Hirdetés
- Száguld a robotika, AI-modellekkel száll be a Google
- Jól reagáltak a befektetők az Intel új vezérigazgatójának hírére
- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Gazdasági parazitizmus: a franciák is perelik a Metát az AI-tréningezés miatt
- Triplázás jöhet: az Amazon és a Google szerint az atomenergia a jövő
Új hozzászólás Aktív témák
-
shadow1901
aktív tag
Megkerestem persze, hogyan néz ki szétszedve, azért kérdeztem hová raktad a ramokat. Akkor találtam azt a videot is. Hasonló kuruzslás nekem már segített. 3x jött így(szétszed, tisztít, összerak) vissza a laptop. Volt rajta valami tákolás, de 4. alkalommal már (Nem volt kép külső monitoron sem) elvérzett. Lett volna még ötlet, hogy az összes ram egyszerre benne van, akkor mi van, de kitöröltem. De így, hogy jók, berakhatod mindet is. Jobb a gépben mint a polcon.
Hogy próbáltad akkor végig az összes slotot? -
shadow1901
aktív tag
válasz
ndomokos #21286 üzenetére
Ha az ilyesmit a linkelt képekre értetted, akkor VGA RAM hiba. Nem tudom van-e külön RAM a VGA-nak, vagy abból gazdálkodik amiből a rendszer. Mivel forrasztott, így kicserélni sem tudod.
Furmark egyszerűbben kivitelezhető, ha hibázik akkor:
Ram tesztelőt (pl: memtest) ráengednék, plusz 8-as nélkül először. Majd +8-al is. Ha nélküle hibázik akkor megvan a gond.Illetve most ránéztem az Asus oldalára, classic sorozatban van s513ea, de a driverekre kattintva s513ep lesz belőle, pedig kettő ea is van a listában... Továbbá S sorozatban s513EQ van. Illetve rohadt lassú volt az oldal, nem szenvedtem tovább.
De ezzel az elmélettel az a baj, hogy telepítés közben is rossz a RAM, ha rossz, nem csak belakott rendszernél. Így továbbra sem zártuk ki a drivert sem a hardvert
-
-
shadow1901
aktív tag
válasz
ndomokos #21282 üzenetére
VGA driver vagy VGA. Ahogy látom a drivert kizártad.
Gugli után egy javaslat innen:
1 Go to Intel® Graphics Command Center>System>Power and turn of panel refresh rate, restart the laptop.
2 Go to MyAsus>Device Setting>Audio&Visual>Display Refresh Rate and switch from fixed to dynamic refresh rate, before that you need to turn off HDR from settingsSzínekre szétesik? Ilyesmi?
-
shadow1901
aktív tag
válasz
dellforeva #21277 üzenetére
"De a tiszta lappal kezdés mindenképpen segíthet." 21272
"Egy pendrive elkészítése és *.iso letöltése rövidebb idő mint a szervíz." 21274
Esetleg tényleg egy újra telepített rendszerrel kipróbálni." 21274Tehát a második tanácsadó tanácsai sem érdekeltek.
Illetve a jól működő win driverekre ráengedtél első körben egy "sokkal jobbá tevőt... "
Egy hétig kínlódtál, hogy újra rakd-e a frissen telepített rendszert, vagy megnézz egy live ubuntut.
Remélem megtanultad a leckét!!#21276 tarti19
Külső kijelzőt lehúzod anélkül sincs kép? Nem lehet, hogy a külső kijelző van beállítva elsődlegesre? Esetleg valami billentyű kombináció amivel lehet váltani? win/fn+f8 vagy valami hasonló... Bár ez esetben is a post megjelenne a saját kijelzőn is... Kijelző/"szalagkábel"/VGA. Helyet nem tudok ajánlani, de gyanús egy GTK. -
shadow1901
aktív tag
válasz
dellforeva #21273 üzenetére
Esetleg ha semmi nem oldotta meg, próbálj rá kíváncsiság képpen egy W10-es driverre. Veszteni nem veszthetsz.
