win 10 LTSC: hülye vagyok?
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Goddess of Victory:Nikke
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad T490, T495, T14, P14s gyári új 51Wh akkumulátor (L18M3P74). ÚJ BONTATLAN!
- Használt Lenovo ThinkPad T480s T490 T14 E480 E490 L480 L380 L390 billentyűzet
- Lite-On 65W 19V 3.42A notebook töltő + tápkábel
- Lenovo ThinkPad T490, T590, E490, E590, P53s, E15, P43s gyári új touchpad (01YU054, 5M11B95876)
- Lenovo 40A7 dokkoló
- Laptop kijelzők: 15,6", 14", 13,3" HD, HD+, Full HD IPS
- lenovo DU9033S1 Onelink Pro Dock TÖBB DARAB Töltő nincs benne az árban kompatibilis Új ára A Lenovo
- Targus univerzális USB-C DisplayPort dokkoló állomás Ingyen szállítás
- 90W-os gyári Töltővel Lenovo ThinkPad T440,T450,T460, T540p,T550,T560 gyári Dock Type 40a1
- HSPA 4G Modemek HP,Dell, Lenovo Ingyen Posta