Nem tudom mikoriak a BT eszközeid, esetleg egy BT verzió különbségből adódó inkompatibilitás jöhet szerintem szóba. Nem gondolnék hibás BT eszközre. Nincs kizárva, de az 1 hét különbséggel kiadott két utolsó BT driver némi fennakadást feltételez a driverekkel kapcsolatban.
Egy live linux alól te is rápróbálhatsz, ott is hasonló-e a probléma... Egy pendrive elkészítése és *.iso letöltése rövidebb idő mint a szervíz. Esetleg tényleg egy újra telepített rendszerrel kipróbálni.
Vagy egy helyi PC boltba betolod a gépet és mondjuk 1 eszközt a problémásaid közül, lehet még ott a pulton rátudtok nézni, addig amíg elmeséled mi a probléma.
De most hogy ezt leírtam, arra gondoltam egy hang driverre is esetleg ránéznék. Esetleg több lejátszó programot is megnéznék... Már csak a szervíz/bolt felmerülő kérdéseire tudsz válaszolni. -
shadow1901
aktív tag
válasz
dellforeva #21270 üzenetére
Nem hinném, hogy csak újra telepítéssel lehet megoldani. De a tiszta lappal kezdés mindenképpen segíthet. De akkor a csoda tevőt hagyd ki.
Eszközkezelő nem ír rá valami problémát? Letörölted az előzőekben felrakottat?
Hol láttad, hogy realteked van?#21271 Erwinke
Win telepítő sem bootol újra?
Azt az ubuntust pendriveot nézném még meg!!! Nem a nasat kell hackelni, csak elindítani pendriveról. -
shadow1901
aktív tag
válasz
dellforeva #21268 üzenetére
Ha nem találja meg a win vagy problémás, akkor honlap!!
Eszközkezelőben, lehet van utalás arra melyik gyártó BT chipje van beépítve.
Legrosszabb esetben leszeded mindkettőt, aztán amelyikkel nem lesz ilyen probléma. Legközelebbre pedig megjegyzed.
Inkább drivereket próbálgasd, mint a csoda programokat.Akkor ne a kritikust nézd.... Miért nézed a kritikust? Ott van mellette közvetlenül még 2 opció.
-
shadow1901
aktív tag
válasz
dellforeva #21266 üzenetére
Drivert nem ilyen programokkal rakatjuk fel!
[link]
Cseréld le a hivatalos oldaláról származóra, aztán nézd meg újra. Figyelj, mert 2 gyártó is van! Nem tudom neked melyik van.
Egyelőre csak driver gondnak tűnik. -
shadow1901
aktív tag
GYenge volt a mágnesed, más elven működik, vagy megadta magát a szenzor (esetleg ha van, nem rakták vissza rendesen a csatlakozóját) nem a mágnes gyengült el.
Egy év alatt azért csak volt újra indítva. De a lecsukás érzékelő szerintem attól függetlenül működik.
#21260 Erwinke
Bios reset is volt gondolom, live linux sem bootol?
Procit nem tudsz cserélni, lapot nem tudsz cserélni, VGA-t nem tudsz cserélni... GTK -
shadow1901
aktív tag
Mindegyikben van. Az újabb típusokban nem feltétlen fizikailag megnyomja a fedél a házon valahol, hanem lehet mágneses elven érzékel. Lehet van más verziója is. Máskülönben honnan tudná, hogy le van hajtva? Ha gyengül a mágnes nem feltétlen érzékeli ha össze van csukva. KB mint egy szekrényen lévő mágnes. Az elején csatttttttttttttt, idővel csak csattt
Mivel alvóba kéne mennie, ha lecsukod, de nem történik interakció, így mágnes/érzékelő.-Keress egy "kb erős" mágnest. Csavarhúzón, hűtőmágnesen stb. (ERŐS MÁGNES KÁROSÍTJA A HDD/SSD-t! NE hangszóró mágnessel próbáld.)
Nyaralásos hűtőmágneseken egész nagy gomb mágnes van, az kb pont jó lehet.
-Állítsd át monitor kikapcsolásra a fedél lecsukást. Pásztázd a mágnessel körbe a házat. Ha kikapcsol ott az érzékelő. Ha elveszed a mágnest, visszakapcsol. Értelem szerűen a ház szélein lehet valahol. Ott ahol a monitor kávája közel kerül a házhoz.
Javítás: Monitor körüli burkolat leszed, gyári mágnes megvásárlás és csere. Zakynthos és ragasztópisztoly pont jó lehet
Szívás a műanyag roncsolásmentes szétbontása! -
shadow1901
aktív tag
Vagy beállítás az energia kezelőben. Vagy a lecsukás érzékelő.
Utóbbi lehet nem rendesen rádugott kábel miatt, vagy simán elfáradt/elromlott.
W11 energia kezelője nincs előttem miket lehet benne állítani.
Telepített rendszerrel együtt vetted? Lehet az előző tulajnak így volt kényelmes. VAgy simán ezért adta el. -
shadow1901
aktív tag
válasz
Arklon #21250 üzenetére
Nálam openwrt(elméletileg tudhatóan nem sikerült jól ehhez) sem vált be, ddwrtvel lett jó. Nyilván a mikrotik más liga.
De már kezdem nem érteni egyébként. A rég halott wifi újraéled, ha kábelen sietnek a bitek. Te melyiket használnád wifit vagy a kábelt?
Nyilván kolléga is javasolta hogy nézd meg linux alatt is, driverek gyártói megegyeznek a lapban használt chipek gyártóival? Win tette fel a drivert? Ezekről semmit nem tudunk. Live linuxxal vigyázni, mert nem szeretik a wifi adaptereket, ubuntut próbáld, az sokat felismer. -
-
shadow1901
aktív tag
válasz
Pyttawrx #16909 üzenetére
Secure boot menuben:
Secure boot controlt tudom csak kapcsolgatni. Ha bekapcsolom akkor van a hozzászólásom végén egy kép, kb olyan jön be. Csak nekem nincs Def. Key Provision.
Platformot és a Secure boot lehetőségeket nem tudom megváltoztatni. SZÜRKE!MEGOLDÓDOTT!!!! Máshol kellett keresnem, viszont, ha 10x nem nyálaztam át az összes lehetőséget akkor egyszer sem. Egyébként már a google találatokon túl voltam... Köszönöm még egyszer!
-
shadow1901
aktív tag
-
shadow1901
aktív tag
Hello!
Segítség kellene. Adott egy Asus X554L (matricán csak ennyi van) i3-5010U CPU-val, 920M VGA-val. Win reinstall előtt benéztem a biosba, gyárira állítottam mindent. Következő körben már nem látszódott a boot sorrendben a HDD. Csak a pendrive. Gondoltam ha már itt vagyok biost frissítem gyorsan leszedtem egyet, felraktam. Lehet nem kellett volna, mert a típusa X555L volt. Fel tud menni rossz bios?!
Sata config menüben látszik a HDD (Easy flash utilityben látom a fájlokat/mappákat.) EZ azért fontos mert elég viharvert a gép.
Viszont a probléma, továbbra sem látja a HDD-t, illetve a penről sem bootol, csak a biosba tudok belépni. Sőt, oda belép magától is.
Javaslat? Esetleg megoldás?
Új hozzászólás Aktív témák
- ASUS TUF 15 3050TI
- Szuper áron eladó dobozos Honor MagicBook 16 Series /Ryzen5-5600H/16GB/512 SSD/FHD/IPS/Garancia
- Exclusive ajánlat! Dobozos új LG GRAM /13. gen i5-1340P/16GB RAM/512GB SSD/14"COL/FHD+/IPS/Garancia/
- Bomba ár! HP ProBook 455 G5 - AMD A10 I 8GB I 128GB SSD I 15,6" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP Elitebook X360 830 G7 - i5-G10 I 8GB I 256SSD I 13,3" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Asus i3 processzor , Nvidia videokártya, wifi, hdmi
- Hp Pavilion 15 i3 processzor 128gb ssd Radeon 2GB vga +Intel 2GB VGA
- Új Lenovo ThinkPad Professional Slim Topload Case 15,6" Notebook táska
- HP GAMER Laptop! 16" QHD 240Hz / Ryzen 7840HS / RTX 4070 / 32GB DDR5
- Lenovo billentyűzetek,világító magyar is!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest